Forum » Elektrotehnika in elektronika » Harmoniki
Harmoniki
Fave ::
Pozdravljeni!
Zanima me, kateri porabniki povzročajo katere harmonike? Še posebej me zanima za harmonike deljive s tri.
Hvala za odgovore.
Zanima me, kateri porabniki povzročajo katere harmonike? Še posebej me zanima za harmonike deljive s tri.
Hvala za odgovore.
My mind's a hyper tool that fixes everything.
int47 ::
Višje harmonske komponente toka odvzemajo vsi nelinearni porabniki.
Zadnje čase so glavni krivec za tretji harmonik enofazni porabniki, ki v osnovi delujejo na DC napetost in imajo "dioda-kondenzator" usmernik (brez PFC).
Doma je to skoraj vsa zabavna elektronika, polnilci, "varčne zarnice", starejši PC napajlniki...
Zadnje čase so glavni krivec za tretji harmonik enofazni porabniki, ki v osnovi delujejo na DC napetost in imajo "dioda-kondenzator" usmernik (brez PFC).
Doma je to skoraj vsa zabavna elektronika, polnilci, "varčne zarnice", starejši PC napajlniki...
Fave ::
Hvala. Kaj pa kakšen primer trifaznega simetričnega bremena?
My mind's a hyper tool that fixes everything.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Prekinjena nula v hišnem razdelilcu (strani: 1 2 )Oddelek: Elektrotehnika in elektronika | 13077 (11055) | starfotr |
» | Glajenje tokovnih konic pri asihronskem 3f motorju.Oddelek: Elektrotehnika in elektronika | 2866 (1884) | Barbarpapa2 |
» | vprašanje glede nule (N) (strani: 1 2 )Oddelek: Elektrotehnika in elektronika | 20572 (18748) | lovro535v2 |
» | Naprava za zmanjševanje porabe el. energijeOddelek: Elektrotehnika in elektronika | 5902 (5075) | VolkD |
» | Priklop KZSOddelek: Elektrotehnika in elektronika | 13858 (13470) | telexdell |