» »

kateri 24" monitor kupiti

kateri 24" monitor kupiti

Temo vidijo: vsi
««
96 / 117
»»

franci0 ::

bolj sem hotel priti do tega, da vsaj v enega ne boš gledal pod pravim kotom, če boš pač gledal v drugega (da bi obračal glavo, pa, hm, to deluje kot dosti dela -imho je Alt-Tab hitrejši od obračanja vratu

mene zelo moti (vsaj sedaj doma, ko imam 19"ko) ko npr berem kakšen tutorial kako moram kaj naredit, pa moram Alt-tabat, problem je če mam celo več oken in še je potem bolj zamudno. Dostikrat npr primerjam 2 worda al pa 2 excela med seboj in niti ne morem videt dejanskega dokumenta v polni velikost ker je fizično ekran premajhen (res pa je da moja konfiguracija omogoča šmorn max. resolucijo 1280 x 1024).
Nikoli še nisem preizkusil kaj tako velikega kot je 27", tako da le čevlje sodi naj kopitar, ne bom rekel da bi bila to slaba alternativa.

Glede tehnologij, kakor vidim malce spremljaš vsaj to temo & potem veš, da TN pač ne kupit evah, IPS ima najboljše vidne kote ampak tudi IPS glow (preštudiri to oz. poglej/preizkusi v živo -odvisno koliko te to moti tudi glede na velikost ekrana in razdaljo gledanja -koti se namreč spreminjajo & če gledaš pod 90° v sredino ekrana, je npr. pri 24" ekranu na razdalji 1m piksel v kotu ekrana že gledan pod 17° drugačnim kotom, torej recimo 73°, na pol metra je npr. 30° razlike etc.). Ostaja ti AMVA, ki ima malce slabše kote, ampak večji kontrast in lepo črno (prijahajo pa novi/večji AMVAji).

Odkrito rečeno si mi sedaj nazorno razložil kako si lahko predstavljam te ° , I got it now, ty.

Lahko pa vzameš tudi enega 27" in enega 24". Ali pa prvo 27" in če boš po enem tednu še rabil, dodaš pač še enega.

Če vzamem 27" npr U2713HM in ugotovim da bi vseeno raje imel 2 monitorja in si še enega kupim, mora bit seveda isti (vsaj iste velikosti) in sem potem nekaj čez 1000EUR, to sta moji 2 študentski plači, not an option.

Kako bi se npr odrezalo kaj takšnega zelo recesijskega ? S27B350H

Nekaj časa sem zelo razmišljal da bi si vzel 2x U2312HM in je to to... ampak ni 1200p, kar pa odkrito rečeno za mojo surfanje po spletu ni nekaj kar bi pogrešal (verjetno).

Za karkoli pa se bom odločil, pa bom naročil preko mimovrste (najmajn komplikacij), da lahko tudi če ugotovim da to ni to kar sem si želel, komot menjam za kaj drugega.

Sem sicer moral poguglati, kdo je to, ampak kako ti je lahko to vseeno? Sploh za šiht je to super, da bi vsi razen tebe videli samo tega Murkota :D

hahaha hvala da si me spravil v smeh... sem si prav predstavljal kak bi to zgledalo če bi blo izvedljivo...
probaj si predstavljat tako foljo ko se na screen zalepi in če gledaš pod več kot 40° vidiš Murkota :D

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: franci0 ()

LordPero ::

franci0 je izjavil:

mene zelo moti (vsaj sedaj doma, ko imam 19"ko) ko npr berem kakšen tutorial kako moram kaj naredit, pa moram Alt-tabat, problem je če mam celo več oken in še je potem bolj zamudno. Dostikrat npr primerjam 2 worda al pa 2 excela med seboj in niti ne morem videt dejanskega dokumenta v polni velikost ker je fizično ekran premajhen (res pa je da moja konfiguracija omogoča šmorn max. resolucijo 1280 x 1024).

