» »

Iran - odštevanje

Iran - odštevanje

Temo vidijo: vsi
««
18 / 133
»»

Zheegec ::

redo je izjavil:

Double_J je pussy. Ko se je treba za svoje ideje postavit s čim več kot le z gobcem, se pokaka in zbeži. Toliko so le-te (ne)vredne.

In najbrž si v glavi sam isto misli o južnaških-priseljencih v Sloveniji.
Ampak težava je v tem, da v današnjih časih tudi strahopetec rabi samo pritisniti na gumb... in strahopetec bo to še dosti prej naredil. Zato je Izrael tako nevaren za začetek nove svetovne vojne posledice katere bi čutili tudi mi.
"božja zapoved pravi; <Spoštuj očeta in mater>,
ne govori pa o spoštovanju sodstva."
Janez Janša, 29.04.2014

Fritz ::

krneki0001 je izjavil:

Fritz je izjavil:

A tudi vi hodite sosedom po hišah in stanovanjih in določate ali imajo ti lahko strelno orožje ali ne, kakšne barve je lahko pričeska ženskih članov družine in kak skret-papir morajo uporabljati?

V Sloveniji? Pomoje da vsakega zanima vse. Se sosed kar do ograje postavi in gleda kaj počnemo na vrtu in podobno.

Do ograje...ne pa v hišo/stanovanje. Analogijo z državami pa si lahko sam potegneš.

amigo_no1 ::

Izrael uradno nima jedrskega orožja (neuradno ima vsega "boga", med 75 in 400 bojnih glav, da ne omenjam raket dolgega dosega 11000 km kot tudi kemičnega, biološkega orožja za množično uničevanj, nevtronskih bomb), nima nobenih inšpekcij s strani International Atomic Energy Agency (IAEA).

Israel and weapons of mass destruction @ Wikipedia
Nuclear weapons and Israel @ Wikipedia

In ti resno misliš da so Iranci tako nori, da se bodo šli igrati s takim ognjem, saj bi takšen spopad v končni fazi uničil obe državi ?
Iran oz Perzija obstaja skoraj 5 tisoč let, ko ZDA niti Evrope ni bilo niti na papirju.
Kdaj nazadnje je Iran napadel katero državo ?

redo ::

Zheegec je izjavil:

Ampak težava je v tem, da v današnjih časih tudi strahopetec rabi samo pritisniti na gumb... in strahopetec bo to še dosti prej naredil. Zato je Izrael tako nevaren za začetek nove svetovne vojne posledice katere bi čutili tudi mi.

Zato pa na glas povej, da to je. Naj se ve, da ni pripravljen umreti za to v kar druge vzpodbuja.

Če bi bilo na gumbe pritiskat dovolj, bi Izrael že pritisnil. Več kot očitno je, da iščejo nekoga, ki bi se fajtal in ki bi plačal namesto njih.

jype ::

redo> Več kot očitno je, da iščejo nekoga, ki bi se fajtal in ki bi plačal namesto njih.

Vsaj neumnosti jim zaradi tega nihče ne more očitat.

kunigunda ::

Double_J ::

Zato pa na glas povej, da to je. Naj se ve, da ni pripravljen umreti za to v kar druge vzpodbuja.

Kaj ti misliš, da sem pilot ali kaj? Po moje ne bo noben pilot mrtev, civilistov pa zelo malo.

Me zanima kako bodo v Gazi in zahodnem bregu veseli, ko bodo iranske rakete na slepo deževale po njih. Radarji teh raket pomoje ne bodo prestrezali, tako kot ne tistih ki letijo v prazno, na polja.

Mogoče pa se bodo naslednjič izpogajali, da jih ščitijo pred Iranci.:)
Dve šivanki...

Kje smo že videli ta "vseen mi je za žrtve, dokler to nisem jaz, važn je da naši zmagajo" odnos?

Načeloma iranske rakete letijo tudi do sem. A misliš, da če bi živel v Izraelu, da bi bil proti vojni, ker bi se bal da me zadane raketa?

