» »

kateri 24" monitor kupiti

kateri 24" monitor kupiti

Temo vidijo: vsi
««
36 / 117
»»

Matev ::

kmetek
ok je

Surfar ::

Mene pa zanima kateri izmed teh je najbolje kupit?

Samsung SyncMaster T240

Samsung SyncMaster 245B plus

LG Electronics Flatron W2452T

Vsi so okoli 270 evrov (+-10 evrov)

Alencica ::

Ali mi lahko kdo prosim pojasni, kaj je razlika med 22", 24" in 27" monitorjem z isto resolucijo (1920x1200).

Pa tudi v čem točno se razlikuje PVA od TN matrike in zakaj je to važno, oz. s čem se moraš ukvarjat na računalniku da pride ta razlika v matriki do izraza (pisarna, video edit, igre, dolžina časa [2 ali 10ur] pred monitorjem ...)?
Sem prebrala na wiki vendar mi ni jasno.

yomama ::

Razlika je v tem koliko je velika pika. po domače rečeno, na vseh monitorjih vidiš enako "mnogo" slike, le da je pri 22" ta slika najmanjša in 27" največja.

tudi na hitro in po domače. TN matrike imajo slabe vidne kote, slabo reprodukcijo barv (barve, ki jih vidiš na ekranu niso enake realnim barvam), dobra lastnost pa je cena in odzivnost. Pri PVA je pa ravno obratno, s tem da obstajajo modeli, ki ne trpijo za visokimi odzivnimi časi.

>>> mi lahko kdo prosim pojasni, kaj je razlika med 22", 24" in 27" monitorjem z isto resolucijo (1920x1200).

tiste številke z dvema črticama so veliksoti diagonal

ločljivost je pa enaka pri vseh - če piše 1920x1200

čeprav dvomim da imajo 22inčneži takšno ločljivost

kixs ::

čeprav dvomim da imajo 22inčneži takšno ločljivost

Nekateri imajo.

potem je nejenosvneje reči da je razlika med tem

da pri 22inčnežu z ločljivostjo 1920x1200 - teksta skoraj ne vidiš brati
na 27inčnem s takšno ločljivtjo - pa še stara mama lahko bere

MrStein ::

Oziroma res preprosto: 27" je večji od 22" ;)
Motiti se je človeško.
Motiti se pogosto je neumno.
Vztrajati pri zmoti je... oh, pozdravljen!

ali pa
razlika je v tem da je en 22 drugi 24 in tretji 27 inčni

Alencica ::

Pa sej vem, da so tiste oznake za velikost zaslona, samo ni mi bilo jasno, kako se to odraža dejansko, torej resnično.

Yomama, tnx za pojasnilo o matriki, torej za nezahtevne uporabinke TN za proje pa PVA. Matev ok, sem dojela, posebej pri 22 pa 27 stara mama analogiji.

destiny ::

torej za nezahtevne uporabinke TN za proje pa PVA

Ne čist tko :)
TN za nezahtevne uporabnike, PVA/MVA in IPS variante pa za bolj zahtevne uporabnike. Pro-ji gledajo (naj bi) poleg matrike še na elektroniko.

SasoS ::

Jaz osebno se ne smatram ravno za proja (no ja, sem veliko za mašino, ampak za barve in podobno mi pa bolj dol visi) pa ne povoham več TNja. Predvsem gre zaradi kota od spodaj, če se malo zlekneš in hočeš pogledat en film, na takem ekranu ne vidiš nič...

skrc ::

22'' z ločljivostjo 1920x1200 je npr. Lenovo ThinkVision L220X
Alencica: imajo enako ločljivost, le da je velikost posamezne pike različna. Torej če na širino 22'' monitorja stisneš 1200 pik, je verjetno jasno, da bodo manjše kot pa na širini 27'' monitorja.
Z matrikami je pa tako, da ne moreš imeti vsega, četudi se počasi prepad med razmerjem odzivnost:kvaliteta slike oža. Torej če želiš odzivno sliko z malce slabšimi koti in slabšo kvaliteto slike izbereš TN, če želiš super sliko za domačo rabo z dobrimi vidnimi koti izbereš PVA ali pa MVA, če pa si pro in želiš najlepšo kvaliteto slike :) pa posežeš po IPS. V tem vrstnem redu gredo nekako tudi cene.
ASUS P5Q Deluxe, C2D Q9300, Asus Silent Square EVO
2x2gb Mushkin 1066mhz, BFG Tech geforce 8800GT OC2,
Seagate 500gb 32mb, Mushkin 650W

Zgodovina sprememb…

• spremenil: skrc ()

RookY ::

Ima kdo izkušnje s temle 26" monitorjem? Številke, ki jih obljublja so obetajoče.

klik

Juhu juhu spet bom bruhu

Celoten opis, pregled, test in ocena:

http://www.prad.de/en/monitore/review/2...

