Forum » Kaj kupiti » kateri 24" monitor kupiti
kateri 24" monitor kupiti
Temo vidijo: vsi
izzy12 ::
Tut sam sem se odloču da je treba zamenjat moj star 19˝iiyamo(crt). Predvsem zart mojih oči(sumim da je monitor saj slika ni vec to kar je bila). Prebral sm skor vse poste o tem kaj kupit itd. Monitor bi bil predvem za normalno uporabo, gledanje filmov in pa kake igre(CSS).
Nekak sm se odloču da bi kupu LG 22˝ L226WTQ-PF zdj pa sm naletu na tole temo in vidu da nekej hvalite Novito. Seveda bi imel raje 24˝predvsem zaradi filmov, vidim da ima boljso matriko kot LG in vidno kot kar je super, moti pa me odzivni čas in pa kontrast(kako vezo ima le ta). Vprasanje je kateri je boljsi za oci (vem da bi blo treba dat 1k€ in več da bo super monitor, toda nimam tolko dnarja)...Lepo bi prosu da tist ko se kej vec spozna na tole da mal pove kaj bi blo bolš.
hvala za odgovore!
lp,
I
Nekak sm se odloču da bi kupu LG 22˝ L226WTQ-PF zdj pa sm naletu na tole temo in vidu da nekej hvalite Novito. Seveda bi imel raje 24˝predvsem zaradi filmov, vidim da ima boljso matriko kot LG in vidno kot kar je super, moti pa me odzivni čas in pa kontrast(kako vezo ima le ta). Vprasanje je kateri je boljsi za oci (vem da bi blo treba dat 1k€ in več da bo super monitor, toda nimam tolko dnarja)...Lepo bi prosu da tist ko se kej vec spozna na tole da mal pove kaj bi blo bolš.
hvala za odgovore!
lp,
I
MrStein ::
"Vidni kot 180°/180°"
Mislim, fantazijo pa majo ti trgovci...
Mislim, fantazijo pa majo ti trgovci...
Motiti se je človeško.
Motiti se pogosto je neumno.
Vztrajati pri zmoti je... oh, pozdravljen!
Kmetek: Kaj ma tista kontrast veze? V čem se to (ne)opazi?
Tiste 4ms bom pa že preživu če je tolk bolj tale od unga LGja
lp,
I
Tiste 4ms bom pa že preživu če je tolk bolj tale od unga LGja
lp,
I
GrimReaper ::
Sej pri NON-TN 24" niti nimaš tolk izbire, Novita za 370€ al pa LG L245WP za 600€+, ki vprašanje če je sploh kej boljši ker ma tud MVA matriko.
Jest pa niti ne vem če rabim tolk velikega, tko da bi bil pomoje še najboljši Lenovo 22" L220X FULL HD S-PVA za 390€.
Jest pa niti ne vem če rabim tolk velikega, tko da bi bil pomoje še najboljši Lenovo 22" L220X FULL HD S-PVA za 390€.
7600X | Noctua NH-D15 | ASUS STRIX X670E-F | G.Skill 6000 CL30
Palit GameRock 4080 | Be Quiet 802 | ASUS Strix 1000W
da je dejansko 178°c
Kar je tudi skoraj enako smešno.
(za znak "Celzij" si pa se zatipkal )
Motiti se je človeško.
[MYTiX] ::
Kje bi si v Lj lahko ogledal Lenovo ThinkVision L220X?
Ga ima kdo? Kakšna je zadeva?
Me zelo mika, ker ima vredu panel (VA), in hud DPI.
Ga ima kdo? Kakšna je zadeva?
Me zelo mika, ker ima vredu panel (VA), in hud DPI.
podpis
Zgodovina sprememb…
- spremenil: [MYTiX] ()
GrimReaper ::
enaA
Gambit trade, Savska 3a, Ljubljana
080 11 04
Gambit trade, Savska 3a, Ljubljana
080 11 04
7600X | Noctua NH-D15 | ASUS STRIX X670E-F | G.Skill 6000 CL30
d0rK ::
Hej,
jz tut zdele mal gledam 24" monitorje. Resolucija 1920x1200 me je cist zrajcala. Trenutno športam 19" Samsunga 930BF.
