» »

kateri 24" monitor kupiti

kateri 24" monitor kupiti

Temo vidijo: vsi
««
74 / 117
»»

MrStein ::

Do 400 EUR je šparanje.
Jaz sem za mojega dal 550 EUR. (Hyundai W241D).
Pa sploh fotograf nisem.
Motiti se je človeško.
Motiti se pogosto je neumno.
Vztrajati pri zmoti je... oh, pozdravljen!

zlobcek ::

Moje izkušnje z U2410 so take:

Prvega sem nabavil enkrat junija. Dobil Green tint - cela slika je vlekla orenk na zeleno, nesel nazaj zamenjat. Se s kalibriranjem sploh nisem ubadal. Zamenjan je bil potem uredu. Po kalibraciji je slika za prste obliznit (glede na to, da sem prej imel TN - samsunga 245b).

Drugega sem kupil pa kakšen mesec oz. dva nazaj kot sekundar monitor. Prvi je spet imel green tint, sem menjal in dobil drugega spet z green tint. Ker se mi ni dalo zajebavat, ker je itak sekundarni, sem ga probal skalibrirat. Barve so sedaj identične dobremu. Kalibracija je spedenala vse. Nisem bral, kaj je s temi monitorji narobe, vendar je pomoje sam kalibracija zgrešena čist.

Ker sem se zmenil za orenk dodatni popust, sem ga kar obdržal.

Kalibrator je pa Spyder3.

psyke ::

Ja nevem, 400EUR je že kar soliden kup denarja. Za to bi moral dobiti nekaj spodobnega ali? Mislim nek allround monitor, ki je primeren za vse je full hd in ima po možnosti tv tuner(in ta digitalni encoder al kaj je že). :D
Kateri monitorji sploh prevladujejo do 600EUR recimo?? 24"

bluefish ::

Pri dražjih monitorjih se ne gre toliko za featurje, bolj za kvaliteto matrike oz. zaslona.

Kalibracija se shrani v monitor ali v grafično (ali OS ali kam drugam) ?
Motiti se je človeško.

bluefish ::

Pod barvne profile. Control Panel\Appearance and Personalization\Display\Screen Resolution > Advanced settings > Color Management...

Zgodovina sprememb…

• spremenil: bluefish ()

Bom drugače obrnil:
Če monitor odnesem na drug PC, gre kalibracija zraven, ali je potrebno na novo delat?
Motiti se je človeško.

Cold1 ::

Izvoli MrStein, zgolj zate kopiraj/prilepi iz Okenske pomoči:;)

Kaj je barvni profil?

Barvni profil je datoteka, ki določa barvne značilnosti neke naprave, ko je ta v določenem stanju. Profil lahko vsebuje tudi dodatne informacije, ki določajo pogoje gledanja ali metode za preslikavo barvne lestvice. Barvni profili sistema za upravljanje barv v računalniku pomagajo zagotavljati sprejemljivo upodabljanje barvne vsebine ne glede na napravo ali pogoje gledanja.

Obstajata dve glavni vrsti barvnih profilov, ki jih podpira sistem Windows: Windows Color System (WCS) in International Color Consortium (ICC).

V Oknih 7 si tole pomoč lahko ogledaš tu:
Pomoč in podpora - Vsa pomoč - Tiskalniki in tiskanje - Odpravljanje težav s tiskalniki ali tiskanjem - Spreminjanje nastavitev upravljanja barv.

In še čisto preprost odgovor, skupaj z zaslonom odneseš še datoteko z barvnim profilom (recimo .icc), če jo imaš.
Glede na tvoje vprašanje sicer sklepam da jo nimaš - poguglaj:
export current monitor color profile

psyke ::

kaj pa tale 23"

Samsung XL2370HD

a mislite da bo za kaj

Nwanko ::

Se splača Samsung B2430H za 180EUR ?

Cold1 je izjavil:

In še čisto preprost odgovor, skupaj z zaslonom odneseš še datoteko z barvnim profilom (recimo .icc), če jo imaš.
Glede na tvoje vprašanje sicer sklepam da jo nimaš - poguglaj:
export current monitor color profile

To zajema lastnosti celotne verige (grafična in monitor, kot očitna člena). Ali le monitorja?
Motiti se je človeško.

skyline ::

Ja, tudi grafična kartica igra vlogo pri barvnih profilih.

Lahko sicer poskusiš prenesti profil na drug računalnik, po vsej verjetnosti boš še vedno dobil boljšo sliko kot brez profila.
Za prave rezultate pa vsekakor potrebuješ ustrezne barvne profile za vsako kombinacijo grafične + monitorja, ki jih uporabljaš.

