Forum » Kaj kupiti » kateri 24" monitor kupiti
kateri 24" monitor kupiti
Temo vidijo: vsi
adisitko69 ::
Hy.
Veliko sem prebral o teh Lcd-jih.
Vendar nikjer ne najdem kakšne ocene kako se obnesejo z branjem
drobnega teksta, ki ga veliko uporabljamv kombinaciji z velikim tekstom. Zato malega teksta ne gre povečevati.
Zato prosim za nasvet. Kupujem cca 24" LCD za cca 400EUR.
Pomembno:
Kvaliteta branja teksta
vidni kot
svetlost ekrana.
Filmi igrice so manjšega pomena.
Če veste za kakšen test bi prosil za link.
Če veste vi karkoli pa za vaš komentar.
Hvala.
Veliko sem prebral o teh Lcd-jih.
Vendar nikjer ne najdem kakšne ocene kako se obnesejo z branjem
drobnega teksta, ki ga veliko uporabljamv kombinaciji z velikim tekstom. Zato malega teksta ne gre povečevati.
Zato prosim za nasvet. Kupujem cca 24" LCD za cca 400EUR.
Pomembno:
Kvaliteta branja teksta
vidni kot
svetlost ekrana.
Filmi igrice so manjšega pomena.
Če veste za kakšen test bi prosil za link.
Če veste vi karkoli pa za vaš komentar.
Hvala.
Tomson ::
Dell U2410, rev.A01 (če se že dobi pri nas)
Super monitor glede na tvoje želje ...
Super monitor glede na tvoje želje ...
Asus Prime X470 Pro, AMD Ryzen 9 3900X, Gigabyte GTX 1660 Super
Fractal Design R6, Corsair RM850X PSU, 32GB GSkillF4-3200 RAM
Noctua NHU12s, Corsair MP600 1TB SSD, 2x Dell U2410 monitor
primozv8 ::
Pozdravljeni!
Mene pa zanima, če mi lahko po vseh teh 63 straneh nekdo svetuje kakšen monitor bi ustrezal meni in kakšen je trenutno najblojši monitor P/Q.
Monitor bi potreboval za:
- gledanje filmov
- 3-D risanje
- photoshop
- splet
Hvala
Mene pa zanima, če mi lahko po vseh teh 63 straneh nekdo svetuje kakšen monitor bi ustrezal meni in kakšen je trenutno najblojši monitor P/Q.
Monitor bi potreboval za:
- gledanje filmov
- 3-D risanje
- photoshop
- splet
Hvala
... in izgubiš garancijo!
BlaY0 ::
primozv8: Za Photoshop in 3D risanje priporočam PVA ali S-IPS, za ostalo je bolša izbira TN.
jerry2000 ::
Garancijo izgubiš če ti flash faila. Če gre skozi je ne, ker Dell ne ve katero revizijo si imel originalno gor. To je potrdil predstavnik Della na njihovem forumu...
Jerry and Tom
sss ::
Kaj bi vi kupili? Dell U2410 ali HP LP2475W ?
Monitor uporabljam primarno za filme in net, občasno PS ter igre.
Monitor uporabljam primarno za filme in net, občasno PS ter igre.
Poldy ::
Nikjer nisem zasledil kako pa je z LED monitorji - so boljši/slabši od standardnih LCD? Kar sem prebral po internetu, naj bi imeli boljši kontrast, nižjo porabo... Mnenja?
Jaffa ::
Bral sem, da so, vsaj pri LGjevem 24" LED barve precej hladne ... Poraba je pa okoli 20W nižja, kot pri klasičnih - se pravi skoraj za polovico nižja. Kontrast pa je res večji.
www.markosoft.si | www.markoshop.si
GRYPHON Z87|i7-4770k@4200MHz|16GB VENGEANCE 1866MHz
2x SAMSUNG 850PRO 256GB|GTX960|LIAN LI|BENQ BL3201PT 4K
GRYPHON Z87|i7-4770k@4200MHz|16GB VENGEANCE 1866MHz
2x SAMSUNG 850PRO 256GB|GTX960|LIAN LI|BENQ BL3201PT 4K
adisitko69 ::
Lp.
Hvala za priporočilo.
