» »

kateri 24" monitor kupiti

kateri 24" monitor kupiti

Temo vidijo: vsi
««
62 / 117
»»

Fizikalko ::

degenerik ::

A pol se rabljenega 2407WFP z garancijo za 240 ojrov bolj splača vzeti kot kak nov cheap samsung (TN matrike) do iste cene? Je tehnologija toliko preskočila, da je nov monitor sicer TN matrike boljši od 2307WFP, ki je bil včasih pojem kvalitete?

Kupujem ravno monitor za pisarniško delo, multi tablanje pokra (rabim veliko površino), pa par filmov na teden. Ne rabim za igranje iger. Sem pred dilemo kaj vzeti, tako da lepo prosim za hitre odgovore.
You see Larry? You see? This is what happens when you fuck a stranger in the ass!

kmetek ::

se splača, če ti da garancijo normalno.

Firefly ::

Jst mam v mislih tole:
https://www.zagrabi.si/artikel/7758/mon...
ali:
https://www.zagrabi.si/artikel/7764/mon...

SAm ne vem: Samsung se mi še zmer zdi bolš firma (vsaj kr se kvalitete tiče) me pa mot, da nima direkt HDMI-ja pa šer odzivni čas je večji. Bi ga pa nucou bolj za igranje iger in gledanje filmov kot karkoli drugega, ...

Poldy ::

Trenutno imam 19 PVA matriko, barve in kot odličen, vendar je odzivnost porazna, moti me že ko "slidam" okno. Monitor bi obdržal, kupil bi pa 24" monitor, pa da bi bil čim hitrejši.

Kot je nekdo rekel, naj bi bil meni zanimiv monitor Samsung P2450H v bistvu jajca. Zakaj?

Vprašanje 2 - kakšno resolucijo priporočate - glede na to, da gre vse v HullHD, bi vzel tudi takšen monitor?

Kako je s 120Hz LCDji, kdo ima, se splača malo počakati?

otis ::

Jaz tudi kupujem monitor, pa se nagibam k Samsung P2450H. Glede specifikacij se mi zdi zmagovalec glede na svoj rang. 70k:1 dinamicni kontrast, 2ms odzivnost in HDMI. Ostali za taki denar tega nimajo. Imate kaksne pomisleke? In zakaj bi naj bil shit?!

bluefish ::

70k:1 dinamicni kontrast, 2ms odzivnost
Ja, če nasedaš marketingu.

Imate kaksne pomisleke? In zakaj bi naj bil shit?!
Za povprečnega uporabnika je OK, pač generična TN matrika - prednosti in slabosti so upam znane.

otis ::

jah predvidevam da je 70k:1 bolje kot 50k:1, marketing gor ali dol. Iz lufta sigurno ne potegnejo tega.

OK pozabil napisat zakaj imam pomisleke. Ko iscem info na netu o njem je zelo tezko najt informacije oz. review. Se na njihovi strani ga komaj najdem: http://www.samsung.com/hk_en/consumer/c..., pa se tam dobim cuden vibe. Zato se po drugi strani nagibam na 2494SW, ceprav mi ni najbolj vsec ker nima hdmi priklopa.

Imate se kaksne druge predloge? Iscem nekaj do 300EUR

Lonsarg ::

Otis, ja tukaj maš ta samsung P2450H, ki ima:
2ms
70k:1
61Hz
tip matrike TFT
Uni drugi modeli od Samsunga iz druine 2494 (med sabo se razlikujejo samo o USB, zvočnikihh pa takih stvareh) pa imajo:
5ms
50k:1
85Hz (to mi je sploh všeč)
ter tipu matrike Samsung pravi a-si TFT/TN

Če že gledaš pol na specifikacije, potem odzivnost pa kontrast lahko pustiš pri miru, ker sta obe "zadosti" visoke da ni razlik. Medtem ko 85Hz recimo pride prav za kak 3D gajming, da maš na vsako oko dobrih 40Hz, pač mal cenej verzija, kot 120Hz:)
Najbolj pomembno pa je, kaj Samsung misli z tem označvanjem a-si TFT/TN, ter TFT. Glede na trend, da majo tehnologije za bolše zaslone načeloma slabši odzivni čas in kotrast, ter da so ti modeli dražji bi jaz enostavno sklepal, da se bolj splača kupit a-si TFT/TN.

