» »

kateri 24" monitor kupiti

kateri 24" monitor kupiti

Temo vidijo: vsi
««
37 / 117
»»

kmetek ::

vsi kar nekaj dobivate strojne kalibratorje, kje ?

zmeden ::

kolikor jaz spremljam zadeve, je ta benko, za ta denar seveda, najbolša izbira. Prad test je vzpodbuden, prebral sem komentarje na hardforumu in ljudje so zadovoljni. Prodaja ga elektronika.si in demise.si. pa če ga boš kupil potem malo napiši kako in kaj :D ne pa tako kot dwinxp, ki je kar pozabil na nas hehehe.

20€ poštnine pa še robe ne moreš vrnt v 14 dnevih če si prmeisliš tko kot je običaj (ali se motim?) ...a je to normalno?

Ja če ga nabavim pade review, obljubim =)

Kaj pa še kaka alternativa temu benkotu, ali je to to, best buy?

kixs ::

Spet razmisljam o menjavi trenutne konfiguracije dualview 21" crt sony + 19" lcd samsung 940bf (tn matrica)

Skoraj 100% sem se odlocil, da mora monitor poleg standardnih vhodov imeti tudi komponentega, kompozitnega, s-video, hdmi...

Glede na to pridejo v upostev hp 2475 ali dell 3008.

Zdej se moram pa samo se odlocit ali je vrednih tisth 700+ € za della :|

Naceloma je tako ali kupim nekaj za male denarje, pa se zaradi tega sprijaznim s pomanjkljivostmi ali pac dam "premium" za bomboncke ;)

Lp

Zgodovina sprememb…

Shkorc ::

Zanima me, koliko je pri Benq V2400W opazen input lag?

Tisti, ki ga imate, se kaj opazi pri igranju hitrejših iger/streljačin?

darkkk ::

Mene pa zanima kako mnenje o naslednjih:
Viewsonic:
http://www.elektronika.si/product_info....

Benq:
http://www.demise.si/product_info.php/p...

Aoc:
http://www.nakupi.net/izdelek_LCD-monit...

Zdaj ona dva spodnja sta cca 330€, viewsonic pa 100€ cenejši. V službi sem imel 22" viewsonica pa ni bil slab, samo zdaj se pa ne morem odločit, ko gre za moj $$$ :D

Aja pa ne rabim nekih uber monitorjev, sicer precej bulim vanj, vendar se ne ukvarjam z grafiko, tako da bi TN moral biti več kot dovolj.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: darkkk ()

DoBri ::

Kakor je povedal že cenjeni kolega:
...problem je v tem, da stojim sredi štacune ko kup nesreče in ne vem kaj kupiti, ker mi po vseh prebranih reviewih in forumih nakup LCDja deluje kot eno veliko breme...

Pa me resno zanima v čem je hec. Ponavadi si si izbral izdelek (tokrat iščem 24" monitor) in izbiral model iz cenovno zgornjih 10% - a tudi ne najdražjega - (trenutno recimo Dell,HP..), malce ošvkrnil reviewe za vsak sučaj in imel si top izdelek.
Zdaj pa, ko berem vse te vrstice ugotavljam, da tudi cenovno najdražji monitorji niso kvalitetni? Mogoče še ni prišel njihov čas, ali kaj?
Več nas je, manj nas ni.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: DoBri ()

bluefish ::

Odvisno od tega, kaj pričakuješ od monitorja. Mnogi ekrani so odlični, vendar nekatere moti ti. input lag, nekatere višji odzivni čas pri kvalitetnejših matrikah,... Tako je težko najti monitor, ki bi ustrezal vsem kriterijem. Je pa tema na ST okoli nekaterih modelov prenapihnjena v smeri iskanja neke über matrike.

Doma sem en teden imel Samsungovo 26" s TN matriko in dobrimi tehničnimi karakteristikami - in ga odnesel nazaj, ker je bila kvaliteta pod vsemi mojimi pričakovanji - četudi nisem pričakoval preveč.

Glede na ceno pri 24" monitorji opazil predvsem dva, Dell (s-pva) in HP (s-ips) [http://www.ceneje.si/ap.aspx?idKat=538&..., pa tudi o njima so mnenja zelo deljena. Igre me ne zanimajo, želim pa monitor, ki bo imel prijetne barve in ne bo vsak "vogal" drugačnega tona. (Ta izkušnja s Samsungom je bila res slaba.)
Več nas je, manj nas ni.

