Forum » Loža » Prodaja bezgovega sirupa
Prodaja bezgovega sirupa
gruntfürmich ::
extrakt bo imela za to, da bo še vedno bio varianta, in bo obenem enostavnejša za shrambo, transport,...
"Namreč, da gre ta družba počasi v norost in da je vse, kar mi gledamo,
visoko organizirana bebavost, do podrobnosti izdelana idiotija."
Psiholog HUBERT POŽARNIK, v Oni, o smiselnosti moderne družbe...
visoko organizirana bebavost, do podrobnosti izdelana idiotija."
Psiholog HUBERT POŽARNIK, v Oni, o smiselnosti moderne družbe...
mitja_i ::
strictom ::
To sta 10+ let stari spletni strani. Poglej kakšen je bil ST pred 7 leti.
"Violence is the last refuge of the incompetent" - Salvor Hardin
gruntfürmich ::
jaz sem seveda že probal šebeso od frupija, vendar je tista, ki jo mama skuha, le zakon.
"Namreč, da gre ta družba počasi v norost in da je vse, kar mi gledamo,
visoko organizirana bebavost, do podrobnosti izdelana idiotija."
Psiholog HUBERT POŽARNIK, v Oni, o smiselnosti moderne družbe...
visoko organizirana bebavost, do podrobnosti izdelana idiotija."
Psiholog HUBERT POŽARNIK, v Oni, o smiselnosti moderne družbe...
Barakuda1 ::
Ker je šabesa (lohk je tud bezgov sirup) polet zakon, cena 5 € za liter , pa odločno previsoka, sem si sirup kr sam prpravo
In še proizvodna cena za en liter sirupa (količina cene ne spreminja - vsaj ne na nivojo lastne porabe)
- sladkor 0,80 €
- steklenica 0,10 €
- ostali dodatki (citronka, limona) o,10 €
Skupaj torej 1,oo €.
Delo (ki ga je smšeno malo) jasno ni vračunano, kot tudi ne užitek ob pripravi, še bolj pa ob pitju.
p.s.
ker osebno ne maram umetnih konzervansov, če se grem donmačo bioproizvodnjo, osebno namesto citronke uporablja večjo količino limoninega soka od običajne (po znanih recepturah), kar sicer proizvodno ceno dvigne za cca 0,20 €, kar pa je glede na kvaliteto, več kot opravičljiv strošek. Dodam pa tudi nekoliko domačega (tud lastna proizvodnja) jabolčnega ali vinskega kisa (kis pač dodaš po osebnem okusu)
Aaaa, še to. Kljub zavidljivim količinam, sirup ni na prodaj (recepture pa niso problem)
In še proizvodna cena za en liter sirupa (količina cene ne spreminja - vsaj ne na nivojo lastne porabe)
- sladkor 0,80 €
- steklenica 0,10 €
- ostali dodatki (citronka, limona) o,10 €
Skupaj torej 1,oo €.
Delo (ki ga je smšeno malo) jasno ni vračunano, kot tudi ne užitek ob pripravi, še bolj pa ob pitju.
p.s.
ker osebno ne maram umetnih konzervansov, če se grem donmačo bioproizvodnjo, osebno namesto citronke uporablja večjo količino limoninega soka od običajne (po znanih recepturah), kar sicer proizvodno ceno dvigne za cca 0,20 €, kar pa je glede na kvaliteto, več kot opravičljiv strošek. Dodam pa tudi nekoliko domačega (tud lastna proizvodnja) jabolčnega ali vinskega kisa (kis pač dodaš po osebnem okusu)
Aaaa, še to. Kljub zavidljivim količinam, sirup ni na prodaj (recepture pa niso problem)
gruntfürmich ::
ja limona malo osveži, drugače pa je meni osebno malce odveč v šibesi.
"Namreč, da gre ta družba počasi v norost in da je vse, kar mi gledamo,
visoko organizirana bebavost, do podrobnosti izdelana idiotija."
Psiholog HUBERT POŽARNIK, v Oni, o smiselnosti moderne družbe...
visoko organizirana bebavost, do podrobnosti izdelana idiotija."
Psiholog HUBERT POŽARNIK, v Oni, o smiselnosti moderne družbe...
Tanisya ::
Barakuda1!
S tvojim mnenjem o previsoki ceni se nikakor na strinjam. Za domačo uporabo stroški res niso pretirani, pa še zabavna je sama proizvodnja. Se strinjam. Očitno si ga pripravil slabih 10 litrov...to samo predvidevam.
Ko pa se začneš ukvarjati s samo prodajo, pa stroški kar naraščajo.
Poglej, za prvo rundo sem pripravila 70 litrov sirupa. Sladkor in limone so res dokaj poceni, ampak kje je vse ostalo. Že samo obiranje cvetov ni zastonj oz. prispetje do primerne lokacije. Moraš upoštevati, koliko bencina za to porabiš. Res je, da se lahko peš sprehodiš do prvega bezga, ki ga vidiš ob železniški postaji. Ob taki lokaciji je res ogromna količina cvetov, saj je v bližini veliko CO2, ki je eden izmed glavnih dejavnikov za dobro cvetenje bezga. Ampak če daš nekaj na kvaliteto, greš raje bolj na samotne lokacije, kjer ni veliko prometa,...
Za to pa skoraj potrebuješ avto, se ti ne zdi.
Naslednji strošek, ki ga je potrebno upoštevati je voda. Res ne mislim
pretiravati, ampak tudi to šteje.
Ko se spraviš h kuhi, rabiš plin, a kako? Očitno ti delaš šabeso, da ga ne potrebuješ. Ja, pri 10 litrih ne bo šlo veliko plina, za večje količine je pa potrebno malo premisliti. Potem so tu steklenice, ki si jih že sam omenil. Da pomoriš bakterije, je treba steklenice dati v pečico. Če hočeš izdelek poslati po pošti, ga moraš dati v primerno embalažo. Za to pa spet rabiš primerne škatle, stiropor...
Da je izdelek še bolj popoln, navežeš okoli steklenice vizitko. Spet potrebuješ poseben karton za to, navaden papir, tiskalnik,...
Ja vidiš, ni konca!
In ko si že omenil ure, ki jih za to porabiš. Ti se nisi veliko zamudil! Če te ravno zanima.... za pridelavo 70 litrov sirupa (najobsežnejša runda), od nabiranja cvetov pa vse do nanašanja vizitk na steklenice sem porabila natanko tri dni.
Res si je potrebno vzeti čas za to. Delo res ni težko, je res zabava, sploh če veš, da ti zraven še nekaj denarja kapne.
Nikakor pa ne moreš primerjati šabese s sirupom. Dela s šabeso je za polovico manj, saj ne potrebuješ prekuhavanja, posledično so še stroški nižji.