Če mi kriješ stroške grem tja na obisk ko se začne napad.
Dve šivanki...

Načeloma iranske rakete letijo tudi do sem.

Kaj če jih prinesejo na roke?
Janez Janša, 29.04.2014

Fritz je izjavil:

Double_J je izjavil:

Če pogajanja 5+1 v nekaj mesecih ne dosežejo zamrznitve programa, ter neomejene transparentnosti, potem bo sam odstranil program. To naj po diplomatskih kanalih sporoči vsem udeležencem pogovorov, tako da bodo imeli zelo dober motiv, da hitro dosežejo zadovoljiv in trajni dogovor.

Ehm, a bo Izrael tudi šel v neomejeno transparentnost, zamrznil program in razgradil vse ofenzivne jedrske zmogljivosti? Predvidevam, da ne. Zakaj bi zatorej Iran odstopal od tistega do česa ima pravico kot suverena država?

A tudi vi hodite sosedom po hišah in stanovanjih in določate ali imajo ti lahko strelno orožje ali ne, kakšne barve je lahko pričeska ženskih članov družine in kak skret-papir morajo uporabljati?

@ DoubleJ
A znaš poleg nekonsistentnega nabijanja napisati tudi kak argumentiran odgovor na vprašanje?

Double_J je izjavil:

Kaj ti misliš, da sem pilot ali kaj? Po moje ne bo noben pilot mrtev, civilistov pa zelo malo.

A ne, ker samo to si pripravljen špilat. Pa še to le brezpilotnega letala. Ali pa turista. Valda na tuje stroške.

_Enterprise_ ::

haha, kok ste patetični ko tkole napadete enega ki ne misli kot vi mislite. a vi modelčki bi bili pa pripravljeni umreti za to, da izrael ne napade?

haha, kok ste patetični ko tkole napadete enega ki ne misli kot vi mislite. a vi modelčki bi bili pa pripravljeni umreti za to, da izrael ne napade?

Naj naredijo živi ščit okoli nuklearnih objektov.:P
Dve šivanki...

Umreti? Vsi bomo nekega dne umrli. Umreti je del življenja. Ubijati, nekomu želeti slabo oz. smrt, to je pa nekaj popolnoma drugačnega.
Izraelcem in Irancem želim mir in dolgo življenje.

_Enterprise_ je izjavil:

Ne, ne mislim se za te blodnje skrivat po hosti in plazit po jarkih. Double_J pravi, da je ta konflikt prav in da je potreben, da Obama cinca itd. Potem pa naj pokaže, kako resno misli in naj se pridruži boju. Srat po forumu je poceni in ne deluje. Primeri so tisti, ki vlečejo. Hej, če se mi bo zdelo, da je imel prav, se mu bom pridružil. Do takrat je pač navaden vaški hujskač.

_Enterprise_> a vi modelčki bi bili pa pripravljeni umreti za to, da izrael ne napade?

Ne. Bi pa bil pripravljen dat življenje za to, da se odgovorne za masovne umore pravično kaznuje.

Dejstvo je, da če so pogajanja v smislu, ali neki IAEA nadzorniki lahko pridejo na oglede in podobno, to pač ni nič. Iran malce popušča, potem malce ne popušča, skupaj pa zadeva počasi napreduje. Čeprav pogajalci mislijo da vendarle nekaj dosegajo, dolgoročno Iran dosega željene cilje.

Okej prva stvar so močne sankcije, samo za to je sedaj prepozno. Če bi bile vsaj 5let nazaj tovrstne sankcije, potem bi jih morda lahko finančno izčrpale. Zato bi morala biti trenutna "pogajanja" precej preprosta.

1. Ali zaprete zadevo, ali pa bomo mi zaprli zadevo.
2. Če boste že spet obnavljali vaš uničen jedrski program, vas bomo naslednjič ekonomsko spravili na raven Afganistana in vam sesuli celotni naftni sektor.

