Forum » Kaj kupiti » kateri 24" monitor kupiti
kateri 24" monitor kupiti
Temo vidijo: vsi
MrStein ::
1920x1080 je že na 27" premalo, na 32" ali 42" pa bo res ... no ja, čudno.
Motiti se je človeško.
Motiti se pogosto je neumno.
Vztrajati pri zmoti je... oh, pozdravljen!
mito3000 ::
Nabavil sem monitor PHILIPS 241P4QPYKES, ki ima AMVA matriko in LED osvetlitev. Moje mnenje o njem je naslednje:
+ Dobro izdelan, podstavek trden in omogoča enostavno prilagajanje po višini
+ Prijeten monitor za delo s tekstom (internet, pisarniški programi)
+ Kontrastna slika (zelo dobre črnine)
- vgrajeni zvočniki so bolj za okras
- hladne, sprane barve. Manjka jim živahnosti vsaj v primerjavi s službenim Lenovotom, ki ima S-PVA matriko, kjer so barve za par razredov boljše
- vidni koti niso tako impresivni kot obljubljajo
- slab odzivni čas saj v hitrih sekvencah slika hitro izgubi ostrino
Monitor se mi zdi predvsem primeren za pisarniško delo in brskanje po internetu čemur bo tudi v 90% namenjen. Za ogled filmov in igranje iger (predvsem tistih z veliko hitrega gibanja) pa ga ne priporočam. Tudi fotke izgledajo na tem monitorju precej slabše kot na Lenovotu.
+ Dobro izdelan, podstavek trden in omogoča enostavno prilagajanje po višini
+ Prijeten monitor za delo s tekstom (internet, pisarniški programi)
+ Kontrastna slika (zelo dobre črnine)
- vgrajeni zvočniki so bolj za okras
- hladne, sprane barve. Manjka jim živahnosti vsaj v primerjavi s službenim Lenovotom, ki ima S-PVA matriko, kjer so barve za par razredov boljše
- vidni koti niso tako impresivni kot obljubljajo
- slab odzivni čas saj v hitrih sekvencah slika hitro izgubi ostrino
Monitor se mi zdi predvsem primeren za pisarniško delo in brskanje po internetu čemur bo tudi v 90% namenjen. Za ogled filmov in igranje iger (predvsem tistih z veliko hitrega gibanja) pa ga ne priporočam. Tudi fotke izgledajo na tem monitorju precej slabše kot na Lenovotu.
Dr_M ::
To pa naredi LED osvetlitev, pri vsaki matriki.
mito3000 ::
Barve lahko še toliko korigiram in prestavljam ostale nastavitve, takih toplih barv tudi pod razno ne moreš doseči. Imam enak problem tudi v službi z drugim monitorjem, kjer je pa TN matrika z led osvetlitvijo. Sodelavec zraven imam popolnoma enak monitor le s klasično osvetlitvijo. Razlika med njima je kot noč in dan. Na klasični osvetlitvi barve živahne, na led je pa vse mrtvo. Če je z vsemi LED tako potem je to za en kli... pa poraba gor ali dol.
ST-777 ::
PlayTheGame ::
No, jaz sem pa medtem na podlagi dokaj pozitivnih ocen review-ov, nabavil Philips 249C4QSB/00 z AMVA matriko (tudi predlagan na prejšnji strani). Takole bom rekel: Out of box mi slika ni najbolj ustrezala (itak mi še pri nobenem ni), enako so se mi zdele barve napram prejšnjemu monitorju (LG W2220p, e-IPS matrika) sprane. Tu zadevo praktično v celoti reši funkcija 'Smart Kolor' in barve so potem res zelo dobre. Ko sem še za vse ostalo našel optimalne nastavitve lahko rečem, da je slika sedaj res tista prava.
Dejansko pa si moraš nastavitve poiskat sam, tisti prednastavljeni mode-i so zame neuporabni ("text mode" je sploh katastrofa). Edino "movie mode", ne samo da je uporaben, je pravzaprav zelo dober, kar so ugotovili tudi v testih.
