» »

kateri 24" monitor kupiti

kateri 24" monitor kupiti

Temo vidijo: vsi
««
10 / 117
»»

LordWorm ::

biokill to mas cist prow, zakaj bi neke kompromise sprejemu ce das skoraj 1000E za monitor.

S tem da za HP-ja res nevem od kod ti ta info da ima bug, vsaj v reviewu ni omenjen. Lahko pa da ga je imel in ga je HP ze zdavni odpravil.
ni podatka

Zheegec ::

OldSkul: Benq s TN matriko se dobi za manj kot 400€ (kaj več pa ni vreden :D ), probaj pri BigBangu če bi rad plačal z Diners.
"božja zapoved pravi; <Spoštuj očeta in mater>,
ne govori pa o spoštovanju sodstva."
Janez Janša, 29.04.2014

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Zheegec ()

biokill ::

omg....;( ;(

Ure in ure tavam po googlu, da bi našel tistega pravega (24" monitor seveda) :D

......a nič :'( :'( :'(

...Ker gre res za veliko vsoto denarja, 1000EUR namreč, nebi rad storil napake, saj ga bom gledal vsak dan več ur, na njem bom igral igrice, gledal filme (full hd) , televizijo, grafično oblikoval, video montaža, skratka vse....

-Če bi kupil LG-ja bi bilo ql samo ma menda goosting.
-Dell ima tudi goosting
-HP ma ene buge in zakasnitve
-2470WNX naj bi tudi imel zakasnitve in zgolj povprečno kvaliteto slike, pa še za igre menda ni dober..
-2490WUXi, za tega niti newem kako se odreže pri vseh opravilih, pa še dobi se ga težko (iz tujinee....)-ne maram tvegati :\

Zdaj, nekaj se je šušljalo, da bo dell poslal na trg novi 24", ki bi nasledil 2407WFP ampak ne duha ne sluha kdaj naj bi prišel in kakšne naj bi bile njegove zmmogljivosti...

Nekdo mi je predlagal Eizo S2431WE-BK in zraven poudaril, naj bi bil izbran za najboljšega.......za vse, igre filme.....Sem kar nekaj časa iskal po googlu kakšne reviewe a jih nisem našel, slepo na besedo pa nebom verjel.....

Ajej, odločitev se vleče in vleče :D Res newem kaj narest....

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: biokill ()

Opkow ::

Pa si kupi za 200 EUR 19" LCD samo za spile in ga uporabis hkrati tudi za "odlagalice" pri resnih orodjih, ki ga imas na 24" primarnem LCDju... Kaj kompliciras?

spili mi ne zgledajo dobro na 1024x1280 oz 19", mi je premajhno, poleg tega pa nimam prostora za 2 monitorja, hočem le enega, tistega pravega :D

Zgodovina sprememb…

Bwaze6 ::

JA, kupovanje 24" monitorja se je tudi meni zdelo kot nočna mora... Čelo plačo dat za en elektronski gizmo, in potem upati, da bo slika vsaj približno tako dobra kot na 8 let starem CRTju...

Na koncu sem preko eBaya kupil Della 2407WFP-HC, dobil monitor z mirtvima piksloma, ogromno backlight bleeda, precej overdrive ghostinga... Na začetku sem bil kar malo jezen, ampak sčasoma sem se sprijaznil in užival v velikosti monitorja (prešaltal iz CRT, efektivna velikost 18 col), stvar je očem prijazna, ghosting vidim le, če ga iščem, en mrtev piksel je čudežno oživel... Edino backlight bleeding je bolj opazna napaka pri gledanju temnih filmov.

Ampak mogoče bom menjal za naslednika, na srečo imam to možnost: Dell UltraSharp 2408WFP

Najprej bom sicer počakal na kakšno recenzijo ali test, je šele nekaj dni na voljo na Dellovih spletnih straneh, tako da ga verjetno ni še nihče dobil. Upam, da ne bodo kašni novi kiksi, kot na primer color banding...