In bi uzel lepo Samsung 2494 osebno verzijo 2494HM, ki ima še zvočnike pa USB, ta je pri meni na seznamu mogoče v roku kake pol leta, če ne bodo 26" kej cenejši :)

Poldy ::

No, še eno vprašanje za strokovnjake:
Zaradi česa slika na spodnji povezavi med počasnim premikanjem (primi z miško za brovzer in malo vozi po ekranu) močno utripa? Tega pri CRT monitorjih ni :D.

http://www.lagom.nl/lcd-test/clock_phas...

No, če komu slika minimalno utripa, ali pa sploh ne, naj pove model monitorja.

Tomson ::

Na Samsungu 193P slika minimalno utripa če se res potrudim in poiščem, ampak res težko opazno, medtem ko na Dell U2410 praktično ni utripanja.
Asus Prime X470 Pro, AMD Ryzen 9 3900X, Gigabyte GTX 1660 Super
Fractal Design R6, Corsair RM850X PSU, 32GB GSkillF4-3200 RAM
Noctua NHU12s, Corsair MP600 1TB SSD, 2x Dell U2410 monitor

MrStein ::

Azgard, kje si našel, da ima tisti monitor 85Hz?
Motiti se je človeško.
Motiti se pogosto je neumno.
Vztrajati pri zmoti je... oh, pozdravljen!

Lonsarg ::

Na mimovrste =) A ne drži al kaj? Grem googlat:)

P.S: Ja zgleda da normalnih 60Hz, tko kot vsi drugi monitorji, tist vertical Frequency pomeni očitno nekaj drugega:)

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Lonsarg ()

Jao, daj no, slovenskim trgovcem verjameš !?
;)
Motiti se je človeško.

M-XXXX ::

Zdravo, tudi sam raznišljam o še enem 24" in imam ugledanega DELL 2407WFP rev 02. Kaj menite, se splača za 240€?

birtija ::

Lastim si Samsung 2494HM in od čisto pred kratkim še Samsung P2270HD (imajo tudi 24 incnega) zaradi vgrajenega DVB-T/C Mpeg 4 TV tunerja.
Slika in vse ostalo je OK, cena pa primerna.

Mitja358 ::

Zdravo, tudi sam raznišljam o še enem 24" in imam ugledanega DELL 2407WFP rev 02. Kaj menite, se splača za 240€?

Rje 24" LG-ja, saj Cole2109 ter Salahadin pravita, da je super: http://www.mimovrste.com/artikel/265007...

Aja, zdaj vidim, kaj je to za DELL-a. Sam je nekoliko star in še 6 ms ima.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Mitja358 ()

Kul, FW update. To bi vsak monitor moral imeti.
Ne vem, kaj palamudijo proizvajalci, če je to na drugih napravah samoumevno. ;((
Motiti se je človeško.

si naredil?

Aja, zdaj vidim, kaj je to za DELL-a. Sam je nekoliko star in še 6 ms ima.

Če bi iskal neko cheapshit TN matriko nebi tukaj spraševal, verjemi!

smirnof ::

Lastim si Samsung 2494HM in od čisto pred kratkim še Samsung P2270HD (imajo tudi 24 incnega) zaradi vgrajenega DVB-T/C Mpeg 4 TV tunerja.

zanima me slika na 2494HM... po mnenju upoarbnikov so barve super (za TN matriko), malce manj pa so navdušeni nad ločljivostjo texta (naj bi bil zabluran)- kakšne so tvoje izkušnje glede tega? zanima me še, če se da svetilnost nastaviti tako, da ni moteča za oči (stem da še vedno ostanejo lepe žive barve)? aja, kako je z brnenjem ob zmanšanju svetilnosti... je prisotno ali ne?
EJ6

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: smirnof ()

jerry2000 ::

S temi Dell U2410 je zadaj ena svinjarija se mi zdi... Firmware nov popravi sRGB problem s tistim ditheringom in še par problemov. Ampak... NI URADEN, verjetno je bil patch ukraden, kar pomeni adijo garancija in lahko gre seveda kaj narobe. Ampak to da je treba pošiljati monitorje nazaj je debelea laž. Iz revizije A00 v A01 ga s firmware brez težav spremenite. Zakaj to delajo? Še več. Datum tega FW ni včeraj ampak SEPTEMBER. Kar pomeni da je ni neka preskusna verzija ampak je na "trgu" že 4 mesece. In zakaj ne omogočijo uporabnikom, da legalno nadgradijo in popravijo napake? V interesu jim je, da se monitorji pošiljajo nazaj ali kaj? Pa preden kdo reče, da gre lahko kaj narobe še tole: Seveda gre lahko, ampak tudi pri matični, fotkiču ipd. gre lahko, pa se jih da nadgraditi, zakaj pa monitorja ne? Oz. zdaj vidimo da se DA, samo se NE SME... Kakšna logika je tukaj zadaj?
Jerry and Tom

Kako pa glede teh revizij pri Delu in menjav? Koliko časa imaš da zamenjaš, kam to neseš?