Skratka monitor bi priporočil, če pa še koga kaj ekstra zanima, naj vpraša.
Dejansko pa si moraš nastavitve poiskat sam, tisti prednastavljeni mode-i so zame neuporabni ("text mode" je sploh katastrofa). Edino "movie mode", ne samo da je uporaben, je pravzaprav zelo dober, kar so ugotovili tudi v testih.
Skratka monitor bi priporočil, če pa še koga kaj ekstra zanima, naj vpraša.
MSI B650 Tomahawk WiFi|AMD Ryzen 7 7700|Asus RTX 4070 Super 12Gb
32GB DDR5 6000|Samsung NVMe SSD 990PRO 2TB|Corsair 850W 80+Gold
Philips 249C4QSB/00 - podatki zelo dobri, je pa površina okvirja: sijajna barva. Morda večine uporabnikov to ne moti, mene bi reflektirana svetloba od okvirja motila, ko kaj berem na zaslonu.
Ampak če se tako lepo bleščiiiiii!!!!1111
Jebat ga. Tako je to, če zraven pridejo marketingarji. (in konec koncev tudi: kupci)
Jebat ga. Tako je to, če zraven pridejo marketingarji. (in konec koncev tudi: kupci)
Motiti se je človeško.
Po moji oceni je večina okvirjev bleščečih. Sem že razmišljal, da bi izbral dober zaslon in če bi bil oblečen v to bleščavo, bi okvir prekril z motno folijo. Je pa trapasto, da se moramo kupci novega monitorja s tem ukvarjati.
Če odkriješ preprost način za matiranje teh okvirjev, še meni povej.
Motiti se je človeško.
Ko z radirko zdrgneš svetleč okvir, odbija manj svetlobe. Nisem še preizkusil, verjetno postane lisast, kar ni v redu.
Po pravici povedano o plastiki okvirja sploh nikoli nisem razmišljal in mi je povsem nepomembna. Prejšnji LG W2220P je imel mat plastiko, predprejšnji Samsung 20" pa zopet bleščeče črn okvir. In res nisem opazil razlike ali pa da bi me to motilo... Važne so mi tehnične karakteristike, pred nakupom si vedno pogledam razne teste in to je to. Me pa recimo motijo stvari kot npr. pri LG 24EA53VQ, ki ima zelo nestabilen podstavek, kjer vsak najmanjši tresljaj mize povzroči zibanje monitorja. In glede na to, da imam na mizi FF volan G25,...
Je pa res, da obstaja veliko ljudi, ki jim je izgled na prvem mestu, meni pač ni.
Je pa res, da obstaja veliko ljudi, ki jim je izgled na prvem mestu, meni pač ni.
"izgled" slike je prva in najbolj pomembna stvar.
In ko na ekranu namesto "Iuo" vidiš "uIIuo" (zaradi odseva na robu okvirja) potem je "izgled" v k****
In ko na ekranu namesto "Iuo" vidiš "uIIuo" (zaradi odseva na robu okvirja) potem je "izgled" v k****
Motiti se je človeško.
Ajnstajn` ::
Tudi jaz bi prosil za vašo pomoč, ker se mi bo od teh reviewov počasi zbledlo.
Iščem nek kvaliteten monitor 27'.
Rabim ga za igranje iger, gledanje filmov, brskanje po netu, in kakšno pisarniško delo. Vmes se bo delalo na njem tudi v photoshopu.
-želim imeti 2560x1440
-dovolj odziven za igranje iger
-Kontrastna slika (zelo dobre črnine)
-brez mrtvih pixlov
-realne barve
-matrika niti ni toliko pomembna, (karkoli razen TN)
budget:ni toliko niti pomemben, vendar tam čez 850€ "verjetno" nebi šel. ampak vseeno želim imeti zelo dobro zadevo.
Iščem nek kvaliteten monitor 27'.