Zato tudi za šabeso nikakor ne moreš postaviti cene 5 EUR/l, saj dobiš res le en liter napitka, pri bezgu se pa lahko pogovarjava o najmanj desetih litrih.
Sicer pa nobenega ne silim v nakup mojega sirupa. Tega sem se lotila iz lastnega veselja. Če uporabim besede, ki jih je pred časom uporabila nevone: nikomur ne bom s pištolo na vratu grozila naj kupi moj sirup .
Vsak bo že sam presodil, ali se mu nakup splača ali ne. Hvalabogu, do zdaj še nisem bila deležna kritik!
Tako, to sem ti želela povedati, da si boš vse skupaj le nekoliko bolje razlagal.
S tvojim mnenjem o previsoki ceni se nikakor na strinjam. Za domačo uporabo stroški res niso pretirani, pa še zabavna je sama proizvodnja. Se strinjam. Očitno si ga pripravil slabih 10 litrov...to samo predvidevam.
Ko pa se začneš ukvarjati s samo prodajo, pa stroški kar naraščajo.
Poglej, za prvo rundo sem pripravila 70 litrov sirupa. Sladkor in limone so res dokaj poceni, ampak kje je vse ostalo. Že samo obiranje cvetov ni zastonj oz. prispetje do primerne lokacije. Moraš upoštevati, koliko bencina za to porabiš. Res je, da se lahko peš sprehodiš do prvega bezga, ki ga vidiš ob železniški postaji. Ob taki lokaciji je res ogromna količina cvetov, saj je v bližini veliko CO2, ki je eden izmed glavnih dejavnikov za dobro cvetenje bezga. Ampak če daš nekaj na kvaliteto, greš raje bolj na samotne lokacije, kjer ni veliko prometa,...
Za to pa skoraj potrebuješ avto, se ti ne zdi.
Naslednji strošek, ki ga je potrebno upoštevati je voda. Res ne mislim
pretiravati, ampak tudi to šteje.
Ko se spraviš h kuhi, rabiš plin, a kako? Očitno ti delaš šabeso, da ga ne potrebuješ. Ja, pri 10 litrih ne bo šlo veliko plina, za večje količine je pa potrebno malo premisliti. Potem so tu steklenice, ki si jih že sam omenil. Da pomoriš bakterije, je treba steklenice dati v pečico. Če hočeš izdelek poslati po pošti, ga moraš dati v primerno embalažo. Za to pa spet rabiš primerne škatle, stiropor...
Da je izdelek še bolj popoln, navežeš okoli steklenice vizitko. Spet potrebuješ poseben karton za to, navaden papir, tiskalnik,...
Ja vidiš, ni konca!
In ko si že omenil ure, ki jih za to porabiš. Ti se nisi veliko zamudil! Če te ravno zanima.... za pridelavo 70 litrov sirupa (najobsežnejša runda), od nabiranja cvetov pa vse do nanašanja vizitk na steklenice sem porabila natanko tri dni.
Res si je potrebno vzeti čas za to. Delo res ni težko, je res zabava, sploh če veš, da ti zraven še nekaj denarja kapne.
Nikakor pa ne moreš primerjati šabese s sirupom. Dela s šabeso je za polovico manj, saj ne potrebuješ prekuhavanja, posledično so še stroški nižji.
Zato tudi za šabeso nikakor ne moreš postaviti cene 5 EUR/l, saj dobiš res le en liter napitka, pri bezgu se pa lahko pogovarjava o najmanj desetih litrih.
Sicer pa nobenega ne silim v nakup mojega sirupa. Tega sem se lotila iz lastnega veselja. Če uporabim besede, ki jih je pred časom uporabila nevone: nikomur ne bom s pištolo na vratu grozila naj kupi moj sirup .
Vsak bo že sam presodil, ali se mu nakup splača ali ne. Hvalabogu, do zdaj še nisem bila deležna kritik!
Tako, to sem ti želela povedati, da si boš vse skupaj le nekoliko bolje razlagal.
krneki0001 ::
Men so pa palačinke (no bolj omlete, ker so kakcm ali 2 debele) z bezgovimi cvetovi tut odlične - vliješ mali večjo količino mase v ogreto ponev(na malem ognju), ko se spodaj zapeče položiš cel cvet v omleto in potem poriješ s pokrovom, čez kako kake 3 minutke pa obrneš, da se še na drugi strani zapeče.
Barakuda1 ::
Tanisya
brez zamere, ampak ... ne nakladaj.
Za začetek, Prekleto dobro ločim sirup od šabese. Že iz mojega izračuna bi lahko videla, da gre za sirup. Če bi šlo za šabeso, bi bila poraba sladkorja 10 x manjša po enoti 1 litra.
Najprej -
glede steklenic in prekuhavanja vode.
Veš, vse tiste recepture ki so nam jih zaupale stare mame so še iz časa, ko se je pilo kapnico, vodo iz domačih "štirn" ect. Takrat je bilo vodo pred uporabo resda potrebno (ali vsaj priporočljivo) prekuhat.
Danes pa greš lepo k "najboljšemu sosedu" kupiš pakungo čiste vode po 1,5 litra x 6 za ceno 1,26 €, ki je že zajamčeno brez zoprnih bakterij .
Vodo preprosto uporabiš brez prekuhavanja, sočasno pa že imaš pripravljene steklenice za sirup.
Vedeti namreč moraš, da so plastične "steklenice" za vodo povsem enakvredne steklenim. Pa še to prednost imajo, da se pri transportu ne polomijo.
Glede obstojnosti pa sploh ni problem. Do sedaj se mi še nobeno leto sirup ni pokvaril zato ker sem ga hranil v plastenkah. Pravzaprav se mi sploh ni.
Torej, ko pogledaš moj izračun sta voda (in to kupljena ustekleničena ) skupaj s steklenicami, že zajeti v strošek.
To, če ti živiš tam kjer pač ni primernih rastišč bezga, pa ni problem kupca (vsaj ne sme biti), se ti ne zdi. Zarad mene (če sem kupec) lohk tud na Kitajsko greš ponj, sam ne na moj račun.
Tud če bi upošteval vse tvoje pripombe (glede cen) bi težko še dodala 0,50 € na liter. Bi morala več kot pretiravat. Kot vidiš pa tud ob mega pretiravanju, proizvodna cena nikoli ne more preseči 1,5 € po litru
In mimogrede. Na leto pripravim kar krepko več kot 10 litrov sirupa.
Tolikšna količina ne bi zadoščala niti zame osebno. Prijatlji in sorodstvo pa ga odnesejo vsaj 5 x tolk, kot ga sam popijem, tko da ne mi lih prveč razlagat kako se tej stvari streže, ker mislim, da je ni zadveščne, ki je ne pripravljam iz bzga.
brez zamere, ampak ... ne nakladaj.
