Forum » Kaj kupiti » kateri 24" monitor kupiti
kateri 24" monitor kupiti
Temo vidijo: vsi
lopov ::
Piše v tekstu, ki si ga prilimal:
2407 - S-IPS
2408 - S-PVA
Monitor drugače od predhodnika 2407WFP-HC, ki je uporabljal matriko S-IPS, gradi kar na S-PVA, ki je še lani omogočala le 176-stopinjski vidni kot.
2407 - S-IPS
2408 - S-PVA
MrX ::
kaj pa pravte na tale monitor: Philips 240PW9ES 24" LCD
http://www.enaa.com/oddelki/racunalnist...
osebno potrebujem monitor predvsem za DTP (indesign, photoshop), kdaj kaksen film in igra..
http://www.enaa.com/oddelki/racunalnist...
osebno potrebujem monitor predvsem za DTP (indesign, photoshop), kdaj kaksen film in igra..
Zgodovina sprememb…
- spremenil: MrX ()
Martesan ::
Lep pozdrav. Pri nas se je pojavil NECov 231wmi , 23" e-ips matrika, dober monitor za ugodno ceno. No ja vsaj drugod po evropi, pri nas zahtevajo zanj skoraj 100 eur vec kot drugje . Pri demise.si ga imajo za 350 eur, vendar glede na ocene te trgovine tukaj, si ga ne upam vzeti, je mogoče kdo kje našel bolj ugodno ponudbo? Hvala in lp.
Enforcer, [MOb] - Members of besTeam
Tomson ::
Kaj si že lasti kdo Dell U2410, lahko pove kako se monitor obnese v praksi, kako je z ditheringom in color leekingom, je opazno pri vsakdanjem delu ali ne, je moteče, kakšen je StandardMode, itd ...
Hvala
Hvala
Asus Prime X470 Pro, AMD Ryzen 9 3900X, Gigabyte GTX 1660 Super
Fractal Design R6, Corsair RM850X PSU, 32GB GSkillF4-3200 RAM
Noctua NHU12s, Corsair MP600 1TB SSD, 2x Dell U2410 monitor
Znoru bom ... Rabim 24" monitor s standardno resolucijo -- 1920x1200 za pisarniško delo, mat zaslon in s ceno okoli 340 evrov. Tak je *bil* Samsung 245B, pa 2443BW ...
Vsi jih imajo na ceniku, dejansko pa nedobavljivo. Ve kdo za štacuno kjer bi se dalo dobiti?
Vsi jih imajo na ceniku, dejansko pa nedobavljivo. Ve kdo za štacuno kjer bi se dalo dobiti?
alen1 ::
Mene tudi zanima, kaj je s temi monitorji se kar umikajo iz prodaje s 1920x1200 resolucijo.
Hvala!
Na isti strani imajo tudi Samsung LCD 24" SM2443NW z dobavo 1-5 dni. Počakam še ta teden, morda pa dobijo.
Na isti strani imajo tudi Samsung LCD 24" SM2443NW z dobavo 1-5 dni. Počakam še ta teden, morda pa dobijo.
_obby ::
Sam se trenutno odločam med HP LP2475w in Dell UltraSharp U2410. Nekako se nagibam na Dell-a, po pravici povedano tudi zaradi izgleda, vendar je HP že dlje časa zunaj in je kolikor berem večina znanih težav že odpravljenih. Dell je par mesecev na trgu, pa še nekaj so zamenjali matrike (no še vedno ima S-IPS).
Trenutno si lastim LG L2000CM, super vidni koti (178/178), MVA matrika itd. V glavnem ne grem več nazaj na TN.
P.S. Če koga zanima, prodajam svojga LG-ja L2000CM :)
Več pa na PM.
Trenutno si lastim LG L2000CM, super vidni koti (178/178), MVA matrika itd. V glavnem ne grem več nazaj na TN.
P.S. Če koga zanima, prodajam svojga LG-ja L2000CM :)
Več pa na PM.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: _obby ()
HP LP2475w in Dell UltraSharp U2410 sta praktično enaka, saj oba temeljita na istem LGju. HP je sicer že nekaj časa zunaj in ima nekaj stvari dodelanih, DELL pa je že štartal z izboljšanim panelom, ki še tudi ima težave, ampak na koncu koncev gre za skoraj isto stvar, oba pa pestijo enake težave.
