» »

Kateri Graphic Tablet?

Kateri Graphic Tablet?

cahahopie ::

Slučajno kdo ve kateri Graphic tablet se najbolj splača kupit? Baje je WACOM vodilni pri tem. V Monitorju sem prebral da je prišla ven serija tabel Wacom Graphire 4x5 , ki ima brezžično miš in pen (to je najpomembneje) za ceno 27 000 SIT.
Nekje sem pa potem prebral da so te verzije tabel fič-fe-rič, da za bolj zahtevno risanje rabiš Intensio (neki tazga) verzije Wacom tabel, čigar cene segajo okoli in tudi prek 100 jurjev. Jaz imam bolj mizern budžet (recimo da dam 40 do 50 jurjev za tablo). Zato me zanima če je kdo seznanjen s kakovostjo in cenami konkurenčnih tabel oz. če je kje kak pošten test tabel na netu (2 uri sem razmetavu po Googlu pa ni bilo kaj dosti za prebrat).

jamiroq ::

jaz imam Wacom Graphire 2, in je čisto ok, celo miška je uporabna (pri prvi varianti Graphire tablic je bila baje popolnoma zanič). edino, kar je, je da je malo majhna in da so driverji malo nedodelani: so problemi s koleščkom na miški, če je v sistem logiranih več uporabnikov (kolešček dela samo tistemu, ki se je prvi logiral).

drugače ima Wacom kar nekaj tablic (katalog maš tukaj); za cene pa vprašaj pri zastopniku - Gregor d.o.o.

Keyser Soze ::

Ker sem nov pri teh stvareh, me zanima na kaj moraš biti pozoren pri izbiri tabletk. Ali je kompatibilnost z različnimi programi (Rhino, SolidWorks, AutoCAD 2002, Lightvawe,... ) zanemarljivo kritična ali so kakšni večji problemi.
OM, F, G!

Isht ::

Po vseh raziskavah, ki sem jih opravil v zadnjem času, ko pač kupujem grafično tablico, se najbolj splača Graphire3.
Za razliko od Graphire2 ima večjo resolucijo ter je nasplošno izpopolnjena. Cena nove G2 je 25k, G3 (ista velikost, se pravi delovno polje A6) pa 28k. Jaz kupujem Graphire 3 XL verzijo (delovno polje velikosti A5) za 60k.
Intuos so pa višjega cenovnega razreda, imajo sicer isto resolucijo tablice, vendar ima pen recimo namesto 512 stopenj 1024 stopenj pritiska. Samo za primerjavo, A5 Intuos je 120k. Je pa Intuos tudi kompatibilen z naknadnimi orodji (airbrush, miš z laserskim pointerjem itd), tako da če kdo rabi bolj natančno tablico za CAD ali pa različna orodja za risanje, naj razmisli. Meni je za Pshop dost Graphire, kjer pač v programu izbereš orodje in rišeš.

Drugač pa, na šihtu delam z Wacom Cintiq 18x, to je v bistvu LCD 18 inch z tablico nekje na ravni Intuosa. In zadeva je ubijalsko dobra. sam tudi ubijalsko draga.

sasolini ::

Jaz mam Graphire 3 i ti rečem da trga gate!

babylon9 ::

in kje lahko to nabaviš Graphire 3 XL v Sloveniji ..

bi se še jaz to nabavu ..

kako je pa z driverji pod Win Xp in Debianom ..


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Nakup TABLET PC...katerega vzeti da je najcenejši?

Oddelek: Kaj kupiti
294712 (3848) kimba
»

Digitalno pisalo KJE?

Oddelek: Kaj kupiti
213605 (3281) TeraSonic++
»

grafično pisalo? za risanje.

Oddelek: Kaj kupiti
121442 (1282) Pithlit
»

Grafične tablice

Oddelek: Kaj kupiti
91690 (1516) Neanderthal
»

Risalne tablice - izkušnje, cene, ...

Oddelek: Kaj kupiti
73834 (3748) lopov

Več podobnih tem