Za začetek, Prekleto dobro ločim sirup od šabese. Že iz mojega izračuna bi lahko videla, da gre za sirup. Če bi šlo za šabeso, bi bila poraba sladkorja 10 x manjša po enoti 1 litra.
Najprej -
glede steklenic in prekuhavanja vode.
Veš, vse tiste recepture ki so nam jih zaupale stare mame so še iz časa, ko se je pilo kapnico, vodo iz domačih "štirn" ect. Takrat je bilo vodo pred uporabo resda potrebno (ali vsaj priporočljivo) prekuhat.
Danes pa greš lepo k "najboljšemu sosedu" kupiš pakungo čiste vode po 1,5 litra x 6 za ceno 1,26 €, ki je že zajamčeno brez zoprnih bakterij .
Vodo preprosto uporabiš brez prekuhavanja, sočasno pa že imaš pripravljene steklenice za sirup.
Vedeti namreč moraš, da so plastične "steklenice" za vodo povsem enakvredne steklenim. Pa še to prednost imajo, da se pri transportu ne polomijo.
Glede obstojnosti pa sploh ni problem. Do sedaj se mi še nobeno leto sirup ni pokvaril zato ker sem ga hranil v plastenkah. Pravzaprav se mi sploh ni.
Torej, ko pogledaš moj izračun sta voda (in to kupljena ustekleničena ) skupaj s steklenicami, že zajeti v strošek.
To, če ti živiš tam kjer pač ni primernih rastišč bezga, pa ni problem kupca (vsaj ne sme biti), se ti ne zdi. Zarad mene (če sem kupec) lohk tud na Kitajsko greš ponj, sam ne na moj račun.
Tud če bi upošteval vse tvoje pripombe (glede cen) bi težko še dodala 0,50 € na liter. Bi morala več kot pretiravat. Kot vidiš pa tud ob mega pretiravanju, proizvodna cena nikoli ne more preseči 1,5 € po litru
In mimogrede. Na leto pripravim kar krepko več kot 10 litrov sirupa.
Tolikšna količina ne bi zadoščala niti zame osebno. Prijatlji in sorodstvo pa ga odnesejo vsaj 5 x tolk, kot ga sam popijem, tko da ne mi lih prveč razlagat kako se tej stvari streže, ker mislim, da je ni zadveščne, ki je ne pripravljam iz bzga.
TESKAn ::
Barakuda1, zakaj bi prodajala pod ceno, ki jo je trg pripravljen plačat?
Uf! Uf! Je rekel Vinetou in se skril za skalo,
ki jo je prav v ta namen nosil s seboj.
ki jo je prav v ta namen nosil s seboj.
Barakuda1 ::
To pa je drugo vprašanje.
Če je trg pripravljen plačat, naj plača. Nimam nič proti. Nasprotno - želim ji dober zaslužek.
Zmotlo me je le to, da je poskušala prikazati previsoke proizvodne stroške in nič druzga.
Če je trg pripravljen plačat, naj plača. Nimam nič proti. Nasprotno - želim ji dober zaslužek.
Zmotlo me je le to, da je poskušala prikazati previsoke proizvodne stroške in nič druzga.
dzinks63 ::
@Barakuda1
Če si pa tak frajer, pa naredi sirup in ga prodajaj po 2€. Mislim, da si nevoščljiv 100 na uro, ker si sam nesposoben zadevo spravit v pogon, mislim da so te sama usta.
Cena je zmejaj odraz ponudbe in povpraševanja . Če ga trg prenese , ni važno kolikšna je cena.
Drugače pa privoščim pridni Tanisya , da ga proda magari po 10€, če bodo kupci zadovoljni in ga bodo kupovali
Fave ::
@Barakuda1
Mislim, da Tanisya ni mislila na prekuhavanje vode zaradi bakterij, ampak zaradi raztapljanja sladkorja.
Kako pa ti raztopiš 1 kg sladkorja na liter vode?
typo
Mislim, da Tanisya ni mislila na prekuhavanje vode zaradi bakterij, ampak zaradi raztapljanja sladkorja.
Kako pa ti raztopiš 1 kg sladkorja na liter vode?
typo
My mind's a hyper tool that fixes everything.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Fave ()
V-i-p ::
Daj nehajte nekateri bit nevoščljivi, no. Punca ima veselje in če ji posel gre, zakaj pa ne, pa če prodaja po 100€ liter. Jaz ji privoščim.
Kar lahko storiš danes, ne odlašaj na jutri. Raje reci, da si naredil že včeraj!
sparklyslo ::
Se strinjam z V-i-p.
Namesto da bi podpirali podjetniško žilico mladih, eni tumbajo svoje. In to eni člani, ki niso nezreli otroci.
Namesto da bi podpirali podjetniško žilico mladih, eni tumbajo svoje. In to eni člani, ki niso nezreli otroci.
Rasho ::
Mogoče malo off-topic...
Ampak ravno tale komad poslušam...
NIKOLOVSKI, Sanju sem...
vidu…
Mlade talente,
Keri so obupal, ker so,
jih nevoščljivi bedaki
v glavo fukal
Ampak ravno tale komad poslušam...
NIKOLOVSKI, Sanju sem...
vidu…
Mlade talente,
Keri so obupal, ker so,
jih nevoščljivi bedaki
v glavo fukal
Yippie-Kai-Yay Mo*herf**ker!
Barakuda1 ::
Kako pa ti raztopiš 1 kg sladkorja na liter vode?
Verjel ali ne, ampak sladkor se raztopi z mešanjem.
Pravzaprav je sploh zaželeno, da soka ne segrevaš, ter tako ohraniš vitamine, ki jih vsebuje bezeg.
Sicer pa si zainteresirani lahko pogledate tudi tukaj, kako se pripravlja sirup.
Osebo uporabljam namesto citronske kisline (citronke) raje večjo količino limoninega soka, dodam pa na 10 liter sirupa cca 1dl domačega jabolčnega kisa.
p.s.
In da ne bo več dilem. Uporabnici Tanisya nisem nič nevoščljiv. Nasprotno, želim ji dober posel. Ni pa mi jasno zakaj tak halo če sem opozoril na (za moje pojme) nesorazmerno visoko ceno.
Ko v oglasih kdo prodaja kakšno komponento po previsoki ceni, se uporabnike na to okoliščino opozori in nihče ne tuli, da pa to ni fer, češ, če nekdo plača - naj pač plača.
In da ne bo replik, Tanisya si je tako "oko čoška" privoščila reklamo in oglaševanje svojega proizvoda, pa ji zarad tega ni noben težil (čeprav bi lahko). Če pa sem opozoril na malce previsoko ceno za proizvod, pa tud ne vidim v čem je problem. Posebej ker mene ne prizadene, saj ga znam pripravit sam.
Fave ::
Barakuda1 je rekel:
"Verjel ali ne, ampak sladkor se raztopi z mešanjem.
