» »

kateri 24" monitor kupiti

kateri 24" monitor kupiti

Temo vidijo: vsi
««
76 / 117
»»

skyline ::

Popolnega monitorja verjetno ni..

Če se lahko stegneš po U2410, je to to.
Za nižje vsote je pa potrebno skleniti kakšen kompromis..

Tega 23" Della sem imel par dni na testu, pa osvetlitev ni bila tako zelo grozna. Konec koncev pa stane pol manj od pro modela, nekaj že mora bit narobe z njim :)
Take stvari itak variirajo od ekrana do ekrana, mogoče so pri TFT Centralu na test dobili malo slabši primerek..

NEC ima precej podoben 23" model (EA231WMI), vendar je osvetlitev podobno neenakomerna kot pri Dellu. Pa še drag je..

Zgodovina sprememb…

• spremenil: skyline ()

Phoebus ::

ma, je božiček rekel da se mu ne da več jajcat, pa se je stegnil do U2410...da bo le sreča v hiši :)

skyline ::

Čestitam! :)

Si dobil revizijo A02?

gruntfürmich ::

glistovje je izjavil:

kaj pa lomljenje slike ki se dogaja med igranjem npr PES 2010? a to kej vpliva na to(ms mislim)? al so tle bl HZ pomembni?

lomljenje slike se dogaja, ko osveževanje slike na kartici (FPS), ni enako frekvenci na monitorju (Hz). meni se lomi, ki imam fps več kot Hz. za manj pa ne vem točno.
ms pa so pomembne na samo kvaliteto slike pri kakšnih hitrih premikih, da ne boš gledal skos prehode med frejmi, ampak dejansko tudi kaj slike.
"Namreč, da gre ta družba počasi v norost in da je vse, kar mi gledamo,
visoko organizirana bebavost, do podrobnosti izdelana idiotija."
Psiholog HUBERT POŽARNIK, v Oni, o smiselnosti moderne družbe...

hazlhof ::

Sošolec je dobil zraven Samsunga samo VGA kabel, ampak na monitorju je pa samo DVI in HDMI priklop... ali se samo meni to zdi skrajno brezveze ali so kaj zamešali?

morda nateg. ali pa zamešali.

keitai ::

glistovje je izjavil:

kaj pa lomljenje slike ki se dogaja med igranjem npr PES 2010? a to kej vpliva na to(ms mislim)? al so tle bl HZ pomembni?

vsync on v špilu ali driverjih pa je.

keitai je izjavil:

vsync on v špilu ali driverjih pa je.

rešitev enostavna. vendar se je pri meni v praxi pokazalo, da pri recimo css zadeva šteka ko je vsinc on. verjetno zaradi tega, ker je grafična premočna, in večino časa počiva, ko pa je potreba da se 'vžge', pa je že prepozno - slika trzne. in zato sem obsojen na 200+ fps in lomljenje slike, grafična pa razbeljena...:)):D

Zgodovina sprememb…

sasoe ::

kupujem 16:10 monitor.
dozdeva se mi, da je tudi za igre boljša izbira monitorja z resolucijo 1920x1200?

jaz si to še zaenkrat samo predstavljam, preden začneš igrati, pač izbereš vse te nastavitve, med drugim imaš tudi več možnosti izbire resolucije. ali igre med drugimi ponujajo tudi 1920x1080 (za 16:9)?
???

verjetno butasto sprašujem, vendar sem bil zdaj kr nekaj let out, no sem še!

bluefish ::

Da, pri trenutnih igrah s tem ni težav.

adisitko69 ::

A ima morda kdo doma samsunga F2380,
kateri konkurira za nakup z dell-om U2310.
Zanima me zrnatost ekrana.

Dell ima preveliko zrnatost,
medtem ko o samsungu nimam informacij.

z zrnavostjo misliš velikost piksla?

T-Majo ::

gruntfürmich je izjavil:

z zrnavostjo misliš velikost piksla?

Velik pixela ni bi smela biti problem, ker je 23inč in FullHD

Zrnavost je zaradi premaza.

