» »

kateri 24" monitor kupiti

kateri 24" monitor kupiti

Temo vidijo: vsi
««
19 / 117
»»

kmetek ::

hud tale HAZRO !!!! Kaj bi izbrali med HAZROM in LG 245WP?

destiny ::

Men je Hazro zlo všeč, ne samo zaradi S-IPS ampak tudi zaradi design-a

d0rK ::

Mini jeba je edin ekstern power supply.

Mi lahko nekdo pove kje v BTCju imajo selekcijo monitorjev z razlicnimi matrikami. Prihaja poletje in z njem poletna sluzba s
katero bi si rad kupil nov LCD. In ker bom za dnar delal bi se rad preprical da je S-IPA matrika res vredna dodatnih novcev.

Hvala.

bluefish ::

večjo izbiro imajo bivši BOF, BigBang, Comtron (ne tisti v CityParku). Kljub vsemu pa je izbira ekranov s S-IPS matrikami in podobno v teh trgovinah precej uborna. Je pa seveda vsaj en tak monitor dovolj, da primerjaš razliko s TN, nato pa se po ogledu in informacijah na netu o posameznem monitorju odločiš za specifičen model.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: bluefish ()

OZZY ::

Hazro ni Vista kompatibilem...ma probleme z prikazom slike.
Go with the flow.

bluefish ::

mrk, ki je objavil kratek test na Neowinu, uporablja Visto in nima problemov. Je pa kar nekaj drugih uporabnikov omenilo to težavo. Sicer pa menda pa Hazroju že iščejo rešitev.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: bluefish ()

Zelo zanimivo kar se tice Hazrota. Namrec ravno ta je na vrhu seznama. Kako pa je mozno sploh, da ima monitor probleme z OSom?

Imamo se kaksen S-IPS monitor v temu rangu? Cca, 550€. Zanima se tudi za LG 245WP. Sicer je MVA samo je se vedno dobra izbira ane?

krho ::

Samo dellovega 2408 vlačijo po oglasih za 650€. :)
si.Mail odprto-kodni odjemalec elektronske pošte. - http://www.simail.si
Uredite si svojo zbirko filmov, serij in iger - http://xcollect.sf.net

opeter ::

Zelo zanimivo kar se tice Hazrota. Namrec ravno ta je na vrhu seznama. Kako pa je mozno sploh, da ima monitor probleme z OSom?

Če komunikacija med monitorjem in programsko opremo za nastavljenje parametrov poteka po USB... ampak v to dvomim. Namreč pri prikazu slike so pomembne naslednje tri zadeve: monitor, grafična, VGA/DVI/HDMI kabel.

Ostalo je larifari.

Imamo se kaksen S-IPS monitor v temu rangu? Cca, 550€. Zanima se tudi za LG 245WP. Sicer je MVA samo je se vedno dobra izbira ane?

Ne, mislim, da v tej velikosti ne. LG-ja ne bi kupil. V večini testov, katere sem prebral, nekateri pišejo, da ima monitor težav pri osvetljevanju v kotih in tudi po kalibraciji ne prikaže neke super barve.
Hrabri mišek (od 2015 nova serija!) -> http://tinyurl.com/na7r54l
18. november 2011 - Umrl je Mark Hall, "oče" Hrabrega miška
RTVSLO: http://tinyurl.com/74r9n7j

JanezH ::

Kaj pa tale Samsung 2493HM HAS+Pivot

MIMOVRSTE

TEST

Prodajalec mi je rekel, da je to best performance price monitor, pa tud na testu ga hvalijo ...

Rabil ga boš pa za... kaj? Igre? Filme?

JanezH ::

za delo in internet,
za igre in filme pa ne

MrStein ::

opeter:
Ostalo je larifari.

Ja, driver in OS sploh ne igrata vloge ;-)
Motiti se je človeško.
Motiti se pogosto je neumno.
Vztrajati pri zmoti je... oh, pozdravljen!

Ja, driver in OS sploh ne igrata vloge ;-)

Pri prikazu slike? Pa daj no... če ti monitor ne prikaže vsaj 640x480 ločljivost, potem je problem v čem? V OS? V driverjih? Po mojem ne.

OldSkul ::

http://www.overclockers.co.uk/showprodu...

Kaj so tej malo čudni? Pri registraciji je navoljo čuda držav, celo Hrvaška in WTF Jugoslavija, Slovenije pa ne;((

Hazro pravi da pride nova revizija monitorjev konec julija tako da bom pocakal.

Ocitno ga bom placal ravno s prvo poletno placo.

a misliš naročiti v UK?

I'll cross that bridge when I come to it.

Ne vem se...Konec julija je precej dalec. Kupil ga bom tam kjer bo najcenejsi. Mal se bojim postnine. Hazro pa ne prodaja vec direktno.