Ker mi je najpomembnejši tekst,
bom probal z dell-om.
Upam, da ne bo to stran vržen denar.
A morda kdo ve če se že dobi z A1 revizijo?
Hvala.
Hvala za priporočilo.
Ker mi je najpomembnejši tekst,
bom probal z dell-om.
Upam, da ne bo to stran vržen denar.
A morda kdo ve če se že dobi z A1 revizijo?
Hvala.
MedusasPath ::
Včeraj sem prejel nov U2410, refurbished model z A01. Ta monitor nima tint issue, in dithering efekt je z verzijo A01 preteklost. Fantastičen monitor! Priporočam.
Sam imam tudi Dell U2410, sicer A00, vendar brez tint issue, dithering pa me osebno niti malo ne moti. Skratka, super monitor!
Novi (ne refubrished) A01 so dobavljivi čez lužo, pri nas pa morajo najprej razprodati zalogo A00 ...
Novi (ne refubrished) A01 so dobavljivi čez lužo, pri nas pa morajo najprej razprodati zalogo A00 ...
sss ::
Hm, včeraj sem dobil ta monitor in zaenkrat še nisem opazil problemov z roza/zeleno obarvanostjo ekrana in dithering efekta pri "black level" testiranju
Uporabljam Adobe RGB
Uporabil sem pa eizo monitor tester orodje in lagom.nl
Uporabljam Adobe RGB
Uporabil sem pa eizo monitor tester orodje in lagom.nl
_obby ::
MedusasPath - kje si ga nabavil?
Pri nas ima FMC / D1 na zalogi A00 revizijo, vendar nocem reskirat... Baje so v prejsnji posiljki dobili A01 verzije, samo nevem...
Pri nas ima FMC / D1 na zalogi A00 revizijo, vendar nocem reskirat... Baje so v prejsnji posiljki dobili A01 verzije, samo nevem...
Zamenjali so mi ga preko Mimovrst.
Btw, samo hint. Lahko si sami upgrejdate na A01 verzijo.
Bleeh ::
Živjo!
Mene pa zanima kater monitor je dobro kupiti velikosti 22" LCD (vem da je tema od 24") za čim nižjo ceno.
Uporabljal se bo za:
- šolo
- nekaj iger
- mogoče kakšen film in internet.
Hvala za odgovore. LP
Mene pa zanima kater monitor je dobro kupiti velikosti 22" LCD (vem da je tema od 24") za čim nižjo ceno.
Uporabljal se bo za:
- šolo
- nekaj iger
- mogoče kakšen film in internet.
Hvala za odgovore. LP
MrX ::
MedusasPath je izjavil:
tud jst sm ga dobiv pri mimovrste 3 dni nazaj.. lahko prosim poves kje lahko vidim kera rev. je? tnx
MedusasPath je izjavil:
tud jst sm ga dobiv pri mimovrste 3 dni nazaj.. lahko prosim poves kje lahko vidim kera rev. je? tnx
Na levi strani zaslona, pri usb priključkih imaš vtaknjeno kartico. Potegni jo ven in boš videl vse teh. podatke.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: MedusasPath ()
_obby ::
Nekateri po forumih pisejo da so dobili monitorje Dell U2410, ko na njih piše rev. A00, če pa pogledajo v meniju pa A01, se pravi so bili vrnjeni in tovarniško flashani na no firmware. Lahko to kdo potrdi?
pilatus ::
Fantje jaz iščem monitor Lenovo 22", ki bi imel vgrajene zvočnike, vendar zanekrat nimam sreče, da ga najdem kje v SLO.....
Mogoče od vas kdo ve......
lp.
Mogoče od vas kdo ve......
lp.
MrX ::
MBString ::
LP! Kupujem monitor in me zanima kateri 24" monitor do 250EUR se trenutno najbolj splača kupiti? Ne rabim toliko za igre, bolj za risanje v autocadu in grafično oblikovanje. Vem da je zato boljša IPS matrika samo ni denarja za to :/
Hvala, res zelo uporaben komentar
Prvo kot prvo, kupit moram ker mi je stari monitor crknil in poleg tega je bil še premajhen. Drugo kot drugo pa sem študent in ker nisem še tak profesionalec, mi je škoda dat 500EUR ali 600EUR za monitor, saj ne serjem denarja tako kot ti!