Pravzaprav je sploh zaželeno, da soka ne segrevaš, ter tako ohraniš vitamine, ki jih vsebuje bezeg."
Kolikor vem Tanisya najprej pripravi raztopino vode in sladkorja, počaka, da se ohladi in potem namoči cvetove. Je pa načinov za pripravo bezgovega sirupa toliko kot je ljudi. Skoraj.
Mislim pa, da je pri večjih količinah najbolje vodo zavret in je stvar rešena.
"Verjel ali ne, ampak sladkor se raztopi z mešanjem.
Pravzaprav je sploh zaželeno, da soka ne segrevaš, ter tako ohraniš vitamine, ki jih vsebuje bezeg."
Kolikor vem Tanisya najprej pripravi raztopino vode in sladkorja, počaka, da se ohladi in potem namoči cvetove. Je pa načinov za pripravo bezgovega sirupa toliko kot je ljudi. Skoraj.
Mislim pa, da je pri večjih količinah najbolje vodo zavret in je stvar rešena.
My mind's a hyper tool that fixes everything.
Barakuda1 ::
Kolikor vem Tanisya najprej pripravi raztopino vode in sladkorja, počaka, da se ohladi in potem namoči cvetove.
Imam občutek da se na kuhanje bolj mal spoznaš
Ne vem sicer kako ona pripravlja sirup, ampak dvomim, da tako kot si ti opisal.
Če bi sledil tvojemu receptu bi pravzaprav cvetove namakal v sladkorni sirup.
Tak sirup bi bilo potem skoraj nemogoče precediti in očistiti cvetov.
nevone ::
3 litre kokakole stane 2 eura.
10 litrov Tanisyjinega bezgovega soka stane 5 eurov.
Popolnoma konkurenčna cena.
Aja, Barakuda, a greš kdaj na pijačo v lokal? Ne hodit veš, v trgovini je ceneje. Uni natakarji sploh nimajo nobenih stroškov, sej morajo samo prinesti na mizo. Le zakaj je cena v oštariji višja, kot v trgovini? Barakuda, a ti kej veš o tem?
o+ nevone
10 litrov Tanisyjinega bezgovega soka stane 5 eurov.
Popolnoma konkurenčna cena.
Aja, Barakuda, a greš kdaj na pijačo v lokal? Ne hodit veš, v trgovini je ceneje. Uni natakarji sploh nimajo nobenih stroškov, sej morajo samo prinesti na mizo. Le zakaj je cena v oštariji višja, kot v trgovini? Barakuda, a ti kej veš o tem?
o+ nevone
Either we will eat the Space or Space will eat us.
perci ::
Barakuda je pocenkar. Dokler on plača storitev seveda . Zanima me, če v svoji pisarni dela po tarifi al si reče, da bo raj mal popusta dal, ker so njegovi stroški dela praktično zanemarljivi . Pa še ti so v primeru uspeha postopka itak povrnjeni, hehe. Takorekoč zastonj bi moral delat, Barakuda .
DominusSLO ::
Bezgov sirup je zakon ;)
btw po starih receptih iz moje familije gre 10 cvetov na 1l.
Iz tega litra po njenih besedah narediš 10l napitka(zmešaš z vodo)->od tod 1l 0,5€ . Jaz pa sicer v praksi mešam bolj 1:5, kot 1:10... Je pa odvisno koliko gostega naša podjetnica prideluje
btw po starih receptih iz moje familije gre 10 cvetov na 1l.
Nevone, njen 1 liter je 5€.
Iz tega litra po njenih besedah narediš 10l napitka(zmešaš z vodo)->od tod 1l 0,5€ . Jaz pa sicer v praksi mešam bolj 1:5, kot 1:10... Je pa odvisno koliko gostega naša podjetnica prideluje
cpu&nb watercooled, gpu on air at the moment
nevone ::
Že zmeraj sem bila mnenja, da velikost ni vse. Hehe ...
o+ nevone
o+ nevone
Either we will eat the Space or Space will eat us.
Barakuda1 ::
btw po starih receptih iz moje familije gre 10 cvetov na 1l.
Po tej recepturi (ki je tudi glede sladkorja drugačna) verjetno izdeluješ šabeso in ne sirupa.
Če pa že izdeluješ sirup, potem je pri 10 cvetovih aromatičnost malce vprašljiva.
Nevone
Ti spet seštevaš jabolka in hruške.
Poglejva tvojo coca-colo in "sporni sirup"
Liter coca-cole stane cca 0,75 €. V tej ceni so všteti tudi vsi manipulativnistroški trgovine (marža itd) plus 20 % DDV. Vse kat mora še zagotavljati tako proizvajalec kot prodajalec pa sploh ne bom našteval.
Pri spornem sirupu me pride "končni" izdelek vsaj 0,50 €, če pa je delal z nekoliko manjšo količino sladkorja, pa se lahko cena 1 litra povspne (Jaz pa sicer v praksi mešam bolj 1:5, kot 1:10 - primer DominusSLO
) tudi na 1 € liter.
In še perciju na kratko.
Pojma nimaš. V ceni storitve plačujem tudi dacarje (se pravi takšne kot si ti). Če tega ne bi rabil, bi lahko bila moja storitev cenejša tudi do 50 %. V primeru uspeha v pravdi, pa povrnjen denar ni povrnjen meni, pač pa stranki, ki je pravdo dobila
nevone ::
Barakuda tvoja izvajanja so tako nečloveška, da kar glava boli. (Aja, zdej pa razumem kaj mislite uni, k pravite "Profit pred Človekom".)
Drugače pa, Tanisyjin sirup je odličen če ga mešaš v razmerju 1:10.
o+ nevone
Drugače pa, Tanisyjin sirup je odličen če ga mešaš v razmerju 1:10.
o+ nevone
Either we will eat the Space or Space will eat us.
DominusSLO ::
Jao barakuda res si tečen
Med drugim 10 cvetov pomeni 10 velikih cvetov... Sicer pa je tudi ta recept(kot vsak domač recept) stvar okusa in pogosto tudi stvar trenutnega navdiha. Jaz npr. nebi nikoli dal kisa not. Limonin sok+citronka je 111x boljši.
Kaj je sploh to šabesa? Če prav razumem je to sok, ki ga ne rabiš mešat z vodo...
Ah, LP in obilo sreče tanisya
edit:imam rad sladko
Med drugim 10 cvetov pomeni 10 velikih cvetov... Sicer pa je tudi ta recept(kot vsak domač recept) stvar okusa in pogosto tudi stvar trenutnega navdiha. Jaz npr. nebi nikoli dal kisa not. Limonin sok+citronka je 111x boljši.
Kaj je sploh to šabesa? Če prav razumem je to sok, ki ga ne rabiš mešat z vodo...
