Forum » Kaj kupiti » kateri 24" monitor kupiti
kateri 24" monitor kupiti
Temo vidijo: vsi
l0g1t3ch ::
Aha, no na Hardforumu so kr navdušeni nad njim, drugih omemb pa niti ni veliko, zgleda leti pod radarjem :/
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: l0g1t3ch ()
Tudi pozivino mnenje. Sej ravno na oni review se opirajo vsi ki kaj omenjajo ta zaslon.
http://www.prad.de/new/monitore/test/20...
http://www.prad.de/new/monitore/test/20...
kuglvinkl ::
Sam sem našel sicer malenkost dražji monitor. Sam za reviewuje še nisem gledal...
http://geizhals.at/de/asus-pa248q-90lmg...
http://geizhals.at/de/asus-pa248q-90lmg...
Your focus determines your reallity
PB248Q je popravljena/nadgrajena verzija PA248Q, slednja naj bi imela velik backlight bleed.
Thanks for the first-hand experience ninogui! I actually bought the Asus PA248Q and returned both units (the initial and replacement) because I couldn't stand the backlight bleeding in a low-light dark-background environment. I loved everything about the monitor except for this issue. I'm very interested in this PB248Q if it is indeed the upgraded version of the PA248Q. I'll definitely be following this thread.
MrStein ::
Motiti se je človeško.
Motiti se pogosto je neumno.
Vztrajati pri zmoti je... oh, pozdravljen!
Jaz sem ga danes dobil (LG 24EB23PY 24") in moram reči da mi je slika OK. Osebno se mi zdi enaka tisti, ki jo ima Dell UltraSharp U2412M 24". Je pa videz monitorja bolj cenen v primerjavi z Dell-om in v kvaliteti podstavka ni primerjave (LG popuši).
Vzel sem ga pa zato, ker se mi je nakup Del-a zdej loterija po vseh poročilih o slabih zaslonih.
Vzel sem ga pa zato, ker se mi je nakup Del-a zdej loterija po vseh poročilih o slabih zaslonih.
matejm1994 ::
Zelo zadovoljen. Kupil sem dva enaka in jih imam povezane na grafično Sapphire HD7870 in dela kot je treba. Povezane pa imam preko DVI priključka. Oba monitorja sta brez mrtvih pik in brez kakršnih koli napak. To je dobro. :) Podstavek in ohišje se mi zdi dovolj kvalitetno narejeno, pa še (vsaj meni) je lepo. Kar pa je pri podstavku se mi zdi malo neposrečen patent za premikanje monitorja gor in dol, saj moraš s tisto sponko zadaj manevrirat okoli :D Še ena malenkost pa je, da ima monitor možnost da ga lahko zavrtiš levo in desno, brez da bi premikal cel podstavek. Nevem, lahko ima to tudi Dell, samo jaz sem to tule prvič opazil :) Skratka barve so dobre, vidni kot je vsaj meni dober in mi ne predstavlja nekih problemov. Na hitro bi rekel, da ko sem gledal v Della, sta oba tam nekje enaka, tako po barvi kot tudi po kvaliteti.
Edina reč, ki pa me je na začetku malo motila je ta, da sta oba monitorja malček utripala. Ampak le, če si imel recimo odprto beležnico, ali pa jaz Eclipse. Takrat sem opazil, sicer nisem. Torej, ne vem, če se je to utripanje popravilo, ali pa sem se navadil na to, skratka sedaj me ne motni nič več. Pa tudi ni utripalo močno, tako, bledo utripanje. In ni bilo močno. Pa tudi ni utripalo stalno.
Skratka, glede na to, da je ta monitor cenejši (če gledamo SLO trgovine) od Della, bi ga vsekakor priporočal, saj je slika enako dobra in če gledamo karakteristike ima LG novejšo matriko (AH-IPS) in krajši odzivni čas (5ms), pa še novejši je, Dell je že star model. In glede na poročila ostalih, je nakup Della lahko loterija, kot je rekel @l0g1t3ch. Edino podstavek ni toliko kvaliteten kot Dellov, ampak, itak ga ne premikamo vsako uro. Pa tudi če bi ga... tako slab pa spet ni.
