» »

kateri 24" monitor kupiti

kateri 24" monitor kupiti

Temo vidijo: vsi
««
20 / 117
»»

gregor ::

54321 , barve pri pva matriki bi naj bile dosti boljse , pa tudi kotna vidljivost je veliko boljsa kot pri tn matriki

jaz imam trenutno 970p - z pva matriko in barve so veliko boljse kot na mojem hp 1730 ki ga imam v firmi in ima tn matriko

mrstein, ali ti to mislis Hyundai W241D, ali ni to samo pva matrika , torej ne s-pva
od kos imas to ceno 540 eur , ker ne najdem na ceneje.si tega monitorja

sicer pa ima dell sedaj novi panel ... drugacen od w241d

za benq pa ne vem kateri model si mislil

LP

bluefish ::

@54321: najbolje je, da si oba kandidata ogledaš pred nakupom in se potem odločiš. Če ne boš opazil nobene razlike, potem je vseeno, kaj vzameš.

Senitel ::

MrStein: HDMI pri monitorjih nima glih kakšnega hudega smisla. TV-ji pač ja, pri monitorjih bo pa prej display port udaril na plano.

knehtl ::

se nekaj testov della 2408wfp

DELL 1
DELL 2

in se zelo obsezen test
DELL 3

LP

ali morda kdo ve kako je z to garancijo na mrtve pixle pri bof-u

ker pri supradictus (link objavljen nekaj topicov visje) pise

INCLUSIVE 100% free of dead pixels guarantee!! We check every screen first!

Hvala
LP

MrStein ::

gregor:
mrstein, ali ti to mislis Hyundai W241D, ali ni to samo pva matrika , torej ne s-pva
od kos imas to ceno 540 eur , ker ne najdem na ceneje.si tega monitorja

S-PVA je.
Avstrija in ostali razviti svet. (geizhals.at for the win)

Senitel:
MrStein: HDMI pri monitorjih nima glih kakšnega hudega smisla. TV-ji pač ja, pri monitorjih bo pa prej display port udaril na plano.

Če imaš HDMI, lahko bluray player direktno priklopiš.
Če ima monitor zvočnike, ti avtomatsko dela zvok. (če bi hotel na tistih piskačih film poslušat...)
HDMI naprav je precej, DP pa noben (ena grafična je taka na trgu?).

Nič ne fanatiziram za HDMI, samo omenjam, da ne moti in včasih prav pride.
Motiti se je človeško.
Motiti se pogosto je neumno.
Vztrajati pri zmoti je... oh, pozdravljen!

kmetek ::

torej kaj se kaj splača kupiti, DELL?

orlach ::

Danes sem dobil NEC 2470WNX. Zaenkrat vse super. Panel je zelo enakomerno osvetljen. Ohišje je kvalitetno...sploh stojalo. Kaj več bom lahko napisal ko bom na njem naredil kakšen projekt...vendar mislim, da mi ne bo žal. Nec je Nec...Dell pa Dell...in raje imam NEC. :)

guljox ::

Nameravam kupiti novi monitor za okoli 400 eur, prebral sem cel topic, monitor bom potreboval predvsem za spletno oblikovanje in igranje online pokra (nezahtevna grafična opravila pač) povezal bi ga s sedanjim samsungom 204b.

Mi priporočate nakup 26" novite ali katerega izmed 24" monitorjev?

Pa še to za povezavo dveh monitorjes se baje da kupit pretvornik vga -> usb in po tem takem ni potrebno imeti grafične ki ima 2 izhoda za monitor, ima kdo kakšne izkušnje s tem?

urosbe ::

Danes sem zasledil akcijo 26" monitorja Novita in sicer v Comshopu za slabih 380€:
http://www.comshop.si/Article.asp?artic...
Kot zelo zadovoljen uporabnik Dell-ovega 24" LCD-ja me zanima, ali pozna kdo to firmo, ker cena se mi zdi smešno nizka (v primerjavi z ostalimi znamkami)? Po specifikacijah ne zgleda tako slab...

SasoS ::

TN...

orlach, mi zmeriš širino in višino.

orlach, mi zmeriš širino in višino.

57 x 37 cm ...torej panel+okvir.