T-Majo ::

Je Lenovo L220x (s-PVA) boljši od Dell-a U2310 (e-IPS) in Samsunga 2380 (c-PVA) ???

S-PVA in E-IPS ima vsaka zase svoje prednosti in slabosti. C-PVA je nekako še najslabša od teh.

Govorim za matrike in ne konkretne modele monitorjev.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: bluefish ()

Jav zrnavostjo ki jo dodatno povzroči premaz.

Velikost osnovnega pixla je pri večini cca 0,28
Dell u2410 ima zelo močan premaz in posledično veliko zrnatost, kar je pri veliko dela s tekstom zelo moteče.
Dell u2310 je kar dosti boljši, ker je že v osnovi pixel malo manjši.
Imam pa občutek, da je samsung f2380m boljši v tem.

In če je temu tako potem bi vzel samsunga.

Po karakteristikah je C- pva najslabša.
Predvsem po odzivnosti.

Nikakor ni za hitre igre.
Barvnna korektnost je super,
Vidni kot je tudi super.

Za delo s tekstom pa prevlada kontrast, prikaz črne, in majhen pixel, brez senc.

MrStein ::

adisitko69 je izjavil:

Vidni kot je tudi super.

Noben LCD nima super vidnega kota.
Verjetno si mislil v smislu "Yugo Florida je super (v primerjavi z Zastavo 101)" ?
Motiti se je človeško.
Motiti se pogosto je neumno.
Vztrajati pri zmoti je... oh, pozdravljen!

Odvisno kje se za koga začne yugo.

Vendar ja.

Nikol ni super.

yayo ::

Zdravo, preprosto vprašanje: Kateri 24' in 26' monitorji so trenutno špica za igre in gledanje filmov, če cena ni problem :)

nejko8 ::

yayo je izjavil:

Zdravo, preprosto vprašanje: Kateri 24' in 26' monitorji so trenutno špica za igre in gledanje filmov, če cena ni problem :)

če cena ni problem kupi raje 27" Dell U2711 (H-IPS panel, 2560x1440, 16:9)

link: http://geizhals.at/eu/a505885.html

Bellzmet ::

Kupujem 24" monitor, predvsem za brsaknje po netu, igre, Word. Obvezno HDMI.

Se za 230 EUR dobi kaj boljšega kot tole:

http://www.mimovrste.com/artikel/265007...

lp

Lonsarg ::

PARTyZAN ::

16:10. Vse ostalo je nateg.

Dj ne bluzi partyzan. 16:10 23" je res isto velik po površini kot 24" 16:9, ampak je tut temu primerno dražji, torej isti drek.

TribesMan ::

Ne gre se za površino, problem je v razmerju...

Pa pri tej resoluciji še nekako preživiš, kar je pa manj kot 1000pix v višino je pa fail.
Moj kompjuter dela: KVIIIIK ... KVIIIK ... KVIIIK.

Ko ga navijem dela: KVIKKVIKKIVKKVIK. :)

Aja 1600*1080 je pa uredu resolucija, samo ker je 10:16? lol Tudi če bi 16:9 imeli 2100*1200, bi ti še vedno rekel, da je 16:9 fail.

Ko imaš enkrat več pikslov, kot jih človeško oko vidi je eno figo važno koliko maš pikslov.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Lonsarg ()

Sori, samo tistih dodatnih 120px višine (oz, 230400px površine) se še ohoho pozna pri navadnem delu. Manj scrollanja pri pisanju v Wordu in brskanju po webu ... če vzamem njegove zahteve za primer.

16:9 so vam podturili v zadnjem času brez, da bi znižal cene panelov temu primerno. Par let nazaj so bili vsi 24" 16:10. 16:9 ima pa pri enaki širini manj vertikale, kaj je tukaj težko za razumet? Zato, ker ste to kupovali so pač izrinili monitorje z večjo delovno površino. Dobro za njih, slabo za nas.

Also, o kakšnih 23" ti sploh sanjaš?

element ::

16:9 je nategovalski standard, ki ga pod krinko Full HD-ja forsirajo proizvajalci zato, da krčijo proizvodne stroške. 16:9 je super za filme, za normalno delo z računalnikom pa ne rabimo zaslonov, ki so razpotegnjeni kot špaget.