Bela žaba ::
Tudi jaz se zanimam za nakup NECovega EA231WMi, a na googlu najdem le tri prodajalce - Agt ga ima za 425 EUR, PcPlus za 440 EUR, ter zloglasni Demise za 354 EUR. Bizarna razlika v ceni, pri prvih dveh tudi precej visoka glede na tujino. Ima kdo kakšne informacije, če ga bo še katera štacuna začela prodajat (za ceno okoli 350 EUR)?
Dr_M ::
Oglasi se cez kaksno leto
Zal..
Zal..
The reason why most of society hates conservatives and
loves liberals is because conservatives hurt you with
the truth and liberals comfort you with lies.
loves liberals is because conservatives hurt you with
the truth and liberals comfort you with lies.
turbolenca ::
Znoru bom ... Rabim 24" monitor s standardno resolucijo -- 1920x1200 za pisarniško delo, mat zaslon in s ceno okoli 340 evrov. Tak je *bil* Samsung 245B, pa 2443BW ...
Malo poglej po www.ebay.de . Včeraj sem dobil samsunga 2443bw iz Nemčije. Lahko ti samo povem, da se ti splača. Plačal z poštnino vred 200eur. Monitor je nov.
LP!
opeter ::
Evo odločil sem se za nakup hp lp2475w =)
Edini problem je ko ga nikjer nimajo na voljo. Minimalen čas čakanja cca 14 dni, ali je tako povpraševanje za temi monitorji al pa je že za odpad.
Nekaj od tega bo
Philips ima tudi enega dobrega z H-iPS, katerega so testirali v zadnji številki Monitorja.
Aha, našel sem: Philips Brilliance 240PW9ES.
Hrabri mišek (od 2015 nova serija!) -> http://tinyurl.com/na7r54l
18. november 2011 - Umrl je Mark Hall, "oče" Hrabrega miška
RTVSLO: http://tinyurl.com/74r9n7j
18. november 2011 - Umrl je Mark Hall, "oče" Hrabrega miška
RTVSLO: http://tinyurl.com/74r9n7j
MedusasPath ::
Dobil Dellovega U2410 in moram povedati, da je to perfekcija. Malenkostno me iritira le dejstvo, da ima rahel tinting issue, ampak nič kaj pretresljivega. sRGB mode deluje enkratno, prižgan 27/7.
Tudi sam sem dobil Della U2410 med prazniki in lahko samo potrdim MedusasPathov komentar, da je monitor res briljanten, kakšnega tint leakinga sam ne opazim, tako da sem res zadovoljen.
Zgodovina sprememb…
- zavaroval slike: kuglvinkl ()
Monster ::
pravkar sem nabavil dell u2410 in ga uporabljam kot dodatni monitor iz laptopa (preko vga). Vendar se tu pojavi problem ker se pri sivi ali crni barvi vidi nekaksno utripanje-crte. Mogoče kdo ve kako bi to odpravil (al je defakto kriv vga ;) priklop).
Hvala
Hvala
Ka zaboga...
bluefish ::
Ne vem sicer, kako je pri konkretnem ekranu, vendar je pri nekaterih ta pojav res možen ob priklopu preko VGA. Laptop nima HDMI oz. DVI?
zile ::
A ti pri vseh resolucijah utripa? Priklopi ekran na desktop računalnik in bo vse takoj jasno.
Ps: Mi je že znano kaj bi to lahko bilo. Namreč dotični model monitorja ima napako (ki si jo opisal) pri prikazovanju v RGB načinu. Probaj spremeniti colorspace na monitorju v AdobeRGB in poročaj.
