» »

kateri 24" monitor kupiti

kateri 24" monitor kupiti

Temo vidijo: vsi
««
11 / 117
»»

AvtoR ::

LordWorm:
Po poklicu sem arhitekt, tako da ga v osnovi uporabljam za CAD. Včasih pa pogledam tudi kak film. Slika teče povsem gladko, mogoče celo bolje kot na LCD televizorju.
30" LCD je trenutno sigurno ultimativna zadeva, 27" pa po mojem mnenju optimalna. Poganjati se ga da z vsakim malo novejšim notebookom, medtem, ko za 30" rabiš kar malo boljšo grafikuljo na stacionarnem PCju!

Matko ::

27" in 24" imata isto resolucijo

Matev ::

27" in 24" imata isto resolucijo

ja
ampak na 27 ti verjetno ni treba napenjati oči
in ni ti treba povečevati sistemskih fontov
ali gledati od bližje...

Matev:
tole si mi snel z jezika!
24" ima za moje pojme rahlo majhno piko!

nurmaln ::

zanimivo, men se zdi nesmiselno 27'' kupovat ravno azto ker ne dobim več pixlov kot pri 24''

je ap tud res da na 17'' prenosniku uporabljam 1920x1200, kar tudi ni za vsakega

kakšno ločljivost imajo pa 30'' LCD?

Fizikalko ::

IMHO ima 24" ravno pravšnjo piko.

IVo ::

Popolnoma se strinjam s Fizikalkom!

frudi ::

Stvar osebnih preferenc... tudi meni je 24" ravno pravšnja velikost za namizni monitor s 1920x1200 resolucijo. Velikost pike je primerljiva z recimo 21" (1680x1050 ali 1600x1200) in celo nekoliko večja, kot na 17" (1280x1024) LCDjih.
Na prenosniku pa na 17" pravtako uporabljam 1920x1200, tako da se mi kdaj še na 24" pike zdijo grozno velike :)
1ACDoHVj3wn7N4EMpGVU4YGLR9HTfkNhTd... in case I've written something useful :)

zanimivo, men se zdi nesmiselno 27'' kupovat ravno azto ker ne dobim več pixlov kot pri 24''

ti imaš verjetno raje 50cm televizijo
kot 120cm

pik imata lahko popolnoma enako

....

no meni je 120cm ekran (ali vsaj 70cm - veliko boljši kot tvojih 50cm
enako število pik, gor ali dol

Jah resolucija določa št pik...torej če imata 24 in 27ična monitorja isto resolucjo imata tudi isto št. pik, torej je pri 27inčnem pika večja in ima 24inčni bolj kakovostno sliko...

kixs ::

Potem ga pac ne gledas iz 30cm pac pa iz 50cm, pa si spet na istem. Monitor mora biti toliko oddaljen, da ne vidis posamezne pike.

Tale izgleda kar zanimiv:
Viewsonic 28"

Zgodovina sprememb…

• spremenil: kixs ()

ti imaš verjetno raje 50cm televizijo
kot 120cm

pik imata lahko popolnoma enako

ne gre za to

poanta je samo v tem da je 24'' več kot dovolj velik za 1920*1200 in ne vidim smisla dajat več denarja če ne bo zadeva bolj uporabna

to je tko nekako kot če bi mel tovornjak ki prepelje 20t materiala, nekdo pa bi mi ponujal za 20% večji tovornjak za xx več denarja, ki pa bi še vedno lahko prepeljal samo 20t materiala

nekateri imamo radi funkcionalnost, nekateri pa so obsedeni z velikostjo :D

kixs ::

Seveda ima 27 ali 28" kljub istemu stevilu pik kot 24" dodatno fukcionalnost... lazje gledanje iz vecje razdalje. Npr. kaksen film ali uporaba namesto TV-ja. Ali igranje iger...

