» »

Curriculum Vitae

Curriculum Vitae

Zeberdee ::

V nekaj dneh moram napisati CV. Vedno sem pisal le prošnje za delo, ker je to delo v okviru državne uprave pa moram na hitro zmazati skupaj CV.

Če kaj delam, delam profesionalno in če bom naredil CV ga bom naredil tako dobro, da bom sprejet.

Med brskanjem po internetu nisem odkril, razen plačljivih stvari, nič posebnega.
Iz Offica ali pa njegove odprte verzije, imam v spominu neke lepe predloge. Jih kdo ima?

Na internetu sem našel Europass. http://www.europass.si/dokumenti_europa...
Je to dober način predstavitve CVja?

Lep pozdrav

Gwanaroth ::

Če vse delaš profesionalno, potem ti tudi enega CVja ne bi smelo bit težko spisat.. Zakaj bi bil kopija nečesa že obstoječega? Spiši sam. Profesionalno!
Lights often keep secret hypnosis..

Problem je, da mora biti standardnizirano. Standardov pa ne moraš postavljati sam.

_marko ::

Gwanaroth: :D

Zeberdee: Jaz uporabljam šablono za CV v wordu in življenjepis napišem kot razpredelnico.
Potem pa pretvorim v pdf. Rezultat je kar vredu.
The saddest aspect of life right now is that science
gathers knowledge faster than society gathers wisdom.

alsb ::

BigWhale ::

Takole izgleda moj CV. Bralne znacke, planinske izkaznice in podobne zadeve prakticno nikogar ne zanima. Tak CV bi tudi jaz zahteval od kandidatov, ki bi jih jemal v sluzbo. Dol mi visi kdaj so shodili in katerega leta so postali pionirji oziroma, dandanes se to ne vec. ;) Bi me pa zanimal, ce bi nekomu rekel Perl? Un bi pa rekel WTF?!

:)

Kaj bi pa radi tisti v drzavni upravi, pa pojma nimam. :)

Tody ::

Office 2007 ma dost predlog... Celo za različna delovna mesta.

Roadkill ::

>> Bi me pa zanimal, ce bi nekomu rekel Perl? Un bi pa rekel WTF?!

Sonium: someone speak python here?
lucky: HHHHHSSSSSHSSS
lucky: SSSSS
Sonium: the programming language

:D
Ü

dronyx ::

Če te prav razumem se javljaš za službo v državni upravi in bi rad napisal ubojni CV?

Upam da je to šala, ali pa si iz drugega planeta?

V državni upravi in sam delam v njen že 12 let, še nisem slišal, da bi koga zaposlili na dobro plačano delovno mesto, kar tako iz ceste. Sicer objavijo razpis, samo vedno so kandidati že zbrani vnaprej in vsi tisti, ki vložijo prošnje samo vržejo stran stroške za znamko in pismo. Referentka ima v excelu tabelo, kamor piše vse prispele prošnje in potem samo naredijo serijska pisma, v katerih ostale kandidate obvestijo, da žal niso bili izbrani.

Če kandidiraš za delo v informatiki, potem imaš realne možnosti, da boš izbran. Samo to pomeni, da moraš imeti visoko izobrazbo in boš prenašal in priklapljal računalnike. Morda kdaj pa kdaj še namestil kakšne Windowsw in vlekel iz tiskalnikov papir, ki se zagozdi.

Vse ostalo ima državna uprava outsourcano, beri zunanje izvajalce.

Mene so tako nategnili leta 1999, ko so mi na razgovoru za službo obljubljali Nebesa, dodatna izobraževanja in bla, bla, bla. Izkazalo se je, da sem bil v zadnjih 8 letih na enem samem resnem računalniškem tečaju. Na začetku sem bil edini informatik državotvornega resorja, z 120 zaposlenimi in sem delal vse. Sam poznam tudi informatike v gospodarstvi in vem, da za bistveno več denarja delajo manj.

Potem sem dobil 2001 še šefa, ki bi ga skoraj zaprli in še mene z njim vred, ker je goljufal pri razpisih. Danes je pa iz enega naraslov vse skupaj v celo službo z šefom, dvema redno zaposlenima delavcema, ter še nekaj študenti, ki delajo praktično po osem ur na dan.

To ti pišem samo zato, da se najprej pozanimaš na kakšno delovno mesto kandidiraš, preden doktoriraš iz CV.;)

Gre se za študentsko delo ob predsedstvu EU v Benedettijevem protokolu. Če ne drugega je to dobra odskočna deska za bodočega študenta smeri turizem na EF.

koyotee ::

Če kaj delam, delam profesionalno in če bom naredil CV ga bom naredil tako dobro, da bom sprejet.

in vse kar naredis je s pomocjo drugih, smeh... |O
Rear DVD collector!
JTD power!
Coming soon: bigger E-penis & new internet friendzzz!

kopernik ::

Po mojem mnenju je europass vrh glave dost. Izstopati mora tako ali tako vsebina oz. tvoje izkušnje in kvalifikacije.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: kopernik ()

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Delodajalci kaj pričakujete od CV?

Oddelek: Loža
417134 (4675) Tear_DR0P
»

Kreativen življenjepis (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža