» »

kateri 24" monitor kupiti

kateri 24" monitor kupiti

Temo vidijo: vsi
««
67 / 117
»»

kayrosos ::

Še uporaben link za tiste, ki si želite kar sami, brez hardverskih pripomočkov nastaviti spodobno sliko na vašem monitorju:

http://www.lagom.nl/lcd-test/

Še posebej koristni (vsaj zame) so naslednji prikazi:
- Contrast,
- Black level,
- White saturation,
- Gradient (banding).

V mojem primeru (HP ZR24W) sem najbolši rezultat dobil takole:
- uporaba generičnih driverjev za monitor, ki so kar v Windows 7 (tj. nisem uporabil driverjev, ki sem jih dobil na CDju),
- uporaba DVI kabla (slika je tudi pri VGA kablu zelo lepa, le zelo svetle nianse posamezne barve so malo manj razločne kot pri DVI varianti),
- OSD kontrast: 100,
- OSD brightnes: 0-30,
- R,G,B: 135+-10, 140+-10, 130+-10 (optimalne nastavitve so odvisne od posameznega monitorja),
- pred nastavljanjem je treba narediti factory reset monitorja,
- pred nastavljanjem je treba narediti factory reset grafične kartice,
- če je treba se na koncu lahko naredijo še minimalne korekture z nastavitvami na grafični kartici.

Na koncu je treba preveriti še vse zgoraj naštete prikaze (contrast, black level, itd.), saj se pogosto zgodi, da optimalna nastavitev ene spremenljivke pomeni poslabšanje druge(ih). Treba si je torej vzeti čas in eksperimentirati...:-)

@MedusasPath

Poskusi tole na DELL U2410 ali 2200WA.

- naloži besedilo v Word, uporabi npr. črne črke
- nato zumiraj dokument (tj. povečaj zorni kot tako, da dobiš dve strani A4 hkrati na zaslon)
- ko sem to naredil na dell u2410, še posebej pa na 2209w, so bile črke na nekaterih mestih obdane z zelenim halojem
- podobno je bilo v IE, če prikažeš nekoliko manjše fonte

Pri kontroli kakovosti črkovnih znakov na različnih monitorjih sem uporabil tudi orodje Magnify (Windows help and suport -> nato vpišeš Magnify). Neverjetno kako različne kakovosti je izgled znakov pri različnih monitorjih, ki imajo sicer enako velikost piksla!!!

Spodaj si preberi še tole besedilo od nekoga, ki mu je tudi posebej do tega, da je izgled besedila na zaslonu odličen:

Mikael said on 4th April 2009
@Deek

Unfortunately, your eyes are going to hurt from the replacement unit as well. The text issue comes from the fact the screen is "wide gamut", meaning the red, green and blue subpixels have a more intensive color than a standard gamut screen. In a standard screen, most of the lightness comes from the green subpixels. The red and blue are relatively subdued in comparisons. But on this screen (or any wide gamut screen for that matter), the blue and especially the red subpixels are more intensely colored, and have a greater lightness relative to the green subpixel. This is obviously "better", in that the color range is greater, making images look spectacular.

BUT, the drawback is that text becomes fatiguing to the eyes. The colored subpixels are shifted 1/3 pixel widths relative to each other. Any vertical sharp black to white transition on the screen will have a rainbow effect, since the colored subpixels aren't physically in the same position horizontally. Text is full of vertical black on white lines, and readablility suffers from the resulting rainbow effect. It looks a bit like "3D", because the eye has a hard time telling where the viewing plane is. And it's this that is fatiguing. Some of us get a headache really fast.

The ClearType and other such technologies, is about making use of the subpixels to increase the effective horizontal resolution slightly. This makes text looks better, but does nothing to reduce the rainbow effect.

If text bothers you on LCD screens (as it does to me), you should get a screen with lower gamut, meaning the colored subpixels are not so intensely colored, which lessens the rainbow effect. You should also get a screen with as small pixels as possible. Laptop screens have the best readability for this reason, you can get much smaller pixels on a laptop than on a desktop screen. The same pixel resolution as this 24 inch screen is available on 17 inch laptops, and even a few 15 inch ones!

Še o zelenem/roza haloju okoli črk pri wide gamut monitorjih:

http://en.community.dell.com/support-fo...