Zgodovina sprememb…

TN se tudi sam izogibam v širokem loku. Trenutno sem na S-PVA in je za moje potrebe odlična, saj ne potrebujem neke vrhunske barvne pravilnosti, kot jo ima S-IPS in tudi ne igram preveč iger (pri tistih dveh strategijah, ki ju igram, je vseeno, če bi imel monitor 50ms zaostanka).

Skratka, pred nakupom je dobro postaviti prioritete in se odločaš na podlagi tega.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: bluefish ()

Imaš prav, ja. Saj zgornja dva sta si dejansko zelo podobna, le malce me muči od kje 100€ razlike. Opazil sem, da se ukvarjaš z tudi s 3D grafiko. Kateremu LCDju si pa ti zaupal "svoje" barve?
Več nas je, manj nas ni.

Od zadnjega nakupa je bilo že nekaj časa in sem takrat izbral Samsung 173P, sedaj pa se že počasi oziram za kaj večjim, saj potrebujem večjo delovno površino - verjetno bo spet kaj s S-PVA ali S-IPS matriko, morda Dellov 20" (več pa že res ne rabim) 2007WFP, kjer je bila na začetku prisotna loterija med omenjenima matrikama, zadnje izdaje pa imajo menda le še S-IPS. Je res, da ga že ne prodajajo več in ga je možno dobiti le še redkih trgovinah, vendar me to ne moti preveč.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: bluefish ()

Dr_M ::

Po specifikacijah se mi zdi tale HP delec najbolj vrhunski monitor za tako ceno, zanima pa me, kako se v praksi obnese??
The reason why most of society hates conservatives and
loves liberals is because conservatives hurt you with
the truth and liberals comfort you with lies.

Po specifikacijah se mi zdi tale HP delec najbolj vrhunski monitor za tako ceno, zanima pa me, kako se v praksi obnese??

Prečesal sem vse trgovine, ki so mi padel na pamet v Lj, ki bi lahko imele prav ta model na ogled. Od obeh prej omenjenih monitorjev HPja in Della ima samo Bigbang prižganega slednjega, HPja pa ni nikjer.

Da ne bom samo pisaril. Glede na fizično nedostopnost se bom najbrž odločal predvsem na podlagi dveh testov istega ocenjevalca:
http://www.tftcentral.co.uk/reviews/hp_...
http://www.tftcentral.co.uk/reviews/del...

Upam, da slednje še komu pomaga. Nikakor pa ne bom pozabil na 8 oziroma 15 dni možnosti vračila blaga, če z njim ne bom zadovoljen.
Več nas je, manj nas ni.

Zgodovina sprememb…

dwinxp ::

Kot obljubljeno, vam lahko sedaj podam eno kratko mnenje Benq V2400W monitorja 24"...

Link PRADA --> Benq V2400W

Zadeva je TN matrika vendar zame se obnese zelo vredu. Barve so realne, ter nobena ne prevladuje kar mi zelo pomaga z delom v photoshopu ter pri kreiranju spletnih animacij v flashu. Nastavitve monitorja v menuju so zelo enostavne, ter tipke za upravljanje tudi zelo posrecene. Vidni koti so za TN matriko zelo vredu, lahko gledam normalno film iz postelje ki je malo nizja kot miza na kateri je monitor. Edini minus ki bi ga dal monitorju je to da zraven ne dobiste DVI kabla...ga je treba dokupiti. Cene pa na kratko...monitor je super za vsakodnevno rabo, ter tudi tiste ki ustvarjate kej v photoshopu ter so za vas barve izjemnega pomena vas ne bo razocaral. Skratka priporocam.

To je to, jst sm zadovoljen z nakupom... lep pozdrav!

Dobri linki ;) :D
Glede na napisano v testu in glede na ceno, bi se jest sigurno odlocu za HPja.

PARTyZAN ::

Tega HPja smo nabavili vsaj trije, ki sodelujemo v temi takoj po izidu.

Jaz ti lahko rečem samo, da je stvar odlična. Če imaš možnost kje dobit kalibrator ... boš osupel :).

Začetne nastavitve, če kalibratorja nimaš. Ostalo fino-nastavi na oko :).

Torej definitivno najboljsi price/performance trenutno?

Prečesal sem vse trgovine, ki so mi padel na pamet v Lj, ki bi lahko imele prav ta model na ogled. Od obeh prej omenjenih monitorjev HPja in Della ima samo Bigbang prižganega slednjega, HPja pa ni nikjer.

Da ne bom samo pisaril. Glede na fizično nedostopnost se bom najbrž odločal predvsem na podlagi dveh testov istega ocenjevalca:
http://www.tftcentral.co.uk/reviews/hp_...
http://www.tftcentral.co.uk/reviews/del...