Nekak sklepam da ma ta tapocen TN matriko. Skratka, a mi lahka prvo nekdo pove, kok povprecno recimo bi mogu fliknt
za dobr 24" monitor z MVA matriko? Also, kje v LJ bi lahka primerjou sliko med razniclinimi paneli? Po moznosti v BTCju ali
centru. Visje kot MVA / PVA itak nebi sou ker mi je do lepsih barv ampak za kej vec kot obcasen photoshop, precej filmov
in pisarnisno delo ga ne bom uporabljal.
Tnx.
jz tut zdele mal gledam 24" monitorje. Resolucija 1920x1200 me je cist zrajcala. Trenutno športam 19" Samsunga 930BF.
Nekak sklepam da ma ta tapocen TN matriko. Skratka, a mi lahka prvo nekdo pove, kok povprecno recimo bi mogu fliknt
za dobr 24" monitor z MVA matriko? Also, kje v LJ bi lahka primerjou sliko med razniclinimi paneli? Po moznosti v BTCju ali
centru. Visje kot MVA / PVA itak nebi sou ker mi je do lepsih barv ampak za kej vec kot obcasen photoshop, precej filmov
in pisarnisno delo ga ne bom uporabljal.
Tnx.
Dr_M ::
Nekje 600-800€. Ce pa gledas price/preformance pa itak Novita za 370€
The reason why most of society hates conservatives and
loves liberals is because conservatives hurt you with
the truth and liberals comfort you with lies.
Mal sm guglov pa sm do sledecega modela prsou: LG L245WP. Tudi na geuihals ma dobro oceno ampak na
Xbit Labs so ga pa precej skurcal...Men se ne zdi cena lih pretirana, recimo da je 600€ moja zgornja meja.
Se ga da kje v Lj vidt zravn drugih monitorjev? Se posebi zraven TN panela, da mal primerjam razliko. Je zadeva za kej?
Xbit Labs so ga pa precej skurcal...Men se ne zdi cena lih pretirana, recimo da je 600€ moja zgornja meja.
Se ga da kje v Lj vidt zravn drugih monitorjev? Se posebi zraven TN panela, da mal primerjam razliko. Je zadeva za kej?
GrimReaper: Vidm da je vse dost podobn (performence), tko da si rajs večjiga kupim in dam še manj dnarja.
Mislm da se kr jutr zapelem v Comtron. Aja pa mal sm cene v tujini gledu in je presenetljivo pr ns najcenej tale monitor.
Lp,
I
Mislm da se kr jutr zapelem v Comtron. Aja pa mal sm cene v tujini gledu in je presenetljivo pr ns najcenej tale monitor.
Lp,
I
pozitron ::
Kje bi dobil soundbar (zvočnike) za nec-a 20WGX2 pro oz. kateri bi bili kompatibilni?
Zgodovina sprememb…
- spremenil: pozitron ()
d0rK:
Za 24 colski S-PVA sem jaz dal 544 €. MVA je nekje iste klase.
kratka, a mi lahka prvo nekdo pove, kok povprecno recimo bi mogu fliknt za dobr 24" monitor z MVA matriko?
Za 24 colski S-PVA sem jaz dal 544 €. MVA je nekje iste klase.
Motiti se je človeško.
Evo sej sm ze odlocu. Ce grem na 24" bom uzeu LG Electronics Flatron L245WP
Zdej ga morm seveda se v RL vidt. Ce ma pa kdo se kksn boljsi predlog pa seveda na dan z njim. :P
Zdej ga morm seveda se v RL vidt. Ce ma pa kdo se kksn boljsi predlog pa seveda na dan z njim. :P
Evo zdle sm se prpelu iz Lesc z novo Novito! V lj so vse pošle. Morem rečt da sm zaenkat presrečn. =) Jutr bom sou se v trgovino po DVI kabl ker je priložen sm VGA. Poročam ko jo mal bolj podrobno sprobam.