Rabim ga za igranje iger, gledanje filmov, brskanje po netu, in kakšno pisarniško delo. Vmes se bo delalo na njem tudi v photoshopu.
-želim imeti 2560x1440
-dovolj odziven za igranje iger
-Kontrastna slika (zelo dobre črnine)
-brez mrtvih pixlov
-realne barve
-matrika niti ni toliko pomembna, (karkoli razen TN)
budget:ni toliko niti pomemben, vendar tam čez 850€ "verjetno" nebi šel. ampak vseeno želim imeti zelo dobro zadevo.
//
Texslo ::
Sem pred nakupom novega monitorja, ker me zdajsnji pocasi zapusca. Zal. Ampak prisel sem do tezave. Ker je od nakupa prejsnjega monitorja preteklo toliko casa ne vem kaj naj sedaj sploh se gledam na specifikacijah. Zelim da bi imel 24" cena do 250 €. Glavna uporaba je photoshop, lightroom - vecinoma urejanje fotografij. Zato bi vas prosil za nasvete kaksnega monitorja se naj polastim ter na kaj moram biti pozoren pred nakupom? Ze v naprej se zahvaljujem za odgovore.
Lep pozdrav
Lep pozdrav
Ajnstajn` ::
?
http://www.funtech.si/si/vsi-oddelki/za...
saj jih ni dosti
to je očitno čisto nova zadeva, najde kje kdo kak review o tem monitoru ?
//
Tomson ::
Sem pred nakupom novega monitorja, ker me zdajsnji pocasi zapusca. Zal. Ampak prisel sem do tezave. Ker je od nakupa prejsnjega monitorja preteklo toliko casa ne vem kaj naj sedaj sploh se gledam na specifikacijah. Zelim da bi imel 24" cena do 250 €. Glavna uporaba je photoshop, lightroom - vecinoma urejanje fotografij. Zato bi vas prosil za nasvete kaksnega monitorja se naj polastim ter na kaj moram biti pozoren pred nakupom? Ze v naprej se zahvaljujem za odgovore.
Lep pozdrav
Glede na zelje bo TALE Dell tisto kar isces...
Asus Prime X470 Pro, AMD Ryzen 9 3900X, Gigabyte GTX 1660 Super
Fractal Design R6, Corsair RM850X PSU, 32GB GSkillF4-3200 RAM
Noctua NHU12s, Corsair MP600 1TB SSD, 2x Dell U2410 monitor
Fractal Design R6, Corsair RM850X PSU, 32GB GSkillF4-3200 RAM
Noctua NHU12s, Corsair MP600 1TB SSD, 2x Dell U2410 monitor
"izgled" slike je prva in najbolj pomembna stvar.
In ko na ekranu namesto "Iuo" vidiĹĄ "uIIuo" (zaradi odseva na robu okvirja) potem je "izgled" v k****
Se strinjam glede izgleda slike. Ampak, če bi videl črke dvojno bi to opazil in bi me to zagotovo motilo. Zato me res zanima kje nekateri vidite ta odsev, ker jaz ga ne...? Ali imate mogoče monitorje postavljene tako, da na njih pada direkten vir svetlobe (sonce, luč,...)? Ker na taki poziciji ga jaz nimam in mogoče zato ne vidim odsevov...
@PlayTheGame, napisal si, da si nabavil Philips 249C4QSB/00. Na tovarniški strani je fotka tega monitorja: http://www.p4c.philips.com/cgi-bin/dcbi...
Na fotografiji se vidi, da ima zgornji in spodnji del okvirja odsev.
Na fotografiji se vidi, da ima zgornji in spodnji del okvirja odsev.
Saj pravim, odvisno od vira svetlobe, od kje ter pod kakšnim kotom pada na monitor. Če je na promocijski sliki ta odsev (ki je tam s točno določenim marketinškim namenom) še ni rečeno, da ga imam tudi jaz, to je menda jasno al ne?
@PlayTheGame, seveda.
