» »

kateri 24" monitor kupiti

kateri 24" monitor kupiti

Temo vidijo: vsi
««
35 / 117
»»

SymonMK ::

Tudi jaz mislim, da med 24" Samsungi v tem cenovnem rangu ni neke vlke razlike. Izberi si tistega, ki ti je dizajnersko najbolj všeč ;) Mene pa še nekaj drugega zanima. Ali je Samsung 245B+ nastavljiv po višini in ali se ga da nagniti naprej, ker T240 se nagiba samo nazaj (in to je kar se tiče premikov tudi vse :)

Tnx za odgovor.

kixs ::

Ja. 245B+ ima te nastavitve.

lp

darjanb ::

Pozdravljeni.
Hvala za dosedanja mnenja. Sam se bolj nagibam h Samsungu, ker če se ne moti se da nastavljat po višini in nasploh skoraj v vse smeri, pa tudi design ni slab. Če se ne motim omenjeni LG nima te nastavitve. Slišim pa od nekaterih, da imajo LG-ji bolj žive barve in bolj kristalno sliko.

Še naprej vabljeni vsi s svojimi komentarji ;)

Lep pozdrav.

IVo ::

>:DTale beštija bo kmalu pri nas: http://www.nec-display-solutions.com/c/... MUHIHEH
Pardon... JE ŽE!:)

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: IVo ()

destiny ::

Kakšna je pa cena? Tud beštjanska?

dzinks63 ::

Cene za beštijo: NEC MultiSync 24WMGX3 24"

element ::

A kdo pozna kakšne so razlike med HP-jevima monitorjema 2465 in LP2475W?

kmetek ::

860 v austriji, 900-950 SLO

res ma beštijsko ceno....dobiš 2x 24 PVA za ta denar.

MrStein ::

Torej, kaj je sploh "beštijskega" na tem monitorju (razen cene) ?
Motiti se je človeško.
Motiti se pogosto je neumno.
Vztrajati pri zmoti je... oh, pozdravljen!

mkaž ::

Sem pred nakupom, odločam se med:

hp lp2475w (S-IPS), ali dell 2408WFP (PVA).

Kolikor spremljam to temo, sta to trenutno zelo dobri 24".
Zanima pa me, koliko je S-IPS matrika "boljša" od PVA?
Della sem videl v živo, hp-ja ne (ker ga nikjer nimajo)
Omenjate nekaj hib hp-ja, kaj pa dell? Ima kaj podobnih težav?
Ceni sta v tujini enaki, okrog 500 evrov.

Hvala za odgovore.
LP

IVo ::

Nono kmetek ne primerjaj NECa z Novito, Hazrom in podobnimi. Ko ga vidiš v živo, prec ti je jasno zakaj taka cena. Fantje ni vse samo v matrikah!

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: IVo ()

skrc ::

@mkaž... malce nazaj prelistaj tole temo in boš našel tudi slabšo stran Della. Tudi sam sem se odločal za Della, preden je ven prišel HP. Sedaj sem ponosen lastnik HPja, res pa da sem ga skalibriral s kalibratorjem in je slika naravnost fenomenalna. Po treh mesecih uporabe lahko rečem le, da ga ne dam nikomur :)
ASUS P5Q Deluxe, C2D Q9300, Asus Silent Square EVO
2x2gb Mushkin 1066mhz, BFG Tech geforce 8800GT OC2,
Seagate 500gb 32mb, Mushkin 650W

Trupl0 ::

No jaz še nisem planil v nakup.
Me pa zanima, če ima kdo LGja L245WP?

Cena je okvirno 450€
If you are going through Hell, keep going !

Fizikalko ::

V tej temi sem napravil obširen opis in test tega LG-ja, malo pobrskaj. Za svojo ceno je res best buy.

Backup22 ::

Kaj bi vi izbrali (cena je skoraj enaka)
1.) LG W2600HP
2.) HP LP2475w
//

Matek ::

Se strinjam s fizikalkotom - tudi sam imam tega LG-ja in sem zadovoljen. Sicer je dejstvo, da stvar ni tako briljantna, kot res ubijalski taboljši NEC-i, ki so že bili izpostavljeni v tej temi, ampak za svoj denar ponuja veliko. Če nočeš klinčevega TNja, ne mores si pa privoščiti kake beštije za 600-800 EUR, priporočam.
Bolje ispasti glup nego iz aviona.

