» »

kateri 24" monitor kupiti

kateri 24" monitor kupiti

Temo vidijo: vsi
««
39 / 117
»»

skrc ::

@yomama: daj šanso HPju in sem prepričan, da te ne bo razočaral. Tudi wide gamut ni tak bavbav, kot eni vpijejo. Slej ko prej bodo vsi wide gamut. Tudi cenovno je verjetno trenutno najbolj ugoden, saj te bo prišel cca 550€, medtem ko je Eizo-tov S2431 vsaj 800€. Za ta denar imaš pa že HPja + kalibrator (spyder pride nekje 120€). Nočem te prepričat... je le prošnja, da sprobaš in prihraniš kak euro :)

Še en namig, če se boš vseeno odločil za eizo-ta ali pa katerega drugega... poglej malo na *.co.uk straneh, saj je funt grozno slab napram euru.
ASUS P5Q Deluxe, C2D Q9300, Asus Silent Square EVO
2x2gb Mushkin 1066mhz, BFG Tech geforce 8800GT OC2,
Seagate 500gb 32mb, Mushkin 650W

sword ::

Lep pozdrav!

Kakšno je kej vaše mnenje o Samsung T240 LCD monitorju?

http://www.mimovrste.com/artikel/265005...

http://www.samsung.com/us/consumer/deta...

Dr_M ::

TN matrika. Tak kot vsi ostali TN monitorji.
The reason why most of society hates conservatives and
loves liberals is because conservatives hurt you with
the truth and liberals comfort you with lies.

alexa-lol ::

Lep pozdrav!

Kakšno je kej vaše mnenje o Samsung T240 LCD monitorju?

http://www.samsung.com/us/consumer/deta...

jaz ga imam namen kupit :)
zlo je lep :)

Samek1337Q ::

Sam sem si začel nagledovati Dell E248WFP, pa me zanima, če ma kateri kakšne izkušnje z njim oz. še boljše - če si ga lasti, ter bi bil pripravljen malo povedati, kako mu služi.

Lp, Samek1337

S tem se res nisem dosti ukvarjal ... kakšne so slabosti TN? in prednosti seveda ...

Prednosti TN matrike...hm, nizek odzivni cas, nizek input lag (opazi se pri igrah, drugje ne). Aja, pa cena.
Slabosti so pa izjemno slaba slika in zelo ozek vidni kot. Ze pri manjsih monitorjih se barva na robovih spreminja, na 24" je pa to ze zelo opazno.

kixs ::

Fantje ne pretiravat... TN matrica je cisto v redu za normalnega uporabnika. Vedet moras slabosti in to je vse. Slika je cisto dobra in vidni kot se ne spremeni kaj veliko, ce sedis pravilno pred monitorjem. Priporocam pa tak monitor, da lahka nastavis visino.

Dolgo casa sem iskal kak pameten monitor, pa sem na koncu pristal na TN 26" LG 2600H. Ce bi ze prej sel gledat TN matrico, bi ze prej bil zadovoljen uporabnik. Tako pa sem leto in vec cakal na dober IPS, ki pa tudi za zelo velik denar ne ponuja bistveno vec. Sicer pa vsak LCD, tudi PVA in IPS, malo spreminja barve glede na vidni kot.

Kot pravim, za normalno, domaco uporabo je TN vec kot dovolj. Za profice, ki res potrebujejo prave! barve!, pa TN ni dober.

lp

Dej no, ravno ta vikend sm punci pripravlju HP notebook 15.4". Poraz od slike. Pa ni velik, ampak ima robove cisto drugacne barve, kot sredino...
Tn monitor je dober samo za tistega, ki je ze rahlo slep in mu je useeno.

zile ::

Ekrani na notebookih so pa res extra slabi, navkljub manjšemu pixlu.

lopov ::

Tudi jaz ne bi posploseval TN matriko na laptopu in desktop monitorjih -- na mojem laptopu je ekran v kur**, je glossy in nikakor ne morem naštimat kolikor toliko normalnih barv, nezmožen za delo na prostem in podobno.

Na drugi strani je kolegica kupila Samsung 245B (brez +) 24" monitor s TN matriko in je super -- vidni koti pri delu zelo dobri, barve super, postavljen pa je tako, da je v ozadju okno in nič ne moti.

Sam imam Dell 2408 WFP (S-PVA, nekalibriran) in občasno delam tudi z njenim -- razlik praktično ne opazim oziroma jih moram prav iskati.

DejaVu ::

kaj pravite na monitor samsung T260 HD? ze ima kdo? kaksne kritike?