Seveda pa vsakemu svoje ;)

Vsake oči imajo svojega malarja. Imel sem možnost delati tudi na 24", pa maoram reči da je delati na 27" bistveno bolj udobno. Na zaslon lahko gledaš z večje razdalje.
To je posebej priporočljivo za starejše, ki jim že malo peša vid (efekt kratkih rok!)
Me zanima koliko od vas ki zagovarjate manjše monitorje je delalo 8 ur neprekinjeno na 27"? Tudi meni se je to na začetku zdelo nesmiselno, ko pa enkrat poskusiš, greš težko na manj.

na 24 imam večji font (več kot 100%)
na 27 bi pa imel nastavitev po defaultu

zatorej bi šlo na 27inč več teksta enake velikosti - a rahlo bolj kockastega

LordWorm ::

koliko pa naj bi bil pri delu oddaljen od 24ke?
ni podatka

en seženj daleč

toliko da se z roko prez težav dotakneš zaslona z dlanjo

ta bi bla pa mal huda, seženj je 6 čevljev oz skoraj 2 m

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: nurmaln ()

2m?

ja približno toliko imaš konice prstov na nogi odmaknjene od zaslona če ležiš pred njim

ja lej ti si reku en seženj...

če z obema rokama sežem proti monitorju je monitor oddaljen za dva sežnja

destiny ::

Dobr da nimaš treh rok... bi bil monitor oddaljen že 3 sežnje 8-O

če si obut je pa razdalja dva sežnja plus dva čevlja

No dejmo bit mal bolj konstruktivni glede glavne teme, ne pa dolžine čevlja ipd. stvari...

MrStein ::

OK, Hyundai W241D je v kartonu v avtu. Ko ne bom več crknjen, ga bom priklopil in poročal ...
(544 € , Lammer Shop)
Motiti se je človeško.
Motiti se pogosto je neumno.
Vztrajati pri zmoti je... oh, pozdravljen!

Zgodovina sprememb…

• spremenil: MrStein ()

kmetek ::

NOVITA ima res super sliko...prav super LCD za malo denarja.

Dr_M ::

Jup, en kolega kupu novito, res je odlicen monitor za tak dnar.:)
The reason why most of society hates conservatives and
loves liberals is because conservatives hurt you with
the truth and liberals comfort you with lies.

tilinho20 ::

Lammer Shop je v Graz-u?

off topic: verjetno bom NOVITO vzel zase, kok bi dobil za LG L2000C AS-IPS še 2 letna garancija ?

djdare ::

@ kmetek: NOVITA ima res super sliko...prav super LCD za malo denarja.
Maloprej sem se vrnil iz LJ, bil sem na ogledu 24'' LCD monitorjev. Razočaran...
V obeh BigBang-ih je zadeva porazna, razstavljeno skoraj nič (od 24'').
V Comshopu pa sem si ogledal to Novito ki je bila postavljena ob bok Samsungu 245B.
Vidni kot občutno boljši pri Noviti, še posebej od spodaj. Slika za odtenek lepša in bolj ostra.
Tudi ob premikanju praznega okna od notepada se je Novita odrezala veliko veliko bolje.
Na Samsungu je okence dobesedno prelamljalo na pol ob hitrem premikanju levo-desno.
Ima pa Samsung bolj kvaliteno izdelavo ohišja (beri kompaktno) in je bolj stabilen na stojalu.
Novita (ekran) se je (za moj občutek) preveč nagibal naprej-nazaj.

Prosil bi pa student-a če mi lahko napiše kje je kupil svojega Benq-ja FP241W.
Sam sem se zelo ogrel za Benq FP241VW. Osebno ne potrebujem pivot nastavitve, niti nastavitve po višini.
Mi je pa dizajn zelo zelo všeč. V ponedeljek pričakujem odgovor iz trgovine moj-tv, le tam je na ceniku.
Če nebo šlo drugače ga bom šel osebno iskat tudi v tujino, kjer bo verjetno še cenejši.
Edina težava ki jo imam je ta da ne govorim nemško.
student prosim če lahko še kaj napišeš o svojem Benq-ju. Zdaj ga imaš že kar nekaj časa. Še vedno zadovoljen?