Čeprav je na tem linku napotek kako se da ta halo odpraviti oziroma vsaj zmanjšati, vsaj meni in tudi številnim drugim, tega ni uspelo. Zelo mi je žal, da je U2410 wide gamut monitor, saj v bistvu gre za zelo dober monitor v tem cenovnem razredu, in čez čas, ko bo na voljo revizija A02 (upam), bo odpravljenih večina nevšečnosti v zvezi s tem monitorjem.

slovenec111 ::

Kako do najcenejšega u2410?

BALAST ::

Naročiš na soseda, pa počakaš v zasedi na dostavno službo. :D

slovenec111 ::

šaljivec

noraguta ::

dans prav na hitr nabavil acer v234hl (led osvetlitev nekako prevagal iz polpreteklih izkušenj) , mal mi gre na živce , da sem moral zimprovizirat "pivot" ter odsotnost hdmi.
Pust' ot pobyedy k pobyedye vyedyot!

kobayagi ::

A si mislil V243HL bmd?

Daj kaj več napiši po par dneh uporabe, prosim, ker razmišljam o podobnem nakupu.

Tu je še strokovna ocena monitorja Dell U2410. Narejena je bila na nemški spletni strani Prad (22. 3. 2010), ki ji veliko ljudi pripisuje objektivnost. Monitor je bil ocenjen razmeroma slabo, saj je dobil oceno zgolj "Satisfactory" (glej spodnji link).
Na tej spletni strani je razpon ocen za monitorje takšen:
very good, good, satisfactory, bad, very bad

http://www.prad.de/en/monitore/review/2...

Čeprav je na videz ponudba monitorjev velika, pa nekoliko podrobnejša analiza razkrije, da v bistvu sploh ni tako. Proizvajalci še kar naprej izdelujejo cenene monitorje z motečimi svetlečimi okvirji, brez ergonomskih nastavitev stojala. Najpomembnejše zablode pri današnji proizvodnji monitorjev so po mojem mnenju sledeče:
- Siljenje v format 16:9, ki je v bistvu format TV zaslonov. Na ta način proizvajalci znižujejo proizvodne stroške. Ob enaki diagonali 24" ima monitor z razmerjem 16:9 (ločljivost 1920x1080) kar 230400 pikslov manj oz. kar 691200 subpikslov manj v primerjavi s 24" monitorjem, ki ima razmerje 16:10 (ločljivost 1920x1200),
- Popolna odsotnost ergonomskih nastavitev stojala monitorja, razen nagiba,
- Debeli okvirji iz cenene svetleče plastike so za resno delo zelo moteči,
- Svetleča (glossy) površina zaslona je za malo daljše delo povsem neprimerna (že če si oblečen v malo svelejša oblačila se jasno vidiš na LCD ekranu, podobno kot bi se gledal v ogledalu),
- Izredno majhna izbira monitorjev velikosti 22" z ločljivostjo 1920x1200. Takšen monitor je zelo primeren za delo z besedilom (branje, pisanje), veliko bolj kot 24" z enako ločljivostjo. Če koga motijo majhne ikone, si lahko nastavi večjo vrednost DPI v op. sistemu.
- Napihovanje kontrastov (predvsem dinamičnih) čez vsak razumno mejo (npr. nekateri zelo popularni monitorji, ki se danes prodajajo, razglašujejo, da je njihov dinamični kontast 80000:1, v resnici pa ne dosegajo niti 2000:1). Res moraš biti neverjetni lahkovernež, da nasedeš takšnim podatkom.
- Neenotno merjenje slabljenja kontne vidljivosti (še zlasti pri TN monitorjih) in napihovanje podatkov,
- Neenotno merjenje odzivnosti monitorja (zavajanje potrošnikov),
- Napihovanje največje osvetljenosti monitorjev (tudi prek 400 cd/m2). Znano je, da je optimalna osvelitev za udobno in zdravo delo okoli 120-130 cd/m2.
- Pretirano propagiranje Wide gamut monitorjev. Znano je, da so ti monitorji lahko trenutno dobro izkoriščeni samo v nekaterih specifičnih aplikacijah, predvsem grafično usmerjenih. Vse ostale, teh pa je večina, si ne morejo uspešno interpretirati razširjeno barvno skalo. Pri nekaterih Wide gamut monitorjih obstaja sicer sRGB emulacija, vendar velikokrat ta ne deluje zadovoljivo. Videl sem že veliko dragih Wide gamut monitorjev, kjer je bila kakovost besedila katastrofalna, kot da bi gledal LC monitorje izpred 10 in več let. Edina kolikor tolikor sprejemljiva rešitev je dobra kalibracija monitorja, vendar naprave za to početje stanejo okoli 100do 200 EUR.
- Prehitro lansiranje novih izdelkov na trg, in to tedaj, ko monitor tehnološko še ni zrel za prodajo. Lep primer so nekateri monitorji, ki so omenjani tudi v tem forumu, a so z njimi velike težave,
- Velika večina monitorjev nima ambietnega senzorja svetlobe, zato si morajo uporabniki sami regulirati osvetlitev (brightness). Z vidika stroškov je to minoren dodatek, ki pa bi zelo olajšal delo v spremenjljivih razmerah osvetlitve.
- Povečevanje diagonale monitorjev prek vseh razumnih meja, še posebej s TN matriko. Npr. če si kdo omisli 26" ali 30" TN monitor bo imel, zaradi znanih pomanjkljivosti TN matrik, jasno sliko samo okoli središča monitorja, na robovih, pa bo zaradi poševnega kota gledanja videl sliko, ki bo znatno temnejša.