Medtem ko sm googlov za 2408WFP, sem zasledil TOLE , gre za sharpov fullhd TV, dobiš ga tudi za okoli 1000EUR, samo nevem kako bi bil kaj za WORD, grafično oblikovanje....:))

hm...:P zdej sem pa še bolj zmeden :D :D :D

Zgodovina sprememb…

sleser ::

Ali je že kdo videl ta Novita 2406WD monitor v živo, ker za MVA panel je zelo ugoden? Če je kolikor toliko dober, pa da ima vidne kote kot se za gre, bi bil kar dober nakup.

kmetek ::

tole NOVITO sem imel razstavljeno, samo mislim, da 100% ni MVA. Ima pa dobro sliko itd....

IVo ::

Biokil, če hočeš ti lahko naredim prezentacijo teh dveh monitorjev (NEC 2470 in 2690) v našem podjetju. Lahko sprobaš karkoli ti paše (filme, igre; no ne prinest kakih preveč zahtevnih ker ni nek uber comp..., fotografije...). Drugače pa do sedaj nisem slišal nobenih pripomb čez te monitorje. Pravijo da so dobri tako za špile, kot filme, da o prof. fotografijah niti ne govorim.

Sem poslal vprašanje na njihovi uradni strani in sem dobil odgovor, in to od dveh različnih , da ima MVA panel!

Od kje pa je ta firma sploh, če ima končnico AG?

nurmaln ::

IVo je pravzaprav zaposlen pri podjetju, katerega linke je objavil.

A samo jest ne vidim njegovega posta al je bil izbrisan?

Mnja ...zbrisal so ga.

nurmaln ::

Ker dela reklamo sam sebi najbrž.

Alien po drugi strani brez problema vabi cel Slo-tech v BigBang :\

7edmi ::

Za 1k€ ni dileme
EIZO 2431
pri nas se gqa dobi ceneje kot v avstriji >:D
kje poiščite sami da nebo kdo rekel da delam reklamo za koga
7edmi

Eizo na ceneje.si Hmm tole se men ne zdi 1k€... In ne vem zakaj bi tega vzel čez NECa 2470, pride cca. 800€?

sej on je mislil tegale ne pa HD2441W 0:) 0:)

Js sem tud tegale gledal, sam nisem našel nobenega reviewa ;( ;(

@Ivo, thx za ponudbo, samo jst bom kupil 24", to je max...26" je že preveč za moje potrbe, potem pa nebi mogel NEC2470 primerjati z ničemer :D :D

7edmi ::

EIZO 2431W

NEC 2470NX

če boš primerjal ti zakaj ne uide
glede na to da sta bila testirana le 2 meseca narazen mislim da je primerjalnost precej visoka

poleg tega ima eizo pri nas 3 leta garancije v tujini pa kar 5.
7edmi

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: 7edmi ()

uu, sem najdu od EIZOta review tud v angleščini: LINK

AvtoR ::

Kmetek:

Danes sem bil v Comshopu v LJ-BTC in v živo videl NovitA 2406WD monitor.
Definitivno ta monitor nima TN matrike ampak nekaj boljšega. Poleg sta bila še Samsung 245b in LG L246WH in od vseh treh ima Novita
Najboljšo kotno vidljivost. Pogled s spodnje strani takoj pokaže da ne gre za tn matriko.
Kakšna je splošna kvaliteta slike ne vem ker sem videl samo video preko razdelilca.
Vsekakor je tole prvi monitor z PVA/MVA matriko in ceno pod 400€ , konkretno 387€. Ima 3letno garancijo.
Za nekoga ki ni pripravljen dati veliko za 24" LCD je to dober nakup.
Če ga kdo že ima naj napiše kaj več!

JIM22 ::

IVO: a ste zdej mal ceno spustil al kaj? V začetku ste mel ceno skor 1k€ za 24 neca, zdej ste pa že na 800€? Da boste konkurenčni morte it pod 700 z njem.;)
Digitalni marketing, nastop na spletu v naročnikovem imenu.

