Forum » Kaj kupiti » kateri 24" monitor kupiti
kateri 24" monitor kupiti
Temo vidijo: vsi

kixs ::
Dobis zato kaksen popust?
Zaradi takih, prodajalci zelo neradi dajo monitorje na ogled, sploh drazje.
Zdej pa pretiravas!
Izdelki, ce jih zelijo prodati, morajo biti na ogled. Proizvajalci navadno dajo v tak namen kaksne demonstracijske izdelke.
Ampak, da potem kupis tak monitor kot NOV, bil pa je v uporabi kar nekaj casa in ne vem koliko rok ga je slatalo, obracalo, prenasalo... itd.
Sicer pa samo vprasam, morda je ze kaksna ustaljena praksa. Ce pa ni, je pa zelo cudno.

djordjevic ::
@Dr M: Tule imho nimaš najbolj prav. Svojčas se je ravno iz zgoraj opisanih razlogov dajajo popuste na razstavni artikel. Kakorkoli vzameš, če je zadeva priklopljena na štrom 300 ur, preden jo kupiš, pač nisi kupil nove zadeve, pa naj bo ne vem kolikrat deklarirana kot takšna. Je vsaj delno že rabljena. In tu je popust za razstavni artikel čisto na mestu, če ga pa dobiš, pa je druga stvar.
No grave is deep enough to keep us in chains.

Dr_M ::
kixs97: Zakaj bi pretiravu? To je vse res. Zato trgovine ne dajejo na ogled, ker potem folk hoce popust 10-20%.(tudi ce NI priklopljen in je v vitrini) To se pa pri 700-800€ monitorju precej.
djordjevic: ja se jest bi tut reku za popust, ce bi mi dal razstavni eksponat v delovanju, ampak ne zamerim pa jim, ce ne dajo teh stvari na ogled, ceprav bi si zelel, da bi lahko pogledu monitor pred nakupom.
djordjevic: ja se jest bi tut reku za popust, ce bi mi dal razstavni eksponat v delovanju, ampak ne zamerim pa jim, ce ne dajo teh stvari na ogled, ceprav bi si zelel, da bi lahko pogledu monitor pred nakupom.
The reason why most of society hates conservatives and
loves liberals is because conservatives hurt you with
the truth and liberals comfort you with lies.

habermas ::
Kupujem monitor Samsung 2493HM pa bi ga že skoraj naročil, zdej pa vidim da obstajata 2 verziji tega monitorja. Ena je z usb druga pa brez usb huba.
A je kupil kdo ta monitor na mimovrste.com da mi lahko pove če ta verzija ima USB hub? Nujno bi rabil vedet, ker sem že skoraj potrdu naročilo, pol pa berem po forumih da sta 2 verziji.
A je kupil kdo ta monitor na mimovrste.com da mi lahko pove če ta verzija ima USB hub? Nujno bi rabil vedet, ker sem že skoraj potrdu naročilo, pol pa berem po forumih da sta 2 verziji.

bluefish ::
povprašaj na mimovrste. Sicer pa v mnenjih na dnu strani usb ni nihče omenil. Še vedno pa ga lahko vrneš v 15 dneh.

habermas ::
Sem vprašal. Operaterka ni vedela, je vprašala kolega in naj bi bil ampak ni 100%. Sem mislil če kdo ve iz prve roke.

Seto ::
Eno vprašanje: je LP2475w in LP2475 isti monitor?
Ker pri enaa imajo le LP2475, vi pa ves čas govorite o tem z w-jem.
Ker pri enaa imajo le LP2475, vi pa ves čas govorite o tem z w-jem.

skrc ::
uradna oznaka je LP2475W, ampak nekateri kar izpustijo tist "W"
ASUS P5Q Deluxe, C2D Q9300, Asus Silent Square EVO
2x2gb Mushkin 1066mhz, BFG Tech geforce 8800GT OC2,
Seagate 500gb 32mb, Mushkin 650W

LuckyMato ::
Ojla !
Sem pred nabavo monitorja, pa me zanima, katerega od dveh monitorjev z primerjave bi nabavili in zakaj. Moram povdariti, da mi je bolj važnen tip matrike, kot npr. odzivni čas.
http://www.ceneje.si/ap.aspx?idKat=538&...