Dr_M:
Vsakemu svoje.

Za moje pojme IPS/PVA ni vreden tiste cene. Pa uporabljam HP LP2065 (S-IPS) v sluzbi ze par let in ti ne bom rekel kako sem alergicen na slabo sliko.

Ja, notesniki imajo pa res obupno slabe vidne kote, ce bi imel take tisti LG 26", verjemi, da ga ne bi imel.

Poudarjam, pri normalnem delu (internet, office, filmi, igre), ni skoraj nobene razlike. Ce bos sel iskat slabosti, jih pa hitro najdes. Se posebej na kaksnem sivinskem prehodu.

Monitor je neki, kar ne kupujes vsak dan. Kar je veljalo pred leti za CRT monitorje, velja tudi danes za LCD monitorje.
Splaca se dat malo vec (sej boljsi monitorji niti niso vec tako svinsko dragi).
Zanimivo je, da me na fotrovem 19" TN samsungu hitrej zacnejo oci bolet, kot na 19" CRTju, ki ga se imam doma.

Hotel sem kupiti Dell 3008WFH... pa ga zaradi pomankljivosti nisem. Tako, da ni vse v ceni. Tako sem se potem raje odlocil za TN matrico, za relativno malo denarja in za ta denar tudi ne pricakujem TOP monitorja. Je pa vsekakor boljsi od pricakovanj.

Mene oci ne bolijo ne na 21" CRT-ju, ne na 19" TN Samsungu, ne na 20" S-IPS, ne na 26" TN LG.

kaj pravite na monitor samsung T260 HD? ze ima kdo? kaksne kritike?

Pac TN matrica, ima svoje prednosti in slabosti. Za TN monitorje priporocam takega, ki ima moznost nastavitev visine. Saj ga tako lazje prilagodis in pravilno nastavis polozaj zaradi slabih vidih kotov.

wade ::

@kixs97

Si morda videl razliko med W2600H in W2600HP oziroma med PF in BF? (prvi ma TN, drugi S-IPS)
V ceni je razlika tam nekje 200€, kar se mi ne zdi veliko. (v avstriji stane 530€, kar je za tako velikost in S-ips verjetno najceneje)
Jst sedaj edin razmišljam še med tem LGjem in pa Dellom, 2709W.

W2600HP ima pri nas naceneje Partners.si.

Zakaj se nisem odlocil zanj:
1. Wide-gamut matrica
2. precej drazji kot v tujini

W2600H sem postavil tako, da mi ga ni potrebno premikat, ko delam za mizo ali lezim na postelji in gledam filme. Zato me TN in slabi vidni koti naceloma ne motijo in jih sploh ne opazim.

Vsi DELL-i imajo za mene nesprejemljivo prevelik input-lag - na zalost :(

janwoolf ::

Kateri monitor (22" al 24") meni priporočate? Igral bom igre (fc2, mirrors edge, css, crysis), oblikovau adobe.. grafa je 8800gts 512mb. Zaslon mora biti kvaliteten. Cena do 250€. kupil bom v trgovini big bang (ker imam bone 150€). Hvala in lep pozdrav.
C2D E8400, Crucial Ballistix Tracer 2x1gb PC-8500,
P5K-E, XFX 8800GTS (G92) 512MB,Antec nine hundred
cooling 4x120mm and 1x200mm, Enermax Infiniti 650W

Hvala za razlago. Kljub temu, da bi rad popazil na oči in si želim dobre slike, so cene monitorjev z drugačno matriko smešno visoke in preprosto ne mislim dati toliko denarja. Medtem ko je nenastavljivost višine kar hud downside ... bom pogledal še druge opcije.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: sword ()

bluefish ::

Zaslon mora biti kvaliteten. Cena do 250€.

Tole dvoje si nasprotuje. Seveda vem, da ti bo TN čisto zadostoval, vendar pa je pojem kvalitete dokaj širok.

djordjevic ::

Sem ravno hotel napisati enako. Se mi zdi, da se je narod malo razvadil in ima zadnje čase huuuudo visoka pričakovanja, predvsem v smeri budget cena/ profi lastnosti. Nekoč smo dajali za 17-colske trinitrone po 100 jurjev in več, danes pa bi imel narod 24-colske kakovostne zaslone ... Ne vem, no. Mi je čisto jasno, da se zadeve cenijo čez vse meje, samo dajte malo preračunat stvari. Kdaj si pa dobil za 65.000 SIT kakovosten zaslon?
No grave is deep enough to keep us in chains.

@bluefish
kateri lcd meni priporočate?
Kater je dobr?
http://www.bigbang.si/racunalnistvo/mon...