To se pove v nekoliko diplomatskem jeziku seveda. Dejansko je potem enih 50% šans, da oni ocenijo, da so trenutne razmere preveč neugodne in zamrznejo jedrski program.

Če se pač ne odločijo za to, izvedeš točko 1. Ko je točka 1. izvedena, potem si nekako na poziciji izpred 5let, kjer lahko čakaš in opazuješ ali so trenutne sankcije dovolj izčrpujoče, da ni denarja za obnavljanje programa. Če pa spet obnavjajo, naslednjič izvedeš točko 2.
Dve šivanki...

Dejstvo je, da če so pogajanja v smislu, ali neki IAEA nadzorniki lahko pridejo na oglede in podobno, to pač ni nič

Ta pogajanja se pri Izraelu še začela niso... Kdaj se bodo? Izrael ima jedrsko orožje, pa ne priznajo da ga imajo. Pa verski fanatiki so. In zaradi njih ima lahko cel svet težave.
Janez Janša, 29.04.2014

Meni se vse bolj dozdeva, da je pogovarjanje z DoubleJ - pogovarjanje z botom. Trol bi bila že pohvala, saj se tisti rad spusti v kak flamewar.

Bi pa prav rad uporabil njegovo logiko, šel do njegovega stanovanja/hiše, vstopil not, ga prebutal, mu pobral denar in mu prepovedal to in ono, dokler se ne bo strinjal, da bo delal tako kot jaz hočem. Saj je to popolnoma v redu, anede ;)

krneki0001 ::

Fritz je izjavil:

Meni se vse bolj dozdeva, da je pogovarjanje z DoubleJ - pogovarjanje z botom. Trol bi bila že pohvala, saj se tisti rad spusti v kak flamewar.

Bi pa prav rad uporabil njegovo logiko, šel do njegovega stanovanja/hiše, vstopil not, ga prebutal, mu pobral denar in mu prepovedal to in ono, dokler se ne bo strinjal, da bo delal tako kot jaz hočem. Saj je to popolnoma v redu, anede ;)

Seveda da je, kam bomo pa prišli, če tega ne bomo smeli več počet. A ti nikol soseda ne zbiješ, pa mu pokradeš iz stanvana vse kar je vrednnega. :)
Asrock X99 Extreme 4 | Intel E5-2683V4 ES | 64GB DDR4 2400MHz ECC |
Samsung 250GB M.2 | Asus 1070 TI | 850W Antec | LC Tank Buster

Režimi nimajo človekovih pravic. Tako pač je...
Dve šivanki...

http://www.algemeiner.com/2012/03/07/wi...

An internal Stratfor email dated May 14, 2010, claims that Israeli Prime Minister Benjamin Netanyahu told a US Congressman in a private conversation that he will “not allow Iran to go nuclear ‘on his watch in Israel’s back-yard’.” Netanyahu is alleged to have said that he is willing “to use every means at his disposal” including the potential use of the “Mossad, bunker busting bombs, whatever it takes”.
Dve šivanki...

Double_J je izjavil:

Režimi nimajo človekovih pravic. Tako pač je...

A to velja za izraelski ali iranski režim? Ali samo za tiste, ki niso všeč zakompleksanim nacistkom?

Malo si preberi kaj o suverenosti držav in mednarodnem redu po 2. sv. vojni. Naslajanje nad morebitnim spopadom, ki ima vso možnost postati širši regionalni ali celo globalni spopad, v katerem bodo umrli milijoni je nekaj, kar je pričakovati od sociopata brez stika z realnim življenjem.

Timurlenk ::

a to velja tudi za ameriški režim, kjer pretepajo mirne protestnike?

in other news

http://www.thedailyshow.com/watch/tue-m...

http://www.mediaite.com/tv/jon-stewart-...

elections, elections everywhere

Zgodovina sprememb…

poweroff ::

Double - boš postavil Tor točko za Irance ali ne?
sudo poweroff

Nissan GTR ::

Dejstvo je, da če so pogajanja v smislu, ali neki IAEA nadzorniki lahko pridejo na oglede in podobno, to pač ni nič.