Sem pred nabavo monitorja, pa me zanima, katerega od dveh monitorjev z primerjave bi nabavili in zakaj. Moram povdariti, da mi je bolj važnen tip matrike, kot npr. odzivni čas.
http://www.ceneje.si/ap.aspx?idKat=538&...

dlicen ::
Jaz sem ravno dobil HP LP2475w in sem zaenkrat kar precej navdušen. Moram ga še poštudirat in tudi skalibrirat, čeprav so barve takole na oko precej pravilne (čeprav odmeven spletni review pravi nasprotno). V splošnem zelo zadovoljen, zaenkrat (pa prihajam z vrhunskega CRTja tako, da sem navajen na določeno kvaliteto).
Pazi, model 2465 je predhodnik 2475 in (uradno) ni več v prodaji. Prejšnji model, v bistvu.
Pazi, model 2465 je predhodnik 2475 in (uradno) ni več v prodaji. Prejšnji model, v bistvu.

lakotnyk ::
jaz bi imel eno vprašanje nasplošno...
če se človek odloči za tak monitor, ki ga je potrebno po nakupu še kalibrirati, in nima znanja kako to narediti. kaj in kako naprej?!
hvala.
če se človek odloči za tak monitor, ki ga je potrebno po nakupu še kalibrirati, in nima znanja kako to narediti. kaj in kako naprej?!
hvala.
les grandes hommes font des grandes erreurs.

Fantje, sem pred precej veliko dilemo. Skoraj trdno sem bil že odločen, da si omislim lp2275w, zdaj pa sem zadnji dni delal neke reči in precej premetaval excelove preglednice ter wordove datoteke ter ugotovil, da še malo več delovnega prostora ne bi škodilo, zlasti z vidika, da imam že zdaj 22". 2275 je prad pohvalil, da ima že out of the box dovolj dobre nastavitve, ki da motijo samo pikolovce, medtem ko pri 2475 izpostavijo prav slabe začetne nastavitve. Prosil bi uporabnike, če malo pokomentirajo to dejstvo, ker se mi res ne ljubi kupovati potem še strojnega kalibratorja, če je slika res bolj slaba kot ne. Aja, zaenkrat imam Samsung 226bw.

Jaz sem svojega LP2475w skalibriral in potrdilo se je, kar se mi je že prej zdelo.
Razlika pred in po kalibraciji je bila zelo majhna, edino svetlost in kontrast sta opazno manj divje nastavljena. To pa lahko narediš tudi brez kalibratorja. Tako, da če se ravno ne ukvarjaš s pripravo za tisk ali s profi fotografijo, je prav vseeno, če ga skalibriraš ali ne.
Razen, če sem jaz imel takšno srečo, da sem dobil pač dobro nastavljen primerek.
Razlika pred in po kalibraciji je bila zelo majhna, edino svetlost in kontrast sta opazno manj divje nastavljena. To pa lahko narediš tudi brez kalibratorja. Tako, da če se ravno ne ukvarjaš s pripravo za tisk ali s profi fotografijo, je prav vseeno, če ga skalibriraš ali ne.
Razen, če sem jaz imel takšno srečo, da sem dobil pač dobro nastavljen primerek.

Fizikalko ::
in kakšne so tvoje nastavitve?
jaz sem ga nastavil "na oko" takole:
brightness: 32
contrast: 82
red: 246
green: 238
blue: 226
jaz sem ga nastavil "na oko" takole:
brightness: 32
contrast: 82
red: 246
green: 238
blue: 226

Ja, super. Potem so skrbi itak odveč. Hvala.

in kakšne so tvoje nastavitve?
Če grem pogledat v monitorjev menu preberem:
brightness: 90
contrast: 80
red: 255
green:200
blue: 210
Skalibrirano s Spyder 3 Pro.

Najbolje, da oba prilepita skrinšot kakšne iste slike, denimo. Ker sodeč po razliki v nastavitvah bi morala biti razlika v sliki opazna. :)

kixs ::
LOL
Slikat bi moral s fotoaparatom. PrintScr vzame dejansko sliko iz racunalnikovega spomina in jo bo vsak monitor po svoje prikazal. Sicer tudi slika posneta z digitalcem ne bo nic kaj boljsa za delat primerjavo.
Svetilnost imas po moje kar prevec. Na HP LP2065 imam 30, Samsung 940BF 35 in LG W2600 pa 10.
lp
Slikat bi moral s fotoaparatom. PrintScr vzame dejansko sliko iz racunalnikovega spomina in jo bo vsak monitor po svoje prikazal. Sicer tudi slika posneta z digitalcem ne bo nic kaj boljsa za delat primerjavo.
Svetilnost imas po moje kar prevec. Na HP LP2065 imam 30, Samsung 940BF 35 in LG W2600 pa 10.
lp