V SLO lahko vzameš en velik papirnat robec ali navaden skret papir in se obrišeš po tazadnji, tja neseš... So mi lepo povedali da ne vidijo razloga zakaj bi menjali revizije...
Jerry and Tom

Tomson ::

To ne bo povsem držalo, pri Alldea.si so mi zagotovili, da monitor brez problema zamenjajo za novega v primeru da kupec z dobljenim ni zadovoljen.
(lahko gre za dithering, pink issue, dead pixels ...)
Asus Prime X470 Pro, AMD Ryzen 9 3900X, Gigabyte GTX 1660 Super
Fractal Design R6, Corsair RM850X PSU, 32GB GSkillF4-3200 RAM
Noctua NHU12s, Corsair MP600 1TB SSD, 2x Dell U2410 monitor

Ja v prvih 8 dneh po nakupa ga lahko. Potem pa ne. Ker revizija A00 ni pokvarjena, A01 je pač izboljšana. Tega se pa ne menja. Ne morem jaz po 5 mesecih jim zdaj reči dajmo, prišla je rev. A01, dajte mi menjati... Pa to niti ni point. Ker lahko sam spremeniš iz A00 v A01 pa ne smeš. V tem je point zakaj tako.
Jerry and Tom

Odvisno kaj popravi A01. Če je vsaj malo podobno "pomanjkljivosti", lahko "težiš". Sicer uspeha ne morem zagotoviti, je bolj "boljši zmaga".
Motiti se je človeško.

lopov ::

Se strinjam - svinjarija!
Kaj naj rečemo lastniki 2408WFP rev. A00? Svinjarija na kvadrat!

Teženje ne pomaga, IIRC ni nihče uspel pridobiti novejši FW za domačo nadgradnjo. Se pa da, ker je bil kar nekaj "refurbished" A00 monitorjev nadgrajenih na A01, torej ne gre ravno za spremembe HW.

Ja vi ste pa še na slabšem :-( Saj Kitajci niso ukradli SW ;-( Ampak da morajo userji takole nadgrajevati na črno je res mimo. Očitno se da vse te monitorje nadgrajevati brez servisa, tale patcher ki je "pricuril" je verjetno za serviserje ;-)
Jerry and Tom

Nekaj za lastnike 2408wfp ... http://en.community.dell.com/forums/t/1...

garancija je 3 leta, brez "dell order number" ni podpore. To pa ima prodajalec, firma, kjer je monitor kupljen ...

U2410 & 2408WFP "power saving" problemi -- predlog/rešitev:
http://en.community.dell.com/forums/t/1...

popolnoma nepravično zahtevajo te številke.

zanima me slika na 2494HM... po mnenju upoarbnikov so barve super (za TN matriko), malce manj pa so navdušeni nad ločljivostjo texta (naj bi bil zabluran)- kakšne so tvoje izkušnje glede tega? zanima me še, če se da svetilnost nastaviti tako, da ni moteča za oči (stem da še vedno ostanejo lepe žive barve)? aja, kako je z brnenjem ob zmanšanju svetilnosti... je prisotno ali ne?

ja, text je bil tut pri meni "zabluran". Ampak sem to odpravil, tako da je text sedaj OK. Sam ne me vprašat kako. Sem imel kar nekaj dela, mislim da tud v windowsih, ne sam na monitorju. Brnenja nimam nobenga, svetilnost me ne moti, se jo pa da do neke mere v meniju monitorja nastavit.

Sem šel danes po 2407 Della in za zdaj zelo zadovoljen. Če ATI nebi tako zakompliciral s temi grafami oziroma izhodi (ne moreš 2 zaslonov povezat preko DVI-ka tretjega pa preko HDMI-ja), drugače bi bili 3 na sliki:D

Zgodovina sprememb…

• zavaroval slike: bluefish ()

fizično si ga šel iskat, kok garancije?

fizično si ga šel iskat, kok garancije?

Jp, tukajle sem ga vzel: http://www.bbt.si/rabljenapc_aktualna-z...