With reference to your enquiry, please find the reply, outcome or solution below:

Many thanks for showing interest in Hazro monitors and pointing out this error. There does indeed seem to be a mistake [546 x 431x 169mm relates to the HZ24W and 535 x 431x 169 mm is for the HZ23W].

Hazro currently do not supply directly to end users but are working with resellers in Western Europe with the intention of establishing a sales platform by Autumn 2008.

Should you have any other specific questions relating to the Hazro Professional range, please don't hesitate to get in touch via the online temporary contact form.

Če bo šlo vse po sreči, bom iz avgustovske plače naročil tale monitor: EIZO FlexScan S2431W.

seminal ::

Če koga zanima prodavam Novito 2406WD zaradi nakupa še večjega monitorja....
:D
Več v malih oglasih

lol nov je bil 369€.

Kibby ::

Ja glede na to da jih ni vec, je vse odvisno od povprasevanja... Če bo naval pol lahko se vec skasira:)

Zdaj me zanima razlika med tole 26 colsko novito... Bom šel na veliko slabše... Nevem me rajca 26... Kaj pravite je vredu monitor?

je vredu samo ni ista matrika kot 24.

Ja mene zanima če so barve veliko slabše??
Sedim naravnost pred monitorjem.... KO gledam film pa malo od spodaj navzog gledam?

e to pa ni dober...naravnost levo desno ok, od navzdol pa bolj slabo.

Kebab11 ::

no no no, do 50° od odspodaj oz. navzgor sploh ni problema :P

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Kebab11 ()

Aha super.. Saj neke extra konte vidljivosti ne rabi bit....

Zdaj me samo še barve zanimajo.. Če je črna vsaj približku črne in če je monitor enakomerno osvetljen

Kibby ::

Nevem ce je dobro it z MWA na TN, vseeno da se je TN izboljsal... Da nebo pol razocaranja...

Meni se zdi da bi z menjavo precej manj pridobil kot boš izgubil...

knehtl ::

zanima me kaj bi vi nabavili ?

lg l245wp
nex 2470wnx
samsug 245t

ali so na voljo se kaksni drugi modeli z tn natriko tja do 800 eur

ali se da pri nas dobit dell 2408wfp

hvala
lp

tilinho20 ::

se ga da dobit (BB, AGT)

S TN matriko jih je še precej več in to za precej manjši denar... Tebe zanima PVA ali pa IPS matrika ;) Da se dobit tudi nekatere Eizote...mal pogooglej.

orlach ::

zanima me kaj bi vi nabavili ?

lg l245wp
nex 2470wnx
samsug 245t

ali so na voljo se kaksni drugi modeli z tn natriko tja do 800 eur

ali se da pri nas dobit dell 2408wfp

hvala
lp

NEC 2470WNX! Verjetno so NEC monitorji splošno najboljši. Ko pa primerjaš še sliko pa ti postane jasno zakaj je cena višja. Pravtako je to monitor za dlje časa in naložba.

hvala

sedaj vidim da je cena za dell 2408 wfp 650 eur,kar je manj kot za neca , ima pa isto matriko s-pva

malo sem pogledal review na netu in so kar dobre ocene tega dell-a ,oz je kar popularen, za neca pa ne najdem nic ocen...ocitno ni pretirano priljubljen med kupci

morda bom kar dela vzel

lp

Voip ::

Kar se kvalitete tiče so pri meni v čislih EIZO oziroma NEC.
Res pa je da so cene malček previsoke.

Sam še imam CRTja 14" NEC Multisync 2A in še deluje BP.

Matev ::

>Sam še imam CRTja 14" NEC Multisync 2A in še deluje BP.

to ti misliš

orlach ::

Edini problem NEC-a je v ceni. Ima pa boljšo sliko kot DELL in je nekakšen semi-pro monitor(za design in obdelavo slik...). Dell je tudi bolj multimedijski(hdmi priključki,...). Sam ga bom verjetno kupil ta teden v črni barvi. Dell mi je preveč "ljudski". Drugače pa Nec ponuja še profi linijo spectraview, ki pa ni primerljiva s konkurenco...kar se slike tiče.

orlach, kje bos kupil tega neca in za koliko

sicer pa sem bral ta review za dell

sicer ima pomanjkljivosti, tako kot vsi lcd-ji vendar ni slab

ne vem pa kaj pomeni
extended colour gamut covering 102% of the NTSC space

kako je z tem pri necu oz ali je to sploh pomembno

lp

to mislim da je nek razpon barv, višji je boljše je v smislu bolj realnega prikaza barv? če kdo ve naj napiše...

ravsek ::

Se splaca pocakati do jeseni z nakupom novega monitorja (24 ali vec), ali ne bo kasnih velikih pocenitev? Trenutno bi bil kandidat za nakup Nec 2470WNX (ce ze kupujem, bom vsaj ornk kupil, ne pa nek jajc). Mislite, da bo jeseni kaj cenejsi oz. bo kaksen primerljiv model z nizjo ceno? Ker mudi se mi ne, itak me med poletjem ne bo toliko doma, tako da bi komot pocakal do jeseni ce ima smisel...

lp

Opkow ::

V online bof-u, ga prodajajo za 580 €.
klik

To mi, pa ze daje mislit, da je vreden tega denarja, navkljub obcutno visjim input lagom od konkurence...

hokuto ::

to mislim da je nek razpon barv, višji je boljše je v smislu bolj realnega prikaza barv? če kdo ve naj napiše...