Ja tudi meni se je zdelo, da ta primerjava ne bo pametna, ampak sem mislil, da mogoče pa nimam prav. Ampak tudi s fotoaparatom bi blo zelo LOL, že ker bi bile vidne horizontale zaradi osveževanja monitorja. Pa da ne govorimo o senzorjih, barvnih prostorih, itd.
Glede mojih nastavitev, ja tudi mene visoke številke presenečajo, ampak kalibriran je pač strojno. Pa tudi podobno kot moj stari CRT, tako recimo, da mu verjamem. Pa tudi tiskalnik meče ven zelo usklajene barve.
Glede mojih nastavitev, ja tudi mene visoke številke presenečajo, ampak kalibriran je pač strojno. Pa tudi podobno kot moj stari CRT, tako recimo, da mu verjamem. Pa tudi tiskalnik meče ven zelo usklajene barve.

Hmm, če me spomin ne zapušča, je osveževanje vidno samo na katodnikih.

element ::
Samo v vednost vsem, ki se odločate za HP LP2275w naj povem, da monitor nadležno brni (kot trafo postaja). Mene je zelo motilo, zato sem se zmenil za zamenjavo. Na mojo žalost je drug monitor piskal, še bolj nadležno, kot je prvi brnel. Slika je, ko se monitor ogreje in izginejo zelene črte čez zaslon, po moji oceni, najboljša v 22" rangu. Škoda, da pri HP-ju niso izpilili monitorja do konca, saj daje vtis površno narejenega produkta. Vsekakor pred nakupom preverite na lastna ušesa. Po mojem se splača malo bolj stegnit in vzet LP 2475W, ki je kvalitetnejši v vseh pogledih.

My point exactly - zato sem počakal par mesecev. Pa še novo obračunsko leto je - amortizacija pa to ... ;)

Kaj pa tale LG. Cena je precej uredu. Je to PVA?

hokuto ::
vidim, da nas ima precej monitorje hp2475w, pa me zanima, če je že kdo našel ali se da nastavit, da je "bezel power led" default na off. po cca mesecu sem se namreč čisto rahlo naveličal vsak dan znova oz. vsakič, ko se monitor zbudi, ponovno hodit v menu in to ugašat.
@dlicen... a imaš ti slučajno močno spuščen brightness v nastavitvah grafične, ker jaz imam monitor brightness na 11, pa razmišljam, da bi ga še spustil, s tvojih 90 se mi pa zdi, da bi lahko še sosednjo hišo razsvetlil.
@dlicen... a imaš ti slučajno močno spuščen brightness v nastavitvah grafične, ker jaz imam monitor brightness na 11, pa razmišljam, da bi ga še spustil, s tvojih 90 se mi pa zdi, da bi lahko še sosednjo hišo razsvetlil.
doke!

ThinMan ::
Vse je odvisno od okolja v katerem delaš (luči, ...)
Zato so nastavitve pri vsakem drugačne.
lp,
Zato so nastavitve pri vsakem drugačne.
lp,
----
"We may not be able to control the wind, but we can always adjust our sails"
"We may not be able to control the wind, but we can always adjust our sails"

hokuto ::
to vem thinman, ampak razlika (11-90) se mi zdi tako ogromna, svetlost pri 90 pa tako močna, da po mojem ne more biti samo stvar okolja. poleg tega imajo praktično vsi, kolikor sem lahko videl po forumih ipd, nastavljeno pod 50, zelo pogosto tudi precej pod.
doke!

skrc ::
Ko se monitor kalibrira je itak potrebno izvest kalibracijo v popolnoma temnem prostoru... razne razlike v svetlosti ambienta, dajo pač drugačne nastavitve (bojda res, ampak jaz sem ga zvečer pri ne popolni svetlobi kalibriral in je odličen). Zna pa biti razlika tudi glede grafične kartice.
brightness: 12
R: 215
G: 204
B: 197
(strojno kalibriran z spyder 2 elite)
@lakotnyk ogromno uporabnikov hardforuma, kjer so se o monitorju najprej razpisali ga je skalibriralo ročno, brez kalibratorja.
brightness: 12
R: 215
G: 204
B: 197
(strojno kalibriran z spyder 2 elite)
@lakotnyk ogromno uporabnikov hardforuma, kjer so se o monitorju najprej razpisali ga je skalibriralo ročno, brez kalibratorja.
ASUS P5Q Deluxe, C2D Q9300, Asus Silent Square EVO

tilinho20 ::
Kaj menite o tem? Se mi zdi da je super cena (več kot 30€ ceneje kot drugod)?
Monitor z tn matriko. Ni nič posebnega, temu pprimerna je tudi cena.