Takšno stanje pa je seveda zaradi tega, ker večina kupcev ni kritična in pogoltne vse, kar jim spretno oglaševanje ponuja.

Evo, spet dva nova Dellova UltraSharp monitorja z e-IPS matriko:
- U2211H,
- U2311H.
Dvakrat lahko ugibate kakšen je format. hehehe. Seveda imate prav: 16:9. Za znoret. :-(

http://eon.businesswire.com/portal/site...

kmetek ::

jebejo naj se z 16:9 :)

lopov ::

U have few good points, kayrosos :)

16:9 tudi mene pogreje. Pa pri laptopih ni več nobene pametne ponudbe pri velikosti - 15.4" počasi izumirajo in še to moraš z lupo iskati kaj več od 1280x800. 15.6" isto sranje - zataknili so se na 1366x1024 pa konc. Da glossy sux pravi vedno več ljudi (ki jih jaz, poznam, da ne bo pomote :), pa se vseeno rine v to smer ...

ZLOky ::

Za ene, ki imajo majhen buđet, pride še kako prav poceni 22" 16:9, še sploh, če so torrent->movie->PC friki...

Res pa, da za nas zanesenjake, z večjimi potrebami in tudi z več penezi, ni prevelike izbire, ali so pa cene res nad oblaki...
http://www.google.com/ dela čudeže!!!

Ja, res je kar pravite. Tisti, ki kupi 24" 16:9 monitor ima v vertikalni smeri praktično enako prostora, kot če bi kupil 22" 16:10 monitor (tj. krajši stranici 24" 16:9 monitorja in 22" 16:10 monitorja sta praktično enako dolgi). Pri tem je seveda mišljena aktivna širina/višina zaslona. :-)

EIZO je sicer imel (ima) v ponudbi 22" 16:10 (1920x1200) monitor S2231W, vendar pa je dobil izjemno slabe ocene kar se tiče prikaza besedila:
http://www.testfreaks.com/monitors/eizo...
http://blog.szynalski.com/2009/04/30/re...

Nov model, ki ga ponujajo, je 22" 16:10 (1920x1200) in ima oznako EIZO S2243. Razmeroma poceni za Eizo monitorje ;-) se dobi pri DiTECHU v Gradcu (center West). Stane okoli 520 EUR. Je Wide gamut monitor; ne vem kako se obnese v praksi.

http://www.ditech.at/itemList.do?cat=61...

Razlika po višini med 24" 16:9 monitorjem in 22" 16:10 monitorjem je 2.7 mm; to je približno 10 pikslov. Višji je 24" 16:9 monitor, ampak zanemarljivo višji. :-)

Še to: 20" monitor z razmerjem stranic 4:3, ima krajšo stranico za 6 mm daljšo kot pa 24" monitor z razmerjem 16:9. Z drugimi besedami: tisti, ki kupi 24" 16:9 monitor v bistvu kupi 20" 4:3 monitor, le da mu na desni strani 24" monitorja ostane še nekaj prostora. hehehe V vsakem primeru pa je, če ravno nisi nepoboljšljiv igričar ali video zanesenjak, kupiti 2 kosa 20" 4:3 monitorjev, kot pa enega 24" 16:9. :-)

jaz mam zdaj 20'' 4:3....pa mi niti pod razno ne pade na pamet jemati 22-24 z 16:9....mora bit 24 16:10.

20" 4:3 je še danes dobra varianta. Jaz sem imel to razmerje na prenosniku, ločljivost 15.1" zaslona pa je bila 1600x1200. Vrhunska slika, ikone in črke sem povečal z ustreznim DPI settingom.