Lp,
I
edit: paint
Lp,
I
edit: paint
Zgodovina sprememb…
- spremenil: izzy12 ()
seminal ::
Če pa je svetoven monitor za tole ceno....
Slika za doma več kot preveč, kakšen oblikovalec ko rabi barve pa mu itak ni problem dati 1500€ za monitor
Slika za doma več kot preveč, kakšen oblikovalec ko rabi barve pa mu itak ni problem dati 1500€ za monitor
AvtoR ::
Fizikalko:
Ko bom imel malo več časa se bom potrudil in poiskal omenjeni test o LG 245wp.
Verjam pa da je še vedno dovolj dober in tudi sam sem ga imel v ožjem izboru med 24 colarji, ampak potem sem se pač iz zgoraj navedenih razlogov odločil za večjega.
Glede morebitne barvne nepravilnosti pri 275T še enkrat ponavljam : 275t ima pri tovarniških nastavitvah manjša barvna odstopanja, ki pa se jih da z kalibracijo z lahkoto odpraviti.
Malo je monitorjev kjer lahko tako natančno nastavljaš vse parametre za "vsako" barvo posebej, tako da se lahko glede barvne reprodukcije primerja z S-Ips matrikami.
Drugo vprašanje pa je zakaj pri tej ceni že ni tovarniško bolje kalibriran.
Fizikalko:
Obljuba dela dolg. Kak mesec nazaj sem obljubil test v katerem kritizirajo LG 245WP. No zdaj sem omenjeni test končno našel: najdeš ga tule
Ko bom imel malo več časa se bom potrudil in poiskal omenjeni test o LG 245wp.
Verjam pa da je še vedno dovolj dober in tudi sam sem ga imel v ožjem izboru med 24 colarji, ampak potem sem se pač iz zgoraj navedenih razlogov odločil za večjega.
Glede morebitne barvne nepravilnosti pri 275T še enkrat ponavljam : 275t ima pri tovarniških nastavitvah manjša barvna odstopanja, ki pa se jih da z kalibracijo z lahkoto odpraviti.
Malo je monitorjev kjer lahko tako natančno nastavljaš vse parametre za "vsako" barvo posebej, tako da se lahko glede barvne reprodukcije primerja z S-Ips matrikami.
Drugo vprašanje pa je zakaj pri tej ceni že ni tovarniško bolje kalibriran.
Fizikalko:
Obljuba dela dolg. Kak mesec nazaj sem obljubil test v katerem kritizirajo LG 245WP. No zdaj sem omenjeni test končno našel: najdeš ga tule
AvtoR ::
Še kratek povzetek testa.
There is in fact only one clear loser today. It is the LG Flatron L245WP. This monitor might have got a better word from me if it were not for one serious defect. Its regulation of brightness proved to be virtually unusable. When you choose a brightness value other than the factory setting, you lose either dark or light halftones. This monitor proved rather inconvenient at work and also had a low contrast ratio as its lamps worked at their full capacity all the time.
There is in fact only one clear loser today. It is the LG Flatron L245WP. This monitor might have got a better word from me if it were not for one serious defect. Its regulation of brightness proved to be virtually unusable. When you choose a brightness value other than the factory setting, you lose either dark or light halftones. This monitor proved rather inconvenient at work and also had a low contrast ratio as its lamps worked at their full capacity all the time.
kmetek: in kaj bi blo če bi povedu? :P Še neki te bi prosu. ce se ti da nastavitve tvoje Novite klele napisat, ker se ne mislm ubadat s tem, sm neki po googlu isku sm nc ne najdem. =)
kmetek ::
sej nimam jaz te novite:P tuhtam še...ko sem mel razstavljenega v trgovini, sem imel na auto vse....
globoko grlo ::
ravno kupujem 22 al pa 24 colarja
po prebranem je torej novita 24" za kupit, ali kaj drugega
in kje se to najcenej dobi?
tnx
kakšno mnenje pa imate glede novite 22' 2205W (input) za 208e?
po prebranem je torej novita 24" za kupit, ali kaj drugega
in kje se to najcenej dobi?
tnx
kakšno mnenje pa imate glede novite 22' 2205W (input) za 208e?
