» »

kateri 24" monitor kupiti

kateri 24" monitor kupiti

Temo vidijo: vsi
««
60 / 117
»»

shark_nm ::

Še celo proizvajalec sam ne poudari tistega, kar naj bi bilo boljše in s tem dražje... Pač po teži se razlikujeta :)

zile ::

Monitor, v katerega boš gledal nadaljnih par let in katerega imaš namen kupiti, se odpre v trgovini in priklopi. Pregledaš ga za dead pixle, "tint" probleme na beli podlagi, uhajanje svetlobe na črni podlagi, etc. Vse drugo je loterija. Pa veliko sreče.

pharaon ::

Hvala blayo, sem iskal po angleški samsung strani, pa sploh nimajo teh modelov, na avstrijsko še pomislil nisem :)
Razlike praktično res ni, razen v dizajnu, bom vzel kar bw, je lepši (črn), pri obeh fw piše sicer barvo srebrno, čeprav je na sliki črn...čemu verjeti :\

BlaY0 ::

zile: Za preverjanje tega kar si napisal rabiš idealne pogoje. V naših štacunah tega ni. Ponavadi imaš na en replikator priklopljenih 20 monitorjev in to prek D-SUB analognih inputov po možnosti v kakni dark-ages resoluciji (1024x768) in v njih so usmerjeni reflektorji. Torej lahko "stestiraš" samo dead pixle, za ostalo pa itak ni pogojev.

Jaz sem enkrat v Big-Bangu modela prosil naj mi vsak monitor posbej priklopi in ugasne luči, me je samo debelo gledal.

Po moje ti drugega ne preostane kot da naročiš, probaš doma in vrneš nazaj v dveh tednih, če nisi zadovoljen.

pharaon ::

Big bang je najslabši glede tega. Pri Comtronu je blo malce drugače, prodajalec mi je ponudil, da mi priklopi samo en monitor direkt v izhod računalnika, ne preko D-SUBa, da bi lahko videl in sprobal sliko (HD). Torej odvisno od trgovine. Tudi pri Havey-Normanu je bil trgovec zelo ustrežljiv. Tako da, Big bangu minus glede ustrežljivosti strankam.

poly_salama ::

Ze par dni se trudim najti kaksen review za LG M2762D monitor. Ce kdo najde kaksen review al pa ima izkusne z njem se priporocam!
http://www.mimovrste.com/artikel/265007...

Vidm da je posebi topic za LCDje nasplosno. Se opravicujem.

Zgodovina sprememb…

mlakar ::

Iščem 24" ekran z tv tunerjem.

http://www.mimovrste.com/artikel/265005...

Bi priporočali kaj drugega?

lp

frenk666 ::

Razmišljam o nakupu novega monitorja in se trenutno odločam med dell 2410 in hp lp2475w. Najbolj se nagibam k HPju, vglavnem zaradi naslednjega:

HP 2475w ima enak panel kot U2410, enake prikljucke, poleg tega je zunaj ze vec kot eno leto in ima odpravljene prakticno vse tezave (letos spomladi je prisla nova revizija). U2410 mora pa vse te "porodne krce" se dat skozi.
Poleg tega 2475w stane drobiz cez 500€, tako da mi ni jasno zakaj bi dajal 550€ za napol delujo izdelek.

Ker sem odvisn od CoD, bi rad čimmanjši inputlag. Kako se HP primerja z Dellom? HP bi naj bi z novo revizijo 2475w to precej izboljšal:
"However, as HP has updated the panel, the new revision of the LP2475w has only 4ms of input lag. This is fantastic news, as the high input lag was one of the few flies in the ointment for the LP2475w when we looked at it earlier in the year."
http://www.bit-tech.net/hardware/monito...

"The only thing to be aware of is that there's a chance you might get the old S-IPS version of this screen, as the new H-IPS screen has the same model number as the old. Unfortunately HP has been unable to give us any further details regarding this, so you need to be careful that the monitor you buy hasn't been sitting around in a warehouse for months. However, so long as it was made no earlier than March 2009 then you should be able to avoid the older, less capable LP2475w's with S-IPS panels."
http://www.bit-tech.net/hardware/monito...

Torej, če se odločim za HPja, kako naj vem, katere revizije je in kateri panel ima? Kje ga naj kupim v Slo?

Hvala!