Zgodovina sprememb…

• spremenil: janwoolf ()

yomama ::

ta monitor sem videl v živo pri enem kolegu. men se je zdel čisto v redu, vidni koti niso bili tako slabi, barve so bile vredu, za nekega povprečnega uporabnika gotovo dober nakup. tudi kolega je čisto navdušen nad njim.

opeter ::

Sem ravno hotel napisati enako. Se mi zdi, da se je narod malo razvadil in ima zadnje čase huuuudo visoka pričakovanja, predvsem v smeri budget cena/ profi lastnosti. Nekoč smo dajali za 17-colske trinitrone po 100 jurjev in več, danes pa bi imel narod 24-colske kakovostne zaslone ... Ne vem, no. Mi je čisto jasno, da se zadeve cenijo čez vse meje, samo dajte malo preračunat stvari. Kdaj si pa dobil za 65.000 SIT kakovosten zaslon?

Okoli leta 2003, ko sem kupil svojo 20,1" iiyama CRT-ja z Diamontronom.
Hrabri mišek (od 2015 nova serija!) -> http://tinyurl.com/na7r54l
18. november 2011 - Umrl je Mark Hall, "oče" Hrabrega miška
RTVSLO: http://tinyurl.com/74r9n7j

Matev ::

leta 2004 je bil kakovosten 19 inčni diamontron okoli 90K
kvalitete 19inčni natural flat samsung pa okoli 65K

20 in več inčni so bili ustrezno dražji

aalbre ::

ajde poznavalci... kaj je bistvena razlika med LG L246WH in LG L246WHX?? odlocam se da bi kupil enega ali drugega. ima kdo kaksno mnenje glede kvalitete teh monitorjev? zavedam se da imata obadva TN matriko sam za mojo uporabo (filmi, igre, office, splet) bi blo verjetno dost dobr, glede na to da se ne ukvarjam z nekim graficnim oblikovanjem?

Kateri 24" lcd meni priporočate. Do 280€. rabil bi za igre splet, film, oblikovanje..

katera je boljsa?

Zgodovina sprememb…

bluefish ::

povprečen TN ekran. Malo moti 160/160 vidni kot, saj imajo mnogi vsaj stranskega na 170.

160 - 170 je kaj razlika. mislim da ni velika razlika.. mam prav?

pa kateri 24" lcd meni priporocate?

Zgodovina sprememb…

leta 2004 je bil kakovosten 19 inčni diamontron okoli 90K
kvalitete 19inčni natural flat samsung pa okoli 65K

20 in več inčni so bili ustrezno dražji

2003-ga je kolega kupil 19" Samsung SyncMaster 959 NF za 52000 Forintov (na Madžarskem).

MrStein ::

janwoolf:
160 - 170 je kaj razlika. mislim da ni velika razlika.. mam prav?

Tiste številke nimajo veze z realnostjo.

Na TN matrikah je uporaben vertikalni kot (torej kolko tolko nespremenjena slika, na oko, brez fensi meritev) okoli 50 stopinj. Pol je že slika bleda, v negativu, preosvetljenja/pretemna, v mavričnih barvah itd.
Horizontala je boljša, recimo da je do 100 stopinj znosno.

To je seveda odvisno od monitorja do monitorja. Imaš Mercedese in imaš Jugote.

Pri S-PVA pa je vidni kot skoraj do 180 normalen. (prej bo slika ngledljiva, ker pač od strani ne vidiš ekrana, kot pa zaradi omejitve LCD tehnologije).
Motiti se je človeško.
Motiti se pogosto je neumno.
Vztrajati pri zmoti je... oh, pozdravljen!

Zgodovina sprememb…

• spremenil: MrStein ()

Dell 2407WFP-HC S-PVA Color Shift #1
Dell 2407WFP-HC S-PVA Color Shift #2

Kot sem ze prej napisal, VSE LCD tehnologije imajo tezave z menjavo barv/kontrasta ob gledaju pod kotom. Res pa je, da se veliko najslabse odreze TN. Po vecini pa je TN cisto dovolj dober za normalno delo.

lp

Zgodovina sprememb…

• spremenil: kixs ()

Ja, na (S-)PVA se temni deli slike osvetlijo, če ne gledaš pod pravim kotom.
Je pa to precej manj moteče, kot TN problemi.
Motiti se je človeško.

nitro2 ::