Ah, LP in obilo sreče tanisya
edit:imam rad sladko
cpu&nb watercooled, gpu on air at the moment
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: DominusSLO ()
_marko ::
Tanysa:
A ga bo še kaj na zalogi čez 3 tedne? Če ja, ga bom naročil. (do takrat me namreč ni v SLO)
->Barakuda tvoja izvajanja so tako nečloveška, da kar glava boli.
nevone, ampak moraš priznati, da v tej temi bolj vlada socialistični razum kot pa kapitalistični.
A ga bo še kaj na zalogi čez 3 tedne? Če ja, ga bom naročil. (do takrat me namreč ni v SLO)
->Barakuda tvoja izvajanja so tako nečloveška, da kar glava boli.
nevone, ampak moraš priznati, da v tej temi bolj vlada socialistični razum kot pa kapitalistični.
The saddest aspect of life right now is that science
gathers knowledge faster than society gathers wisdom.
gathers knowledge faster than society gathers wisdom.
nevone ::
> nevone, ampak moraš priznati, da v tej temi bolj vlada socialistični razum kot pa kapitalistični.
Ne razumem prav dobro. Kaj pa je tej temi tako socialističnega?
o+ nevone
Ne razumem prav dobro. Kaj pa je tej temi tako socialističnega?
o+ nevone
Either we will eat the Space or Space will eat us.
_marko ::
Nekako se propagira Tanisin sirup, ko pa pride en, ki pravi da je predrag pa je vse narobe.
(pa daleč od tega, da bi branil Barakudo)
(pa daleč od tega, da bi branil Barakudo)
The saddest aspect of life right now is that science
gathers knowledge faster than society gathers wisdom.
gathers knowledge faster than society gathers wisdom.
_marko ::
No, pa da bo jasno.
Meni se ne zdi cena previsoka.
Upam, da bo sok dober.
Meni se ne zdi cena previsoka.
Upam, da bo sok dober.
The saddest aspect of life right now is that science
gathers knowledge faster than society gathers wisdom.
gathers knowledge faster than society gathers wisdom.
nevone ::
> Nekako se propagira Tanisin sirup, ko pa pride en, ki pravi da je predrag pa je vse narobe.
Ali bi se morala strinjati, da je predrag? Ne smeš vsako nestrinjanje gledati z vidika "zdej je pa vse narobe".
Pa to, da branim ceno 5 evrov, je to zato, ker sem jo tudi predlagala. Moram povedat pol svoje mnenje, ane? Še vedno ne vidim, kaj je tu socialističnega.
o+ nevone
Ali bi se morala strinjati, da je predrag? Ne smeš vsako nestrinjanje gledati z vidika "zdej je pa vse narobe".
Pa to, da branim ceno 5 evrov, je to zato, ker sem jo tudi predlagala. Moram povedat pol svoje mnenje, ane? Še vedno ne vidim, kaj je tu socialističnega.
o+ nevone
Either we will eat the Space or Space will eat us.
_marko ::
Načeloma imaš prav...
(opazka pa ni bila tako resno mišljena kot si jo vzela)
(opazka pa ni bila tako resno mišljena kot si jo vzela)
The saddest aspect of life right now is that science
gathers knowledge faster than society gathers wisdom.
gathers knowledge faster than society gathers wisdom.
Tanisya ::
_marko!
Čez tri tedne boš lahko dobil sirup. Ti ga kar naroči. Če ga slučajno ravno tisti moment ne bo več, boš počakal dva dni, da bo nova runda pripravljena in takrat ti bo na razpolago.
Barakuda1
Sem brez besed, zate je škoda izgubljati besede.
Ostalim pa najlepša hvala za vse lepe želje.
Čez tri tedne boš lahko dobil sirup. Ti ga kar naroči. Če ga slučajno ravno tisti moment ne bo več, boš počakal dva dni, da bo nova runda pripravljena in takrat ti bo na razpolago.
Barakuda1
Sem brez besed, zate je škoda izgubljati besede.
Ostalim pa najlepša hvala za vse lepe želje.
Thomas ::
Če Tanja začne delat šabeso po 0,1 evro po litru, bo šla v veliko izgubo. Ki morda ne bo vidna čisto takoj, enkrat pa le.
Tudi to pa ne bo zadostovalo, da bi ji "Kitajci" kmalu ne začeli konkurirati s pol cenejšo.
Njena edina šansa (in naša nasploh) je ta, da uspemo prodajati dovolj drage izdelke, da nam zagotavljajo 1000+ evrov mesečnih prihodkov.
Je pa seveda možna tudi tista strategija, da pošlje robote po Jelovici loviti bezgove cvetove, ter pripravljati hude hektolitre šabesnega soka, ki jih bodo tudi roboti dobavljali Tušu in podobnim po 0,1 evra na liter.
Ta druga strategija je še boljša, ampak geeki na forumu niso naredili še nobenega robota. Handmade šabesa je, robotmade šabese pa ni.
Tudi to pa ne bo zadostovalo, da bi ji "Kitajci" kmalu ne začeli konkurirati s pol cenejšo.
Njena edina šansa (in naša nasploh) je ta, da uspemo prodajati dovolj drage izdelke, da nam zagotavljajo 1000+ evrov mesečnih prihodkov.
Je pa seveda možna tudi tista strategija, da pošlje robote po Jelovici loviti bezgove cvetove, ter pripravljati hude hektolitre šabesnega soka, ki jih bodo tudi roboti dobavljali Tušu in podobnim po 0,1 evra na liter.
Ta druga strategija je še boljša, ampak geeki na forumu niso naredili še nobenega robota. Handmade šabesa je, robotmade šabese pa ni.
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi
perci ::
In še perciju na kratko.Ti ne plačuješ nas dacarjev, ampak davke. Ali morda misliš, da zaposleni na DURS pobiramo provizijo? Sicer mi pa ni treba lapat kok odvetniki davkov plačujete, ker situacijo še predobro poznam.
Pojma nimaš. V ceni storitve plačujem tudi dacarje (se pravi takšne kot si ti).
Če tega ne bi rabil, bi lahko bila moja storitev cenejša tudi do 50 %.Zaradi mene jo lahko podrazis za 300%, ne bom zarad tega nic slabe volje. Vem pa, da bi komot prezivel tudi ce bi tarifo znizal za 50%. Ampak zakaj bi jo, ce storitev lahko prodas po ceni, ki jo imas sedaj? Kapitalizem pac. Vsak naj ima tako ceno, da bodo stranke se prihajale. Zato naj predelovalci bezgovega sirupa le-tega prodajajo po 100 eur/liter, če jim rata.
Barakuda1 ::
Če Tanja začne delat šabeso po 0,1 evro po litru, bo šla v veliko izgubo. Ki morda ne bo vidna čisto takoj, enkrat pa le.
Izguba bo v tem primeru vidna takoj, ker bi bila prodajna cena celo nižja od proizvodne.