Izrael nima nobene pravice komurkoli na svetu karkoli pametovati o IAEA nadzornikih, saj je sam mimo vseh mednarodnih pravil ustvaril velik arsenal nuklearnega orožja. Daj, prosim, povej nam kdaj je bila v Izraelu enkrat samkrat kakšna IAEA inšpekcija? Poleg tega pa je Iran podpisnik "Nuclear Non-Proliferation Treaty", Izrael pa pristop k tej pogodbi zavrača. Izrael je tudi nekoč omogočil Južnoafriški republiki, da se je le ta dokopala do nuklearnega orožja, kar je samo še en dokaz več kakšna nekredibilna razbojniška država, ki ne spoštuje nobenih mednarodnih pravil je Izrael, ta isti Izrael pa hoče pravila, ki jih ne spoštuje, vsiljavati drugim.

V vsej tej zgodbi je največji bad guy ravno Izrael. Proti vsaki državi na svetu, ki bi se obnašala tako kot Izrael, bi že zdavnaj uvedli mednarodne sankcije, proti Izraelu pa jih seveda ne uvedejo, ker ga ščiti od cionistov okupirani Capitol hill.

Mr Hilter ::

Izrael je res hinavski. Evropo posiljujejo z multikuturo, njihove ženske pa ne smejo niti blizu nežidovskim moškim. Aja, samo za ohranjanje njihove dediščine se jim gre.

kunigunda ::

V casu Kennedyja je bila inspekcija v Demoni, ogledal so si pritlicje, so pa opazili da je objekt vecji kot so ga videli, saj naj bi imel kar 6 nadstropij pod zemljo in so izraelci zazidali vse vhode. Zato so kasneje hoteli se enkrat priti tja. No nazalost so pol Kennedyja ustrelili in do tega nikdar ni prislo.

gzibret ::

He he.. Najbolj hecen je bil naš židovski vodič, ki nas je kakšna 2 tedna nazaj vodil po Jeruzalemu. Je rekel, da se v Jeruzalem priseljuje ogromno ljudi, tudi ne-židov, ampak država Izrael poskrbi, da se za vsakega priseljenega ne-žida priselita 2 žida, to pa zato, da se ohranja pravilno razmerje prebivalstva, ki omogoča svobodo veroizpovedi ;) Brez zajeb***** ;)
Vse je za neki dobr!

gzibret je izjavil:

He he.. Najbolj hecen je bil naš židovski vodič, ki nas je kakšna 2 tedna nazaj vodil po Jeruzalemu. Je rekel, da se v Jeruzalem priseljuje ogromno ljudi, tudi ne-židov, ampak država Izrael poskrbi, da se za vsakega priseljenega ne-žida priselita 2 žida, to pa zato, da se ohranja pravilno razmerje prebivalstva, ki omogoča svobodo veroizpovedi ;) Brez zajeb***** ;)

A to ste bili židovska skupina?

Ker ko gledaš dokumentarec Where in the world is Osama, kot nežid ne bi upal tja, raje med ljudožerce. Pa dvomim da je zaigrano ali pa sprovicirano?

gzibret ::

G. Hilter - ni bilo tako hudo ;) In nismo bili židovska skupina, zgolj turisti. Smo pa imeli lokalce zraven nas, ki so bili v naši skupini, in pa "uradnega" turističnega vodiča.

Se pa vidi, da imajo tam dol precej oprane možgane. Ko smo jih vprašali, če lahko vidimo zid, ki ločuje Izrael od Palestine, je naredil tako kislo faco, češ, zakaj pa hočemo videt zid in kaj je na njem tako posebnega, da bi ga radi videli. Ko je pol popustil pritiskom in smo šli gledat tist zid na eno vzpetino, je potem razlagal, kako so palestinski ostrostrelci ciljali tarče, potem pa so izraelski vojaki šli v akcijo, in jih polovili in postrelili kot race in kure, potem pa je za konec še malo pokokodakal (očitno se mu je to zdelo grozno super). Ko je en kolega pripomnil, da to ni glih lepo obnašanje, je pa čisto popizdil in se začel dreti nanj, češ pa naj Slovenijo prestavimo tja dol, pa da bomo videli, kako bomo mi reševali težave.