Naravnost fenomenalen odnos, prijaznost, zadevo smo priklopili, gospod je zagnal test, toliko, da sva za pixli preverila, kable nabrala,... Garancije je pol leta. Kot sem že rekel: če bi 58x0 generacija podpirala 3 zaslone (brez bednega DP) bi imel 3 na mizi:D

BlaY0 ::

Nekaj za lastnike 2408wfp ... http://en.community.dell.com/forums/t/1...

garancija je 3 leta, brez "dell order number" ni podpore. To pa ima prodajalec, firma, kjer je monitor kupljen ...
Ni čisto tako. Ta model nima service tag-a kar pomeni da rabijo order number od "uvoznika". Tako imajo recimo pri nas. Pri nas kupljeni Dell monitorji sicer imajo service tag, vendar je ta samo za okras in ni zaveden v centralni Dell-ovi bazi. Zato moraš do našega "uvoznika" in on potem na podlagi order numberja hendla zadeve dalje.

Jaz sem leto nazaj naročil 2709W iz Angliji in ga dobil DOA... Sem imel potem celo štalo da sem novega dobil, ker kao pooblaščeni serviser v naši banana republiki ni sposoben zagotoviti NBD storitve za te monitorje...

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: BlaY0 ()

detroit ::

hmm jst se ne spoznam na matrike pa te fore mam 2232bw samsunga monitor je bil tist cajt najboljši (ne vem čemu vsi "znalci" so mi ga priporočal), na http://www.lagom.nl/lcd-test/clock_phas... ni nikakršnega utripanja (to pa hitr opazim ;), npr na http://www.lagom.nl/lcd-test/inversion.... pa an vzorcu 4a dobim utripanje ko pa za scrollam dol pa 4b. Ok vem nezanimiv podatki:) Torej kako matriko imam jst in ali je uredu? Hvala
Skero

urosz ::

Prijatelj kupuje monitor, do 130EUR. Velikost 22' (Lahko tudi večji)..
Kaj je najboljša izbira?

smirnof ::

ja, text je bil tut pri meni "zabluran". Ampak sem to odpravil, tako da je text sedaj OK. Sam ne me vprašat kako. Sem imel kar nekaj dela, mislim da tud v windowsih, ne sam na monitorju. Brnenja nimam nobenga, svetilnost me ne moti, se jo pa da do neke mere v meniju monitorja nastavit.

imaš povezanega preko hdmi-ja ali dvi-ja? zabluran text naj bi bil problem hdmi povezave.
EJ6

imaš povezanega preko hdmi-ja ali dvi-ja? zabluran text naj bi bil problem hdmi povezave.

HDMI

il ::

@M-XXXX
Verjetno rabiš nekaj takega.

@M-XXXX
Verjetno rabiš nekaj takega.

Žal rabiš AKTIVEN adapter, ki pa je 100+:(

Hoden ::

Pozdravljeni,

kupujem en lcd monitor za računalnik, ki ga uporabljam povprečno 3-5 ur na teden. Pri merkatorju je v akciji tale monitor Acer V243HB. Monitor stane 160€. Ali se nakup splača? Moram biti pozoren na kakšno posebno lastnost? Zanima me tudi ali bom mogoče imel problem z povezljivostjo če kupim kakšen nov računalnik?

Zanima me pa še naslednje. Zakaj podajajo svetilnost v enoti cd/m^2?? Ta enota je namreč enota za svetlost in ne svetilnost.

Hvala

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Hoden ()

ivanuscha ::

To je zelo poceni, pomoje se splača. Najbolj je zame vprašljiva resolucija 1920x1080 - 1920x1200 je najbrž bolj primerna za tako velik monitor. Poleg tega, ali se mi samo zdi, ali so dejansko tudi displeji malo nižji pri 1080?

Hoden ::

Glede resolucije je res, vendar ti nizkoproračunski monitorji imajo vsi 1920x1080. Glede na to da imam do konca januarja za izkoristiti 40EUR bonus pri merkatorju bom verjetno kar tegale kupil.

Alexius Heristalski ::

Poleg tega, ali se mi samo zdi, ali so dejansko tudi displeji malo nižji pri 1080?

So ja, pri 1920x1200 je razmerje stranic 16:10, pri 1920x1080 pa 16:9.
fantje, ni blo slabo, samo dajte še v herbicidščini

sminx ::

glede zabluranga texta pri modelu samsung 2494HM ko je prikljucen na hdmi je potrebo nastavit takole:
menu options (under Setup if you scroll down far enough) is "AV mode." It can be toggled on or off, but seems to come pre-configured as ON for HDMI from the factory! Everything looks great now that it's off.
LP :D

mare4444 ::

zanima me vaše mnenje o led monitorju LG W2486L?
««
62 / 117
»»