Zgodovina sprememb…

• spremenil: frenk666 ()

Avtera je uvoznik

MadMax ::

Zanimivo, tudi sam kolebam med enakima kakor frenk666.
HP LP2475w na mimovrste za slabih 500eur,
Dell U2410 za dobrih 30eur več
s kotičkom očesa pa sem pogledoval tudi po Philipsovem 240PW9ES, za dobrih 410 pri 1A.

Po prebiranju testov mi je zadnji vedno manj interesanten, toda med prvima gre pa zelo na tesno...
Izkušnje iz prve roke s konkretnim komentarjem zaželjene.
Stvari so preproste, le ljudje smo neverjetni mojstri, da jih zakompliciramo.

jand ::

Tukaj zadovoljen uporabnik hp lp2475w. Iz trgovine je na beli podlagi imel rahel pink-green efekt z leve proti desni, ki pa je po nekaj mesecih uporabe popolnoma izginil. Nobenega mrtvega piksla. Opazna je rahla zrnatost(kristaliničnost) zaradi sloja proti odblesku. Premočne rdeče in zelene (wide gamut) mi je uspelo zadovoljivo omiliti z ATI saturation control (100 na 85). Vsakič, ko vidim večji TN, sem zadovoljen, da mi ni treba prenašati takih vidnih kotov...

MTm2H37rqt7B ::

To se pravi je najboljsi do 600EUR prav HP2475w ? Dell U2410 ma se prevec tezav.

Iscem najboljse kar se da dobiti za 600 - 800 EUR. Do sedaj sem imel NEC 20.1 S-IPS in 24" iMac. Iscem nekaj z podobno kvaliteto.

Zgodovina sprememb…

jerry2000 ::

Jaz imam 3 Dell 2410 in nimam nobenih težav. Sem zadovoljen, s programsko opremo tretjih proizvajalcev lahko celo prez da bi po monitorju v menije hodil preklapljam med računalniki :-) 2475w ima slab sRGB, torej boš imel flourescentne barve, če ne uporabljaš ravno Photoshopa in si na Windowsih.
Jerry and Tom

MedusasPath ::

To se pravi je najboljsi do 600EUR prav HP2475w ? Dell U2410 ma se prevec tezav.

Iscem najboljse kar se da dobiti za 600 - 800 EUR. Do sedaj sem imel NEC 20.1 S-IPS in 24" iMac. Iscem nekaj z podobno kvaliteto.

Apple cinema 24" :)

3furious ::

Iščem 24" (pogojno 23") monitor z hdmi, 1980x1080 in LED-backlight za PC in PS3, cena do okoli 300€. Prad mi najde le par monitorjev, ker je Led backlight precej nova zadeva. Najbolj mi je všeč Acer S243HL, pravih testov še ni, glede na specifikacije na dol izstopa le nizek NTSC color gamut (68%). Zanima me, če je kakšen od drugih monitorjev v prvem linku občutno boljši oz. če pride v kratkem na trg kak nov led monitor.
In the age of information, ignorance is a choice.

frenk666 ::

Jand, hvala za koristen info, nisem vedel, da lahko pink-green tint zgine:) (vbistvu glavna stvar, ki me je pri hpju skrbela).
Jerry, če si igračar, a lahko prosim poveš, kako se pri dellu obnese game mode (nižji odzivni čas na račun zasičenosti)?

MTm2H37rqt7B ::

Apple cinema 24" :)

ACD 24" je cela stala priklopit na novejse ATI 5xxx kartice, nekateri pravijo da dela, nekateri da ne. Ta opcija odpade.

Tezko je nekaj pametnega kupit, saj glede na reviewe ni enotnega mnenja o 2475w ali u2410, ko ze vsi jamrajo kako ima kaj slabo narjeno, se najde kaksen ki pravi da pa njemu vse deluje tko k treba. Pol se naj pa clovek odloci :)

Bo treba zadeve res v zivo it kam pogledat, mogoce kdo ve kje bi se dalo hpja in della v zivo vidt?

lopov ::

Jaz imam 3 Dell 2410 in nimam nobenih težav. Sem zadovoljen, s programsko opremo tretjih proizvajalcev lahko celo prez da bi po monitorju v menije hodil preklapljam med računalniki :-) 2475w ima slab sRGB, torej boš imel flourescentne barve, če ne uporabljaš ravno Photoshopa in si na Windowsih.

