» »

Koliko je vreden, če je sploh kej

Koliko je vreden, če je sploh kej

mkmorfius ::

Rad bi zvedel informativno ceno naslednje konfiguracije (če je spljoh kaj vredno :\ )

Celeron 450 MHz
265 Mb Ram 133
40 Gb Disk Maxtor
CD 40x
FDD 3.5"
17" ekran (ni LCD)
miška
tipkovnica

ALi je dobr za staro mamo za internet?
Blockchain Loterija TrueFlip - Zadeni 400BTC - goo.gl/a7tvR6
Kupi Bitcoin (BTC) ali Ether (ETH) z VISA ali MasterCard - goo.gl/xj936M

mtosev ::

45Eur
Core i9 10900X, ASUS Prime X299 Edition 30, 32GB 4x8 3600Mhz G.skill, CM H500M,
ASUS ROG Strix RTX 2080 Super, Samsung 970 PRO, UltraSharp UP3017, Win 11 Pro,
Enermax Platimax 1700W | moj oče darko 1960-2016, moj labradorec max 2002-2013

joker16_7 ::

Vprašanje če ni mal več. LCD tut ni tk pocen. Recimo malo čez 50 EUR.
"Ambition is the path to success. Persistence is the vehicle you arrive in."
Bill Bradley

T-h-o-r ::

ja, on je pa napisal ekran(NI lcd)

joker16_7 ::

Ops. Napaka. Pa kljub temu mislim, da je vsaj 50 EUR. ;)
"Ambition is the path to success. Persistence is the vehicle you arrive in."
Bill Bradley

karafeka ::

Xpje daš gor, ali pa windows 2000, pa bo za internet več kot dovolj (za staro mamo). Sicer pa probi, inštaliri, pa preizkusi če je dovolj hitra konfiguracija.

nonenone ::

taka mašina pa res ni za xp, kak enostaven linux za internet bo najboljš

xabre ::

linux za staro mamo. :D

JutriPS3 ::

Več ko 20 EUR za to ne bi dal.
Morda bi nekomu celo plačal da mi odpelje z bajte pa da se sam ne zajebvavam po smetiščih

Kaj ni za xp. Jaz sem na 333@415 poganjal XPje, poleg pa še torrente, mulo, pa gledal filme. A za staro mamo se bo pa firefox prepočas odpiral? Priporočam pa seveda, da se izključijo vse te fanci šmanci grafike (staro mamo estetika itak ne zanima)

Čmrlj ::

Ja dons sm se smejal ko mi sodelavec prinese komp, da mu naložim winse, in sicer ga je noob kupil na bolhi za 140 eur brez monitorja:\ .Specifikacije: Pentium 3 1200mhz
128mb ram
MB z integrirano grafiko 64mb
10gb disk
en star sony dvd-rom

Tko da mogoče boš imel srečo, in resno probaj še na bolhi

Blinder ::

Monitor ce deluje dobro in je flat screen je še neki vreden.

256 rama se prodaja po 20€. Ohisje, plosca, napajalnik...... vse skupaj je tudi še nekaj vredno. Z malo potrpljenja je še uporaben za pisarnisko delo.

Kje pa si nasel celerona 450? A sploh obstaja?

Jaz imam doma še 333mhz celeron, pa pentium 166, pa mislim da še eno 486 100mhz. Problem je, da nimam plat za njih :). Pa tudi uporabni ne bi bilo ravno (razen 333-tke). Mogoče za kak msdos, ali pa router (ki ga pa ne rabim).

krneki0001 ::

Tak računalnik je vreden 20 evrov. Pri nas prodajajo 633MHZ celerone za 26 evrov.

Jst sm dal za dual xeon 550 in 2GB rama pa scsi diske in kontroler 86 evrov pred pol leta.

@nebivedu: kje pa dobis ti tako poceni robo? Jaz sem naprimer pred nekaj casa mel ponudbo cca 20-22€ za 256 rama...