Ni daleč čas, pravzaprav se je že začel, ko bodo začeli še bolj masovno propagirati razmerje 21:9, najprej pri TV zaslonih, kasneje tudi pri rač. monitorjih. To pa pomeni, da bo pri tem razmerju imel 24" monitor 21:9 samo še približno 1.700.000 pikslov, kar je približno 36% manj pikslov kot 24" monitor z razmerjem 16:10. In proizvajalci bodo imeli dvojni dobiček: najprej bo večina uporabnikov zamenjala monitor, ker ne bodo združljivi z okolico, kar pomeni neposredni dobiček proizvajalcev; poleg tega so proizvodni stroški za monitorje z manj piksli bistveno nižji. Še več, proizvajalci bodo ta korak označevali kot revolucionarni prehod na še bolj širokokotne monitorje, in to "novotarijo" bodo pošteno zaračunali.

snela ::

24" 16:10 je zame popolna delovna velikost.

23" 16:9 je prekratek.
LP

noraguta ::

kobayagi je izjavil:

A si mislil V243HL bmd?

Daj kaj več napiši po par dneh uporabe, prosim, ker razmišljam o podobnem nakupu.

ja tega ja
nekako vredu za svojo ceno . stoji sicer zraven starega ezia L550 (lcd 17'), pa glede kontrasta in barv ni primerjave(v korist acerju). sicer pa sem opazil v temi nekako moti presvetla nastavitev , pa takrat ruknem v "text mode".
Pust' ot pobyedy k pobyedye vyedyot!

Flamer ::

A imajo kje v slo na ogled ZR24w?

@Flamer: Pri Avteri Lj
Opažanja o ZR24W:

* Po temeljitem testiranju ugotavljam, da poleg Custom RGB setting (glej zgornje poste), da zelo dobre rezultate tudi naslednja kombinacija:
- OSD: nastavite sRGB!!!
- OSD Contrast 95 (če se nastavi 96, je slika BISTVENO slabša oz. "izprana"; če je nastavitev pod 95 pa je kontrastno razmerje slabše)
- OSD Brightnes: med 0 do 25 (odvisno od osvetlitve sobe)
* Pri zgornji nastavitvi je barvna pravilnost zaslona perfektna, globina črne barve pa primerna
* Poraba energije pri takih nastavitvah (še posebej, če je OSD Brightness pod 15), je zelo sprejemljiva, ohišje na zgornji strani ob prezračevalnih režah, pa je komajda malo toplejše kot na drugih področjih (moja ocena je, da je poraba ob takih nastavitvah med 35W in 40W).
* Pravzaprav me pri tem monitorju "moti" le (za moj okus) malo prevelik piksel (0.27 mm), zato bi bila optimalna kombinacija 22"@1920x1200 ali 23"@1920x1200

Jaz ne razumem. Pri dobaviteljih nabavna cena gor, v tujini prodajna cena dol :))

317,90 EUR

T-Majo ::

Verjetno bom kupil 24 S-IPS HP ZR24W Cena je med 375 in 385EUR.

Dobim za ta denar oz. za manj lahko kakšen boljši zaslon?

Zelo težko.

http://www.mimovrste.com/artikel/265008...

Kaj pa ta? Je spoh IPS? Resolucija je enaka, če je enak panel, je še boljša slika zaradi manjših pik.

Sem prebral, da naj bi bil S-IPS. Svetilnost je pa proti ZR24W, ki jo ima 400, samo 250. Vprašanje kaj je boljše.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: T-Majo ()

@T-Majo

Kompletni podatki so na tem linku
http://www.flatpanels.dk/downloads/ZR22...
Gre za IPS matriko, podobno kot pri ZR24W. Svetilnost naj te ne moti, saj je tudi 250 cd/m2 povsem neuporabna (tj. prevelika in za oči nezdrava) svetilnost. Priporočljiva svetilnost je od 120 do 130 cd/m2, v temnejših okoljih pa še manj. Še enkrat povdarjam, da je napihovanje svetilnosti povsem neupravičeno. Kontrastno razmerje 1000:1 je tudi več kot dovolj za udobno delo. Dobri monitorji imajo konstantno kontrastno razmerje ne glede na to kakšno svetilnost (tj. brightness) nastaviš. V praksi imajo monitorji z IPS matriko nekoliko nižjo kontrastno razmerje kot monitorji s PVA matriko, vendar imajo slednji nekatere druge pomanjkljivosti.