Kibby ::

Včeri sem bil v comshopu in je bla razstavljena tale Novita in ima res lepo sliko, za tak denar je res dober nakup:D Nazalost ni bilo v blizini se kake druge 24ke da bi lahko primerjal:|

tilinho20:
Lammer Shop je v Graz-u?

V AT - 8054 Seiersberg
To je zraven Gradca.
Vse lepo piše na homepejdžu. Še sliko majo.
Motiti se je človeško.

tilinho20 ::

Aja.

seminal ::

Pozdrav

Zanima me kakšna mora biti oddaljenost od 24 mponitorja.... Sedaj imam okoli 60-55cm.. A je tole premalo???
In imam Novito, zanima me koliko je optimalno svetilnost ter kontrast??

Hvala.....

A bo prek DVI lepša slika kot pa preko analognega??

bluefish ::

glede DVI - ja.

Nevem, ampak se mi zdi vse zelo čudno svetilnost sem zmanjšal na minumum, vse, samo svetloba me še vedno bode v oči?? Z Samsung 970P ni bilo težav??
Al mislite da je prevelika resolucaij pa se oči morajo še navaditi?? Ker mi sedaj prvi dan sploh ni prijetno delat, na monitor??:\

Jest sm pri kolegovmu monitorju dau svetilnost na 40 (original 50 se mi zdi) in je blo cist uredu tko na prvi pogled.

A ni malo preveč 40.....
Te ne bolijo oči?

V driverih pa si pustil vse na 100%

Zgodovina sprememb…

• spremenil: seminal ()

seminal:
Nevem, ampak se mi zdi vse zelo čudno svetilnost sem zmanjšal na minumum, vse, samo svetloba me še vedno bode v oči?? Z Samsung 970P ni bilo težav??

Eni monitorji se ne dajo naštimat na dovolj temno. V nekaterih testih to preverijo in podelijo negativne točke.
Motiti se je človeško.

seminal:jest bi si zase verjetno nastavil na 35, kar bi blo pa ze povsem dobro.

A je močan "efekt kota" pri temnih delih slike normalen ?
Že pri malem premiku glave se močno spremeni slika (temno sivi deli postanejo precej svetlejši, kot gledano pod pravim kotom).
Motiti se je človeško.

bluefish ::

pri TN ja.

Mam S-PVA (Hyundai W241D)
Motiti se je človeško.

DarwiN ::

Benq 24"

Ravnokar naročil tole zadevco in še kar ne morem verjet v to ceno... Nikjer na svetu se namreč ne da tega dobit pod 350€, a baje so monitor že poslali, tako da napaka na ceniku ne more bit...:O

Nič jasno, pa vam ? ..

Ted ::

Nima DVI priključka, včasih se pri teh ločljivostih lahko pojavijo težave s sliko...
Mah...

DarwiN ::

Vem da ga nima, a kljub temu to nič ne spremeni , cena je dobesedno nevidžena, pa zvočnike ima zraven, čeprav to zame ni neka prednost, pa vendarle ,v Angliji so isti za 270 funtov.... Imam pa tut sam podobnega na analogno priključenega in je slika kot šus, pa tut nebi niti prodajali teh monitorjev če bi bile te težave, sploh ker jih več firm prodaja brez DVI-ja...:\

Zgodovina sprememb…

• spremenil: DarwiN ()

sem monitor sprva priklopil na vga - je bilo vse prežgano
sivih odtenkov sploh ni bilo - vse belo

ko sem dal na dvi se je šele pokazalo kako dobra slika je namojem hp lp2465

nekaj slik NOVITE...

Zgodovina sprememb…

Kmetek, to je PVA ?
A lahko prosim pogledaš, če na tej sliki leva "tarča" s temnimi sivinami postane svetla, če gledaš s strani ?
Motiti se je človeško.

MVA

Zgodovina sprememb…

««
11 / 117
»»