Ja, 2560 pik širine (pri 27" oz. 30") je precej več, kot 1280 (natančneje: 2× več), tako da popolnoma enako oz. bolje kot si sedaj primerjal dva xlsja/doca na dveh monitorjih lahko to storiš na enem (in to je pač v vsakem primeru bolje ;)), da ne omenjam seveda, da imaš še 160 pik več višine po celi širini. Konkretneje ima en ekran z 2560×1440 40% večjo površino/več pikslov kot dva ekrana s 1280×1024 (torej bi lahko 2,4 taka ekrana, kot jih imaš sedaj zlil skupaj), oz. za kar se sedaj odločuješ:

LordPero je izjavil:

... recimo pocenski 27" Dell (2560×1440) ima mogoče res četrt manj pikslov od dveh 24", a boljši panel + eno neprekinjeno delovno površino (oz. vsaj ne tistega efektivnega "32:10" razmerja).

('boljši panel' se tukaj zate nanaša predvsem na prednost nativnega 8-bit panela vs. 6-bit v U2412)

Še nadaljevanje, kar si napisal glede uporabe, tutorial ne vem točno kaj misliš, ampak tisto drugo (primerjanje dveh dokumentov med sabo etc.) jaz, kljub temu, da bi lahko imel vse prikazane hkrati, veliko raje alt-tabam med njimi, ker pač mi je bolj instantno (manj se lovim oz. pač hitreje se mi vse izide). Poznam tudi enega kolega, ki ni imel nekih večjih izkušenj z več ekrani in jih je hotel imeti samo zaradi tega (da bo imel navodila al karkoli že na enem in svoje delo na drugem), a se mu potem ni obneslo, pa keš ni bil noben problem. Ampak še vedno, 25×14 je že ločljivost, na kateri lahko komot preživiš z več kot enim hkrati prikazanim oknom oz. ni potrebe po maximiziranju vsega.
Pomoje veliko tvoje potrebe po uporabi dveh ekranov izvira iz tega, da imaš sedaj dva (pre)majhna ekrana za udobno delo (profi ali ne).

franci0 je izjavil:

mora bit seveda isti (vsaj iste velikosti)

To mal OCD, samo kapric ali ti je pomembno za kakšno namensko funkcijo? Ker v vsakem primeru, tudi sedaj, ko imaš dva 19" monitorja, enega več uporabljaš od drugega (vsaj jaz tako delam, pod Linuxi ali Winsi). Pač sam ne vidim nobene potrebe po temu, da sta ekrana enaka (mogoče še prej nasprotno).
Razumem argument glede keša, samo moje mnenje ostaja, da bi potem raje kompromise sklepal z nakupom enega dobrega ekrana namesto dveh slabših (vsaj začasno). Konkretno na tvojem mestu bi potem jaz zase vzel eno ta poceni 27" (25×14) in obdržal enega ali oba 19" zraven (če ti grafa podpira tri izhode), za navodila ali primerjanje je tudi 19" ekran dovolj dober, ker tega vseeno ne delaš večino časa (zna bit, da ti v letu ali dveh tudi ostane keša še za en tak 27" ekran in je tvoj kompromis v tem, da pač ta čas "trpiš" z enim ekranom oz. dvema različne velikosti -25×14 resolucije ne kaže, da bo kaj hitro zastarala).
Ampak še vedno, te dejansko ne prepričujem v nekaj, samo ponujam poglede (in mogoče kak podatek) v premislek, upajoč da boš bolj lažje/bolj točno vedel, kaj rabiš/hočeš.

franci0 je izjavil:

Kako bi se npr odrezalo kaj takšnega zelo recesijskega ? S27B350H

To je TN (bad, no buy), pa še U2412 je cenejši in ima 11% več piksljačic (to pomeni, da boš opazno več dokumenta videl na enem U2412 kot na enem S27B350).
In ja, mene sploh pri takih zadevah, kot je surfanje po netu FULL moti premajhna višina (če na 1080 klikneš full screen (F11) imaš spletno stran še vedno na manj prostora kakor z npr. z debelo Windows start vrstico in vsemi tabi na vrhu brskalnika pri 1200).
Mogoče se ti sedaj zdi 1024 pik višine dosti/dovolj, ampak to je nekaj takega, na kar se ne moreš več vrnit nazaj, ko enkrat delaš z več :).
Oz. če kupiš (magar dva) 1080 ekrana potem sploh nisi naredil skoraj nobenega napredka v višino v primerjavi s sedanjimi 19" (1024) -večja širina je sicer ql pri nekaterih xls, pri doc pa ti ne pomaga nič, če nimaš tudi večje višine, ker je A4 pač večinoma pokončna zadeva (če pokončen A4 dokument razširiš do polne širine 1920×1080 ekrana boš moral full scrollati gor/dol, če ne toliko zoomaš, ti ostaja neizkoriščen enkran na vsaki strani, 1080 pa je premalo hkraten prikaz dveh A4 listov (drug ob drugem), že na 19×12 je mal težka/ne ravno udobna, moraš skriti vrstice z orodji oz. tiste ribbone).