Torej, kalibraciji na drugem računalniku se boš težko izognil..

In to smo rabili 5 sporočil, da smo dognali. ;)
Motiti se je človeško.

Cold1 ::

Huh? Sicer se ne spoznam, vendar mar ni v primeru digitalnega signala (dvi, hdmi, display port) sam podatek o barvi vedno popoln (signal kot tak sicer ni, podatki zakodirani v signalu pa so)?

Ali je potem še potrebno upoštevati odstopanja (kakšna?) v outputu grafične kartice?

Opomba: Razumem da je bilo to nujno potrebno v času analognih video izhodov.

Opomba 2: Tile delijo barvne profile za razne monitorja kar na svoji spletni strani:
Colour Calibration Profiles for your Monitor
http://www.digitalversus.com/colour-cal...

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Cold1 ()

hazlhof ::

Rabim en nasvet za 24" monitor. Je za zdravje oči sploh kaj razlike ali je TN za okoli 200EUR ali IPS za 500EUR?

Dalje pa še ali se splača za TN dati 280EUR, ker se mi zdi, da je tudi tak za 160EUR približno enak...

Uporabljen bo pa za vse, pač net, filmi...

Fizikalko ::

Za zdravje zagotovo ni razlike.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Fizikalko ()

kmetek ::

24'' imaš med oglasi enega za 200EUR , drugače imaš 24 ips pod 400EUR tako da...

igor0203 ::

Cold1 je izjavil:

Huh? Sicer se ne spoznam, vendar mar ni v primeru digitalnega signala (dvi, hdmi, display port) sam podatek o barvi vedno popoln (signal kot tak sicer ni, podatki zakodirani v signalu pa so)?

Ali je potem še potrebno upoštevati odstopanja (kakšna?) v outputu grafične kartice?

Opomba: Razumem da je bilo to nujno potrebno v času analognih video izhodov.

Opomba 2: Tile delijo barvne profile za razne monitorja kar na svoji spletni strani:
Colour Calibration Profiles for your Monitor
http://www.digitalversus.com/colour-cal...

Uuuu super uporaben link.
Našel fajl za mojega Samsunga 2494HM in moram rečt, da je občutna razlika na bolje sedaj ko sem naložil skalibriran profil. Veliko bolj žive in pravilne barve kakor prej. :) Če je skalibrirano "v nulo" pa ne vem, je pa opazna razlika before/after.

Definitivno moram menjati monitor....samo gledam 24 16:9 ali 24 16:10 niti ni tako mala razlika.

http://www.displaywars.com/24-inch-16x9...

Kateri ips je pod 400EUR?

Ta novi BenQ EW2420 je baje dober in poceni s PVA. Ampak pri nas ga še nisem zasledil...

igor0203 ::

Sc0ut ::

Vsaj neka firma se še zaveda, da monitor ni enako televizija, in da je za resno delo 16:9 bedarija.
1231 v3, Z97 A, 16GB ram 1600mhz, 3070 RTX, HX850

HP ZR24W letos ne bo več dobavljiv, vsaj tako Avtera pravi...DISS ima previsoko ceno.

Je Acer 2436pwa najboljše, kar se da dobiti za okoli 180€?

http://www.ceneje.si/racunalnistvo/moni...

JAKAF1 ::

Zdravo,

Priporočam AOC monitorje ( http://www.aoc-europe.com/ ) imam ga tudi sam, je zelo kvaliteten.

Lp

Zgodovina sprememb…

• spremenil: JAKAF1 ()

Sc0ut ::

dokler ni x1200 me ne gane:)
1231 v3, Z97 A, 16GB ram 1600mhz, 3070 RTX, HX850

hazlhof je izjavil:

Je Acer 2436pwa najboljše, kar se da dobiti za okoli 180€?

če si skopuh 1.klase

LCD 23.6" monitor ENVISION G2461w

avokado ::

A pol se trenutno HP ZR24W še dobi al ga že ni več?

sasoe ::

hazlhof je izjavil:

Kateri ips je pod 400EUR?