Če pa je prodajnna cena nekega proizvoda 3 ali 4 kratnik proizvodnih stroškov, pa je to hudičevo dobra oziroma visoka cena - vendar še sprejemljiva.
Če pa je prodajna cena 5 ali celo 6 kratnik proizvodnih stroškov (tle vendarle ni govora o neki visoki tehnologiji ali neki izjemni intelektualni storitvi), je pa cena objektivno previsoka oziroma neprimerna.
Če bi torej naša Tanisya ponujala liter po 3 do 3,5 €, bi se mi zdela cena čist o.k. (če se prav spomnim, pri večjih količinah je tako ali tako že sama ponudila to ceno).
To je cena, ki bi ji še zmeraj omogočala zelo dober dobiček na enoto proizvoda.
Pa da se razumemo. Punca je pridna in zagnana, zato ji privoščim vsak €, nekih velikih zaslužkov pa žal ne bo mogla ustvariti, pa če ima ceno 3 ali pa 5 €, ker so količine, ki jih lahko ona pripravi, preprosto premajhne - žal.
Barakuda1 ::
perci, spet si v temo brcnil, ko praviš
Če slučajno poznaš odvetnike, ki "računajo" mimo tarife ali celo v nasprotju z njo, je to nek čisto drug problem, ki ima tudi povsem drugo logiko.
Legalno pa zadeve niso niti približno tako rožnate, kot si ti in še marsikdo misli.
Cena naših storitev je določena s tarifo, h kateri mora dati soglasje ministrstvo za pravosodje. Cene se torej ne oblikujejo prosto na trgu (tolk o kapitalističnem pristopu naših cen storitev).
In sam tolk da bo javnost vedela koliko znaša naša "urna postavka"
Cena naše ure je 100 točk, kar znaša skupaj z 20 % DDV 55,08 €.
Maksimalna cena za najzahtevnejšo storitev sploh (Ustavna pritožba - npr) pa znaša 2.000 točka (pa tud če si zanjo porabil 40 ur - kar jih, če želiš res kvaliteten izdelek s katerim boš prepričal Ustavne sodnike), kar znese skupaj z DDV
1.101,65 €.
Kot lahko vidiš, so cene kateregakoli izvedenca ali davčnega svetovalca (pa tud kašnega računalničarja) daleč višje od naših. Poznam primer, ko je izvedenec finančne stroke v neki kazenski zadevi, prejel plačilo za svoje izvednsko delo (oddobreno sstrani sodišča, da ne bo pomot) v višini 13.500,oo €, medtem ko je odvetnik, ki je bil v zadevi postavljen ex-offo, za svoje delo (bilo je 24 obravnav, s povprečnim trajanjem 6 ur dnevno), prejel le 6.400,oo € skupaj z DDV.
Če pa ceno naših storitev primerjamo s tujino, je pa stanje sploh katastrofalno.
Trenutno imamo cca 3 x nižje cene (v €) od sosedov Hrvatov, 4 x nižje od sosedov Italjanov in Avstricej. Približno enako velja tudi za Nemčijo, Francijo in Anglijo.
Lahko pa ti povem, da so cene nekaterih storitev za istovrstno storitev nižje tudi do 50 %, kot pred letom 1990.
Očitno je socializem delo odvetnikov bolj cenil
Zato ne govort na pamet.
p.s.
Med zgoraj naštetimi državami ima trenutno edino Nemčija nekoliko več odvetnikov na število prebivalcev od nas, ostale države pa manj kot mi.
Konkurenčnost je torej v SLO (vsaj kar se števila odvetnikov tiče) kar huda, za razliko od notarjev, kjer je število omejeno, pa še zakonsko je predpisano kaj vse moraš opraviti izključno pri njih.
Ampak zakaj bi jo, ce storitev lahko prodas po ceni, ki jo imas sedaj? Kapitalizem pac.
Če slučajno poznaš odvetnike, ki "računajo" mimo tarife ali celo v nasprotju z njo, je to nek čisto drug problem, ki ima tudi povsem drugo logiko.
Legalno pa zadeve niso niti približno tako rožnate, kot si ti in še marsikdo misli.
Cena naših storitev je določena s tarifo, h kateri mora dati soglasje ministrstvo za pravosodje. Cene se torej ne oblikujejo prosto na trgu (tolk o kapitalističnem pristopu naših cen storitev).
In sam tolk da bo javnost vedela koliko znaša naša "urna postavka"
Cena naše ure je 100 točk, kar znaša skupaj z 20 % DDV 55,08 €.
Maksimalna cena za najzahtevnejšo storitev sploh (Ustavna pritožba - npr) pa znaša 2.000 točka (pa tud če si zanjo porabil 40 ur - kar jih, če želiš res kvaliteten izdelek s katerim boš prepričal Ustavne sodnike), kar znese skupaj z DDV
1.101,65 €.
Kot lahko vidiš, so cene kateregakoli izvedenca ali davčnega svetovalca (pa tud kašnega računalničarja) daleč višje od naših. Poznam primer, ko je izvedenec finančne stroke v neki kazenski zadevi, prejel plačilo za svoje izvednsko delo (oddobreno sstrani sodišča, da ne bo pomot) v višini 13.500,oo €, medtem ko je odvetnik, ki je bil v zadevi postavljen ex-offo, za svoje delo (bilo je 24 obravnav, s povprečnim trajanjem 6 ur dnevno), prejel le 6.400,oo € skupaj z DDV.
Če pa ceno naših storitev primerjamo s tujino, je pa stanje sploh katastrofalno.
Trenutno imamo cca 3 x nižje cene (v €) od sosedov Hrvatov, 4 x nižje od sosedov Italjanov in Avstricej. Približno enako velja tudi za Nemčijo, Francijo in Anglijo.
Lahko pa ti povem, da so cene nekaterih storitev za istovrstno storitev nižje tudi do 50 %, kot pred letom 1990.
Očitno je socializem delo odvetnikov bolj cenil
Zato ne govort na pamet.
p.s.
Med zgoraj naštetimi državami ima trenutno edino Nemčija nekoliko več odvetnikov na število prebivalcev od nas, ostale države pa manj kot mi.