Če ni proti pravilom in neka huda skrivnost -- katere programe uporabljaš? Bi probal če dela z mojim 2408, ker mi je klikat po menijih čist bedno in je neumno - monitor ima USB hub in se ne da kontrolirat nastavitev preko USB. Priklop mam drugače preko HDMI in DVI.

Igričar nisem. Sem imel na testu tudi 2408W pa ni bila dobra slika, sRGB ni dobro delal (sorry) in tudi program ki ga uporabljam ni zaznal 2408W. Sicer pa govorim o programčku mControl (malo pogooglaj), ta zaznava DCC/CI signale in lahko na hotkey nalepim da se monitor preklopi. Potem imam pa še Kavoom! KM in grem na monitorju na vrh zaslona in pridem na ta desnem monitorju na ta drug računalnik, kjer spet lahko pritisnem Hotkey pa pridem nazaj. Ok, vse to dela samo ko sem v Windowsih, sicer moram ročno, a večino časa le sem :-)
Jerry and Tom

Če prav razumem imaš en monitor in dva ali več računal in uporabljaš programe za preklop med računali.
Jaz imam v mislih SW za nadzor monitorja, da ni treba klikat po gumbih. CRT Samsung 959NF ima USB vhod ravno v ta namen -- da s priloženim programom nastavljaš monitor. Čudi me, da je Dell bistveno novejšemu in dražjemu monitorju odrekel tako preprosto zadevo (da se da dokazujejo s 30" modelom, ki tak program ima).

Sicer sem nekaj probaval s SoftMCCS in pa nekim IBM programom, a to ni to -- manjka prijaznost do uporabnika, predvsem pa podpora s strani proizvajalca ;(

Našel eno online trgovino, s solidno ceno.
Zelo v redu je to, da ti monitor dostavijo zastonj. Fajn je tudi to, da jih lahko v 15 dneh obvestiš, da boš izdelek vrnil (vaši razlogi, etc), monitor pa še naprej lahko uporabljaš do 45 dni. Nakar vam v 15 dneh, po prejemu monitorja nazaj v trgovino, vrnejo kupnino na TRR.

Ja saj ta mControl je upravljanje z monitorjem, svetlost, kontrast lahko si day/night mode nastaviš... Ja Dell tega nima, ampak Entech Taiwanov program deluje na 2410U, na 2408W pa ne.
Jerry and Tom

MrStein ::

Jaz imam v mislih SW za nadzor monitorja, da ni treba klikat po gumbih. CRT Samsung 959NF ima USB vhod ravno v ta namen -- da s priloženim programom nastavljaš monitor. Čudi me, da je Dell bistveno novejšemu in dražjemu monitorju odrekel tako preprosto zadevo (da se da dokazujejo s 30" modelom, ki tak program ima).

Sicer sem nekaj probaval s SoftMCCS in pa nekim IBM programom, a to ni to -- manjka prijaznost do uporabnika, predvsem pa podpora s strani proizvajalca ;(

Mimogrede, za te nastavitve ni potreben USB, to dela tudi preko VGA kabla (in najbrž DVI/HDMI).
Je pa res, da je to zelo zanemarjeno.
Motiti se je človeško.
Motiti se pogosto je neumno.
Vztrajati pri zmoti je... oh, pozdravljen!

zile:
Zelo v redu je to, da ti monitor dostavijo zastonj. Fajn je tudi to, da jih lahko v 15 dneh obvestiš, da boš izdelek vrnil (vaši razlogi, etc), monitor pa še naprej lahko uporabljaš do 45 dni. Nakar vam v 15 dneh, po prejemu monitorja nazaj v trgovino, vrnejo kupnino na TRR.

To je pri vseh trgovinah tak, ker zakon tak zahteva.
Do 15 dni potem ko prejmeš blago, lahko prodajalcu sporočiš, da odstopaš od pogodbe.
Pol imaš 30 dni časa, da vrneš robo.
Oni pa tudi 30 dni dni od tvojega sporočila, da vrnejo kupnino.

Uradni List, Zakon o varstvu potrošnikov (ZVPot) - upoštevaj vse spremembe zakona...