Bolj neugodno pri ZR22W monitorju je dejstvo, da je razmerje stranic 16:9, kar pomeni, da je ta monitor, ki ima diagonalo 21.5 col, samo 8 mm višji od 17-colskega monitorja, ki ima razmerje stranic 4:3. Je pa res, da ima ZR22W manjšo piko, kar utegne koristiti pri prikazu besedila. Kljub temu se mi zdi, da trenutno 24-colski brat boljša izbira.
Lp,K

@t-majo
če kupiš nec multisync ea231wmi-bk ne moreš zgrešiti.

http://www.demise-pc.si/product_info.ph...

To je 23-colski ips "standard gamut" monitor, žal je 16:9. Ima pa boljšo globino črne barve kot pa zr24w. Seveda pa se moraš malo potruditi, da jo dosežeš.

Še to: pri kateremkoli monitorju je zelo pomembno, da se pravilno nastavi "adjust clear type text". Pri windows 7 je to v control panel -> apperance and personalization -> display. Če je nastavitev nepravilna, bodo črke neostre, razmazane, z barvnimi duhovi na robovih.

Zgodovina sprememb…

V ceni skoraj ni razlike.

A ne bo težav, ker bom monitor uporabljal preko HDMI->DISPLAY PORT iz prenosnika, ki ima resolucijo 1680x1050?

@T-Majo

Tvoj zaslon na prenosniku ima tako resolucijo. To pa ne pomeni, da grafična kartica ne podpira večje. Katero g. kartico imaš? Sem prepričan, da podpira tudi vsaj 1920x1200. če podpira to, ponavadi podpira tudi nižje resolucije.

Grafična je ATI FirGL V5725 256mb DDR3.

Ja samo na externem monitorju bi rad imel večjo, v tem primer 1920x1200.

MrStein ::

Itak da podpira.
To je že Riva TNT iz devetdesetih podpirala. ;)
Motiti se je človeško.
Motiti se pogosto je neumno.
Vztrajati pri zmoti je... oh, pozdravljen!

Rabljenih HP ZR24W pa spoh ni. Jih iščem že dolgo.

le kako če je novo?

Spoh ni rabljenih IPS zaslonov. Malo kdo prodaja to.

FanBoy ::

Ogledujem si tale monitor
Njegovi opisi so zelo pozitivni. Zanima me, če bi lahko z nakupom kaj zgrešil (torej, če je ohišje slabe kvalitete ali kaj podobnega)?

Izy ::

Menim, da ni napačen nakup, kvaliteta je ok. Ga je bivši cimer vzel prejšni teden tukaj, kjer je cenejši za nekaj eurov in pravi, da mu dobro služi.

Moje mnenje je,da so monitor in tipkovnica (pa tudi miška) najpomembnejše komponente računalniškega sistema. Vse ostalo je seveda tudi pomembno, ampak bistveno, bistveno manj. Če je procesor za 5 ali 10% hitrejši ali počasnejši je za 95% uporabnikov sekundarnega pomena. Da ne govorim o nekaterih računalniških ohišjih, ki so nemogočih oblik, okičenih s številnimi barvnimi lučkami in ostalo POVSEM neuporabno kramo. Takšna ohišja so praviloma zelo draga; torej je veliko bolje kupiti malo boljši monitor, kot pa vložiti denar v nekaj kar je grdega videza, porabi več energije, učinka pa od tega okrasja ni nobenega.

tako je ....3 stvari so pomembne, ostalo je manj.

bMozart ::

Kupil HP ZR24W. 2 mrtva pixla. Kontrast pri 98, 99, 100 zelo pade - sivi kvadrat (RGB 249, 249, 249 ali svetlejši) na beli površini enostavno izgine. Na kontrastu 92 so barve zelo lepe, če ga imam na manj ali predvsem več se bela barva spremeni v pink. Na temno sivi oz. črni se malo vidijo svetle lise (od neonk?), "bolj" očitno pa je svetlejše v levim spodnjim kotu. Drugače pa kot pravim na 92 kontrastu barve zelo lepe in vse vredu. Tako da se ne morem odločiti ali monitor zamenjati ali ne. Kot je nekdo napisu, da za ceno golfa ne moreš dobiti ferrarija. Kako je pri vas, ki imate isti monitor? In koliko je možnosti, da če zamenjam monitor dobim slabšega?

Lp
I NEED The Point of View Gun effectible on girls too! And then...