LordPero je izjavil:

franci0 je izjavil:

Namreč zmontiral sem že like 100 monitorjev

Wut? 8-O

Ne, resno, kaj to pomeni? :)
LordPero

Zaphod_B75 ::

Kupujem nov monitor in izbiram med LG 24EB23TM LED IPS in pa DELL 2412M. Primarna uporaba bojo špili, in pisarniško delo. IPS matrika mi ni mus, pravtako ne rabim zvočnikov.

Kriteriji:
- 24" 16:10 razmerje
- resolucija vsaj 1920 x 1200
- da nima mrtvih pixlov in
zadnji dve alineji sta bolj opcijski
- nima nekega hudega ghostinga.
- Fajn bi blo tudi vedet da ima vse relevantne priključke če se odločim nekoč nanj priklopit neko novo igralno konzolo.

Po specifikacijah zgleda da ma LG boljši odzivni čas 5ms, dočim ma DELL 8ms. Testa LGjevga monitorja ne (zaenkrat še) najdem nikjer.
A obstaja še kakšna boljša alternativa od teh dveh.

Kaj izbrati do 250EUR?

Zgodovina sprememb…

petrus ::

Franci, na koncu lahko iz fizičnega 1920×1080 narediš dva virtualna 960x1080.
To je kot perfektno za primerjavo dveh dokumentov, klasičen dual screen sistem.
Eno okno maksimirano na prvem, drugo na drugem in še problem s koti odpade.

Virtual Display Manager:

in ali: Dexpot Virtual desktops

Ta software je pravi čudež za vse ki ne maramo 16:9 razmerja.
Widescreen lahko gre zdaj rakom žvižgat, jaz se grem 2x4:3!
stati inu obstati

Zgodovina sprememb…

• spremenil: petrus ()

medenko ::

lordpero: ravno tisto sem iskal, kje si našel primerjave resolucij?

Srsly? :D
To so pač random slike, Google images, najde ogromno slik, nisem niti pogledal strani, samo linke do slik lepil (tudi pri vsaki sliki vidiš link od kje je oz. lahko vidiš, kje so bile uporabljene). Upam, da nisem kršil kakšnih avtorskih pravic.

Sicer pa si take slike/primerjave komot & zelo hitro lahko sam narediš (Paint.exe?), velikosti so ti itaq znane (velikost oz. enote so povezane z resolicijo, ne fizično velikostjo ekrana) oz. si lahko še svoje izmisliš, meni se samo ni dalo tega namensko delat za nekoga, ki ga niti ne pozna in uploadat neko bedno sliko nekam, pa sem kar pogooglal.

@Black Raven: Malo preden si vprašal, sem odgovoril na tvoje vprašanje (poglej mal po tej temi), AH-IPS je (malo) hitrejša in boljša za gaming (tudi 'malo' boljše barve ima v smislu tovarniške kalibracije) glede na eIPS. Vse to precej marginalno. Ne poznam pa nič drugega od tega ekrana, je pomembno še veliko drugih reči, recimo input lag, ag filter, pwm frekvenca LEDic, možnosti nastavitev (OSD), priključki, obdelava vhodnih podatkov (FRC & co), stojalo (če nimaš namenskega), kvaliteta izdelave etc. Drugo bi moralo bit cca na istem nivoju pri omenjenih ekranih (recimo IPS glow, pogostost krvavenja, enakomernost osvetljave etc.).
LordPero

MrStein ::

petrus je izjavil:

Franci, na koncu lahko iz fizičnega 1920×1080 narediš dva virtualna 960x1080.
To je kot perfektno za primerjavo dveh dokumentov, klasičen dual screen sistem.
Eno okno maksimirano na prvem, drugo na drugem in še problem s koti odpade.