Vsekakor priporočam za tistega, ki se odloča za nakup monitorja v takem cenovnem razponu. Če pa bi radi še kako podrobnost, pa kar z besedo na dan :) Ali pa na ZS. Rade volje pomagam.
Lp M.
Skratka, zelo zadovoljen!
Edina reč, ki pa me je na začetku malo motila je ta, da sta oba monitorja malček utripala. Ampak le, če si imel recimo odprto beležnico, ali pa jaz Eclipse. Takrat sem opazil, sicer nisem. Torej, ne vem, če se je to utripanje popravilo, ali pa sem se navadil na to, skratka sedaj me ne motni nič več. Pa tudi ni utripalo močno, tako, bledo utripanje. In ni bilo močno. Pa tudi ni utripalo stalno.
Skratka, glede na to, da je ta monitor cenejši (če gledamo SLO trgovine) od Della, bi ga vsekakor priporočal, saj je slika enako dobra in če gledamo karakteristike ima LG novejšo matriko (AH-IPS) in krajši odzivni čas (5ms), pa še novejši je, Dell je že star model. In glede na poročila ostalih, je nakup Della lahko loterija, kot je rekel @l0g1t3ch. Edino podstavek ni toliko kvaliteten kot Dellov, ampak, itak ga ne premikamo vsako uro. Pa tudi če bi ga... tako slab pa spet ni.
Vsekakor priporočam za tistega, ki se odloča za nakup monitorja v takem cenovnem razponu. Če pa bi radi še kako podrobnost, pa kar z besedo na dan :) Ali pa na ZS. Rade volje pomagam.
Lp M.
Skratka, zelo zadovoljen!
Še to bi dodal, se prej pozabil. Ko sem priklopil mobitel na USB na ekranu, mi je windows napisal nekaj v smislu, da USB ne daje dovolj energije. Zato sem ga moral priklopiti na računalnik. USB ključka še nisem poskusil. Miška in tipkovnica, ki sta priklopljeni nanj, pa delata dobro.
ST-777 ::
Ima kdo izkušnje z LED 24" monitorjem, ki ima profesionalno PVA matriko?
Samsung LED 24" S24A850DW je drag (375€), Samsung LED 24" S24A650D je cenejši (277€). (Obe ceni sta navedeni v slovenski spletni trgovini in oba imata profesionalno PVA matriko.)
Samsung LED 24" S24A850DW je drag (375€), Samsung LED 24" S24A650D je cenejši (277€). (Obe ceni sta navedeni v slovenski spletni trgovini in oba imata profesionalno PVA matriko.)
men je tale asus zapel za uc: http://geizhals.at/asus-pb248q-led-90lm...Asus PB248Q ima power consumtion 65 W, kar je za LED osvetlitev veliko. Morda pa ima LED po celi površini zaslona in ne le ob strani, kot pri večini drugih monitorjev?
Dr_M ::
Meni ni jasno, kaj vidite na LED osvetlitvi tako dobrega?
Po tem, kar sem jaz videl, pa sem videl ze kar nekaj monitorjev in dragih TVjev, je to vecja katastrofa, kot TN paneli.
Btw, S24A850DW in S24A650D nimata PVA matrike, ampak PLS, ki je sorodna z IPS, kar je za moje pojme slabse kot PVA.
Po tem, kar sem jaz videl, pa sem videl ze kar nekaj monitorjev in dragih TVjev, je to vecja katastrofa, kot TN paneli.
Btw, S24A850DW in S24A650D nimata PVA matrike, ampak PLS, ki je sorodna z IPS, kar je za moje pojme slabse kot PVA.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Dr_M ()
Meni ni jasno, kaj vidite na LED osvetlitvi tako dobrega?Sedaj imam rač. monitor s cPVA matriko (nima LED osvetlitve) in kontrast je občutno slabši kot na TV-ju, ki ima LED osvetlitev, kar se vidi še posebej tedaj, ko je v filmu temnejša scena.