McLuzo ::

Kje si ga pa kupil? Pismo jaz si bom pomoje tudi kar tega HPja omislil. Kako je s to črnino, za katero je blo nekaj pripomb tudi na testih? Trenutno sem še vedno na 17" CRTju pa ne vem koliko drugačna je črna na LCDju... Nisem pa neki blazno zahteven... Bo treba prav v Avtero it pogledat če ga imajo res razstavljenega tam.

@bMozart
Idealnega monitorja ni. Glej moje zgornje poste za optimalno nastavitev. Povzetek je tule. Za ZR24W sta naslednji dve nastavitvi zelo dobri:

1.) NASTAVITEV
Custom RGB: 140,140,140 ; +-10
OSD kontrast: 100
OSD svetilnost: 0-25

2.) NASTAVITEV
Standard RGB (sRGB)
OSD kontrast: 94 ali 95
OSD svetilnost: 0-25

Pri obeh zgornjih nastavitvah je črnina spodobna, kontrastno razmerje pa okoli 1:650 do 1:700. Če pustiš tovarniško nastavitev, pa je črnina res nekoliko slabša (kontrastno razmerje je v tem primeru 1:450). Res ne vidim razloga, da uporabnik ne bi žrtvoval par sekund svojega časa in nastavil bistveno boljše parametre monitorja. :-) Barvna interpretacija pa je pri ZR24W med najboljšimi in se lahko meri z nekajkrat dražjimi modeli.

BTW: zelo hvalijo novega 23-colskega DELLa U2311H in tudi Della U2211H. Res škoda, da imata obadva razmerje 16:9.
Tu sta oceni zanju:
http://www.tftcentral.co.uk/reviews.htm

sebek1 ::

Se že kaj ve kdaj bo u2211h dobavljiv v sloveniji?

alen1 ::

Še vedno se nisem odločil za nakup monitorja, pa bi vas zopet prosil za vaše mnenje. Namen imam kupit monitor Resolucije 1920x1200. Gledam tegale: http://www.mimovrste.com/artikel/265005...
Zanima me vaše mnenje glede cene, kvalitete...
Priporočate kaj drugega?

Hvala

Fizikalko ::

Kupi raje tole, je precej boljši:

http://www.mimovrste.com/artikel/265007...

MrX ::

Fizikalko je izjavil:

Kupi raje tole, je precej boljši:

http://www.mimovrste.com/artikel/265007...

še 30eur zravn pa maš Dell U2410 :P

@sebek1: Po moje bo Dell U2211H dobavljiv v Sloveniji čez 2-3 mesece. Bolje je vzeti Dell U2311H, ker ni bistveno dražji. Gre za zelo podobna modela, ki imata zelo dober kontrast, edino uniformnost panela malo šepa (seveda je slednje odvisno od posameznega monitorja, zato lahko dobite monitor, ki ima dobro uniformnost). Obadva imata t.i. e-IPS matriko.

@alen1: Samsung 2443BW ni slab monitor, vendar ima matriko TFT. Če dodaš okoli 40 EUR dobiš namesto Samsunga 2443BW boljši HP-jev ZR24W z IPS matriko (pri nas je treba dodati okoli 100 EUR).

@MrX: Dell U2410 je "wide gamut" monitor, kar je za običajnega uporabnika prej slabost kot pa korist. Dobro pa je, da ima H-IPS matriko (kar je bolje kot e-IPS). Takšen wide gamut monitor je treba natančno kalibrirati kar pa ni zaželeno za običajnega uporabnika. Če tak monitor ni kalibriran pravilno, je interpretacija barv bistveno slabša kot pri večini non-wide-gamut monitorjih. Je pa res, da je U2410 eden izmed dizajnersko najlepših monitorjev, pa tudi priključke ima praktično vse, kar je danes mogoče najti na tržišču. Jaz bi U2410 kupil šele tedaj, ko bo na voljo revizija A02 (sedaj se prodajajo v glavnem modeli z revizijo A01).

MrStein ::

kayrosos je izjavil:

@alen1: Samsung 2443BW ni slab monitor, vendar ima matriko TFT.

Vsi so TFT. Verjetno si mislil "TN" (twisted nematic).
Motiti se je človeško.
Motiti se pogosto je neumno.
Vztrajati pri zmoti je... oh, pozdravljen!

@MrStein

Ja, seveda, TN sem mislil. Hvala, da si popravil mojo napako. :-)
««
67 / 117
»»