Hmm, v čem je to boljše, kot če preprosto eno okno daš na levo polovico ekrana, drugo pa na desno?
Od Viste dalje obstaja za to tudi kombinacija tipk: WINDOWS+puščica levo (oziroma desno)
Motiti se je človeško.
Motiti se pogosto je neumno.
Vztrajati pri zmoti je... oh, pozdravljen!

@LordPero: hvala za te obsežne nasvete, ki jih bom seveda upošteval ko se stegnem po monitorju :)

sem nekje 90% da bo to za začetek U2412M.Čakam še samo, da malo cena pade, samo v zadnjih 2eh mescih
se za 1 cent ni premaknila :( Dvomim da bom dočakal padec cene če se čist odkrit... bo verjetno treba
kar nabavit.

@MrStein: hvala za ta info, uporaben shortcut. Res je da je to zelo hitra rešitev, ampak zame je najhitrejša
(zame najpreprostejša) rešitev to, da okno potegnem na drug monitor in nanj (v zgornji vrstici okna) 2x kliknem in se mi raztegne čez cel ekran in to je to. In OS si za naslednjič zapomni kako mora odpret oz kam mora pozicionirat okno, ko naslednjič zalaufam ta program.

Dr_M ::

Ne cakaj, ker se kej bistveno ne bo pocenil.
Ubistvu je bil eno leto nazaj se kaksnih 10-15€ cenejsi, kot je sedaj.

Jup, kupi sedaj nekaj (kadar hočeš), ker itaq ne veš, kako se bodo gibale cene (in ja, ta Dell je bil vsaj pod 250€ -ampak ekran ima skoraj 2 leti, cena je en toliko nihala v tem času že samo zaradi fxa). Če se ti gre toliko za ceno, poglej še LG 24EB23TM (kot sem zgoraj napisal, ne poznam konkretno tega modela & nisem prebral nobenega reviewa, če je vse OK z njimi oz. niti kaj ta model ima ali česa nima, razen tega, da ima novejši panel (AH-IPS vs. eIPS -oboje 6 bit baje), ampak verjetno je ql ekran).

Samo za info, kakšne programe pa poganjaš na sekundarnem monitorju? Kaj takega, kar bi maximiral (čez cel ekran) tudi na npr. 27"?
In ja, imava kar precej različen način uporabe -saj ne, da jaz ne delam tega, kar si ti opisal, le veliko redkeje. In ne dvoklikam na naslovno vrstico (title bar) za maximirat okno ampak ga samo hkrati s premikanjem na sosednji ekran še kliknem ob zgornji rob zaslona, kar maximira okno (Windows to, Linux itaq ima custom bližnjice).

Kakršen koli (en/prvi) ekran pa že kupiš, obdrži tudi enega ali oba 19" prištekana za začetek.

Alexius Heristalski ::

Kakšno naključje, evo ti rabljen U2412M za 200.
fantje, ni blo slabo, samo dajte še v herbicidščini

franci0 je izjavil:

@MrStein: hvala za ta info, uporaben shortcut. Res je da je to zelo hitra rešitev, ampak zame je najhitrejša
(zame najpreprostejša) rešitev to, da okno potegnem na drug monitor in nanj (v zgornji vrstici okna) 2x kliknem in se mi raztegne čez cel ekran in to je to. In OS si za naslednjič zapomni kako mora odpret oz kam mora pozicionirat okno, ko naslednjič zalaufam ta program.

Če potegneš okno na levi ali desni rob ekrana, se naredi enako: razširi ga na tisto polovico ekrana. Bolj preprosto pa res ne gre. :)

PS: V primeru dveh monitorjev pa tisto kar si napisal narediš preprosteje tako: potegneš okno na vrh (do roba) drugega monitorja: avtomatsko se maksimira tam.
Motiti se je človeško.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: MrStein ()

ViperR ::

Rabim nov monitor za tam okoli 300€. Pa pojma nimam katerega kupit. Rabu bi ga pa predvsem za igre. A se dobi tko 24" 1920x1080? Morda celo vecjega?

spirit ::

Dell Us2412 only thing to buy.