Konkurenčnost je torej v SLO (vsaj kar se števila odvetnikov tiče) kar huda, za razliko od notarjev, kjer je število omejeno, pa še zakonsko je predpisano kaj vse moraš opraviti izključno pri njih.
iration ::
Če sta že off-topic bom pa še jaz:
(sposojeno iz foruma Financ)
Župnik se sprehaja po parku in čita iz brevirja. Zatopljen v branje nanadoma prek knjige zagleda v travi pred sabo krastačo, bila je posebno nagnusna in zato se že hoče obrniti stran, toda glej ga zlomka, krastača spregovori s človeškim glasom. Takole pravi: Duhovnik, poslušaj mojo nesrečo…! Ha, krastača, ki govori… komentira pri sebi župnik, to je nemogoče; no poslušajmo, kaj hoče. Stvari niso take, kot so videti, nadaljuje krastača. Nisem vedno bil krastača, nekoč sem bil mlad in lep princ, ki ga je hudobna vila začarala. Vendar obstaja možnost, da se rešim tega prekletstva. Prav danes je zadnji dan, ko so zvezde v ugodnem zaporedju, čarovnije pa posebno močne, in če mi nekdo pomaga, se lahko rešim kletve. Sicer bom še sto let žaba! Lepo te prosim, menih, pomagaj mi… Župnik si misli, krastaca ki govori, čarovnije... zdaj sem pa res že vse doživel. Krastača nadaljuje: Pojdi v gozd in tam poišči sveže požagan hrast. Trikrat potrkaj na deblo in prikazala se bo hudobna vila, ki me je začarala. Prosi jo, naj me spet odčara. Vendar moraš to storiti še pred polnočjo, kajti sicer bom naslednjih sto let obsojen na to, da sem krastača… Spet bom pozen na večerjo, si reče duhovnik, pa kaj, kamor je šel bik, naj gre še štrik. Če sem že poslušal žabo, kaj tvezi, grem lahko še v gozd. In gre v gozd. Tam najde sveže požagan hrast, nanj trikrat potrka in res se prikaze hudobna vila. Ni bila ravno lepa kot vila, pa tudi mlada ni bila več, pa nič zato. Menih ji zaupa svojo nalogo in vila najprej pogleda v svojo kniigo. Ah, saj res! pravi, od vseh bitij, ki sem jih začarala, je res ostal le še en mlad princ, ki je grdo govoril o meni in sem ga zato s čarobno palčko po ustih, da je postal žaba. Hitro pojdiva in ga odčarajva, ura je pozna, kazen je bila dovolj huda in upam da tudi vzgojna. Tako se napotita v park h krastači in ko prispeta tja, vila opazi, da je pozabila svojo čarobno palico. Kaj pa zdaj? Ura je skoraj polnoč in potem čarovnije ne bo več… Groza! Vila se tedaj spomni in reče duhovniku: Poslušaj, brez čarobne palice ne morem ničesar. Moral boš pomagati. Pri sebi imaš nekaj palici podobnega, če se prav spomnim, in zdaj bom to potrebovala. O čem govoriš? jo vpraša menih. Misliš na moj prst? Ne, odvrne vila, v mislih imam nekaj čisto drugega (mu z očmi namigne v mednožje). Ne, to pa ne, se zgrozi menih. Nikoli in nikdar! Tako vendar ne gre… Tako, pravi vila, in nič drugače! Sicer iz vsega ne bo nič in bo revež krastača še najmanj sto let. Kaj hočemo, se vda duhovnik, saj vendar gre za biti ali ne biti. Pojdimo vsaj v zakristijo, da ne bomo zunaj vsem na očeh. Tam si sname hlače in vzame svoje orodje ven. Vila mu ga urno prime, z njim najprej dvakrat udari krastačo po ustih, potem pa ji ga porine v usta. In glej čudo – blisk in grom… in krastača se spremeni v mladega blond fantka! In v tistem vdre policija. Na tem zagovoru je temeljila Čeferinova obramba.
(sposojeno iz foruma Financ)
Župnik se sprehaja po parku in čita iz brevirja. Zatopljen v branje nanadoma prek knjige zagleda v travi pred sabo krastačo, bila je posebno nagnusna in zato se že hoče obrniti stran, toda glej ga zlomka, krastača spregovori s človeškim glasom. Takole pravi: Duhovnik, poslušaj mojo nesrečo…! Ha, krastača, ki govori… komentira pri sebi župnik, to je nemogoče; no poslušajmo, kaj hoče. Stvari niso take, kot so videti, nadaljuje krastača. Nisem vedno bil krastača, nekoč sem bil mlad in lep princ, ki ga je hudobna vila začarala. Vendar obstaja možnost, da se rešim tega prekletstva. Prav danes je zadnji dan, ko so zvezde v ugodnem zaporedju, čarovnije pa posebno močne, in če mi nekdo pomaga, se lahko rešim kletve. Sicer bom še sto let žaba! Lepo te prosim, menih, pomagaj mi… Župnik si misli, krastaca ki govori, čarovnije... zdaj sem pa res že vse doživel. Krastača nadaljuje: Pojdi v gozd in tam poišči sveže požagan hrast. Trikrat potrkaj na deblo in prikazala se bo hudobna vila, ki me je začarala. Prosi jo, naj me spet odčara. Vendar moraš to storiti še pred polnočjo, kajti sicer bom naslednjih sto let obsojen na to, da sem krastača… Spet bom pozen na večerjo, si reče duhovnik, pa kaj, kamor je šel bik, naj gre še štrik. Če sem že poslušal žabo, kaj tvezi, grem lahko še v gozd. In gre v gozd. Tam najde sveže požagan hrast, nanj trikrat potrka in res se prikaze hudobna vila. Ni bila ravno lepa kot vila, pa tudi mlada ni bila več, pa nič zato. Menih ji zaupa svojo nalogo in vila najprej pogleda v svojo kniigo. Ah, saj res! pravi, od vseh bitij, ki sem jih začarala, je res ostal le še en mlad princ, ki je grdo govoril o meni in sem ga zato s čarobno palčko po ustih, da je postal žaba. Hitro pojdiva in ga odčarajva, ura je pozna, kazen je bila dovolj huda in upam da tudi vzgojna. Tako se napotita v park h krastači in ko prispeta tja, vila opazi, da je pozabila svojo čarobno palico. Kaj pa zdaj? Ura je skoraj polnoč in potem čarovnije ne bo več… Groza! Vila se tedaj spomni in reče duhovniku: Poslušaj, brez čarobne palice ne morem ničesar. Moral boš pomagati. Pri sebi imaš nekaj palici podobnega, če se prav spomnim, in zdaj bom to potrebovala. O čem govoriš? jo vpraša menih. Misliš na moj prst? Ne, odvrne vila, v mislih imam nekaj čisto drugega (mu z očmi namigne v mednožje). Ne, to pa ne, se zgrozi menih. Nikoli in nikdar! Tako vendar ne gre… Tako, pravi vila, in nič drugače! Sicer iz vsega ne bo nič in bo revež krastača še najmanj sto let. Kaj hočemo, se vda duhovnik, saj vendar gre za biti ali ne biti. Pojdimo vsaj v zakristijo, da ne bomo zunaj vsem na očeh. Tam si sname hlače in vzame svoje orodje ven. Vila mu ga urno prime, z njim najprej dvakrat udari krastačo po ustih, potem pa ji ga porine v usta. In glej čudo – blisk in grom… in krastača se spremeni v mladega blond fantka! In v tistem vdre policija. Na tem zagovoru je temeljila Čeferinova obramba.
perci ::
Barakuda1: Verjemi, precej dobro poznam odvetniško tarifo. Jo uporabljam (sem jo) pri svojem delu, kjer stranke v večini pač zastopajo odvetniki.