Prvo kot prvo, kupit moram ker mi je stari monitor crknil in poleg tega je bil še premajhen. Drugo kot drugo pa sem študent in ker nisem še tak profesionalec, mi je škoda dat 500EUR ali 600EUR za monitor, saj ne serjem denarja tako kot ti!
lopov ::
- Samsung 245B - če ga še kje dobiš ker je precej star model
- Samsung 2443BW - naročila sprejema Mlacom, za druge ne vem (problem je dobavljivost).
Oba modela sta z mat zaslonom in ločljivostjo 1920x1200.
Dobro za modelirat & za igre :)
- Samsung 2443BW - naročila sprejema Mlacom, za druge ne vem (problem je dobavljivost).
Oba modela sta z mat zaslonom in ločljivostjo 1920x1200.
Dobro za modelirat & za igre :)
bluefish ::
Za risanje v CAD programih ne potrebuješ IPS matrike. Nekaj drugega je, če delaš tudi renderje, kjer je barva eden od glavnih elementov.
kar-nekdo ::
Po mojem je pa najbolse za branje in pa delo kupiti najbolse kaksen 26" 27" monitor. Sicer imajo resolucijo ponavadi enako kot 24" ampak dosti bol prijazno ocem ker je vse nekoliko vecje.
Hvala za predloge, samo jaz bi vseeno kak novejši model, ker bi rad imel hdmi priključek. Delam drugače tudi bolj amaterske renderje ampak IPS matrike si trenutno ne morem privoščit.
Kaj pa previte na tele:
http://www.mimovrste.com/artikel/265007...
http://www.mimovrste.com/artikel/265006...
ali pa tale AOC
?
Kaj pa previte na tele:
http://www.mimovrste.com/artikel/265007...
ali pa tale AOC
?
Zgodovina sprememb…
- spremenil: MBString ()
Zdajle ti bom napisal nekaj, kar se morda ne bo slišalo najbolj "prijazno" :)
Odloči se - kupuješ računalniški monitor ali nadomestek televizije?
- 24" računalniški monitor ima ločljivost 1920x1200
- "nadomestek TV" ima ločljivost 1920x1080 in (ponavadi) HDMI kar pa ne pomeni, da ima tudi vgrajene zvočnike. Posplošeno gledano je HDMI enak DVI z vgrajenim zvokom.
- po *moji* oceni vsaj 90% ljudi ki dandanes kupuje monitorje z vgrajenim HDMI le-tega ne uporablja in računajo na uporabo v prihodnosti. Enkrat ...
- če imaš DVI in monitor nima vgrajenih zvočnikov, pa vseeno želiš uporabljati HDMI povezavo dokupiš adapter ali pa ga celo dobiš poleg grafične kartice (radeon 4000 serija ima priloženega in to celo takšnega, ki prepušča zvok)
- novejši model ni nujno boljši - dober pokazatelj so Dell monitorji ki so spodobni šele po drugi reviziji (A02 za 2408wfp in A01 za 2410U
- za resno delo je mat zaslon zakon in tudi pri TN matriki so barve bolj "resnične" kot na glossy zaslonu --> 1920x1200 je skoraj vedno mat, 1920x1080 je skoraj vedno glossy
Od predlaganih treh monitorjev nima noben vgrajenih zvočnikov, torej HDMI nima smisla. Samsung 2494HM ima vgrajen USB hub in ima tu prednost. AOC ima le HDMI. Če gledam po vrsti bi na prvo mesto dal Samsung 2494HM, sledi Samsung P2470H in zadnji AOC.
A glede na napisano "Ne rabim toliko za igre, bolj za risanje v autocadu in grafično oblikovanje" ostajam pri mnenju, da je moj prvi predlog - Samsung 2443BW - boljša izbira od teh treh.
Mi je pa jasno, da loviš ceno 250 evrov :]
Odloči se - kupuješ računalniški monitor ali nadomestek televizije?
- 24" računalniški monitor ima ločljivost 1920x1200
- "nadomestek TV" ima ločljivost 1920x1080 in (ponavadi) HDMI kar pa ne pomeni, da ima tudi vgrajene zvočnike. Posplošeno gledano je HDMI enak DVI z vgrajenim zvokom.