ViperR ::

Zgleda super edin 8ms odzivni cas me skrbi a ni to malo prevec? Mislim zanima me ce se to opazi. Sedaj imam monitor z 5ms in je super

spirit ::

Pod 10ms človeško oko niti ne zaznava več, poleg tega je tistih 5ms merjeno drugače kot teh 8. Tudi kontrast je sigurno pri Dellu nižji kot pri tvojem sedajšnem pa v resnici ni, merjeni so na drug način. Vrajmi da je super, ne preiporoča se ga kar tako praktično povsod. Brat ga ima je zadovoljen, sam imam U2311 in je top tako da s tem nimaš kaj falit. Razen če nujno potrebuješ HDMI, potem pa žal odpade.

Ja, glede tistih ms odzivnega časa se da precej debatirat, a je to itaq nepomemben podatek, ker vsak meri mal po svoje (pa tudi nisem prepričan, da folk ve sploh, kaj je to).

Drugače pa odvisno kaj ta igra, v splošnem je za igre veliko večjega pomena osveževanje (večina ekranov jih je na 60 Hz).

Tako da, do 300 € budgeta je za splošno uporabo (=uravnotežen ekran) dober nakup ali omenjen U2412 ali 24EB23TM (eIPS oz. AH-IPS, oboje 6 bit), pri čemer je prednost teh dveh višja ločljivost (10% več prostora) & IPS je tudi ql. Praktično enaka ekrana za enako ceno (oz. LG ima mal novejšo matriko).

Če si pa zaresen gamer, seveda kupi 120Hz ekran (torej nek 3D TN ekran, kjer boš ti seveda zaslon uporabljal v 2D načinu s 120 Hz in 120 fpsji, to je 8 ms med slikami vs. 16 ms na 60 Hz ekrani). Si pa pri tem omejen na fullHD ločljivost (torej samo 1080 pik višine). Konkretnih predlogov na žalost nimam, ampak verjetno ni preveč razlik med takimi ekrani, tako da preberi kak test. Poleg osveževanja je tukaj prednost tudi dostop do 3D vsebin (z aktivnimi očali), torej (bolj nekompetitivnih) 3D iger in 3D filmi.
LordPero

zakaj nekateri ''nujno'' potrebujejo HDMI? Kolikor vem je razlika v DVI in HDMI samo ta, da HDMI spravi skozi zvok (in tudi ethernet), medtem ko DVI spravi skozi samo video, ki pa je čisto iste kvalitete.

Glede na to da na u2412m ne moreš priklopit zvočnikov, zakaj bi potreboval hdmi izhod?

Razen če na PC-ju nimaš DVI-ja,kar pa lahko seveda rešiš z konverterjem za 2EUR.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: franci0 ()

yayo ::

pVerjetno bi radi preko hdmi-ja priklapljali DVD player ali igralne konzole. Glede na to, da Dell ne premore scalerja , ki bi 16:9 sliko prilagodil 16:10 zaslonu pa nima smisla priklapljati ničesar razen pcja in, če se ne motim, Xboxa.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: yayo ()

antonija ::

Vecina graf, na katere hoces priklopit vec monitrojev, ponavadi zahetva HDMI al pa vsaj DP.

Ce imas pa priklopljen en monitor je pa verjetno vseeno kaj je gor, DVDje zna predvajat vsak comp.
Statistically 3 out of 4 involved usually enjoy gang-bang experience.

Halfdead987 ::

Kateri kabel pa omogoča 120Hz?

antonija ::

Kabel?
Statistically 3 out of 4 involved usually enjoy gang-bang experience.