Upam, da slednje še komu pomaga. Nikakor pa ne bom pozabil na 8 oziroma 15 dni možnosti vračila blaga, če z njim ne bom zadovoljen.

8 dni ne obstaja.

Vprasanje za HP LP2475!

Kako se obnesejo ostali video priklopi (komponentni, kompozitni, s-video)? Med drugim imam namen priklopit PSP in PS2, kaksno kamero.

Danes sem probal Dell-a 3008wfp in ima res okoli 50ms input-laga. Kakor sem uspel probat, ni tako problematicen - kot tudi pravijo na nekaterih forumih - res pa je bil test zelo hiter in slab. Priklop PSP-ja na komponentni vhod me je bolj kot ne razocaral.

Uspel sem probat tudi LG 32" 5700 FullHD LCDTV, vendar samo priklop PSP-ja preko komponentega vhoda. Slika je bila neprimerno boljsa kot na Dell-u. Za normalno PC delo, pa nimam pravega prenosnika, da bi imel FullHD izhod preko DVI (+adapter na HDMI) ali HDMI-ja.

lp

dlicen ::

...Upam, da slednje še komu pomaga. Nikakor pa ne bom pozabil na 8 oziroma 15 dni možnosti vračila blaga, če z njim ne bom zadovoljen.

Kje se da okoli možnosti tega vračanja blaga, če nisi zadovoljen?
Ali ni tako, da lahko vrneš samo izdelek v zaprti embalaži oz. izdelek, ki ima že v štartu napako oz. ne ustreza tistemu kar bi moral?

Zgodovina sprememb…

• spremenil: dlicen ()

Ce narocis robo v spletni trgovini (Mimovrste, Enaa, Comshop...), potem imas dolocen cas 15 dni, nekje tudi 30 dni, da lahko vrnes izdelek in dobis vrnjeno kupnino. Razlog zakaj, ni pomemben.

lp

Zgodovina sprememb…

• spremenil: kixs ()

Aha, tnx.

Phoenix42 ::

pozdrav vsem,

Jst se prav tako odloča za nakup 24' in sem se najprej navdušil nad HP lp2475, potem pa sem prebral vse o wide gamutu in me je to odvrnilo od tega monitorja. Zdaj gledam HP LP2465, zanimiv mi je tudi LG L245WP. Kaj pravite na ta dva monitorja? Priporočate še kakšnega za ta price-range (do 600€)?

Pomembno je, da ima ne-TN matriko in je brez wide-gamuta. Drugače rač. uporabljam za programiranje, net, photoshop, občasno igre.

Phoenix42: kaj je gaumt, mi je pribljizno jasno, ampak kaj tocno mislis z wide gamut?

djordjevic ::

Če prav razumem, so nekatere barve, recimo rdeča, preveč poudarjene. Sicer pa mene tudi zanima kaj več o tem, ako je kak znalec tukaj.
No grave is deep enough to keep us in chains.

MrStein ::

Wide gamut pomeni, da je stvar sposobna prikazat vec razlicnih barv, kot navadni.

Eni monitorji pridejo z hecnim defaultom, kjer je rdeca prevec poudarjena, pa so eni naredili povezavo "wide gamut-->prevec rdece--->slabo-->wide gamut je slab"
Motiti se je človeško.
Motiti se pogosto je neumno.
Vztrajati pri zmoti je... oh, pozdravljen!

Wide gamut pomeni, da je stvar sposobna prikazat vec razlicnih barv, kot navadni.

Eni monitorji pridejo z hecnim defaultom, kjer je rdeca prevec poudarjena, pa so eni naredili povezavo "wide gamut-->prevec rdece--->slabo-->wide gamut je slab"

Dokler ne bo softver napisan tako, da bo prepoznal dodatne barve in prikazoval barve pravilno, potem je to dejansko slabost!

Problem je, da je danes softver napisan za "malo" barv in wide-gamut hardver brez pravilne softverske podpore je prava katastrofa!

Do tell more, please.

Dokler ne bo softver napisan tako, da bo prepoznal dodatne barve in prikazoval barve pravilno, potem je to dejansko slabost!

Problem je, da je danes softver napisan za "malo" barv in wide-gamut hardver brez pravilne softverske podpore je prava katastrofa!

točno tako, več o wide gamutu:
http://www.xbitlabs.com/articles/monito...
http://forums.overclockers.com.au/showt...