že nekaj časa spremljam tole temo...
zanimivo se mi zdi, da nič ne omenjate philipsovih 24 inčnikov...
v službi uporabljam philipsa 240bw...poceni zadeva ima pa fantastično sliko...
imel sem možnost preizkusit LG, samsunga, HP, vse 24 inčni modeli, ki jih tu omenjate ...noben mu ne sega niti do gležnjev. Vse sem imel nekaj dni na probi tak, da ne govorim v tri dni.
Zanima me, če je še kakšen uporabnik omenjenega modela.
Lp

imel sem možnost preizkusit LG, samsunga, HP, vse 24 inčni modeli, ki jih tu omenjate ...noben mu ne sega niti do gležnjev. Vse sem imel nekaj dni na probi tak, da ne govorim v tri dni.
Lp

Ajej, primerjaš TN panel z xPVA in xIPS monitorji? Not good. Ta Philips se lahko primerja zgolj s kakim Samsungom 245B. Za igre, film super. Za grafiko žal... ne. Sploh s 160° / 160° vidnim kotom.

vsi so TN matrika
govorim o monitorjih v rangu okoli 300€

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: nitro2 ()

Vse je fantastično. Le dovolj slabi objekt za primerjavo moraš najt.
240BW imam ravno pred sabo ;)
Tipičen TN.
Motiti se je človeško.

Lp

Hehe, da te presenetim :) Veš, obstaja podjetje LG.Philips ;) In povečini imajo LGji in Philipsi isto matriko, tako da res govoriš v tri dni :) Najnovejši HP LP2475W ima isto LG.Philipsovo S-IPS matriko ;) Zgolj v vednost...
Očitno nisi dobro sprobal, ali pa jih nisi pred testom nastavil

dlicen ::

Lp

Hehe, da te presenetim :) Veš, obstaja podjetje LG.Philips ;) In povečini imajo LGji in Philipsi isto matriko, tako da res govoriš v tri dni :) Najnovejši HP LP2475W ima isto LG.Philipsovo S-IPS matriko ;) Zgolj v vednost...

Če imajo isto matriko sploh še ne pomeni, da imajo tudi isti performance.
Matrika je samo en del monitorja.
Pa saj je bilo podobno tudi s CRT monitorji: katodne cevi so množično izdelovali nekateri proizvajalci (npr. Samsung), s temi elementi pa so praviloma druge firme (npr. Mitsubishi) delale precej boljše monitorje, kot proizvajalec katodnih cevi sam.

Pa kje najdes Mitsubishija s Samsungovo katodno cevjo? Bilo pa je res obratno pri Samsung NF seriji.

ah bolj sem ciljal na to, da zagovarja Philipsa in nasprotuje LGju, ko pa je ista firma z svojo tehnologijo.

@skrc

vem vem :)
pa da te presenetim
octavia ima tudi podvozje od audia A4 pa še zdaleč ni audi :)

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: nitro2 ()

dzinks63 ::

Off topic, octavija ima podvozje od golfa in ne more biti niti passat, kaj šele a4.

Hehe, kakšnega je nitro2 mimostrelil :D

dlicen ::

Pa kje najdes Mitsubishija s Samsungovo katodno cevjo? Bilo pa je res obratno pri Samsung NF seriji.

U fak, zgleda da se staram in spomin ni več ta pravi. Sori, sem ju zamenjal med sabo.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: dlicen ()

kakšen slap in the face sem fasal :))
sorry, ampak mi je octavia lepš kot a4... vsaj scout verzija 8-)argh!

deadbeef ::

Jaz sem se odloču za HP LP2475w dobim ga začetek drugega mesca. Upam, da bo kul :) Zdej nevem ali je nuja kalibrirat monitor, v primeru, da bi prosil katerega koli tukaj, če mi ga bo mogoče lahko skalibriral, mu dam za kakšno pivo :) ker kalibratorja za 100eur nočem kupovat pa tut nevem kako se to kalibrira. Sem pa iz okolice Kranja.

djordjevic ::

Poceni varianta je, da prosiš koga za nastavitve in vidiš, ali tebi ustrezajo.
No grave is deep enough to keep us in chains.

BuzzFuzz ::

Jaz sem se odloču za HP LP2475w dobim ga začetek drugega mesca. Upam, da bo kul :) Zdej nevem ali je nuja kalibrirat monitor, v primeru, da bi prosil katerega koli tukaj, če mi ga bo mogoče lahko skalibriral, mu dam za kakšno pivo :) ker kalibratorja za 100eur nočem kupovat pa tut nevem kako se to kalibrira. Sem pa iz okolice Kranja.

Mogoče ti bo kaj pomagal tale review
http://www.tftcentral.co.uk/reviews/hp_...
««
39 / 117
»»