» »

Tablice za risanje

Tablice za risanje

huelz ::

A bi mi kdo vedu povedat katera (pri nas) dobavljiva tablica za risanje je (bi bila) najboljsa?
Pri comtronu sem gledal eno Genius NeWSketch 1212HRIII za 30k sit in Genius NeWSketch 1812 za 35k sit, pa bi rad prej dobil malo vec informacij pred nakupom.
Predlogi - komentarji - izkusnje...


jamiroq ::

jaz imam tablico Wacom Graphire 2 (BigBang 25kSIT; meli so jo tudi v Mlacomu za 30k>:D). Z njo sem več kot zadovoljen, deluje brez problemov, je natančna, zraven dobiš Corel Painter 6 (ex-Fractal Design Painter).

elgrozni ::

Jst sem prej imel wacoma graphire 3 velikosti a6, potem sem pa zaradi potrebe po večjem in boljšem :D prešel na intuos 3 a4.
Sicer pa je tako, da je za začetnike običajno super in ravno prav ta graphire serija, saj so zadeve ravno prav kvalitetne za svojo ceno (model a6 je bil ko sem jast kupil cca30k). Kar mam jaz iskušenj zadeva dela perfekntno. Ta tanovi (intuos) pa včasih malo zajebava, po mojem so krivi drajverji, sam na splošno deluje fejst.

LP
Klemen

BluPhenix ::

Drži se preverjene kakovosti, torej Wacoma.

No, jaz sem srečen lastnik Wacom Volito2 A6 tablice. Za kolikor jo uporabljam (photoshop večinoma, lahko tudi par deset ur tedensko, na dnevni ravni) mi služi odlično. Je nekje na nivoju Graphire (po hardveru), le da nima nekaterih stvari, ki jih ima Graphire (radirka na koncu "pisala" snemljivo ploščo na tablici). Je pa precej prijaznejša njena cena: 12.000 SIT.

Je pa precej prijaznejša njena cena: 12.000 SIT. Nazadnje sem jih videl v BigBangu v BTCju (cela polica), drugače pa pokliči Gregor d.o.o., ki so uradni zastopniki.
Podpisa ni več, ker so me poskušali asimilirati.

barbarpapa1 ::

Zdravo

Najprej razloži, zakaj tablico sploh potrebuješ. Geniusovi tablici, ki ju omenjaš, sta tipični CAD tablici, Wacomi pa so tablice, namenjene predvsem risanju in to v pravem pomenu te besede. Mislim tudi, da Genius omenjenih tablic več nima v proizvodnji (vsaj jaz jih ne najdem več)

Da gre za čisto drug namen Genius tablic napram Wacomom, delno izda že njihova velikost. Tako je 1812 v bistvu oznaka v colah, se pravi, gre za tablico s površino 18"X12", na kar z lahkoto pripneš papir formata A3! Če se ne motim,pri teh tablicah tudi ni občutljivosti na pritisk, glavni vnašalni element pa je neke vrsta "miška" (V bistvu je noter indukcijski element) s 4 ali več (8) tipkami

Sam sem ta veliko tablico uporabljal od leta 1995 do 1997 v kombinaciji z ACAD12 (Ja te tablice so res stari izdelki). V tej navezi pa je to prava stvar. Vsi ukazi so na tablici, prav tako dostopi do knjižnic. Ko se navadiš slepega dela s tablico, je to IMHO najhitrejši način komunikacije z ACAD-om (nobene ikone mu ne pridejo blizu), pa še cel ekran imaš prost za risanje...

Pa da bi ti tablica fajn delala...

LP

Jože


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Grafična tablica (strani: 1 2 )

Oddelek: Kaj kupiti
8731815 (11817) zhudang
»

Digitalno pisalo KJE?

Oddelek: Kaj kupiti
213504 (3180) TeraSonic++
»

Grafične tablice

Oddelek: Kaj kupiti
91640 (1466) Neanderthal
»

Kateri Graphic Tablet?

Oddelek: Kaj kupiti
52121 (2032) babylon9
»

Risalne tablice - izkušnje, cene, ...

Oddelek: Kaj kupiti
73760 (3674) lopov

Več podobnih tem