S24A850DW in S24A650D nimata PVA matrike, ampak PLS, ki je sorodna z IPS, kar je za moje pojme slabse kot PVA.Na uradni strani Samsung ni navedena matrika za Samsung S24A650D. Na dveh slo. straneh je navedena profesionalna PVA, na strani PRAD pa A-MVA.
Prvič slišim izraz "profesionalna PVA". A tiste dve slo. strani razložita, kaj s tem mislita?
Motiti se je človeško.
bluefish ::
Eh, tako kot trgovine, ki pač VA ter IPS matrikam takoj pripopajo razne visoko zveneče pridevnike.
Prvič slišim izraz "profesionalna PVA". A tiste dve slo. strani razložita, kaj s tem mislita?Nobena ne razloži. Piše le: "Posebnosti: Profesionalna PVA matrika"
BTW, kdor želi izbirati med Panel Technology, Manufacturer, Screen Size ... itd, naj gre na: http://www.prad.de/en/guide/ausstattung...
Še tole: na prad.de so zapisali: "Our database is currently comprised of 8743 LCD-monitors."
8743 LCD-monitorjev! Veliko.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: ST-777 ()
RC14 ::
Dejte mi mal pomagat pri nakupu monitorja in sicer kupujem 24 oz 27" LCD
Nekak se ogrevam za 27" lcd,zaradi filmov, po drugi strani pa bi raje vzel 24" z 1900X1200 resolucijo, zaradi večje delovne površine (bolje za net, photoshop, word...)
Uporabljal bi ga za vsesplošno delo, torej net, igre, word, photoshop...
Zdej me pa zanima:
1. Če kupim monitor z 1900x1200 resolucijo, ali lahko uporabljam samo to resolucijo 1900x1200(16:10) da bo lepa čista slika, ali se lahko uporablja tudi kakšna druga manjša 16:10 resolucija ?
2. Če bi na tem monitorju nastavil format 16:9, torej wide, ali bi bila popačena slika z črnim robom, ali bi bila slika vseeno lepa in uporabna za delo ?
Sprašujem zato, ker dosedanji lcdji so delovali samo na svoji native resoluciji, če pa zmanjšamo resolucijo, pa dobimo bolj neostro in popačeno sliko, torej neuporabno. Kako pa je zdj z novimi monitorji pa ne vem, če se je kej spremenilo okoli tega.
3. Predvidevam, da igre tečejo bolj gladko, torej z višjimi FPS-ji na 1920x1080 , kot pa na 1900x1200 , je tako ?
Lp
Nekak se ogrevam za 27" lcd,zaradi filmov, po drugi strani pa bi raje vzel 24" z 1900X1200 resolucijo, zaradi večje delovne površine (bolje za net, photoshop, word...)
Uporabljal bi ga za vsesplošno delo, torej net, igre, word, photoshop...
Zdej me pa zanima:
1. Če kupim monitor z 1900x1200 resolucijo, ali lahko uporabljam samo to resolucijo 1900x1200(16:10) da bo lepa čista slika, ali se lahko uporablja tudi kakšna druga manjša 16:10 resolucija ?
2. Če bi na tem monitorju nastavil format 16:9, torej wide, ali bi bila popačena slika z črnim robom, ali bi bila slika vseeno lepa in uporabna za delo ?
Sprašujem zato, ker dosedanji lcdji so delovali samo na svoji native resoluciji, če pa zmanjšamo resolucijo, pa dobimo bolj neostro in popačeno sliko, torej neuporabno. Kako pa je zdj z novimi monitorji pa ne vem, če se je kej spremenilo okoli tega.
3. Predvidevam, da igre tečejo bolj gladko, torej z višjimi FPS-ji na 1920x1080 , kot pa na 1900x1200 , je tako ?
Lp
:4770K@4.5GHz @ BeQuiet!Dark Rock Pro2; MSI Z87 GD65 Gaming; 16GB RAM:
::GTX 1060 6GB; SSD Samsung 840 EVO 250GB; SEAGATE 3TB+3TB+1TB; LG 27"IPS::
:::: XFX 850W Black Edition; X-Fi Titanium; Fractal Design ARC R2 ::::
::GTX 1060 6GB; SSD Samsung 840 EVO 250GB; SEAGATE 3TB+3TB+1TB; LG 27"IPS::
:::: XFX 850W Black Edition; X-Fi Titanium; Fractal Design ARC R2 ::::
1.) Zelo odvisno od monitorja. Kaki podroben test najti ali sam probati, druge žal ni.