Vsi na FB pridružite se itVision :)

Se trudim... Hehe ja druga opcija je da ti začneš več služit...;)

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: IVo ()

bobnar si 100%, kajti ta LCD sem imel razstavljen dolgo časa......pa se mi je tudi zdel dobr da svoj denar.

ali lahko un email od novite kjer pravijo da ni TN skopiraš tu?

Zgodovina sprememb…

• spremenil: kmetek ()

bluefish ::

tale monitor se mi zdi glede na podatke rahlo sumljiv, saj 180°vidni kot ne obstaja (največ 178°). Hm, bi bilo treba zadevo videti in preizkusiti v živo.

ma ja napaka je 100%...samo imel sem ga nekaj tednov prižganega in je bila osupljiva kvalitetna slika res.....videti in kupiti je nasvet tu ali preko spletne.

bluefish ::

sicer pa se lahko preveri. Za ozadje si nastavi črno barvo in potem zaslon poglej po max kotom. Če ima S-IPS, potem se bo črna obarvala rahlo vijoličasto.

blueFish:
Monitor NovitA 2406 wd se da videti v Comtronu, BTC-Ljubljana, v njihovi večji trgovini, ne v Cityparku.
Kot 180 stopinj? To je najbrž bolj marketinška finta. Je pa vidni kot na nivoju MVA/PVA panelov.
Najbrž pa za to ceno ni pričakovati s-ips matriko!
Monitor je namvreč cenejši od večine monitorjev s TN matriko.

Grafo ::

ODGOVOR na moje vprasanje glede panela za Novit-o
Good morning,

The panel maker is AUO and we use MVA panel with a contrast rate 1000:1
with 16,7M color depth and HDCP

Mit freundlichen Grüßen / Kind regards

Ralf Neddermeier

NovitA GmbH
Hamburger Str. 273 A1
D 38114 Braunschweig

E-Mail Ralf.Neddermeier@NovitA.ag
http://www.NovitA.ag

Geschäftsführer / Managing Director
Wolfgang Barthels, Roland Rakebrand

Sitz der Gesellschaft Braunschweig
HRB 200835 Amtsgericht Braunschweig

-----Ursprüngliche Nachricht-----
Von: Dejan Krneta [mailto:dejan_krneta@yahoo.com]
Gesendet: Donnerstag, 21. Februar 2008 18:08
An: info@novita.ag
Betreff: www.novita.ag: Novita 2406WD

seminal ::

Uhuhu, moj naslednji monitor... KOlko ste rekli da že stane.... 400€??
Kakšen link do monitorja iz comshopa

sleeser je objavil drugače vsi comshopi ga imajo :p

kapucino ::

V nekaj dneh grem v nakupe po enega od naslednjih monitorjevza domačo Photoshop rabo:

- Dell 2407WFP
- Samsung SyncMaster 245T
- NEC LCD2490 WuXI
- NEC LCD2690WUXi

Ali mogoče kdo ve, kje se jih da ogledati v živo pred nabavo (po možnosti Ljubljana z okolica)?

TNX

wind ::

A je kakšen zastopnik za Eizo v Slovenijii?
w

Za NECA kontaktiraj IVOta..

Kje v BTC pa je tisti Comtron, kjer imajo razstavljen 24" Novito, ali je to blizu hale A ali kje?

Slowenc ::

Skiny gate.

wind ::

24" Novito je možno videt tudi v njihovi manjši trgovini v Cityparku.
w

gregor ::

Pozdravljeni.

Kateri monitor priporocate za AUTOCAD ? Rabil bi se izkljucno za CAD delo.

Torej monitor mora dobro prikazovat

- črno barvo (ozadje v autocadu) ,
- dobra vidnost iz vseh kotov,
- imet mora nesvetleč panel (torej brez efekta ogledala) saj je prostor precej svetel, pa še pri črnem ozadju bi bilo to še bolj moteče.

Hvala za predloge.