Če se ne motim, ti pride v poštev dual link DVI, DP ali HDMI 1.4 (drugo ima nižji bandwidth). Seveda mora bit tudi v monitorju ta prava lukna :).
LordPero

Halfdead987 ::

@antonija
Da,monitor to omogoča;)

gregaste ::

Pozdravljeni,
mene pa samo zanima, če je morda kdo zasledil kaj konkretnejšega o LG 24ea53vq. Nekaj bo moral kupiti, pa ne vem ali LG-ja ali 2312hm.
lp

first_line ::

gregaste je izjavil:

Pozdravljeni,
mene pa samo zanima, če je morda kdo zasledil kaj konkretnejšega o LG 24ea53vq. Nekaj bo moral kupiti, pa ne vem ali LG-ja ali 2312hm.
lp

Nč ni. Mi je grozno sumljivo, drugače bi ga takoj vzel za tistih 190€ :(

svenica ::

Torej, gremo znova, malo jasneje, da bodo razumeli tudi tisti malo počasne sorte.

Kupujem nov monitor oz. dva za budget 500-600 evrov.
Slišim veliko hvalospevov za monitor Dell 2412M, ki naj bi bil
odličen nakup za svoj cenovni razred. Kakorkoli, kolegova izkušnja
pri določeni trgovini je pokazala nasprotno. Zamenjati je namreč moral kar tri dotične
Dellove monitorje zaradi nesprejemljivega backlight bleeda, na koncu
pa se odločil za LG-ja v istem cenovnem razredu. Preden spet prileti
kak ostudno zaostal komentar v stilu: "čestitam, sedaj pa ima LG-jev
panel v LG-jevem ohišju namesto LG-jev panel v Dellovem ohišju", naj povem,
da se je pri vseh defektnih monitorjih bilo moč znebiti backlight bleeda tako,
da si s prstom stisnil ohišje na mestu bleeda, kar pomeni, da je z Dellovim nadzorom kakovosti očitno nekaj narobe. Problem je namreč v ohišju in ne matriki - ta problem je pri
kupcih razširjen in dobro znan. Zavedam se tudi, da imajo vse IPS matrike takoimenovan
IPS glow ter da obstajajo zahtevni in manj zahtevni kupci.

Stvar je taka, da bi kot potrošnik rad prihranil čas, ter da si želim
točno ta monitor, ki pa mora ustrezati svojim specifikacijam. Zato sprašujem lastnike dotičnih
Dellovih modelov, če so s svojim zadovoljni ter predvsem kje so ga kupili.
Pojavljajo se namreč špekulacije, da je v obtoku ogromen batch defektnih dellovih
modelov, ki jih na zahtevo RMA uturijo drugim, morda manj zahtevnim kupcem.

Na tem mestu bi lepo poprosil vse napol zaostale abotne spačke-frajerčke, katerih averažnost
uma je degradirala do te mere, da jim trolčkanje dejansko predstavlja vir zabave,
da se vzdržijo komentarja in deljenja svojega 'ekspertnega mnenja'. Da se tema zopet ne bo izrodila. Najlepše se vam zahvaljujem!
"Every man takes the limits of his own field of vision
for the limits of the world." - A. Schopenhauer

mailer ::

Že nakajkrat sem kot alternativo dellu omenil iiyamo. Če so monitorji tako kvalitetni, kot so bili včasih (moja 15" Prolite e380s s katere zdaj pišem) je bila najboljša na testu v monitorju pred n leti, poskusi primerjat. Oba imata skoraj enake karakteristike razen iiyama ima nižji odzivni čas 5ms.

Super, hvala za odgovor. Odzivni čas mi niti ni tako pomemben oz. sploh ne,
monitorje bom uporabljal ob delu s 3d grafiko/modeliranjem/renderiranjem.
Bom čekiral!

Zgodovina sprememb…

• spremenil: svenica ()

IPS matrike imajo večjo barvno pravilnost v primerjavi z TN matrikami kar pride prav grafikom, ki delajo v tisku, se pravi, ki želijo barvo, ki jo vidijo na zaslonu tudi dobiti natisnjeno. Pri renderiranju in modeliranju pa verjetno ni barvna pravilnost tako obvezna (razen če ne delate v Pixarju ali kakšnem podobnem studiju)tako, da mogoče niti ni nuja IPS panel. Vsekakor pa je v primeru dobre serije omenjeni dell najboljše razmerje med ceno in kvaliteto. Link za iiyamo je tule cena pa mislim da je malo pod 300€.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: mailer ()

Hvala za še en razmisleka vreden nasvet in pa tvoj čas.
Izgleda, da bo tale nakup trajal dlje, kot pa sem sprva pričakoval...
Off to research!