Ali kdo pozna kakšen dober kalibracijski softwer?..ki bi bil primeren tudi za nec?

pozitron ::

Kato ::

Je mogoče kdo tu zasledil kakšno temo o tem monitorju, za to ceno ponuja res ogromno.

http://www.pixmania.com/si/uk/599309/ar...

http://images.grosbill.com/docs/doc6183...

u jebemtiš dobra konfiguracija, misliš da sendajo v SLO?

bluefish ::

Da.

blazno mi je všeč širina samo 52cm !!!!

bi kdo naročil skupaj z mano? ;)

voila evo ga DOUBLESIGHT

isti model

Technische Daten:

* Paneltyp: Samsung S-PVA
* Auflösung: WUXGA TFT (1920 x 1200 Pixel)
* Pixelabstand: 0,270 mm
* Kontrast: 1000:1
* Helligkeit: 500 cd/m²
* Reaktionszeit: 6 Ms
* Farben: 16,7 Millionen (8 Bit)
* Blickwinkel: 178° horizontal, 178° vertikal
* Ergonomie: höhenverstellbar, drehbar, Pivot
* Anschlüsse: DVI-D (HDCP), D-SUB, USB
* Sonstiges: USB-Hub, eingebaute Lautsprecher

Zgodovina sprememb…

• spremenil: kmetek ()

Jaz ga bom naročil , sej drugače je poštnina s te strani samo 11€ pa načeloma v enem tednu pride roba. Fino ,da si našel proizvajalca oziroma drugo ime za ta monitor. Po prebiranju forumov vidim ,da je dober , nekoliko previsoka poraba in pa nekaj mrtvih oz. stuck pixlov ,vendar vseeno izgleda odličen.

Sem malo primerjal Daewoo in DoubleSight...pri prvem širina 52, pri drugem dobrih 53....kateremu verjeti :(

načeloma imam dobre 57 širine prostora in 44 višine....bo dovolj?

Kato naročiva skupaj, jaz nimam nobene kartice, ali boš bank transfer? S kje si :)

guljox ::

Ja jest bi tud to nabavu mogoče, a mi zna kdo svetovat kaj se mi bol priporoča ta monitor al novita 26" plus kero grafično da bom lahko dva monitorja mel na 1x, ogledu sm si pa GIGABYTE PCI-E ATI RADEON HD 3850 512B DDR3, kaki predlog?

Kmetek sem ti poslal ZS, drugače ga bom pa jaz v ponedeljek naročil.

54321 ::

No po dveh tednih pregledovanja ter branja tega topica, reviewev...sem se odločil in danes nabavil Dell 2408. Zaenkrat sem res izredno zadovoljen. Tukaj sem bral ko je nekdo omenjal neko pokanje...od tega vsega nič! Monitor je mogoče res malo predrag vendar ponuja vso kvaliteto. Slika je kristalno čista, barve fenomenalne, res odlično izgleda za zdaj.
Žal nimam prakse z LCDji tako, da ne morem primerjat z kakim Samungom z TN. Govora je o lagu v igrah..kar pa je totalna bedarija saj o lagu ne duha ne sluha!
Testiral, sem tudi z programom, ki ga uporabljajo vse revije ki resno testirajo monitorje Pixel Persistence Analyzer in ghosta ni niti najmanj.
Če bi imel več denarja bi verjetno vzel NEC-a, no glede na sedaj videno mi pa za DELLa ne bo žal!

Drugače pa imate tu kup orodji na kupu za testiranje in tako in drugačno reguliranje monitorja:
Orodja za testiranje monitorjev!

Zgodovina sprememb…

• spremenil: 54321 ()

Daj poslikaj malo....

54321
jaz sem isto zelo zagret za ta monitor, prosim povej kje si ga nabavil in koliko si dal za njega

kato,
ali bos nabavil tega daewoo ali doublesight
ker na strani pixmania za daewoo nikjer ne pise da ima ta s-pva matriko , to samo opozarjam kjer sem na enem forumu bral da v istem ohisju tudi lahko tn matrika...

lp

dej link gregor :)

sem vec kot pol ure iskal a ga zal vec ne najdem, verjetno je s-pva samo jaz bi pred narocilom to vsekakor prej preveril

ker ce na internet strani nice ne pise potem pac ne ves 100%

lp

ma to je ista fora kot NOVITA 24.....en čas sploh vedel nismo hehe....tale DAEWOO je klon od tega DOUBLESIGHT, ki je za ZDA trga....DAEWOO pa za EU ;)

Mislim ,da imaš prov, sem zdele prebiral en francoski forum in zgleda ,da je notri TN matrika vsaj v verziji LCD24NAT , medtem ko LCD24KAL naj bi bila pa S-PVA, vsaj prve verzije so bile. KAL verzija, torej tista ,ki jo prodajajo pri pixmani-ji naj bi vsebovala samsungovo S-PVA matriko LTM240M2, torej matriko ,ki je v Samsung SyncMaster 244T in 245Bw,Dell 2407WFP, HP LP2465, pa verjetno še v kakšnem drugem. Bom poslal mail tej trgovini ,če lahko potrdijo katera matrika je v tem monitorju,čeprav imam občutek da ne bojo vedeli. Hvala za opozorilo.

hehe, javi če dobiš odgovor. ker 310€ za TN imam v SLO veliko izbire......

neki4 ::

pa vpraši če je res samo 10 eur poštnina...