Ps: Mi je že znano kaj bi to lahko bilo. Namreč dotični model monitorja ima napako (ki si jo opisal) pri prikazovanju v RGB načinu. Probaj spremeniti colorspace na monitorju v AdobeRGB in poročaj.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: zile ()
Monster ::
hm, pri adobeRGB je dosti bolse, vendar se še tu pa tam opazi .... verjetno limit vga-ja ;)
Ka zaboga...
cekr ::
Sinclair ZX Spectrum [Zilog Z80A - 3.5 MHz, 48kB, dvojni kasetofon,
TV-OUT, radirke, Sinclair-Basic], Sinclair ZX-81 [Z80A, 3.25MHZ, 1kB]
TV-OUT, radirke, Sinclair-Basic], Sinclair ZX-81 [Z80A, 3.25MHZ, 1kB]
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: cekr ()
BlaY0 ::
kmetek: Vsako zadevo, ki ima EU garancijo se s potrošniškega vidika splača vzeti tam kjer je ceneje pa če je to v Litvi, in če je samo 2 EUR cenejša (seveda ob predpostavki, da gre za renomiranega trgovca z dobrim ratingom). Nima veze kje kupiš saj ti itak pripeljejo na dom, garancijo (če je potrebno) pa uveljavljaš pri naših pooblaščenih serviserjih/uvoznikih. Folk se dostikrat brani češ: "Ja pa raje kupim pri nas pa dam 2 EUR več pa sem varen...". Kakšna varnos neki??? Potem pa bereš razne teme (Solo in podobno), kjer folk benti češ ne j****o me pet posto. Ali pa še hujše, model zapre firmo in odpre novo z novim imenom. Veliko evropskih štacun je precej bolj prijaznih kot je katera koli naša. Sem pa definitivno mnenja, da se mora nek nemški trgovec veliko bolj potruditi, če hoče kaj prodati kot pa naš. Naši se sploh ne trudijo... pozna mogoče kdo kakega slovenskega trgovca, ki prodaja po celi EU in je ugoden za celo EU. Jaz ga žal ne. Moto naših trgovcev je prodati čim manj po čim višji ceni.
EC9 ::
LG W2452TX 24" LCD monitor
Je ta monitor vreden 240EUR?
Ga ima kdo, izkušnje...
Imel, pa je prasec piskal (inverter), če ni bila svetlost na 100%, kar pa ubije oči. Potem sem ga zamenjal za Samsung T260 in je super.
Iščem pa še soliden 24", ki bi ga obrnil za 90 stopinj - rabim pivot in postavil zraven T260. Ima kdo kakšnen predlog (TN me ne moti, cena pa okrog 250 EUR)?
Zgodovina sprememb…
- spremenil: EC9 ()
pharaon ::
Samsung 2443BW, ga imam sam in je super. Samo mislim, da je težko dobavljiv, mislim da sem celo vzel zadnjega iz skladišča pri mimovrste :)
kmetek: Ja, to je res, vendar popolnoma neupravičeno. Potrošnik ponavadi potem kar odneha namesto, da bi težil naprej. Bolj znani firme kot so Dell, Canon, HP... imajo to dobro urejeno, seveda pa je na potrošniku, da se najprej seznani z vsemi pogoji (garancijskimi in drugimi), ki jih te firme postavljajo. Dejstvo je, da 99% potrošnikov nikoli ni prebralo splošnih pogojev poslovanja ali pa če hočeš garancijskih pogojev. Potem je pa jok in stok, skakanje do stropa in zlivanje žolča po forumih
EC9 ::
Samsung 2443BW, ga imam sam in je super. Samo mislim, da je težko dobavljiv, mislim da sem celo vzel zadnjega iz skladišča pri mimovrste :)
Očitno je res kr soliden, ker zelo dobro drži ceno. Na sploh se mi zdi, da cene LCD monitorjev od poletja naprej zelo počasi padajo.
alen1 ::
Jaz sem hotel kupit 2443BW na mimovrste je bil nekaj časa 260EUR potem se je zvišal na 277EUR kakar so ga umaknili iz prodaje. Iščem pa 16:10 čeprav jih skoraj ni več zato je dilema kaj naj vzamem. Vse je 16:9.
MrStein ::
BlaY0, po moje pa je ravno to narobe, da preprost nakup zahteva odvetnika, ki bo prebral in razumel 5 strani drobnega tiska.
Motiti se je človeško.
Motiti se pogosto je neumno.
Vztrajati pri zmoti je... oh, pozdravljen!
Jaz sem hotel kupit 2443BW na mimovrste je bil nekaj časa 260EUR potem se je zvišal na 277EUR kakar so ga umaknili iz prodaje. Iščem pa 16:10 čeprav jih skoraj ni več zato je dilema kaj naj vzamem. Vse je 16:9.