tilinho20 ::
Sicer pa tudi mene zanima kateri monitor predlagate. Tr. še ne vem katerega bi sploh vzel (24'' ali 26''), odloču se bom pa glede na velikost, ki mi bo ustrezala. Moniotor pa pa predvsem igram namenjen. Kaj samo TN preostane ali je še kak monitor z PVA matriko ter da ima majhen input lag?

M-XXXX ::
Kaj menite o tem? Se mi zdi da je super cena (več kot 30€ ceneje kot drugod)?
Monitor z tn matriko. Ni nič posebnega, temu pprimerna je tudi cena.
Ko sem linkal je bila cena 30€ nižja (262€

yomama ::
Dokončno sem se odločil kateri monitor si želim in sicer je to: NEC LCD2490WUXi. Zdaj pa ne vem kje bi ga lahko dejansko kupil. Kolikor sem gledal po internetnih trgovinah pri nas ga nimajo. Gledal sem na geheilz pa ga tudi ni. A ima kdo kako idejo kako bi lahko prišel do tega monitorja. Če se prav spomnem je bil enkrat nekdo na forumu, ki je NECe prodajal tko za job... se kdo spomne njegovega nicka da mu napišem ZS.

IVo?

aha kar verjetno pomeni da je itak nemogoče, da bi ga dobil kje. ja fak ane. tole zbiranje monitorja mi traja čist predolgo. kaj je pol best buy non wide gamut monitor trenutno.

opeter ::
Npr. EIZO FlexScan S2431W(H)
Hrabri mišek (od 2015 nova serija!) -> http://tinyurl.com/na7r54l
18. november 2011 - Umrl je Mark Hall, "oče" Hrabrega miška
RTVSLO: http://tinyurl.com/74r9n7j
18. november 2011 - Umrl je Mark Hall, "oče" Hrabrega miška
RTVSLO: http://tinyurl.com/74r9n7j

MrStein ::
Kaj če naročiš iz ZDA ?
Motiti se je človeško.
Motiti se pogosto je neumno.
Vztrajati pri zmoti je... oh, pozdravljen!
Motiti se pogosto je neumno.
Vztrajati pri zmoti je... oh, pozdravljen!

iz ZDA bi verjetno bolj težko naročal tako glomazno zadevo kot je 24" monitor. No, vsaj zdi se mi. Poleg tega ne zaupam najbolj transportu, gre le za občutljivo zadevo. Lahko pa da so to le moji predsodki.. Je kdo že naročal take velike stvari iz ZDA?
Tale EIZO je dobra varianta, moti me le, da nima HDMI vhoda. Čeprav vedno bolj dvomim da bom dejansko šel v to, sem imel željo si kupit xbox360, da bi lahko malo igral igre, saj trenutni PC ne bo kaj dosti poganjal v 1920x1200. Je pa tudi res, da že kako leto nisem nič igral :) in mogoče to res ni najbolj pomembna stvar. Skratka hvala za predlog, moram premislit.
Tale EIZO je dobra varianta, moti me le, da nima HDMI vhoda. Čeprav vedno bolj dvomim da bom dejansko šel v to, sem imel željo si kupit xbox360, da bi lahko malo igral igre, saj trenutni PC ne bo kaj dosti poganjal v 1920x1200. Je pa tudi res, da že kako leto nisem nič igral :) in mogoče to res ni najbolj pomembna stvar. Skratka hvala za predlog, moram premislit.

aalbre ::
Slucajno kdo ve kje bi se se dalo pri nas kupit LG L245WP za cca 430 eur?? Pri solo-tu in PodCeno so ga umaknili iz prodaje... nimam namena dajat 600 eur zanj npr.

aalbre ::
aja, a mi lahko nekdo kot laiku razlozi razliko med SAMSUNG 245B+, SAMSUNG 245B, SAMSUNG 245B MM in SAMSUNG 245B+ MM?? ker razlika v ceni je namrec kar znatna... ce bi se nekdo odlocal za enega od teh monitorjev, katerega bi clovek izbral??