Aja, ne rabiš nobenga razloga za odstop od pogodbe, citiram:

43.č člen

(1) Pri pogodbah, sklenjenih na daljavo, ima potrošnik pravico, da v petnajstih dneh podjetju sporoči, da odstopa od pogodbe, ne da bi mu bilo treba navesti razlog za svojo odločitev.
Motiti se je človeško.

Ja saj ta mControl je upravljanje z monitorjem, svetlost, kontrast lahko si day/night mode nastaviš... Ja Dell tega nima, ampak Entech Taiwanov program deluje na 2410U, na 2408W pa ne.

To glede 2408 ne bo držalo - poglej skrinšot na forumu -- http://forums.entechtaiamihwan.com/inde...

Drugače pa hvala za namig, bom sprobal zadevo.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: lopov ()

Malo si se zatipkal pri linku, prav bi bilo takole : http://forums.entechtaiwan.com/index.ph...
Motiti se je človeško.

MadMax ::

V enaa ga s kodo za -2% dobiš po 496,72 EUR.
Glede vračila pa so ti že povedali.
Stvari so preproste, le ljudje smo neverjetni mojstri, da jih zakompliciramo.

Malo si se zatipkal pri linku, prav bi bilo takole : http://forums.entechtaiwan.com/index.ph...

Thx, delal sem c/p in očitno nekaj pokvaril :8)

Vem sem videl screenshot. Meni NI delalo, vsaj ne preko VGA vmesnika. Isto program na U2410 pa dela... Taka je moja izkušnja, ne vem zakaj.
Jerry and Tom

deejay2 ::

Kupujem 24" monitor in me nekej zanima glede same kvalitete slike... videl sm v živo, sicer en Fujitsu 22" monitor, ki pa ima matriko TFT ..slika je v primerjavi z mojim z MVA matriko, sicer 4 leta starim, precej lepša...zdej mi pa ni jasno, al so te TFT matrike tolk bolše ratale, al je ta monitor samo izjema? Jest sm dal takrt 120 jurjev za moj monitor, tale 22" je pa samo za 200EUR...samo malo premejhen je, da bi ga kupu, tko da iščem 24".

frodo12 ::

Eden boljših 24" monitorjev na tržišču je Philips 240PW9ES Brilliance.

Ima IPS matriko.

deejay2 ::

Pa se ful pozna ta IPS matrika? Kot sm napisal, jest sm vidu dons TFT monitor (če je TFT, je verjetno tudi TN) in je slika precej lepša kot jo kaže danes MVA oz. PVA monitor.

Tomson ::

Mene pa zanima kaj je zdaj s tem Dellom U2410, tukaj in po forumih berem o nekih težavah, po raznih revijuh pa piše, da sicer ima pomanjklivosti ampak, da je v tem rangu bestbuy, boljši so vsaj dvakrat dražji. Kako je zdaj s tem, se torej splača nakup, oz. kaj so konkretne težave tega monitorja, zanima me pa vsakdanje delo, tudi kakšen Photoshop in Premiere, ampak ne profesionalno. Kje je ta bleeding opazen, če sploh je, in kaj je s tem premazom ki se nekak čudno sveti?

Hvala za razlago.
Asus Prime X470 Pro, AMD Ryzen 9 3900X, Gigabyte GTX 1660 Super
Fractal Design R6, Corsair RM850X PSU, 32GB GSkillF4-3200 RAM
Noctua NHU12s, Corsair MP600 1TB SSD, 2x Dell U2410 monitor

Okapi ::

Pa se ful pozna ta IPS matrika?
Odvisno, kaj je zate ful.;) Veliko ljudi sploh ne opazi razlike, če nista ravno dva monitorja en ob drugem, nekateri pa se delajo pametne in ti bodo trdili, da TN sploh videt ne morejo;) V glavnem, 95% uporabnikov je s TN čisto zadovoljna, če ti to kaj pove.

O.

Pa se ful pozna ta IPS matrika? Kot sm napisal, jest sm vidu dons TFT monitor (če je TFT, je verjetno tudi TN) in je slika precej lepša kot jo kaže danes MVA oz. PVA monitor.

Vse je TFT....

Glavna slabost TN je slab vidni kot. In to se vidi "iz aviona", tak da ali si gledal "čuden" TN* ali imaš "čuden" MVA.

* - so modeli z boljšim vidnim kotom
Motiti se je človeško.