Sem pa bil tudi pri onem taresnem "the zidu", zidu objokovanja po naše oz. western wall po angleško. Tam, kjer "pingvini slemajo", kot se je izrazil naš izraelski (ateistični) kolega, pa sploh ni bilo hudo. Nič mi niso naredili. Je pa bila tam precej komična situacija, kot bi prišel v kakšen zaprti oddelek. No ja, resnici na ljubo, ni bilo v krščanski cerkvi (Golgota, križanje, grob, vstajenje in s tem povezane zadeve) nič kaj dosti bolje, v Al-Akso pa "nismo imeli časa" iti pogledat (čeprav so nekateri iz skupine našega izraelskega vodiča ignorirali in so vseeno šli pokukat tja), če res Mohameda ni več in če je res šel v nebo.

Je pa na Gori Oljki eno ogromno židovsko pokopališče, ki direkt gleda na stari del Jeruzalema. Pokopališče je res ogromno. In zakaj.... Ko bo prišel Mesija na zemljo in bodo mrtvi vztali (tako piše...), se bo to začelo dogajat prav tam, in če v Izraelu kaj veljaš, moraš biti tam pokopan, ker boš potem prvi obujen.

In ja, v židovski četrti prodajajo ogromne oljnate slike s prav tistim pogledom na stari del mesta. Al-akso so seveda zradirali in namesto nje stoji velik bel in zlat tempelj ;)

Kaj čmo... Preveč sveti kraji so to, pol pa nastanejo težave....
Vse je za neki dobr!

Hvala gzibret. Take odgovore rabimo, ne pa linke do izven konteksta pobranih dogodkov in laži.

nuclear ::

Kako odštevanje točnjo? Dokler bojo na oblasti demokrati in Obama, do tega ne bo prišlo. Edin, če bo spet kak republikanec si izmislis v stilu Hitlerja in se oblekel v talibana ter napadel USA.

Sej veš, folk je bolan.
Asus G14 2023 - Ryzen 7940HS - 32GB DDR5 - GeForce RTX 4080 - 990 PRO 4TB

Dokler bojo na oblasti demokrati in Obama, do tega ne bo prišlo.

ma ne ga srat z Demokrati in lutko Obamo. Demokrati so enake sluge Izraela kor republikanci. Trenutni ameriški podpredsednik Joseph Biden se pa celo javno hvali, da je cionist...

Milijoni Američanov brskajo po smeteh za hrano, Obama bo pa še povečal količino denarja za Izrael.

http://www.davidduke.com/?p=27497

Mipe ::

David Duke... človek, to je lokalen vaški čudak. Kot tisti tip s škornjem namesto kape.

Zame je vseeno ali je čudak ali ne. Bolj me zanima njegov nauk.

Duke je eden največjih poznavalcev cionizma, napisal je tudi več odličnih knjig na to temo.

Na mojem linku pa Duke večinoma samo citira govor puppeta Obame, ki ga je Obama imel par dni nazaj pred svojimi gospodarji iz AIPAC-a.

Vi kar pisarite, vendar Bibi se pripravlja.;)

PS. Fajn punca v ozadju.
Dve šivanki...

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Double_J ()

A to velja za izraelski ali iranski režim?

Če bi bila Iran neka zgledna demokratična država, vsaj na ravni Indije, potem bi imeli celo nekaj šans, da jim svet spregleda razvijanje nuklearnega orožja in bi jim morda uspelo.

Mislim da tako kot trenutno stojijo zadeve pa nimajo šans. Torej naj najprej kot predpogoj kako desetletje delajo na demokraciji, vmes pa jih bo verjetno čudežno minila volja do nuklearnega orožja.
Dve šivanki...

celada ::

Double_J je izjavil:

A to velja za izraelski ali iranski režim?