Na kratko, kar dosti monitorja za "dobro" ceno, a TN matrica naredi svoje. Ce nisi prevec zahteven glede vidnih kotov in barv, potem bo OK.

Conclusion

The Fujitsu-Siemens Scaleoview Q26W-1 has a wide range of features, including additional video inputs for consoles, Sat receivers or DVD players and a USB hub as well as speakers. The excellent manufacturing quality and design of the 26-inch model truly earn the title "Luxury" which Fujitsu-Siemens uses for the LCD monitor on its homepage.

Less luxurious is the TN panel used, the viewing angles of which are not sufficient for a 26-inch model, especially if the viewer changes his/her seated position in multimedia usage. This spoils the overall impression, even if the subjective colour reproduction is very pleasant when the screen is viewed from the front. In addition, the Q26W-1 falls down when it comes to brightness distribution and displays deviations in brightness which are even visible with the naked eye on homogenous image surfaces.

For occasional gamers, the 3 ms fast LCD monitor is very suitable, since the overdrive is almost perfectly set up. The input lag it causes (2 frames on average) could, however, prevent hardcore gamers from buying the model. Older games can be displayed as justified if desired; the interpolation performance is good and can be adjusted manually thanks to the sharpness function.

The Scaleoview Q26W-1 is not suitable for graphics editing, but it was also not designed for this purpose. Although the colour space is larger than on conventional monitors, the coverage of sRGB and AdobeRGB could be better in terms of the blue hues. Thus, the advantage of the extended colour space is limited to the subjective impression.

At a price of less than 500 Euro, the FSC Scaleoview Q26W-1 presents itself as an inexpensive multimedia monitor for playing back many different input signals. Through its large number of connection options, its integrated speakers and PIP function, the LCD monitor can be used as a central playback model. The OSD settings "16:9" and "4:3" are helpful. If you can live with the flaws described above, you will receive a well-equipped multimedia monitor with this model.

Overall rating: Satisfactory

zmelkoow ::

LP!

Tudi jaz sem se odločil za menjavo CRT monitorja.
Potrebujem price/performance 24" monitor, ki bi se uporabljal za pisarniško delo, internet in pa tudi za obdelovanje fotografij / grafiko.
Dell/NEC/HP so mi malce predragi zato sem gledal ali Hyundai W241D (S-PVA) ali LG L245WP (P-MVA).
Ali ima kdo izkušnje s temi monitorji ali naj vseeno še dodam tistih 100-200€ za kakšen drugi model?

Hvala

Z

opeter ::

Mislim, da je vseeno, katerega boš izbral, ker sta oba, torej Hyundai W241D (S-PVA) in LG L245WP (P-MVA) odlična monitorja. Če pa imaš seveda kaj višek denarja, pa poglej za dražjimi monitorji, npr. Samsung 245T.
Hrabri mišek (od 2015 nova serija!) -> http://tinyurl.com/na7r54l
18. november 2011 - Umrl je Mark Hall, "oče" Hrabrega miška
RTVSLO: http://tinyurl.com/74r9n7j

Ni zdaj en HP-jev model z IPS matriko za podobno ceno ?

HP LP2475w

Sice je kakih 70 EUR dražji, ampak za premislit.
Motiti se je človeško.

Ja, tale HP je odličen. Samsung ima "zgolj" S-PVA panel.

Odvisno zakaj rabis je PVA boljsa od IPS (video, grafika...).

lp

Lahko malo več detajlov ?
Sem mislil, da IPS prekaša PVA v vsem.
Motiti se je človeško.

Ne. Prednost je predvsem v prikazovanju crne barve (kontrast) in je zaradi tega boljsa pri videu in kjer so barve pomembne.

The S-IPS panel convinces with its very large viewing angle and a subjectively good homogeneity. The contrast values of the S-IPS panel are convincing, although they cannot equal the quality provided by modern S-PVA panels.

Imajo pa IPS boljso odzivnost in je zato bolj primerna za all-around monitor.

lp

Heh ?
IPS ima še slabšo črno kot S-PVA ?
(izkušnje imam le z enim modelom, Hyundai W241D)
Motiti se je človeško.

bluefish ::

Pri IPS črna na rahlo potehne proti vijolični. S-PVA teh problemov nima.