Seto ::

Jst se tut ogrevam za tale Daewoo. Če je monitor res tako okej, kot pravite, in je PVA, potem ga mogoče še js z vami naročim.

kato, dej naprej ti naroči, ko dobiš poročaj! :)

Ok sem 90% prepričan ,da je v tej KAL verziji S-PVA matrika. TN ima očitno le NAD verzija, ki je običajno 80-100€ cenejša. Tako da sem danes naročil in tudi že plačal , plačilo bojo dobili pa čez dva dni(saj mi je SKB hotel zaračunati skoraj 9€ za istodnevni prenos), torej po vsej verjetnosti bom dobil zadevo šele naslednji teden.

Seto ::

Super, upam da čimprej dobiš, da potem še jaz naročim, če bo ekran dober.

Takole so mi pa odgovorili na mail:
Thank you for your e-mail.

The best peopl e to help you with technical questions would be the manufacturer .

We kindly ask you to contact the manufacturer.

Best regards,
Team Pixmania

Se mi je kr zdel ,da ne vejo.

ne vem kaj se gre ta bof

vidim da so sedaj podrazli dell 2408 na 649 eur ;(( (iz 580)

no, bom pac kupil pri supradictusu.., se vedno cca 100 eur ceneje..

nisem pa se 100% glede tega dell-a, morda bom pa kaj drugega vzel

lp

Senitel ::

Jaz sem točno od tega supradictusa naročil Della 2408. Dobil v treh dneh, nič mrtvih pixlov, in bil očitno preverjen (glede nato da je bil VGA kabel še v konektorju). Edino kar je je to, da ni bilo zraven kakšnega konkretnega računa.

dejte link od supradictus

poglej

TUKAJ

ta trgovina je ze dolgo na sceni

sem jim vceraj tudi pisal za rok dobave in stroske posiljanja, ko dobim odgovor ga bom objavil

lp

Opkow ::

Jaz sem Della kupil v BOFu, ko je bila cena se 580 EUR.
In tudi pri meni je bil VGA kabel prisraufan v monitor. Se pravi, da tudi tam pred posiljanjem preverijo za mrtve pixle... ;)

Sem pa ze nekaj casa spremljal ebay, vendar za razliko cca 20 EUR se mi ni zdelo vredno se zafrkavat z morebitnimi problemi.

ja, jaz sem imel isti namen kupit v bb vendar zaradi njihove podrazitve sedaj izpadejo iz igre

se pa prav nic ne sekiram zaradi tega, narocim preko e-baya in to je to, ocene te trgovine so dobre tako da ni panike.

bb pa kar naj prodaja po 649 dalje, v cem je finta da dvignejo ceno za 70 eur pa mi res ni jasno.

LP

pomoje so imeli samo akcijo nekaj dni.

Zgodovina sprememb…

jELKO ::

@kmetek:
OcUK Value L2442WD-VA 24" Widescreen LCD Monitor - Glossy Black

Jaz sem si ravno včeraj ogledaoval to starn, zanimal me je HAZRO 24", in ugotovil,da nimajo Slovenije noter(majo Yugoslavijo:))) tako,da nevem kako je z naročanjem preko te strani v SLO.
Imajo pa tudi Dell Ultrasharp 2408WFP 24" Widescreen LCD Monitor - Midnight Grey za £339.99 = 427.92€
LP

OcUK Value L2442WD-VA 24" Widescreen LCD Monitor - Glossy Black

novita klone 280€ :O

To ni nič posebnega , obstajajo kloni za isto ceno ,Yuraku,Pixmania,Iolair,IISonic,... Ta ni slab ,vendar so občasno ljudje dobili tudi TN panel , zdaj naj bi bili vsi MVA. Drugače pa nima HDCP-ja , bolje je vzeti Iolair ta ima garantirano MVA+HCDP
http://www.pixmania.com/si/uk/628192/ar...

Tu je obsežna razprava o tem monitorju:
http://forums.overclockers.co.uk/showth...

Kato čakam na tvojega DAEWOO, potem pa order IF "S-PVA YES / NO " Y :)

Kmetek pozabil si davek pri dellu, torej cena je približno 500€+poštnina.

kato jaz sem upošteval...sej vidiš 399Ł in en 388Ł.....deljeno s cca 0.8.

jelko ni upošteval 8-)

Zgodovina sprememb…

««
20 / 117
»»