Zgodovina sprememb…

Sej za LP2475 monitor pise v testu, ki ga je dal DoBri, da ima monitor zelo slabe barve out of the box, ampak stvar se mocno popravi z kalibratorjem. Torej ne vidim problema tukaj.

Ja, ampak kljub kalibraciji bo monitor še vedno imel širok gamut, kar pomeni da bodo vse barve v programih, ki nepodperajo icc profilov (ki jih je >95%), preveč kontrastne (torej nepravilne).

No zdej pa cakam lastnike tega monitorja, da to potrdijo oz ovrzejo.

Bi mene tudi zanimalo, pa če res, kok se to v praksi vidi. Bi me pa v tem primeru čist razveselil, če se motim.

Mene takisto, s tem da se jaz zanimam za 22-colsko varianto tega monitorja - mi delovna površina čisto zadostuje in še cena je trenutno žepu bolj prijazna kot tista od večjega brata. :D

Fizikalko ::

Ravnokar nabavu ta ekran, prej sem imel LG L245WP.

Vsak ima svoje prednosti, LG ima bolj enakomerno belo, recimo. Pri HP-ju se spreminja od leve proti desni od modrikasto-bele do umazano-bele. Podobne težave so z rjavimi, oranžnimi in rumenimi odtenki. Pri ostalih barvah teh težav nisem opazil, V vseh ostalih pogledih je pa enkraten, barve so po kalibraciji super, ghostinga praktično ni (na LG-ju ga je dosti več, enako je z input lag-om). Vidni koti so precej boljši pri HP-ju, sploh, kar se tiče sivih odtenkov.

Skratka, monitor je ok, ni pa idealen.

Hvala za mnenje.
So barve po kalibraciji naravne ali so v običajnih programih (tistih, ki ne uporabljajo icc profilov) prekontrastne (najbolj se to vidi pri portretih pri katerih je barva kože preveč rdeča)?

Meni se zdi ok.

Fizikalko, kje si ga pa vzel, če ni skrivnost?

Imas moznost, da primerjas z non-wide-gamut monitorjem? Ko sem testiral Dell 3008wfp, sem imel poleg navaden netbook in ceprav sem na oko zmanjsal saturation, se vedno niso bile prave oz. way-off! Ce lahko primerjas, bos hitro videl razliko.

Se vedno cakam na prej postavljeno vprasanje, kako se obnesejo drugi Video vhodi (komponentni, s-video, kompozitni) na HP LP2475? Dell me ni preprical kljub temu, da njegov upscaler hvalijo prakticno vsi revijuji!

lp

Saj sem rekel, da sem imel prej LG L245WP, tko da VEM, kako izgleda ne-wide-gamut ekran.

skrc ::

Jaz sem z mojim HPjem izredno zadovoljen! Nimam nobenih pripomb čezenj. Res, da sem ga strojno skalibriral, ampak tudi z nastavitvami na hardforumu se ga da lepo umerit in prilagodit svojim željam. O preintenzivnih barvah ni ne duha, ne sluha. Tako da iz mojega vidika, mislim da je wide gamut le baw-baw z drugačnim barvnim izgledom, ki je motil nekoga in sedaj lepo potuje z ustnim izročilom naprej. Vedno manj je sRGB monitorjev, zaradi česar pa bodo softwarejevci primorani k izdelavi software ki bo omogočal vse barve.
Zakaj so testi, če jim pa nihče ne zaupa in tu sprašuje za laično mnenje?? brez zamere, ampak monitor je bil v obeh testih odlično ocenjen. Tftcentral je ocenil barve, kot najlepše kar so jih do sedaj videli na testih, oz če jih citiram:
While default colour accuracy was pretty poor, once calibrated the screen offered the best colour results we have seen in our reviews

Kar pa se tiče priklopov pa verjetno vse piše na hardforumu. Namig, kje iskat je pa le ;)
lahko noč
ASUS P5Q Deluxe, C2D Q9300, Asus Silent Square EVO
2x2gb Mushkin 1066mhz, BFG Tech geforce 8800GT OC2,
Seagate 500gb 32mb, Mushkin 650W

Zgodovina sprememb…

• spremenil: skrc ()

Aja, vzel sem ga pri 5pik.si. So zelo prijazni, pogledali so mi prej tudi za mrtve pixle (v nasprotju z Enaa, kjer so me celo prepričevali, da če bom vrnil zaradi mrtvih pixlov, tistih 15 dni ne velja, sploh, če gre za pravno osebo (vzel na sestrino firmo). Ja, valda.