@element, kupi potem 3:4. Ne vem zakaj zagovarjaš razpotegnjen kot špaget 16:10 in se ne pizdiš, ker proizvajalci ne delajo za delo dobrih 3:4. Razlika 16:10 - 16:9 je dosti manjša napravm tisti 3:4 - 16:10. Pizdi se tam, kjer so razlike večje.

Sploh pa poglej trg, še vedno imaš 16:10, folk jih lahko kupi, če jih hoče. Sam price/performanse se 16:10 ne splača pač.

@Partyzan, količina vsebine na ekranu ima veze samo z velikostjo. Če uporablaš kak tak beden OS, da ti forsira količino glede na resolucijo si si pa sam kriv(ne poznam takega)

Zgodovina sprememb…

element ::

3:4 => 16:10 je bil napredek. 16:10 na 16:9 pa ni. Zarad nekritičnosti potrošnikov kot si ti, mamo danes na trgu poplavo 16:9 šrota, ki butasto vztraja na istih, bednih, resolucijah. Namesto, da bi šel razvoj naprej, gre nazaj. Kvalitetni monitorji so dražji, na policah je drek. Ampak si pa vsaj vsak lahko privošči oči kvarit na FULL HD monitorju za 150EUR, ane?

Sam maš trdo glavo.

24" 16:10 vs 24" 16:9

Oba sta enako široka, en je nižji. Zato, da pač manj stane panel narest. To kolk lahko ti v tvojem awesome OSu več vsebine spraviš na manj pikslov mene sploh ne briga.

...cene 16:10 monitorjev pa naraščajo, ker povpraševanje pada. Zarad takih "patronov" kot si ti. Ti bi itak kupil 2.39:1 24" monitor, če bi ti ga ponujali. Sej bi itak DPI spremenil, pa bi blo kul, ane?

Aja, prosim, linkaj mi 24" 4:3 LCD monitor za ~200-300EUR, če smo ravno pri temu.

A sem kje omenil da obstaja? Mene boli en k.. če se 16:10 ali 16:9 uveljavi. Fajn pa je, če se pri vsej tej zmedi en standard postavi ane. Če hoče 51% ljudi 16:9 in 49% ljudi 16:10 ja jebiga.

24" 16:10 vs 24" 16:9 pa ni relavantno, ker ni v istem cenovnem razredu. Raje primerjaj 27"16:9 in 24" 16:10, kaj boš kupil?

Relavantno za Belzmet, ki kupuje monitor, pa je linkal na 230EUR vreden monitor je primerjava 24" 16:9 ter 22" 16:10.

Zgodovina sprememb…

DOOM_er ::

še svoje mnenje dam, se ne navezuje na monitorje direktno ampak prenosnike. Sam imam HPja nx7400, ki ima 16:10 mene dobesedno srat prime ko vidim kakšni so novi prenosniki. Tisti 16:9 me resno moti pri delu, magar samo word, Stvar je tako preširoka da je meni osebno ratala nepregledna. Ob morebitnem nakupu prenosnika upam da bo kaj izbire še za 16:10 :|
Robots will steal your job. But that's OK

Razlike v ceni 24" 16:9 in 16:10 monitorjev so minimalne. Tudi to kar je, je posledica idiotizma, ki je bil omenjen v prejšnjih postih.

Problem je sploh, ker prideš v trgovino in bi rad videl 16:10 monitorje, pa ti un ne bo znal nobenega pokazat. Mogoče mu uspeš dopovedat, da imajo enega na zalogi v skladišču.

Kaj bi kupil pri tvoji idiotski primerjavi? Z veseljem vzamem 16:9 27". Samo en "manjši" problem je. Razlika v ceni. Jeba. Grem rajš dva ali tri 16:10 24ke kupit.

27" 16:9 se dobi že za 270EUR. 24" 16:10 pa od 260EUR naprej, dobr pustmo znamko ob stran, tak da maš prov ni to čist prava primerjava, je pa približno.