2.) Odvisno spet. (če je z robom, potem ni popačena slika) Na mojem sem dal z 1200 na 1080 (zanimivo, Windows 8 pravi da je 1920x1080 Recommended) in je slika raztegnjena v vertikalo. Hecno, procentualno ni toliko, pa mi je vseeno takoj v oči padlo, da so črke raztegnjene v višino. Pa prej okrogle ikone so jajca postala. Vse je malo megleno. Monitor je Hyundai W241D
Zakaj pa bi za delo spremenil na non-native?
3.) To je 11% razlike v količini pikslov. Dvomim, da bi opazil razliko v hitrosti.
2.) Odvisno spet. (če je z robom, potem ni popačena slika) Na mojem sem dal z 1200 na 1080 (zanimivo, Windows 8 pravi da je 1920x1080 Recommended) in je slika raztegnjena v vertikalo. Hecno, procentualno ni toliko, pa mi je vseeno takoj v oči padlo, da so črke raztegnjene v višino. Pa prej okrogle ikone so jajca postala. Vse je malo megleno. Monitor je Hyundai W241D
Zakaj pa bi za delo spremenil na non-native?
3.) To je 11% razlike v količini pikslov. Dvomim, da bi opazil razliko v hitrosti.
Motiti se je človeško.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: MrStein ()
PARTyZAN ::
Odvisno od monitorja, pri nekaterih se da nastavit da ne scala slike. Tam pač dobiš črne robove na horizontali ali vertikali in slika ostane ostra. Razlika med 16:9 in 16:10 je pa tako majhna da je performance loss zanemarljiv.
Ja, na tem mojem se da nastaviti:
- 1:1 pixel
- stretch to max
- stretch and mangle aspect ration AKA jiiiii, do robov je slika!!!!
Na "poceni" monitorjih je teh opcij ponavadi manj.
Koliko para...
- 1:1 pixel
- stretch to max
- stretch and mangle aspect ration AKA jiiiii, do robov je slika!!!!
Na "poceni" monitorjih je teh opcij ponavadi manj.
Koliko para...
Motiti se je človeško.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: MrStein ()
LuiIII ::
Jaz bi ti za Photoshop, Word definitivno svetoval 27" (2560x1440px). Enostavno imaš dosti delovne površine. OK za igre ni ravno optimalno ker rabiš kar spodobno grafično kartico ali dve. Ampak tam ni blema ker lahko lepo tečejo špili pač na nižji resoluciji (1280x720px) bi moralo čisto lepo delati.
PARTyZAN ::
Po moje je on gledal kar cheap 27ke z epsko veliko piko in resolucijo 1920x1080. Tega bi se jaz izognil v velikem loku.
matejzr ::
Kupujem 2 IPS monitorja lahko 23"/24" budget mam okrog 300€ pa še vesa stojalo za 2 monitorja bi rabo
Ima mogoče kdo ta monitor AOC i2369Vm, 23?
Ima mogoče kdo ta monitor AOC i2369Vm, 23?
yoyoo ::
Živjo.
Se še da dobiti kje monitorje s s-pva panelom 19x12? Gledal sem sicer della u2412m, ki ga vsi hvalijo in se je zdel logična izbira prav tako kot ips matrika vendar me je malo prestrašil tale ips glow, saj me pri filmih in igricah največkrat motijo slabe temne scene, kjer je predvidevam ips glow najbolj opazen. Zanima pa me tudi kakšne so pomanjklivosti s-pva matrik in ali je ta ips glow za nezahtevnega uporabnika zelo moteč.
Hvala.
Se še da dobiti kje monitorje s s-pva panelom 19x12? Gledal sem sicer della u2412m, ki ga vsi hvalijo in se je zdel logična izbira prav tako kot ips matrika vendar me je malo prestrašil tale ips glow, saj me pri filmih in igricah največkrat motijo slabe temne scene, kjer je predvidevam ips glow najbolj opazen. Zanima pa me tudi kakšne so pomanjklivosti s-pva matrik in ali je ta ips glow za nezahtevnega uporabnika zelo moteč.