In precej dobro tudi vem, da večina odvetnikov (vsaj tistih, ki jih jaz poznam) zaračunajo toliko kot so pač na trgu vredni. Pa je vmes tudi kakšen, ki se v tej temi navaja. Tudi sam verjetno dobro veš, da je tarifa ena taka zlo gibljiva reč, pri kateri zelo hitro prideš na +30% vrednosti, če jo le malo po svoje interpretiraš. Denarja se pa noben ne brani.
In precej dobro tudi vem, da večina odvetnikov (vsaj tistih, ki jih jaz poznam) zaračunajo toliko kot so pač na trgu vredni. Pa je vmes tudi kakšen, ki se v tej temi navaja. Tudi sam verjetno dobro veš, da je tarifa ena taka zlo gibljiva reč, pri kateri zelo hitro prideš na +30% vrednosti, če jo le malo po svoje interpretiraš. Denarja se pa noben ne brani.
dzinks63 ::
Tele zadnje poste prestavite nekam, ker to ni več forum; to niso samo jabolka in hruške , ampak jabolka in atomske bombe
Barakuda1 ::
perci
A daj no, ne no zavajat folka.
Daj mi no pojasni s kakšno interpretacijo naj si ex-offo odvetnik pribori tistih 30 %, če v tarifi lepo piše, da je za sojenje pred senatom treh sodnikov prva in zadnja obravnava 600 točk, vse ostale pa 300 točk. Za tri obravnavne dni dobi torej cca 900,oo € skupaj z DDV.
Če torej poznaš to čudežno formulo, kako dobiti namesto cca 900; cca 1.200,oo € (kar še zmeraj ne bi bilo nič posebnega in preteranega) daj jo no pošlji na Odvetniško zbornico. Ti garantiram, da te bodo odvetniki tko bogato nagradili, da vsaj 10 let ne boš rabil delat.
Tudi sam verjetno dobro veš, da je tarifa ena taka zlo gibljiva reč, pri kateri zelo hitro prideš na +30% vrednosti, če jo le malo po svoje interpretiraš
A daj no, ne no zavajat folka.
Daj mi no pojasni s kakšno interpretacijo naj si ex-offo odvetnik pribori tistih 30 %, če v tarifi lepo piše, da je za sojenje pred senatom treh sodnikov prva in zadnja obravnava 600 točk, vse ostale pa 300 točk. Za tri obravnavne dni dobi torej cca 900,oo € skupaj z DDV.
Če torej poznaš to čudežno formulo, kako dobiti namesto cca 900; cca 1.200,oo € (kar še zmeraj ne bi bilo nič posebnega in preteranega) daj jo no pošlji na Odvetniško zbornico. Ti garantiram, da te bodo odvetniki tko bogato nagradili, da vsaj 10 let ne boš rabil delat.
perci ::
Barakuda1, ne na tak način, kot si tule napisal se ne da. Pa če sam ne veš kako se da(kar sicer dvomim), ti tudi jst ne bom razlagal. Vsakemu pa je menda jasno, da si tvoj stanovski kolega iz grosuplja vsega denarja ni zasluzil po odvetniski tarifi.
gruntfürmich ::
finta v ceni je samo to, koliko si pripravljen odšteti za nek proizvod. če ljudje zaupajo tanji, da pripravi dobro in zdravo šibeso, sami pa nimajo časa jo narediti in imajo denar za njo, se jim 5€ res ne zdi pretirano.
očitno pa barakuda ima dovolj časa da se sam špila s pripravo sirupa, zato se mu zdi cena pretirana. meni osebno se ta trenutek zdi cena tudi previsoka, to pa samo zaradi tega, ker še nimam svojih prihodkov, in tudi do sirupa lahko pridem enostavno na ta način, da zagnjavim mami, naj ga naredi.
in še nekaj: niso cvetovi že v zadnjih izdihljajih?
očitno pa barakuda ima dovolj časa da se sam špila s pripravo sirupa, zato se mu zdi cena pretirana. meni osebno se ta trenutek zdi cena tudi previsoka, to pa samo zaradi tega, ker še nimam svojih prihodkov, in tudi do sirupa lahko pridem enostavno na ta način, da zagnjavim mami, naj ga naredi.
in še nekaj: niso cvetovi že v zadnjih izdihljajih?
"Namreč, da gre ta družba počasi v norost in da je vse, kar mi gledamo,
visoko organizirana bebavost, do podrobnosti izdelana idiotija."
Psiholog HUBERT POŽARNIK, v Oni, o smiselnosti moderne družbe...
visoko organizirana bebavost, do podrobnosti izdelana idiotija."
Psiholog HUBERT POŽARNIK, v Oni, o smiselnosti moderne družbe...
Barakuda1 ::
in še nekaj: niso cvetovi že v zadnjih izdihljajih?
Ja, počas gredo proti koncu. Ampak se še najdejo na bolj senčnih delih. Dolgo pa tud tan ne bodo več.
Icematxyz ::
Po vaši logiki potem če karikiram, ker nimaš stroškov, če pobereš divje češnje, katere same zrastejo na drevesu, bi morali češnje podariti zastojn saj je strošek minimalen?
In pa koga v tej zgodbi sploh zanima če liter kokakole stane 1 euro?
Ekonomsko diplomo in trdo kapitalistično misel je pa res treba nareditri na domačem bezgovem soku. Pa vrjetno mora se z temi 70 litri kokurirati firmi ki proizvaja hektolitre tega dnevno drugače če ne dosežeš proizvodnje cene kokakole nimaš kaj iskati na tržišču?
To je čisti pokazatelj kam bi prišli če bi poslušali kvazi ekonomiste.
In pa koga v tej zgodbi sploh zanima če liter kokakole stane 1 euro?
Ekonomsko diplomo in trdo kapitalistično misel je pa res treba nareditri na domačem bezgovem soku. Pa vrjetno mora se z temi 70 litri kokurirati firmi ki proizvaja hektolitre tega dnevno drugače če ne dosežeš proizvodnje cene kokakole nimaš kaj iskati na tržišču?
To je čisti pokazatelj kam bi prišli če bi poslušali kvazi ekonomiste.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Kako najlažje sterilizirati stekleniceOddelek: Loža | 35864 (32278) | Machete |
» | Cedevita bezeg & limonaOddelek: Loža | 6325 (1629) | blues1 |
» | A kdo ve, za kaj vse je zdrav Jägermeister?Oddelek: Loža | 8193 (6813) | blackbfm |
» | Katera pijača vas najbolj odžeja... (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 14704 (12565) | energetik |
» | bezeg in čebele...Oddelek: Loža | 3360 (2911) | Pyr0Beast |