Za tekst je res 16:10 boljši. Ampak ljudi, ki rabijo pretežno teks je 1%, zato pomankaje teh ekranov.
In ni fer, da v temi ko nekdo sprašuje za 24", ti napadeš z "16:10 format!, vse ostalo nateg!" , ko pa je 99% verjetnost, da bo bodisi izključno multimedija, bodisi pač malo teksta zraven uporablal.

Brskanje po netu, igre, word. Torej, tekst. Za tako majhno razliko ... ja je nateg. Mimovrste ti proda 24" 16:10 za 260EUR. Je to problem skeširat za boljšo izkušnjo pri delu z računalnikom?

In ne, za 260EUR ne boš dobil 27" z dobro resolucijo. Dobil boš samo big ass piko in ničesar drugega (enaka resolucija kot 24"). Potem je boljše, da vzameš 24" ... ti vsaj ni treba sedet par metrov stran od monitorja.

To kar sem pa jaz linkal je pa 27" z enako veliko piko, kot jih imajo 24" z 1920xX resolucijo. Torej naslednji korak v resoluciji za večji monitor. Znamka nima nobene veze pri temu.

oprosti PARTYzAN, kaj si pa ti linkal? Ker ko klikneš ti prikaže vse 24' monitorje, ki jih ponuja trgovina ;)
A si mislil na 27' DELL UT?

Men njegov link pokaže samo Dell UT, ter Apple 27 palčneža.

Mah 1920*1080 je zadosti tudi še za 32" monitor, če ne daš glave čisto blizu, samo da bi kako piko opazil.

sedaj pokaže isto tudi meni, weird... oziroma ne, tole mi pokaže
http://www.mimovrste.com/katalog/index....

Zgodovina sprememb…

• spremenil: yayo ()

Prvi link, ki sem ga dal kaže na monitorje z razmerjem stranic 16:10 oz. resolucijo 1920x1200. Drugi link kaže na 27" z resolucijo 2560x1440 (16:9).

čuhalev ::

5:4 je WIN :)
Sicer pa čakam na naslednika u2410, ker je tale že leto dve zunaj.

Je nekdo spraševal na Widescreengamingforum.com, če so U2410 nehali izdelovati, ker, da se jih v HongKongu sploh več ne dobi, pa mislim, da tudi cene padajo, poglejte si na Funtech.si - 440 evrov. Podobno je bilo, ko sem kupil svoj NEC 20WGX2, so kar tekmovali v nižanju cen dokler jih ni zmanjkalo.

Sajco ::

Koliko imate kaj oddaljen monitor od oči? Premišlujem namreč, če ni slučajno 24" malo prevelik za razdaljo 70-80 cm med očmi in monitorjem? Kaj pravite?

Robert_S ::

Funtech.si - 480 evrov.

ko sem jaz gledal je bil 439,91 eu, morda je bila napaka pa so popravili, ker kdo iz firme "lurka" tale forum ;)

globoko grlo ::

hehe, končno en pameten, partyzan namreč

nikakor ne morem dopovedat folku, da so proizvajalci znižal stroške proizvodnje in nam uturili 1920x1080, kar je pač dobr za muvize, pri ostalih zadevah ti pa še kako prav pride 120pik

Nande ::

Funtech.si - 480 evrov.

V trenutku pisanja tega sporočila je cena 439,91 EUR, dobavljivost pa 1-2 dni.
Zadeva me zelo zanima, zato prosim uporabnike, da podajo svoje mnenje oz. uporabniške izkušnje (kalibracija ipd.)
Lp!

Tudi sam se zanimam za DELL, izkušenj z njim nimam vendar pa opozarjam, da je bilo zelo veliko kupcev tudi razočaranih na račun zaslonov, ki oddajajo rožnato ali zeleno svetlobo na robovih (garancija jih ne upošteva), bili so tudi problemi z ditheringom. DELL je baje iz svojih forumov pridno brisal pritožbe in kritike, kar je uporabnike še dodatno razkačilo. Zadnja revizija zaslona je baje bolj kvalitetna, primer problemov, ki so jih kupci imeli pa najdeš na temle videu, sicer govori o reviziji A00, sedaj je na tržišču že A02.
««
76 / 117
»»