Hvala.
Motiti se je človeško.
mailer ::
Zdaj pa mene zanima ali imate vsi tako opazen glow ali je to extremni primer. Ker tule je ekran slabo vpet v ohišje kolikor je videt.
Asus B560-I, Intel 11500, Corsair 16GB 3200MHz
Na "moji" sliki?
To je kar tipično.
(razen če so vsi "slabo vpeti")
To je kar tipično.
(razen če so vsi "slabo vpeti")
Motiti se je človeško.
mailer ::
To je kar tipično.Na mojem 10 let starem 15" lcd-ju tega ni. Res je, da je TN ampak je na celotni površini skoraj enaka osvetlitev.
Asus B560-I, Intel 11500, Corsair 16GB 3200MHz
Tipično je za eIPS (in v malo manjši meri za PVA in IPS).
Za TN pa ne.
Za TN pa ne.
Motiti se je človeško.
yoyoo ::
Na mojem S-PVA ni tak močno.
Se opazi na temnih delih slike, posebej, če se gleda v temni sobi. Recimo na robu slike (vsebina slike napram črnemu obrobju).
Ni pa tak hudo, da bi motilo.
Razen tega ima imaš "enako" popačenje že zaradi video-PC razlike v nivoju črnega...
Se opazi na temnih delih slike, posebej, če se gleda v temni sobi. Recimo na robu slike (vsebina slike napram črnemu obrobju).
Ni pa tak hudo, da bi motilo.
Razen tega ima imaš "enako" popačenje že zaradi video-PC razlike v nivoju črnega...
Motiti se je človeško.
kot je že en zgoraj predlagal, poglej še za LG-jem. Jaz imam http://www.enaa.com/oddelki/racunalnist... dva taka in sem zelo zadovoljen z njima. Če želiš kako informacijo več, pa vprašaj.
trnvpeti ::
matejm1994 je izjavil:
kot je že en zgoraj predlagal, poglej še za LG-jem. Jaz imam http://www.enaa.com/oddelki/racunalnist... dva taka in sem zelo zadovoljen z njima. Če želiš kako informacijo več, pa vprašaj.
Ce je ugasnjen monitor, a napaja usb?
Kolk ima porabo?
Povej kaj ti pri tem monitorju ni ok?
Zdej, če misliš to: Imam dva monitorja, priklopljenega na računalnik. Na enega imam priklopljeno miško in tipkovnico. Če ga z gumbom enega sklopim, miška in tipkovnica še vedno delujeta. Je pa tako, da ko sem pa probal priklopiti na monitor telefon, da bi se polnil, je Widows napisal da USB oddaja premalo energije, ali nekaj takega.
Amm, kako lahko preverim porabo?
Pri tem monitorju mi nekako ni OK stojalo in nastavljanje višine. deluje mi nekako plastično in kaj vem, nestabilno. Ampak itak sem ga samo enkrat nastavil in to je to. kar se tiče slike, nisem zahteven, zato je meni slika čisto vredu.
Amm, kako lahko preverim porabo?
Pri tem monitorju mi nekako ni OK stojalo in nastavljanje višine. deluje mi nekako plastično in kaj vem, nestabilno. Ampak itak sem ga samo enkrat nastavil in to je to. kar se tiče slike, nisem zahteven, zato je meni slika čisto vredu.
sajmon ::
Še moj komentar glede LG 24" monitorja. Slika ok, je pa res da tudi sam nisem zahteven glede slike. Porabo lahko jutri zmerim. Usb priključek pa tudi meni javi, da ni dovolj napajanja, če priklopim usb ključ ali zunanji disk. Miška in tipkovnica deluje brez problema. Pa osebno bi rajši videl, da bi imel HDMI namesto DP.
za usb kljuc ni dovolj napajanja? wtf pa dela pol tam usb na monitorju?
kako je z vga priklopom(zasledil na webu)? ali vama deluje?
ali obstaja gumb za izbiro vira (ali je vga, ali dvi ali dp v primeru, da imas priklopljeno 2 ali 3 vire)
kaksen je gumb za vklop monitorja(fizicen, sensor)
ali obstaja gumb za izbiro vira (ali je vga, ali dvi ali dp v primeru, da imas priklopljeno 2 ali 3 vire)
sajmon ::
za usb kljuc ni dovolj napajanja? wtf pa dela pol tam usb na monitorju?