LP

Jaz bi ti priporočil NEC 2470WNX, ko sem pri njemu prvič videl črno barvo nisem verjel da je monitor prižgan... Tudi drugi dve lasnosti, ki si ju navedel ima odlični... Pa ne govorim zato ker ga tudi sam prodajam...

NOVITA 2406WD

Good morning, we are using for the 2406WD a MVA panel.

Mit freundlichen Grüßen / Kind regards

Ralf Neddermeier

NovitA GmbH
Hamburger Str. 273 A1
D 38114 Braunschweig

E-Mail Ralf.Neddermeier@NovitA.ag
http://www.NovitA.ag

Geschäftsführer / Managing Director
Wolfgang Barthels, Roland Rakebrand

Sitz der Gesellschaft Braunschweig
HRB 200835 Amtsgericht Braunschweig

:D :D :D

Nik$on ::

Pozdravljeni!
Kupujem 24" monitor s TN matriko, saj ga potrebujem zgolj za vsakdanjo uporabo in pri bolših matrikah me močno moti ghosting!
Kaj mi predlagate, sam sem že gledal za LG L246WH, SAMSUNG SM 245B in DELL E248WFP! Samsunga sem videl v živo, samo ima proti drugim monitorjem s TN matriko porazno sliko! Katerega naj kupim nevem! Katerega mi predlagate vi??????
Lp

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Nik$on ()

tukaj je link od PRAD LCD testov v anglescini:

http://www.prad.de/en/monitore/reviews....

Razvrstite po velikosti (po incih) da bo pregledno.

Jst sem TIK PRED nakupom 24ke po zelo dolgem razmisleku sem ugotovil da je 24 prava resitev.Ampak katirega, ki NIMA TN matrike se sprasujem tudi jaz!

Eno je online test drugo je pa ko vidis zadevo v zivo zato bom sprobu z enim programom ki ti da cez cel ekran barvo ki si jo sam izberes. Tako takoj vidis ce je enakomerna osvetlitev.Velik je 162KB kako bi ga delil z vami?

Drugo bom pa vzel na usb kljuc kak 720p filem in to je to.

Ce bi gledu samo PRAD test je zmagovalec HP ker mu zgleda nic ne manjka in je cenejsi od Eizota (700E stane).
Zato bi pa se 1x uprasu kje ste slisal da ima HP lag in kje??

Drugi je pa NEC2407 ki je ze veckrat hvaljen a glede na test ni tako zelo dober za filme nizke kvalitete katere pa niti nimam.

Monitor kupujem za posel - vecurno buljenje v tekst in stevilke in pa za filme.

Oba HP in NEC pa mi ponujata nakup na obroke (Bankart) kar je (vsaj zame) super resitev.
ni podatka

Matev ::

imam HP LP2465

in edina napaka je to da je premajhen

27 inč bi bil verjetno tisti ultimativni monitor

Matev na podlagi cesa si se odlocu za HPja? Si ga mogoce primerju z NEC-om?
ni podatka

Matev ::

v testih ni imel nobene napake

pa še ugodno sem ga dobil z možnostjo vračila v določenem času, če z njim ne bi bil zadovoljen

Matev: se strinjam, iz izkušenj povem: 27 inč LCD je ravno prav velika zadeva!!

Bobnar in Matev za kaj pa vidva uporabljata monitor (ce ni obsebno uprasanje)?
Tudi za filme?

Jst sem o 30ki razmislju in bom imel raje trenutno 19ko (samsung s-isp) in 24ko pa bom imel vec delovne povrsine kot z samo 30ko
ni podatka

Fizikalko ::

samsung, kolikor vem, nikoli ni delal s-ips...

fizikalko: dej prnes svojega LGja pa ga dava ob bok NOVITI....da vidimo >:D

Fizikalko ::

ah, kje se mi pa da... prnes ti k men novito. Sej maš sam par sto metrov do mene...

Grafo ::

Fizikalko in kmetek dejta se zmenit in naredita primerjavo in kratek opis za nas vse druge, ki še mormo v nakup.
Prrosim, Hvala
««
10 / 117
»»