Se pa čudim, da je tovarna objavila to fotko z odsevom na okvirju. Monitor je videti lisast oziroma progast in s tem grši.
Se pa čudim, da je tovarna objavila to fotko z odsevom na okvirju. Monitor je videti lisast oziroma progast in s tem grši.
Če pa se tako lepoo bleščiiiiiiii....
Jaz govorim o odsevu slike, ne okolice. Bom pofotkal...
Jaz govorim o odsevu slike, ne okolice. Bom pofotkal...
Motiti se je človeško.
Da ne bomo preveč zabluzili... Ta glossy frame je stvar osebnih preferenc. Ene moti, ene ne, enim je celo všeč. Če bi se to štelo za vsesplošno pomankljivost, bi to verjetno pri review-ih dajali pod minus, tega pa nisem zasledil. In še enkrat, imel sem/imam monitorje tako z glossy kakor tudi z mat plastiko in ne opazim prednosti/pomankljivosti enih in drugih.
No edina pomankljivost zame na bleščeči plastiki so vidnejši prstni odtisi (podobno kot v nekaterih novejših avtih, kjer to plastiko vgrajujejo v osrednjo konzolo in celo na volan). Recimo prah se pa vidi na obeh.
Ja to bi pa znal bit problem v kolikor je okvir debelejši in zaobljen, kot da bi imel neke vrste širokokotno ogledalo od katerega je viden odsev slike. Pri omenjenem Philipsu je okvir raven in tanek, odseva od slike ni. Bom tudi jaz poslikal.
No edina pomankljivost zame na bleščeči plastiki so vidnejši prstni odtisi (podobno kot v nekaterih novejših avtih, kjer to plastiko vgrajujejo v osrednjo konzolo in celo na volan). Recimo prah se pa vidi na obeh.
Jaz govorim o odsevu slike, ne okolice.
Ja to bi pa znal bit problem v kolikor je okvir debelejši in zaobljen, kot da bi imel neke vrste širokokotno ogledalo od katerega je viden odsev slike. Pri omenjenem Philipsu je okvir raven in tanek, odseva od slike ni. Bom tudi jaz poslikal.
Motiti se je človeško.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: MrStein ()
@MrStein, odsev je precejšen. Mene bi motil.
Ena pozitivna novica o OLED zaslonih, ki so danes še dragi, imajo pa kar nekaj prednosti pred današnjimi zasloni.
"Ameriško podjetje Kateeva je predstavilo nadvse inovativni tiskalnik, s pomočjo katerega je moč natisniti veliko število gigantskih zaslonov OLED. Novost temelji na osnovi treh inovativnih tehnologij, ki pripomorejo tako h prikazu kakovostnih slik kot podaljšanju življenjske dobe prikazovalnikov slik OLED.
Ker je nova tehnologija izdelave relativno poceni, naj bi ta postopoma pripomogla še k znižanju maloprodajnih cen tako televizorjev kot računalniških zaslonov OLED." http://www.racunalniske-novice.com/novi...
In cena?
"Q: Can you give an estimate to the cost save of YIELDjet over current evaporation technologies? How much do you think will a 55" printed OLED TV cost?
Based on our modeling, with YIELDjet, OLED manufacturing costs have the potential to be 30% LOWER than LCD." http://www.oled-info.com/kateeva-finall...
Ena pozitivna novica o OLED zaslonih, ki so danes še dragi, imajo pa kar nekaj prednosti pred današnjimi zasloni.
"Ameriško podjetje Kateeva je predstavilo nadvse inovativni tiskalnik, s pomočjo katerega je moč natisniti veliko število gigantskih zaslonov OLED. Novost temelji na osnovi treh inovativnih tehnologij, ki pripomorejo tako h prikazu kakovostnih slik kot podaljšanju življenjske dobe prikazovalnikov slik OLED.
Ker je nova tehnologija izdelave relativno poceni, naj bi ta postopoma pripomogla še k znižanju maloprodajnih cen tako televizorjev kot računalniških zaslonov OLED." http://www.racunalniske-novice.com/novi...