Sem še enkrat preveril, pri meni tudi pri vklopu usb ključa javi, da ni dovolj napajanja. Vga meni deluje. Ali so kakšni problemi z vga priklopom? Vsi gumbi so fizični, gumb za izbiro vira je.
ja parkrat zasledil, da vga dolocenim ne deluje
torej usb je samo za misko in tipkovnico
torej usb je samo za misko in tipkovnico
Kot je odgovoril trnvpeti, in potrjujem da tudi meni USB ključek ne dela. Speravi je samo za miško in tipkovnico. Lahko preverim pa tudi, če je za diske z napajanjem, ampak sedaj nimam nobenega takega pri sebi, jih dobim v kratkem.
VGA pa ne uporabljam.
VGA pa ne uporabljam.
nightbird ::
glede na to, da je zelo priporočan naslednji monitor: http://www.hoh.de/hardware/monitore/58-... me zanima, kaj je recimo prednost slednjega pred tem: http://www.hoh.de/detail/index/sArticle...
sprašujem zato, ker je pri dellu bilo dosti pisanega o bleedingu ipd cena pa je praktično ista, specifikacije so bolj ali manj podobne (ali sem kaj spregledal?).
sprašujem zato, ker je pri dellu bilo dosti pisanega o bleedingu ipd cena pa je praktično ista, specifikacije so bolj ali manj podobne (ali sem kaj spregledal?).
Zgodovina sprememb…
- spremenil: nightbird ()
Klemenn ::
živjo
kupujem 24 inčen, obvezno mora met vsaj en hdmi
preferiram sicer samsung oz. philips, vendar sem odprt tudi za druge znamke
zvočniki in usb hub so prednost
a najde kdo kaj takega?
kupujem 24 inčen, obvezno mora met vsaj en hdmi
preferiram sicer samsung oz. philips, vendar sem odprt tudi za druge znamke
zvočniki in usb hub so prednost
a najde kdo kaj takega?
diNero ::
kratek nasvet bi rabil: Samsung S24C550ML LED
http://www.funtech.si/si/vsi-oddelki/za...
dejansko ima vse kar rabim (zvočnike - brez tv tunerja, nezahteven uporabnik - brskanje, youtube, kakšen filmček). šel malo naokrog na ogled in ga ne najdem v trgovini razstavljenega, torej bi rabil samo kratek info, kako se obnese ta zadeva? hvala.
dejansko ima vse kar rabim (zvočnike - brez tv tunerja, nezahteven uporabnik - brskanje, youtube, kakšen filmček). šel malo naokrog na ogled in ga ne najdem v trgovini razstavljenega, torej bi rabil samo kratek info, kako se obnese ta zadeva? hvala.
Klemenn ::
Glede na to, da imajo ti monitorji več priključkov, a ima kater daljinca? Da recimo preklapljaš med različnimi hmdi-ji
diNero ::
kratek nasvet bi rabil: Samsung S24C550ML LED
kdorkoli?
kratos ::
Nimaš kaj čakat, kupi. Hvalim samsungove ekrana že precej časa ker imam osebno z njimi odlične izkušnje + poznam precej ljudi ki imajo samsungove monitorje,tv-je,... in so vsi zelo zadovoljni in niso imeli večjih problemov z njimi. Slika je pa itak taka kot more bit saj ima samsung dobre panele. Poglej če se kje dobi ceneje, če ne pa nimaš kaj razmišljati.
@Klemenn če monitor ni TV potem nimaš daljinca in preklapljaš pač na samem monitorju.
@Klemenn če monitor ni TV potem nimaš daljinca in preklapljaš pač na samem monitorju.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: kratos ()