Če bi bila Iran neka zgledna demokratična država, vsaj na ravni Indije, potem bi imeli celo nekaj šans, da jim svet spregleda razvijanje nuklearnega orožja in bi jim morda uspelo.

Mislim da tako kot trenutno stojijo zadeve pa nimajo šans. Torej naj najprej kot predpogoj kako desetletje delajo na demokraciji, vmes pa jih bo verjetno čudežno minila volja do nuklearnega orožja.

Kdor je pa tebe opral moram reč je pa dobro opravil svoj posel.

amigo_no1 ::

Link ti dela ne.

http://www.rtvslo.si/svet/izrael-zapros...

Supreme leader is making a fool of you Mr. Obama. Dont you see?

Sedaj je pa dejansko tako, da če Obama ne bo popolnil niti Izraelske flote, potem bodo tej vzeli manj letal, vendar z smrtonosnim orožjem za razne gorske utrdbe.

Obama... s svojo mirnovniško politiko bi znali zakuhati škandal.
Dve šivanki...

Žal Obama provocira Izrael. Njegovi tiskovni predstavniki so celo sporočili, da pregled Parčina ni predpogoj, za začetek pogajanj. Najbrž za to, da bodo lahko iranci imeli dovolj časa da skrijejo zadevo in Izrael ne bo imel razloga za napad.

Obama bo tisti, ki bo sprovociral tale napad. Čim bolj bo mirovniški in spravljiv, bolj zagotovo bo napad.
Dve šivanki...

Double_J> Obama provocira Izrael.

Neverjetno. Putin pa provocira Gruzijo?

http://www.telegraph.co.uk/news/worldne...

No ja, če to drži potem ok...
Dve šivanki...

Double_J> No ja, če to drži potem ok...

Aha, se pravi če je warmonger, potem je vse kul?

Ja, če je za napad, potem bo vse po načrtu in se bo šlo v napad, če bo pa proti, se bo šlo v napad po drugem načrtu. Ful razlika, ni kaj.

In ko potem z napadom na suvereno državo izzovejo vojno, ki bo eskalirala v spopad z JRKB orožjem bo kriv...kdo že?

Mimogrede, jedrsko orožje ima Izrael. Glede na to kar pravijo moji kolegi iz Izraela o vplivu permanentnega pol-vojnega stanja in moči radikalnih verskih skupin v Knesetu, ni Izrael nikakršna fina demokracija. No tudi ZDA to niso, saj gre za transvestitsko oligarhijo. Kaj pa npr. 'naš' zaveznik Pakistan, a gre tudi v tem primeru za bleščečo demokracijo w/nukes?

Project Avalon is building speed.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Fritz ()

Iran je že bil dokaj zgledna demokratična država, bolj demokratična kot je Izrael kadarkoli bil, dokler Irana tisti, ki jih ti podpiraš, niso spremenili v diktaturo, ki jo je kasneje zamenjala teokracija.

Sicer pa, če bi pogoj za dovoljenje za posest nuklearnega orožja bila demokratičnot, potem Izrael tega pogoja sigurno ne bi izpolnil. Izrael je napol teokracija, demokracijo pa tam uživajo samo prebivalci, ki so židovske nacionalnosti, nekaj podobnega kot je bila nekoč Južnoafriška republika.

drmr1980 ::

...glede demokratičnih držav, te na tem svetu ni...

glede Izraela, oni se imajo vso pravico braniti pred okupatorji, ki jih napadajo že par tisoč let, tako pred perzijci, egipčani, rimljani,... kot tudi novodobnejšimi okupatorji.
Če vi nimate jajc, oni jih imajo, tko da pssssssssst...raje se ukvarjajte s problemi, ki se
dogajajo nam, tukaj, zdaj...
aja, sej res, za to nimate jajc, hja...
««
18 / 133
»»