Gamut ti pove koliksen spekter barv lahko monitor prikaze - torej stevilo odtenkov, ki jih lahko prikaze. NTSC je eden izmed bolj tipicnih standardov glede tega, zato dobis podatek relativno glede na ta standard in ja visji % je boljse.
 gamut

gamut

Na tej sliki recimo lahko vidis v oranznem trikotniku katere barve zajema standard sRGB, v crnem pa katere je sposoben prikazati monitor. Odtenkov, ki padejo izven trikotnika, monitor ni sposoben prikazati, vidni so pac kot najblizji odtenek znotraj trikotnika. Tocnost prikaza barv je pa seveda kljub vecjemu gamutu, lahko vseeno slabsa kot na monitorju z manjsim, tako da za vecino uporabnikov vecji gamut ni prav velika prednost.
doke!

gregor ::

zanimiva je tale cena 580 eur za 2408wfp , to je kar precej niznje kot nec 2470wnx

tudi jaz bom verjetno kar tega kupil, s-pva za to ceno :))

obstaja se ena trgovina na EBAYU, ki je malo cenejsa 563 eur

2408wfp

vendar je razlika majhna tako da bo bof verjetno boljsa varianta, me prav preseneca bof z to ceno

LP

54321 ::

Jaz bi tudi nekaj vprašal glede nakupa monitorja.
Sam uporabljam doma PC za nekaj malega igranja iger, surfanje, precej delam z textom ker pišem članke za eno revijo, svoje slike si urejujem kar precej..skratka nekako obična domača raba.

Odločam se med Dell 2408WFP (PVA),ker sem prebral skoraj vse topice in slišal o tem monitorju lepe pohvale, gledam pa tudi da ima monitor tudi HDMI izhod, ker kupujem monitor za kar nekaj let pa vidim smisel da ima HDMI.
Cena pa je: 649€
Druga varijanta pa je Samsung 2493HM ki pa ima obično TN matriko in ima prav tako HDMI. Škoda le da se ne dobi brez zvočnikov , ki jih ne potrebujem, no niso pa vidni tako, da me ne moti.
Cena pa je 469€
Zdaj ali je res za navadnega uporabnika toliko vidna razlika med tema različnima matrikama pa ne vem, ker nisem imel prilike to pogledat skupaj zato se obračam na vas. Oba bom kupil v BIGBANGu, ker bom vzel na obroke in ta trgovina je meni najbližja da ima ta dva modela.
Ker bom vzel na 12 obrokov me prvi pride 53€ na mesec, drugi pa 39€ torej 14€ razlike, kar se mi pri posameznem obroku ne bo toliko poznalo.
Lepo, res lepo vas prosim, ker sam se ne znajdem oz. mimam z monitorji res nobene prakse kaj se mi bolj splača vzet. Ni pa mi pomemben recimo vidni kot, ker gledam tako ali tako le od spredaj.

Za ga it iskat, bom imel urejeno v parih dneh, bom pa za zadnjo odločitev počakal na vaša mnenja, saj trgovcem tako ali drugače ne verjamem nič, mnenja uporabnikov je zame vse!

Zgodovina sprememb…

• spremenil: 54321 ()

IVo ::

V HDMI ni smisla razen če ima monitor res hude zvočnike, kar je pa malo verjetno. Ker je HDMI isto kot DVI (brez možnosti prenosa zvoka) in slika ne bo nič boljša...

SasoS ::

Če boš sedel na stolu in gledal naravnost v monitor, bistvene razlike med TN in PVA ne boš opazil (dobro, PVA ima boljše barve, ampak moraš že točno vedet kaj gledaš). Če se misliš vsesti kak meter dlje in ležati na kavču ali kaj podobnega, potem absolutno PVA. Jaz sem zaradi tega zamenjal TN.

MrStein ::

Ja, ampak pol lahko priklopiš direkt in ne rabiš iskati HDMI/DVI pretvornik.

gregor, S-PVA za 540 € : W241D (pa še nič lag-a nima)
(pa en Benq je "isti" s tem da ima kaki bonbonček več, cena pa kakih 10 EUR višja; ne vem kateri model točno, a je že bil omenjen)
Motiti se je človeško.
Motiti se pogosto je neumno.
Vztrajati pri zmoti je... oh, pozdravljen!
««
19 / 117
»»