Okapi ::

Sploh ni gledal vidnega kota, kot ga tudi večina uporabnikov ne. Vsedejo se pred monitor in gledajo pravokotno nanj ter morebitne razlike v vidnih kotih sploh ne opazijo. Gledal je barve, kontrast, ostrino ...

O.

Dr_M ::

nekateri pa se delajo pametne in ti bodo trdili, da TN sploh videt ne morejo

Pravzaprav ne rabis bit nic pameten glede tega.
Ce si videl samo TN in nic drugega, jasno mislis, da so vsi monitorji tako slabi. Dokler nimas primerjave, ne mores vedet.

Vsedejo se pred monitor in gledajo pravokotno nanj ter morebitne razlike v vidnih kotih sploh ne opazijo.

Ja, na kaksnem 17 in 19" se res ne opazi tako zelo. >:D
Ko pa enkrat vidis razliko med TN in ostalimi, je pa jasno, da je TN samo za kaksnega napol slepega starega fotra.
The reason why most of society hates conservatives and
loves liberals is because conservatives hurt you with
the truth and liberals comfort you with lies.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Dr_M ()

Finta je, da vidijo pomanjkljivost, ampak jo ignorirajo:
- ko se prisede/primakne pred monitor (ali ko gre stran), vidi, da je zaradi kota zanič slika, ampak si misli "ne gledam pod pravilnim kotom, zato tega ne bom upošteval..."

Saj ne more čevljar pesmi sodit. Tako kot jaz ne morem ocenjevat kirurških skalpelov.
Motiti se je človeško.

T-Majo ::

Rabim 2 LCD-ja.

Enega za grafično oblikovanje, photoshop, indesing, kakšen film, mogoče igra občasno, 24 palčen 16:9 ali 16:10, kaj pač bolj priporočate. Cena max. nekje 250EUR.

Drugaga pa samo za brskanje, 22 palcev, 1680x1050 bo ok, kakšen film, igra.

Kaj svetujete. Za prvega sem gledal Delle, vendar imajo vsi TN matriko. HP-ji so pa zelo dragi.

Ashrack ::

Rabim 2 LCD-ja.

Enega za grafično oblikovanje, photoshop, indesing, kakšen film, mogoče igra občasno, 24 palčen 16:9 ali 16:10, kaj pač bolj priporočate.

To je najvec kar bos dobil pod 300€ z neTN matriko:
http://www.hermesnova.si/monitorji/sams...
....

Ne piše, katera matrika je.

cPVA
....

cPVA je pa kakšna matrika v primerjavi z S/H-IPS?

kmetek ::

Rabim 2 LCD-ja.

Enega za grafično oblikovanje, photoshop, indesing, kakšen film, mogoče igra občasno, 24 palčen 16:9 ali 16:10, kaj pač bolj priporočate.

To je najvec kar bos dobil pod 300€ z neTN matriko:
http://www.hermesnova.si/monitorji/sams...

313 z ddv.

T-MAJO
vzami F2380 ce ne rabis TV tunerja je malo cenejsi.
cPVA je dosti boljsa od TN ampak slabsa od ostalih, vsaj kakor sem bral.

kmetek
thx, sem cist pozabil na DDV. Se kr mal zamislis kok drzava pobere in skoraj nic ne da nazaj.
....

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Ashrack ()

kmetek ::

Seveda ti da nazaj.....zrak imaš gratis.

Zaenkrat :D

Ta je primeren za Grafično oblikovanje, Photoshop?

http://www.mojmikro.si/pod_lupo/strojna...

Tukaj sem zasledil, da ima S-PVA, drugje pa piše TN. Kaj je res?

Zgodovina sprememb…

• spremenil: T-Majo ()

bluefish ::

S-PVA nedvomno.

Ja, samo očitno sem jaz gledal model 2408, ta, ki se pa prodaja je pa 2407, in zgleda da ima TN matriko. Vsepovsod piše drugač.

Tomson ::

Kdo ve kaj konkretno bo v reviziji A01 - DELLA U2410 rešeno, popravljeno?
Asus Prime X470 Pro, AMD Ryzen 9 3900X, Gigabyte GTX 1660 Super
Fractal Design R6, Corsair RM850X PSU, 32GB GSkillF4-3200 RAM
Noctua NHU12s, Corsair MP600 1TB SSD, 2x Dell U2410 monitor
««
60 / 117
»»