In cena?
"Q: Can you give an estimate to the cost save of YIELDjet over current evaporation technologies? How much do you think will a 55" printed OLED TV cost?
Based on our modeling, with YIELDjet, OLED manufacturing costs have the potential to be 30% LOWER than LCD." http://www.oled-info.com/kateeva-finall...
Texslo ::
MEDION(R) AKOYA(R) P55432 (MD20432)
z LED-osvetlitvijo iz ozadja
polna visoka ločljivost (1.920 x 1.080 slikovnih pik)
razmerje stranic: 16 : 9
odzivni čas: 2 ms (siva v sivo, tip.)
HDMI- in DVI-D-vhod s HDCP-dekodiranjem
VGA-vhod
2 vgrajena zvočnika
večjezični zaslonski meniji
vključno z VGA-, avdio in omrežnim kablom
mere (s stojalom): 55,9 x 40,8 x 18,7 cm (Š x V x G)
Ali so to dobre specifikacije za 24" moonitor?
z LED-osvetlitvijo iz ozadja
polna visoka ločljivost (1.920 x 1.080 slikovnih pik)
razmerje stranic: 16 : 9
odzivni čas: 2 ms (siva v sivo, tip.)
HDMI- in DVI-D-vhod s HDCP-dekodiranjem
VGA-vhod
2 vgrajena zvočnika
večjezični zaslonski meniji
vključno z VGA-, avdio in omrežnim kablom
mere (s stojalom): 55,9 x 40,8 x 18,7 cm (Š x V x G)
Ali so to dobre specifikacije za 24" moonitor?
To je isto kot če bi vprašal: 4 kolesa, 4 taktni motor, 4 sedeži, 5 prestav. Ali so to dobre specifikacije za osebni avto?
Torej: To ne pove nič, oziroma je standardno.
Plus so vgrajeni zvočniki, drugo pa standardno. Lahko bi pograjali manjko DisplayPort priključka.
Torej: To ne pove nič, oziroma je standardno.
Plus so vgrajeni zvočniki, drugo pa standardno. Lahko bi pograjali manjko DisplayPort priključka.
Motiti se je človeško.
ZaLoMaT ::
Eno vprašanje, imam namen kupiti ekran, dejansko ne vem katere karaterstike je potrebno gledati, zasledil sem tegale v Hoferju: Hofer, Široki LCD-zaslon, 59,9 cm (23,6'') kakšen je v primerjavi s tem dellovim Monitor DELL U2312HM
Se ga splača kupiti, kakšne slabosti?
Se ga splača kupiti, kakšne slabosti?
Malo z zamudo pa vendarle sem še jaz naredil fotko svojega monitorja, ki dokazuje, da niso vsa glossy ohišja enaka oz. kot že rečeno, debelina/oblika okvirja igrata pomembno vlogo. Vidi se, da je odsev precej manjši, ni govora o kakem "špegl" efektu kot pri sliki @MrStein-a. Poleg tanjšega okvirja gre zahvala tudi delno matirani plastiki notranjega roba (morda so se pa nekateri proizvajalci začeli zavedat problema). Torej, če kupujete monitor z glossy okvirjem in če vas ti odsevi motijo, se očitno splača pogledat tudi take malenkosti, kot so debelina okvirja ter obdelava plastike notranjega roba.
AgiZ ::
Veliko sem ze slisal Dell U2412M... samo ga ni nikjer za dobiti pod 250€. Izgleda ga vsi zelijo? ;)
mailer ::
Spremljam že kar nekaj časa ta monitor pa ga nikjer nikoli nisem zasledil za manj kot 259€, kolikor stane sedaj. Če mi ga pa kdo zrihta novega za zgoraj omenjeno ceno pa ponudbe na zs.
Asus B560-I, Intel 11500, Corsair 16GB 3200MHz
AgiZ ::
Ne, ni bil nov, rabljen. Na bolhi ali pa na tem forumu ga je nasel.