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: globoko grlo ()
Dami ::
2408WFP-HC naj bi imel več problemov kot predhodnik, zato me bolj vleče k slednjem.
Kake probleme naj bi mel? Res da verjetno nisem pravi za podajanje mnenj kr sem zamenjal 5let stari Xelo 19" za novega 2408wfp in razlika mi je kot dan pa noč. Edine pripombe so zanič gumbi.
Ghostinga že na starem nisem preveč zaznal pa je mel 25ms (je res da ne igram kake zelo zelo hitre fps špile). 1080p filmi zgledajo božansko kot tudi ostale igre. O kakem imput lagu pa ne vem nič, tudi če je, se to človek navadi takoj pomoje. Mam tudi en mrtu rdeč pixl vendar je to tako majhen da ga ne vidiš drugače kot na beli podlagi pa še to moraš biti manj kot pol metra stran.
Don't worry about me. The bleeding is just the begining of a healing process.
sasolini ::
Mene pa zanima, če mi kdo zna povedat kaj je razlika med NEC 2470 in 2490 zasloni? Konkretno med NEC LCD2470WNX in NEC LCD2490WUXi? Rabil bi namreč en dober monitor za fotografijo.
destiny ::
eno stran nazaj je nekdo objavil post kateri modeli so primerni za resno fotografijo in zakaj.
Dr_M ::
Novita v comshopu za 349€
The reason why most of society hates conservatives and
cena z DDV:
869,00 €
kar naj majo.
Poznaš cenejše 26-colce z ne-negativno sliko, če gledaš malo od spodaj ?
Motiti se je človeško.
strumf666 ::
Nastavitve novite 2406WD za srgb:
brightness 47%
contrast 71%
R 46%
G 42%
B 50%
ICM srgb profil
Vir
Pa še vprašanje za lastnike: Je pri vaših zaslonih tudi pristona precej močna "rdečina" v vseh štirih vogalih, ki je moteča/opazna najbolj če je zaslon temen/črn.
brightness 47%
contrast 71%
R 46%
G 42%
B 50%
ICM srgb profil
Vir
Pa še vprašanje za lastnike: Je pri vaših zaslonih tudi pristona precej močna "rdečina" v vseh štirih vogalih, ki je moteča/opazna najbolj če je zaslon temen/črn.
Member of OC-Lab Team
http://www.oc-lab.si/
http://www.oc-lab.si/
Zgodovina sprememb…
- spremenil: strumf666 ()
LordWorm ::
glede na pogovor v enmu forumu zgleda da je Hanns28 najbolsa 28ka od ta najcenejsih...ce vam je pomembna samo velikost (TN matrika itak)
ni podatka
je Hanns28 najbolsa 28ka od ta najcenejsih
Huh, na tem linku je 600 EUR, v Avstriji pa 466
Očitno se še splača nakupovati čez mejo...
... s tem, da ga nikjer ni na zalogi
Niti pri siplnakupi ne, kolko vidim.
Motiti se je človeško.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: MrStein ()
nurmaln ::
a obstaja kaksna 27"-tka, ki ima vecjo resolucijo kot pa 1920x1200
ne
"I will be quoted in someone's signature,
even if I have to do it myself!" - nurmaln
even if I have to do it myself!" - nurmaln
LordWorm ::
Mr Stein,
kje v Avstriji? pa ti ob tem upostevas stroske prevoza pa predvsem to da ce bo karkol narobe bos moral v Avstrijo na servis?
pa si klical v simplnakupe? (ker pise poklicite...)
kje v Avstriji? pa ti ob tem upostevas stroske prevoza pa predvsem to da ce bo karkol narobe bos moral v Avstrijo na servis?
pa si klical v simplnakupe? (ker pise poklicite...)
ni podatka
Stroške prevoza za simpnakupe tudi nisem štel.
In sem že šel v Avstrijo kupit monitor, ker je bil 150 € cenejši. Ti pa po svoji odločitvi.
In sem že šel v Avstrijo kupit monitor, ker je bil 150 € cenejši. Ti pa po svoji odločitvi.
Motiti se je človeško.