PVA monitorji imajo najboljso crno kar je mozna na LCD-jih. Zato je tudi najvec LCD TV-jev PVA.

lp

Ja, tam potegne na sivo ;)
Motiti se je človeško.

dwinxp ::

Malo sem pregledal to temo, ker ravno kupujem nov monitor. Prosil bi za vase mnenje pri moji izbiri, namrec da takoj ze povem izbiram med TN monitorij, ker za kake boljse glih ne bi dajal 500€.
Najvec kar delam so kaksne spletne strani, ter fotografije obdelujem. Veckrat pa tudi kaksno igrco obrnem ali pa pogledam kak film.

Se pravi zanimajo me predvsem teli:
- Benq V2400W 335€
- HP W2228H 235€

To sta moja 2 favorita v kategorijah 22 ter 24... Ce imate kaksnega drugega, mi kar povejte pa bom pogledal ce mi pride v upostev. Po testih kar sem prebral imata oba dobro razmerje barv, glossy sta tut oba... tako da sta dobila se kar pohval, zato pa tudi vas tukaj se dodatno sprasujem za mnenja.

In pa se skoraj najbolj vazno vprasanje se splaca dodatnih 100€ za 24" v tem primeru ?

Utk ::

To veš samo ti. Zarad velikosti najbrž ne, zarad ločljivosti pa morda, če ti to kaj pomeni.

Ja pri oblikovanju www strani ter fotografij, vecja kot je resolucija bolje je, to veste tudi vi. Samo tako me zanima vas pogled v to... ce odtehta do 100€... ? :D

IVo ::

Splača se pogledati http://www.aoc-europe.com/wEn/monitors/... Mislim da boste presenečeni; vsaj jaz sem bil...

Buggy ::

Jaz sem v akciji za 197€ kupil 23" FullHD Fujitsu ST3230T in sem z njim zelo zadovoljen. Slika v igrah ko jo spremenim na manj kot 1080P je se vedno super, filmi zgledajo na tem monitorju fantasticno, je pa res da mi je referenca prejsni 19" CRT :)

Jaz osebno vem, da za obdelavo slik TN matrike ne bi kupil. Če trenutno ni dovolj denarja, bi malo potrpel in šprala, dokler imam denar za kakšen xPVA monitor.

shark_nm ::

Kako se kaj obnese tale monitor SAMSUNG LCD monitor 24" 245B. Mišljeno predvsem za gledanje filmov in igranje špilov.

lp

Kako se kaj obnese tale monitor SAMSUNG LCD monitor 24" 245B. Mišljeno predvsem za gledanje filmov in igranje špilov.

lp

Več kot dobro!

shark_nm ::

Ali je bolje investirat v SAmsung T220 ?

Enostavno vprasanje:
Kaj bi vi vzeli na mojem mestu izberite enega od nastetih ker sem v dilemi :)

- HP Pavilion W2228H 22" 235€
- Benq V2400W 24" 335€
- Samsung T240 24" 329€

Se najbolj se nagibam h BenQ...edino kar me moti tukaj je BenQ sam, namrec zanima me kako se tile monitorij obnesejo...da mi ne bo crknu po 2 mescih recimo :D Za Samsunga vem da je vredu zadeva imamo doma televizijo ter jaz mam se en LCD ki mi dela ze 3 leta brez problemov...

Hvala za vasa mnenja, pa upam da jih bo cim vec kajti monitor bi rabu ze naslednji teden...

Buggy ::

Jaz bi rekel samo tole...ce kupujes za dalj casa vsekakor kupi 24", od teh dveh...tisti ki ti je lepsi.

Hvala, sem skor ze odlocen za BenQ... sem prebral se test na PRADA ter tam so tudi potrdili da so RGB barve lepo uravnovesene, ter da se ne potrebuje kalibratorja za jih nastavit ker so ze tovarnisko super, kar je zame zelo pomembno.
Nevem vam sporocim ko ga dobim pa vam dam eno mojo oceno tega monitorja :D

a tale benko ima wide gamut? Gledam po specifikacijah pa nikjer ne piše. zato še raje tukaj vprašam.

zmelkoow ::

Sem se kar nekako odločil, da bi vzel HP Pavilion LP2475W.
Sedaj pa me zanima, kje bi ga dobil najceneje?
na elktronika.si pride 545€, sem gledal malo v tujini, pride cca 50€ ceneje, ko pa prišteješ še poštnino si pa tam tam...