Pri ekranih je tako dosti vseeno ali je rabljen ali ne. Kvarijo se pa dostikrat samo kondenzatorji, ki jih lahko sam prelotas.
Pri ekranih je tako dosti vseeno ali je rabljen ali ne. Kvarijo se pa dostikrat samo kondenzatorji, ki jih lahko sam prelotas.
neboben ::
Vsi trije monotorji so z IPS matriko. Zanima me:
1.zakaj sta prva dva monitorja dražja od zadnjega ?
2.katerega bi vi izbrali, zakaj ?
3.prva dva monitorja sta nastavljiva po višini, je to razlog da imata višjo ceno kot tretji ?
4. V čem je 1.Dell u2412 boljši od 2.Lg 24eb23py, namreč cena je podobna pa ljudje kupujejo predvsem 1. ?
1.Dell u2412
2.Lg 24eb23py
3. Lg IPS237L
Iskerno hvala za vsak odgovor ali nasvet.
Lp !
1.zakaj sta prva dva monitorja dražja od zadnjega ?
2.katerega bi vi izbrali, zakaj ?
3.prva dva monitorja sta nastavljiva po višini, je to razlog da imata višjo ceno kot tretji ?
4. V čem je 1.Dell u2412 boljši od 2.Lg 24eb23py, namreč cena je podobna pa ljudje kupujejo predvsem 1. ?
1.Dell u2412
2.Lg 24eb23py
3. Lg IPS237L
Iskerno hvala za vsak odgovor ali nasvet.
Lp !
Konlov ::
Čisto sem bil že za tegale, pa ugotovim, da ni nastavljiv po višini. Ali bom to zelo pogrešal?
einstein :P ::
Moj tudi ni nastavljiv po višini, pa tega ne pogrešam (aoc e2450swda led)
STAY OUT OF MY TERRITORY!
Saj je v bistvu tudi zdajšnji monitor nastavljen enako za vse pri nas doma, samo je pač nastavljen. Pri fiksnem pa ne vem kako bo?
Po mojih izkušnjah simulacije vožnje niso tako občutljive na odzivne čase kakor kake FPS-jke, tako da teh 8ms ne bi smelo predstavljat problemov. Sam največ igram ravno to zvrst in tudi na LCD-jih izpred 10 let, ko so se odzivni časi gibali okoli 16ms in navzgor, ni bilo problemov.
PNG ::
Dell U2412 ima 8ms.Ali bo to motilo bri igrah (GTR2, Assetto Corsa)?
Na njem igram kompetitivno CS GO, ki ima najbrž trenutno najvišji skill cap od vseh FPSjev. Igram s kolegi, ki imajo 120, 144 ali več herčne ekrane, pure "gaming" napravce v glavnem. Praktično vedno mi gre bolje od njih (bolje no, načeloma je ekipna igra, ampak čisto po fragih in k/d ratio na primer).
Kar hočem povedati je, da imo barve>hitrost.
HupChup ::
Pozdravljeni. Jaz pa iščem monitor (24-palčni), ki je čim bolj prijazen za oči, se pravi, da daje kakovostne barve in da manj utruja oči, če je to le mogoče. Uporabljal bi ga povečini za delo (veliko dela z urejevalniki besedil, ki imajo običajno bela ozadja; malo tudi za igre). Cena do 400 EUR.
Če kdo kaj pozna, naj prosim napiše. Hvala lepa.
Če kdo kaj pozna, naj prosim napiše. Hvala lepa.
NejcSSD ::
Neštetokrat v tej temi omenjeni Dell : http://www.mimovrste.com/artikel/265000..., imaš še "višjo" delovno površino 1920x1200
140e pa prišparaj :)
140e pa prišparaj :)
PC : MAG B550 Tomahawk, Ryzen 5600X, 32Gb 3200Mhz CL16, 2x 1TB NVME, MSI 1070Ti