Komputador ::

mailer je izjavil:

IPS matrike imajo večjo barvno pravilnost v primerjavi z TN matrikami kar pride prav grafikom, ki delajo v tisku, se pravi, ki želijo barvo, ki jo vidijo na zaslonu tudi dobiti natisnjeno. Pri renderiranju in modeliranju pa verjetno ni barvna pravilnost tako obvezna (razen če ne delate v Pixarju ali kakšnem podobnem studiju)tako, da mogoče niti ni nuja IPS panel. Vsekakor pa je v primeru dobre serije omenjeni dell najboljše razmerje med ceno in kvaliteto.

Tukaj se nebi strinjal - sploh glede kvalitete. Kot argument podajam tale monitor http://www.lg.com/de/monitore/lg-24EB23...
Ista cena kot Dell, novejša LG matrika kot v Dellu (ne pravim, da je boljša) in dosti manjša verjetnost, da nabašeš na tri zaporedne fail Dell monitorje. Četrti zame je bil torej ta LG, sicer z bleedom, ampak dosti manj opaznim.

edit: tako kot Dell ima tudi ta LG monitor nastavljivo stojalo
edit2: Dell ima definitivno bolj robustno stojalo

Zgodovina sprememb…

unready, preberi si še zadnjih par strani teme, je omenjeno še par alternativ dellu (IPS, 24", 1920x1200) vem da sta nekje omenjena LG in Phillips verjetno pa ima tudi Samsung kaj na zalogi.

Kleemen ::

Vidim, da bo ta tema primerna, tako da kar tukaj vprašam..

Kupujem 24" LED LCD monitor in zanima me kaj mi v tem trenutku priporočate? Cenovni rang med 150-200€ max. V mislim imam Philipsa, ker pred leti sem imel 19" Philipsa in bil zelo zadovoljen, potem preklopil na Samsung in mi ni to to, pa čeprav vem da so Samsungi top..
Sicer pa imam tega ogledanega..
http://www.mimovrste.com/artikel/265010...

Kakšna pa je razlika med temi Philips modeli, ker vidim da imajo neke "svoje" diagonale. 21,5", 23,6" in zelo malo 24" modelov? Samo velikost ali tudi kaj drugega?

Hvala za vse informacije in nasvete.

galu ::

Tole sem ravno našel.

Če kdo ni zagrizen gamer (kot jaz) in mu zato response time ni hudo pomemben je tole dvoje super deal:

HP LP2475W - 190EUR!

Dell U2410F - 200EUR!

Sta pa rabljena, seveda.
Tako to gre.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: galu ()

KontraCepec ::

Za vse, ki nameravate kupiti opevani DELL U2412M:

Ekran ima izredno grobo anti-bleščalno folijo (anti-glare coatinga). Na podlagah svetlejših od 30% bele se pojavlja izredno neprijeten 3d efekt, ko svetle pikice mrgolijo 1 cm nad ekranom. Pri branju teksta na sivi in beli podlagi oči močno trpijo.

Pojav sem opazil takoj ob prvem vklopu in se ga nikakor ne morem navadit. Kaj točno je vzrok pojavu, sem prebral šele kasneje na raznih forumih.

Nekatere moti, drugih ne. Mene do te mere, da ga bom nesel nazaj in vzel Samsunga TN matriko. Kot berem naj bi imeli namreč vsi IPS dosti podobno anti-glare zaščito. Raje žrtvujem malenkosten vidljivostni kot in barvno pravilnost, kot trpim konstantne glavobole.

Toplo priporočam ogled v živo v najbližji trgovini.
Krijejtiv

Dr_M ::

Jest bom su v bbt nabavit en monitor, naj bi dobil DELL U2410 in DELL 2408WFP, cene bodo pa kar solidne.

KontraCepec ::

A ima kdo kake izkušnje s Samsungom S24C450BW. Skrbi me edino vidnostni kot, ker gre za TN zaslon. Barvno pravilnost bom že preživel.