- po *moji* oceni vsaj 90% ljudi ki dandanes kupuje monitorje z vgrajenim HDMI le-tega ne uporablja in računajo na uporabo v prihodnosti. Enkrat ...
- če imaš DVI in monitor nima vgrajenih zvočnikov, pa vseeno želiš uporabljati HDMI povezavo dokupiš adapter ali pa ga celo dobiš poleg grafične kartice (radeon 4000 serija ima priloženega in to celo takšnega, ki prepušča zvok)
- novejši model ni nujno boljši - dober pokazatelj so Dell monitorji ki so spodobni šele po drugi reviziji (A02 za 2408wfp in A01 za 2410U
- za resno delo je mat zaslon zakon in tudi pri TN matriki so barve bolj "resnične" kot na glossy zaslonu --> 1920x1200 je skoraj vedno mat, 1920x1080 je skoraj vedno glossy
Od predlaganih treh monitorjev nima noben vgrajenih zvočnikov, torej HDMI nima smisla. Samsung 2494HM ima vgrajen USB hub in ima tu prednost. AOC ima le HDMI. Če gledam po vrsti bi na prvo mesto dal Samsung 2494HM, sledi Samsung P2470H in zadnji AOC.
A glede na napisano "Ne rabim toliko za igre, bolj za risanje v autocadu in grafično oblikovanje" ostajam pri mnenju, da je moj prvi predlog - Samsung 2443BW - boljša izbira od teh treh.
Mi je pa jasno, da loviš ceno 250 evrov :]
Hvala za tako objasnitev in komentar!!
Me zanima če so pri resoluciji 1920x1200 ikone in tekst manjše kot pri 1920x1080? ali je potem razmerje stranic 16:10?
Me zanima če so pri resoluciji 1920x1200 ikone in tekst manjše kot pri 1920x1080? ali je potem razmerje stranic 16:10?
Gost ::
Kateri čimcenejši 24" monitor bi priporočali s sledečimi specifikacijami:
- kakšna bolj kvalitetna matrika (kakšna IPS)
- tv tuner
- 1920x1200
- kakšna bolj kvalitetna matrika (kakšna IPS)
- tv tuner
- 1920x1200
Gost ::
MrStein ::
Ne, velikost je enaka, imaš le manj placa.
Uf, to pa ste zakomplicirali.
1080 je malo širši in malo manj visok. Število pik pa je bilo napisano večkrat.
Motiti se je človeško.
Motiti se pogosto je neumno.
Vztrajati pri zmoti je... oh, pozdravljen!
Kaj pa tale Philips z resolucijo 1920x1200?
http://www.enaa.com/oddelki/racunalnist...
Dobiš kar plačaš :)
Monitor ni nastavljiv po višini, ne moreš obračati zaslona za 90 stopinj (pivot - da ga postaviš pokonci - nekateri to celo rabijo) - pravzaprav lahko nastavljaš le nagib. Skoraj zagotovo ga boš podložil s kakšno enciklopedijo da spraviš sliko na pravo višino Nekaj se da celo nastavljati barve. Poraba 65W v mejah normale, priklop preko VGA in DVI kar je minimum priključkov, na žalost (mojo :) le v srebrni barvi.
Zdaj samo najdi štacuno kjer ga vidiš na lastne oči in pri delovni ločljivosti. Če ti ustreza, kupi.
Linksi ::
MrStein ::
Zakaj pa ni logično? Vsaki drugi LCD TV ima IPS. Tam folk dejansko gleda na kvaliteto slike ;)
Glede lopov-a in pomanjkanje pivot-a: pivot na TN monitorju, posebej velikosti 24 je boljkone bedarija. OK, za črnobeli tekst še nekak.
Glede lopov-a in pomanjkanje pivot-a: pivot na TN monitorju, posebej velikosti 24 je boljkone bedarija. OK, za črnobeli tekst še nekak.
Motiti se je človeško.
Linksi ::
Zakaj pa ni logično? Vsaki drugi LCD TV ima IPS. Tam folk dejansko gleda na kvaliteto slike ;)
No, pa povej kdo ima v sloveniji v ponudbi tak monitor.