Bolha - ampak moraš biti en izmed prvih, ki opazi tak oglas.

Drugače pa stare mašine odprodajajo tut v naši firmi za po 26 eurov celeron 633, 128 ali 256 mb rama(kakor naletiš) in 10 ali 20GB diska(spet kakor naletiš) - mrežna, grafična in zvočna pa je onboard - mašine so pa compaq deskpro EXD.

Shegevara ::

enakega mam kot ti nebivedu, sam da je x650 pa da ma 4GIG rama. A maš tudi ti sorazmerno majhne tele SCSI diske?

Jp. Dobil sem ga z petimi diski po 73Gb, ampak sem dal te diske ven in jih prodal, za tisti denar pa sem kupil 4x 200GB in kontroler, dal se mpa sistemski disk 18Gb 10000 obratov na scsi, ker res odlično dela.

sajmon ::

Postavljam vprašanje kar v to temo, ko je že debata o vrednosti rabljenih računalnikov:
Koliko je realno vreden sledeči komplet?
IbmNetvista: Intel Pentium III 800MHz, 256MB, 20GB IDE HDD, Desktop ležeče ohišje, Intel 815e, 40X CD-ROM, Intel Pro/100 VE Ethernet + IBM 15" LCD

Sam računalnik do 40 evrov, zarad monitorja pa recimo 65 do 70.

MeGreat ::

Ja seveda, če lepo napišeš oglas boš komot dobil 100-150€

Liker ::

Mnja, vcasih se da prov ujet taksno (po moje ukradeno) robo.
Jaz sem za par minut falil enga 2x 1GHz Xeon, 4 GB ECC Ram, + 6 SCSI-jev (4x 18 + 2 x 72) + serversko ohisje (2x napajalc, etc..), bil je bargain price 120 Eurov (nebi o tem da je samo ram vreden 2x tolk...).

Pa jaz bi vseeno rekel da je komplet Netvista z 15" LCD realno vredna vsaj cca 100 Eurov. (Nov 15" LCD stane 190 Eurov, kar pomeni da rabljen ne more biti vreden samo 30 Eurov :P)

Drugace jaz takoj kupim eno 1 leto staro 1,5m diagonale plazmo za 1/2 cene :D

Sajmon: za samo kisto dobis mislim 50€ na bolhi, LCD-ji pa se prodajajo od 70€ dalje.

MeGreat ::

Še kakšno tipkovnico+miško dodaj, napiši komplet računalnik, da priključiš in dela ter prodajaj za 200€
Mogoče najdeš kakšnega dedija ipd.

kva mate veselje računalniške nevedence jebat v glavo :\ No dobro, vaša stvar je.

JutriPS3 ::

kva mate veselje računalniške nevedence jebat v glavo No dobro, vaša stvar je.

Hja:\ Ko boš naslednjič kupoval v Mercatorju, Tušu ali katerikoli drugi trgovini pomisli kako te šele oni nategnejo za vsak izdelek, marža na kubik. Pa se sekiraš? Ali ko boš kupoval kakšen rabljen avto da sploh ne govorimo ko te bodo verjetno nasmodili za par 100 EUR ......
Če avtorju teme uspe uturit sistem za 100EUR nekomu na bolhi je precej profitiral kar pa je tudi cilj vsega skupaj.

ne sej ne rečem. Dol mi visi zarad mene. Ampak, pa se vedno pritožujete kva kdo narobe dela, če pa vi niste nič boljši, mislm to, da bo že en dedek kupu za 100€ pa to, ajd brezveze se prerekat

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

nakup rabljenega namiznega računalnika (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Pomoč in nasveti
15918555 (16535) Bye
»

Koliko je vreden tale laptop? (strani: 1 2 )

7021754 (20127) zuz3k
»

nakup računalnika

361386 (1012) TehDucky
»

Koliko je vreden računalnik?

Oddelek: Kaj kupiti
231129 (1129) Reloaded

Več podobnih tem