Sem se kar nekako odločil, da bi vzel HP Pavilion LP2475W.
Sedaj pa me zanima, kje bi ga dobil najceneje?
na elktronika.si pride 545€, sem gledal malo v tujini, pride cca 50€ ceneje, ko pa prišteješ še poštnino si pa tam tam...

Si si sam odgovoril...

dwinxp si že dobil tega benkota? daj malo napiši kako je kaj in kje si ga kupil.

ThinMan ::

Gledam tale monitor s-ips: HP LCD monitor LP2475 24" KD911
Cena je zelo ugodna. Problem pa preživa rdeča barva - kričeča

Ima kdo kakšno idejo kater s-ips ali podobni za nekaj do 700€

lp
----
"We may not be able to control the wind, but we can always adjust our sails"

EIZO FlexScan S2431WH mogoče? pri di techu ga dobiš za 734 EUR, samo verjetno da ga lahko kje drugje dobiš tudi malenkost ceneje.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: yomama ()

OK.d ::

kaj pa za Samsung LCD T240HD TV pravite,zanima me predvsem kako izgledajo podnapisi pri filmih ali so še prebavljivi?
LPOK.d

zmeden ::

Ok berem tole temo, googlam kot prismojen, prebiram prad-o in bolj ko to počnem manj mi je jasno keri monitor naj si kupim. Ja vem vse o matrikah in resolucijah in podobni šari o kateri je treba kaj vedet. TN je to kar rabim, input lag je stvar kateri se izogibam, lepe barve so zelo zaželjene, ravno tako lepo predvajanje videa.

Kandidat je bil BenQ V2400W .. problem? Kje za hudiča se ga sploh da kupit!

Vidim, da ste tukajle sami znalci, če rečem da dam za monitor 350 tops, kaj naj kupim?

kolikor jaz spremljam zadeve, je ta benko, za ta denar seveda, najbolša izbira. Prad test je vzpodbuden, prebral sem komentarje na hardforumu in ljudje so zadovoljni. Prodaja ga elektronika.si in demise.si. pa če ga boš kupil potem malo napiši kako in kaj :D ne pa tako kot dwinxp, ki je kar pozabil na nas hehehe.

tomazle ::

Sem kupil HP 2475W. Odličen monitor. Po kalibraciji.... :)

Imam pa težavo. Ko monitor deluje in ga ugasnem, se slika po tem, ko ga spet prižgem ne prikaže. Monitor se vklopi in pravi, da ni povezave. Gre spat, se spet zbudi, spet pravi, da ni povezave in tako naprej.

Ravno tako je, ko ga dajo Windowsi v varčevanje in ko potem premaknem miško. Slike ne dočakam....

Sem probal tudi na drugem računalniku, pa se tudi obnaša nenormalno ampak drugače. Ko ga spet prižgem dva do trikrat zaspi in se zbudi in išče, preden spet prikaže sliko. Ko pa ga Windowsi vržejo v varčeanje, pa očitno monitor takoj spet zbudi Windowse, tako da se slika čez trenutek spet prikaže in varčevalni način pravzaprav sploh ni možen.

Na servisu pravijo, da je monotor ok.

Aja, to dela samo ko je priklopljen z DVI.

Sedaj pa ne vem, ali naj ga vrnem oz. ali naj ga uporabljam na analogni priklop. Lahko še kaj nastavim? Sem inštaliral zadnje driverje od kartice, ampak mislim, da ni kartica, ker mi moj stari Philips monitor dela normalno.

Tukaj je očitno nekaj poznavalcev.... Kakšen nasvet?

Hvala!

neki4 ::

jaz sem imel nekako podoben problem, z dvi ni delal z vga pa je. Ampak sem malo oba kabla menjaval, kombiniral posamezno pa oba skupaj itd. pa je potem ok delal z dvi, tako da sedaj imam dvi, ne dela problemov nič. VGa je bolj svoh slika, tako da kar zrihtaj.

Samson ::

hum kolikor sem jaz imel na zacetku tudi probleme s tem sem enostavno resil problem. Mislim da ima v meniju nastavitev kater je primarni oz. katere naj ne gleda. Do tedaj pa pac pritisni tipko za izbor vhoda oz. izhoda in poklikaj tam kamor nucas
:)
condom.com not found - load pregnant.bat - done :O)
««
36 / 117
»»