Della mislim zamenjat s tem zaradi agresivnega anti glare coatinga, ki ga imajo itak vsi IPSji in zame ne pride v poštev.
Krijejtiv

Zgodovina sprememb…

kuglvinkl ::

men je tale asus zapel za uc: http://geizhals.at/asus-pb248q-led-90lm...
Your focus determines your reallity

Ima 4 portni USB 3.0 hub, kar je že samo po sebi vredno tam 20 EUR.
Pa priloženi kabli če bi jih v Big-bangu ločeno kupil bi tudi prišlo tam 40 EUR.
Pa vgrajene zvočnike ima.

Na testu (link na prad.de na geizhals-ovi strani) sicer omenijo tudi nekaj slabosti (ne hude, naj vsak prebere in se odloči).
Motiti se je človeško.

listje123 ::

Evo kupujem sekundarni monitor večji od 24 in se zanimam za tegale.
Kako se vam zdi tale: http://www.bolha.com/racunalnistvo/moni...

matejm1994 ::

Kakšna je razlika med temi dvemi:
http://www.mimovrste.com/artikel/265000...
http://www.mimovrste.com/artikel/265012...

LG vem da je novejši, ima AH-IPS, Dell pa ima nekaj starejšega. LG se mi zdi tudi po specifikacijah boljši. Jih gdo pozna? Oz. kaj bi predlagali, glede na to, da je Dell že kar star, LG pa nov.
Mimogrede, ali se LGja da zavrteti za 90 stopinj, tako da je pokončen?

galu ::

Jaz bi vzel Della. V Big Bangu sem videl LG-jevo EA serijo (enako ko EB, le da ima EA 16:9 razmerje stranic) ki me pa ni najbolj prepričal. Res pa je, da v Big Bangu priklopijo vse monitorje na en source, potem se pa preko tistih razdelilcev dogaja vse mogoče. LG-jev je (verjetno zaradi tega) tudi, sicer edini izmed cirka 15 monitorjev, utripal.

In ne, tistega LG-ja se ne da, da pa se tega: http://www.mimovrste.com/artikel/265012...
Tako to gre.

Heh, a ne morejo kaki HDMI splitter nabaviti?
Motiti se je človeško.

galu je izjavil:

Jaz bi vzel Della. V Big Bangu sem videl LG-jevo EA serijo (enako ko EB, le da ima EA 16:9 razmerje stranic) ki me pa ni najbolj prepričal. Res pa je, da v Big Bangu priklopijo vse monitorje na en source, potem se pa preko tistih razdelilcev dogaja vse mogoče. LG-jev je (verjetno zaradi tega) tudi, sicer edini izmed cirka 15 monitorjev, utripal.

In ne, tistega LG-ja se ne da, da pa se tega: http://www.mimovrste.com/artikel/265012...

Aha, hvala. Torej, kakšna pa je razlika med tem LG-jem, ki si ga dal ti in pa med tistim, ki sem ga dal jaz, razen v ceni ter v tem, da se da tega drugega zavrteti za 90 stopinj?

l0g1t3ch ::

Ker se zdi nakup zaslona Dell U2412M loterija, me zanima kaj je dober nadomestek ?
Službeno sicer uporabljam prav tega Dell-a in sicer že okoli leto in nimam pripomb niti na njem ne opazim težav o katerih se piše na forumih (zgleda je iz dobre serije).

Mora biti 24" in resolucija 1920x1200 (16:10 razmerje), prav bi prišlo še nastavljanje po višino kot ga ima dell.
Bo pa za pisarniško delo, programiranje, internet in kak film.

Jaz bom te dni verjetno vzel tega: http://www.enaa.com/oddelki/racunalnist...
Sicer pa pojma nimam kakšen bo :) Grem na loto. Sem pa prebral en nemški review, da je dober.

No sej točno ta je tudi med mojimi alternativami, skratka izbiram sedaj med:
ASUS PB248Q LED, 24"
LG 24EB23PY 24"
Dell UltraSharp U2412M 24"

Pomoje bom kr kocko metal in kar bo bo :)

kuglvinkl in MrStein je kdo od vaju kupil tega Asus-a oz. videl v živo ?

kuglvinkl ::

ne... ravno to sem hotel vprašat.
Your focus determines your reallity
««
96 / 117
»»