@skrc za laično mnenje sprašujem, ker na testih in v raznih diskusijah wide-gamuta povsod piše v stilu: na takem monitorju bodo barve bolj kontrastne, to pa ni najboljš, etc. Redko pa najdeš neko subjektivno oceno kolk se to dejansko pozna. Najraje bi človek to v živo videl, a kaj ko teh boljših monitorjev v večini fizičnih trgovin nimajo, pa še tam kjer imajo so neskalibrirani.

Tko da hvala za vaša mnenja, jst sem se odloču da kar tega hp-ja kupim, če mi ne bo vredu ga pa še zmeri lahko vrnem.

Vedno manj je sRGB monitorjev, zaradi česar pa bodo softwarejevci primorani k izdelavi software ki bo omogočal vse barve.

Pa upimo da bo čim prej.

Fizikalko:
fino je primerjat monitorja side-by-side. Oci namrec hitro lazejo (se prilagodijo).

skrc:
verjemi, da sem ze prebral celotno 70+ strani o HP-ju, pa 30+ strani o Dell-u... itd. Vecina folka gor priklopi Xbox 360 ali PS3 na HDMI, pa itak sama konzola naredi upscaling na HD resolucijo. Pri tem mora kvaliteta biti vsekakor zelo dobra. Js bi pa priklopil tako PSP (kvazi 480p oz 272p) in PS2 preko S-videa. Kamerca mi vsaj podpira HDMI in 720p.

Najblizje prikaze razlicen output tale post. Kako pa izgleda tekoci video (igra) pa je vprasanje. Dell 3008wfp ravno pri igri naredi precej obupno sliko.

Kar se tice barv. Res bi rad videl kako izgleda po kalibraciji - neki resni, strojni. Ocitno bo potrebno potem odsteti se nekaj € za Spider3pro :|

Aja, vzel sem ga pri 5pik.si. So zelo prijazni, pogledali so mi prej tudi za mrtve pixle (v nasprotju z Enaa, kjer so me celo prepričevali, da če bom vrnil zaradi mrtvih pixlov, tistih 15 dni ne velja, sploh, če gre za pravno osebo (vzel na sestrino firmo). Ja, valda.

prasec. baraba!

Hja, vaša cena je pač orenk previsoka, medo.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Fizikalko ()

skrc ::

@Phoenix42
Dell-a sem videl razstavljenega zgolj v BOFu, pa še to zgolj enkrat. HPja bi se pa verjetno dalo videti v CGSu v Ljubljani na Brnčičevi, kjer so pogodbeniki z HPjem in vem da imajo tudi testno sobo z HP izdelki. Najbolje, da jih pokličeš in povprašaš kako je s tem in če ga imajo razstavljenega. Malce "prefrišen" model je obenem pa že izven tistega cenovnega razreda za rajo, da bi se ga splačalo imet razstavljenega in na zalogi.
@kixs97
Ne vem iz kod si, ampak če si pripravljen priti v Kranj lahko mojega sprobava. Je strojno skalibriran z Spyder2Pro.
ASUS P5Q Deluxe, C2D Q9300, Asus Silent Square EVO
2x2gb Mushkin 1066mhz, BFG Tech geforce 8800GT OC2,
Seagate 500gb 32mb, Mushkin 650W

skrc:
sem iz LJ. Ce se odlocim in ce bos imel cas, se bova kaj zmenila :) A Spyder2pro omogoca kalibracijo wide-gamut monitorjev - nekateri na forumih pravijo, da ne?

Eno vprasanje za "trgovce" oz. prodajalce, ki jih je nekaj na forumu:

Zanima me, kako je s temi razstavljenimi monitorji/TV-ju v trgovinah (BigBang, Merkur, Harvey Norman...), ki so vklopljeni prakticno 11-12ur na dan in to nekaj mesecev. Kot vidim, pa dejansko kupis prav tega, saj nimajo vec kosov na zalogi, nekje originalno zapakiranih.

Brat je pred nekaj meseci kupil en 24" monitor preko neke spletne trgovine, bil je cel prasen in poln prstnih odtisov in slabo spucan zaslon. Ker je ze itak dobil zadnji kos v Sloveniji, se potem ni nic pritozil.

Dobis zato kaksen popust?

lp

Zgodovina sprememb…

• spremenil: kixs ()

Dobis zato kaksen popust?

Zaradi takih, prodajalci zelo neradi dajo monitorje na ogled, sploh drazje.

Hja, vaša cena je pač orenk previsoka, medo.

pust ti spletno meni se reče.
««
37 / 117
»»