Ne vem kaj se dogaja s tem monitorjem, tko iskan, pa tko težko za dobit. Probaj pri Mlacomu, pred novim letom so dobili pošiljko, morda še imajo.
MrStein: Imaš čisto prav. To je narobe svet. Stvari ki bi morale biti preproste so v bistvu zakomplicirane do amena. Navaden potrošnik bi torej moral obvladati vse te "osnove" preden se bi lahko spustil v nabavo. Temu se dandanes reče funkcionalna pismenost. Ko zadeva pride na sodišče je pa tako, da nevednost ni opravičilo ali po domače povedano, če si funkcionalno nepismen te lahko vsak "zakonito" nategne.
Vsi pravijo, da bi morala država zaščititi male ljudi ampak poglej kam to pelje, v vedno več zakonov in podzakonskih aktov in več kot je te solate več je polžev v njej (več je zakonskih lukenj). Isto kot pri softveru... več kot ima vrstic kode, več potencialnih bugov je možnih. No jaz pa pravim da država ni dolžna brisat riti vsakemu "nepismenemu" državljanu in ga varovati kot dojenčkovo ritko, bi bilo pa dobro če bi vsaj poskušala izobraziti državljane, da bi postali samostojni in bi se lahko sami spopadali. Po drugi strani je pa spet na posamezniku samem da se "šola", država nikogar ne more prisilit v to. Če se je posameznik sam zavestno odločil, da ne bo funkcionalno pismen, in da bo poskusil na lahek način "hvatati krivine" potem ga bo pa nekdo na suho nategnil, potem nima kaj jokati da država nič ne naredi za njega. Na živce mi gre ko bivša delavka v Muri izjavi, da ona je pa 30 let šivala v Muri zdaj so jo pa vrgli na cesto, država pa ne poskrbi zanjo. V isti sapi pa doda, da ona se pa po 30 letih že ne bo učila delati nekaj drugega in da hoče samo šivati. Sorry ampak to je zame bolezen, ki se ji reče "zakrnelost možganov".
Mater sem čisto skrenil s teme... se opravičujem. Torej kateri monitor imamo že danes na tapeti
Vsi pravijo, da bi morala država zaščititi male ljudi ampak poglej kam to pelje, v vedno več zakonov in podzakonskih aktov in več kot je te solate več je polžev v njej (več je zakonskih lukenj). Isto kot pri softveru... več kot ima vrstic kode, več potencialnih bugov je možnih. No jaz pa pravim da država ni dolžna brisat riti vsakemu "nepismenemu" državljanu in ga varovati kot dojenčkovo ritko, bi bilo pa dobro če bi vsaj poskušala izobraziti državljane, da bi postali samostojni in bi se lahko sami spopadali. Po drugi strani je pa spet na posamezniku samem da se "šola", država nikogar ne more prisilit v to. Če se je posameznik sam zavestno odločil, da ne bo funkcionalno pismen, in da bo poskusil na lahek način "hvatati krivine" potem ga bo pa nekdo na suho nategnil, potem nima kaj jokati da država nič ne naredi za njega. Na živce mi gre ko bivša delavka v Muri izjavi, da ona je pa 30 let šivala v Muri zdaj so jo pa vrgli na cesto, država pa ne poskrbi zanjo. V isti sapi pa doda, da ona se pa po 30 letih že ne bo učila delati nekaj drugega in da hoče samo šivati. Sorry ampak to je zame bolezen, ki se ji reče "zakrnelost možganov".
Mater sem čisto skrenil s teme... se opravičujem. Torej kateri monitor imamo že danes na tapeti
MrStein ::
Nima niti zvočnikov, tak da je vseeno.
(HDMI<->DVI adapter je 5 EUR)
(HDMI<->DVI adapter je 5 EUR)
Motiti se je človeško.
MrX ::
Prihaja novi zr24w
prosim za mnenje..
ali naj počakam tale HP ZR24w ali kar kupim Dell U2410 oz. HP LP2475w ?
ŠinkoM ::
Mene pa zanima mnenje za tale monitor ? Se ga splača kupiti in ali ima dobre specifikacije.....Namen ga imam kupiti in me zanima mnenje.
hvala
hvala