Ta novi BenQ EW2420 je baje dober in poceni s PVA. Ampak pri nas ga še nisem zasledil...

mogoče se ga naročit pri
dinokomp monitorji
imajo BENQ monitorje, tega sicer v ponudbi ni, možno po naročilu???

drgač bi ga pa jaz že iz tujine naročil 24"
samo me moti, da je 16:9, hočem 16:10, to je zame prvo
drgač pa je prvi LED, ki ima VA panel
barve in kontrast so baje super za tako ceno

matej_jack ::

Jaz sem pisal dinotu, če lahko zrihta EW2420 in po čem. Sporočim odgovor.

kateri IPS?
HP ZR24W cca 400 eur

DELL 2410 cca 500 eur

je Dell vreden te razlike 100 eur več?
nisem rač.graf.oblikovalec, ipd.

hp
DELL
ok

LordPero ::

Imho HP (boljši kontrast, boljša črna, pa še cenejši -meni zares lep ni noben :)), ampak oba dokaj IPS glowata, HP pa je pri OSD kontrastu 100 presvetel (v temnih prostorih). Pa tudi med HPji praktično ni razlik (lahko potrdim), baje pa, da moraš pri Dellih kar imeti srečo s panelom. Hitrost/odzivnost (oz. končni rezultat v hitrejših igrah) sta cca enaka, s sRGB na hitro tudi ni večjih razlik (HP sicer ni wide gamut, po forumih pa poročajo o par napakicah Della pri emulaciji sRGB, sam tega nisem opazil oz. je bilo v sprejemljivih mejah).

Drugače pa sta to še vedno relativno poceni (najcenejša?) 19×12 IPS ekrana oz. ne pred nakupom pričakovati preveč od njih :).
LordPero

Hehe, dobra! :D Ravno 1.klasa nisem, vseeno pa nočem dati kaj več kot 200EUR za TN monitor.

Za ta monitor pa nikjer nisem zasledil, če podpira 1:1 pixel m., kar se potrebuje za igre.

matonson ::

Če bo za konzolo je važno, da ma HDCP. 1:1 so vsi monitorji.

matonson je izjavil:

1:1 so vsi monitorji.

Niti slučajno. Tale Philips 240BW recimo nima tega.
Motiti se je človeško.

Dino pravi, da lahko zrihta Benq EW2420 za 252,00EUR, rok dobave cca. 1 teden!

Zgodovina sprememb…

16:9 big fail, drugače super cena.

16:10 PVA enostavno ni v tem cenovnem razredu, morda kak 22" s 1650...

GregiB ::

Se da na Samsungu SMP2450H preklaplati med vhodi... Npr. da bi imel na DVI računalnik, na HDMI vhod pa Set Top Box?
If you think there's a solution, you're part of the problem! - George Carlin

Zgodovina sprememb…

• spremenil: GregiB ()

kmetek je izjavil:

Evo dobil sem dobro ponudbo za HP ZR24W in pa posodijo mi kalibrator.....vzamem? ;((

evo ga jutri ga dobim, pa še kalibrator dobim....upam, da bomo znal skalibrirat....je še kaj takega za ta monitor? :)

zile ::

Kdaj boš mel party? :D

hehe

Gledam Samsunge, pa imajo cez 10 modelov 24" velikosti. Recimo:

P2450H
BX2440
B2440
2494SW
BX2431
BX2450

Glede cen so vsi od 210 - 230eur, torej kje so razlike?

Hocem pa priklop DVI, nastavitev naklona, najbolje se visine, odzivnost ni tolk vazna in pa lepo sliko! :)

krho ::

pa po možnosti še podporo display portu aja noben nima :P
si.Mail odprto-kodni odjemalec elektronske pošte. - http://www.simail.si
Uredite si svojo zbirko filmov, serij in iger - http://xcollect.sf.net

Voila pa ga imamo, še skalibiramo....

Zgleda delam nekaj narobe?

http://h10010.www1.hp.com/wwpc/us/en/sm...

imam tale HP CALIBRATION LCD KIT, vključim v USB, inštaliram software in mi javi DEVICE not dettected...krneki :P

ima kdo za posodit ali svetuje kateri kalibrator do 100EUR?

skyline ::

Upam da si na svojem linku pogledal 'compatible products' za ta tvoj kalibrator?

Pojdi v en fotoklub in si sposodi kalibrator, bo še najceneje..

jah tale kalibrator mi je dal dobavitelj, čeprav kao piše da je samo za
MONITOR HP LCD LP2480zx 60 cm bi moral biti tudi za ZR24W hudiča no?

skyline, maš morda kak info fotoklub kranj in okolica?

DELA: še 1x inštaliral in dovolil dostop, ESET jamral :)

Zgodovina sprememb…

• spremenil: kmetek ()
««
74 / 117
»»