Nuclear: kje ga dobiš za 450€ ? :)

joze67 ::

JamesBond ::

Slab mesec nazaj - ko sem pisal v tej temi - sem kupil potem 42" LCD TV z S-IPS matriko, za pičlih 780€. Uporabljam ga kot monitor z razdalje cca 1.5m, 2m če gledam film. Je zakon, slika je boljša kot na prejšnem LCD monitorju in smejem se vsem, ki dajejo ful keša za 24" monitor.. oz bilokaki monitor tako daleč. V času CRT-jev je pač bil vsak monitor daleč boljši od TV-ja, zdaj pa sploh ne vidim več razloga, zakaj bi kdo hotel kupit monitor.
To pa pišem z razlogom, da bo morda še kdo premislil in si naredil uslugo :D

bluefish ::

ni problema, če ga gledaš z razdalje +1,5m, ko se velikosti pike ne opazi in resoulcija ni moteča.

@JamesBond če monitorja ne potrebuješ za profesionalno rabo ali pa vsaj delno profesionalno rabo si pač umisliš takšnega kot si si ga ti. Če pa rabiš na monitorju zelo majhno in izostreno piko pa takšna rešitev ne pride v poštev.

Gregor P ::

... ko smo že ravno pri barvah monitorja; kakšen kalibrator pa svetujete amaterjem8-) ... torej tisti za nekaj tisoč evrov odpadejo :P

... verjetno tako ne rabimo oz. zaradi cene odpade spektrometer, ampak bo kalorimeter čisto zadosti; recimo:

- osnovni X-Rite modeli
- Spyder 3.0 modeli
- Pantone huey PRO

... morda kakšen drug model?
The main failure in computers is usually located between keyboard and chair.
You read what you believe and you believe what you read ...
Nisam čit'o, ali osudjujem (nisem bral, a obsojam).

opeter ::

XRite-ov Realtek 1Display 2. Je trenutno dokaj poceni, v VB ga dobiš za cca. 170 €.
Ali pa ColorMunki, samo pa slednji stane skoraj trikrat toliko, ker je obenem tudi spektrofotometer.

Od Pantone lahko pogledaš še ColorMunki Design, je malenkost cenejši od XRite-ovega, uporablja pa dejansko isti senzor.

Sicer pa za cenik XRite-ove opreme lahko pogledaš na spodnji, morda pa se splača pogledat te zadeve tudi kje v drugih EU državah.
http://tavija.si/_ceniki.htm
Hrabri mišek (od 2015 nova serija!) -> http://tinyurl.com/na7r54l
18. november 2011 - Umrl je Mark Hall, "oče" Hrabrega miška
RTVSLO: http://tinyurl.com/74r9n7j

Zgodovina sprememb…

• spremenil: opeter ()

tavija.si bi morala biti tatvina.si

cene imajo take da te kap.

lakotnyk ::

Pozdravljeni,včeraj sem nabavil Dell 2408wfp monitor za 475€ in moram reči, da je monitor vreden vsakega eura.

LP Igor

Ti kje si ga pa dobil za tolko?!
les grandes hommes font des grandes erreurs.

bluefish ::

Je že napisal:

Ja, res je, to je cena E248WFP monitorja, vendar sem dobil, zaradi njihove malomarnosti v škatli 2408WFP monitor (škatla od Della 2408wfp, gor pa nalepka in cena od Della 248WFP):D, ki je precej dražji in neprimerno boljši. Drugače niti pod razno ne bi vzel, tega cenejšega Della. No imeli pa so samo še ta primerek na zalogi. Tako, da verjento te napake ne bodo več ponovili:D.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: bluefish ()

ma ja videl pol... kr neki, a ne morš človk pametn takoj napisat da si dobil dražji monitor za ceno tapocenga. raje nas tle scat voziš... skor sem se ze namenil v harveya... sam gnar za bencin bi dal, dobu pa prst v rit.

maaa kr neki.

lopov ::

Saj je napisal, pac nisi bral naprej. Pa prst lahko vzames iz riti ;)

ma ja. napisal v četrtmu postu...

yomama ::

A ve kdo mogoče, če ima L245WP wide gamut? In kakšne so slabe lastnosti tega monitorja. Mogoče tako na hitro, če se komu da napisat.

mah pa dajte že začet brat prejšnje strani... kaj pa mislite, da smo naredili do sedaj v vseh 35ih straneh foruma?!
JA!! LP2475W ima wide gamut, a če ga strojno skalibriraš je monitor odličen. Sam ga imam in sem zelo zadovoljen.

jao no, to je omenjeno le v nekem copy pastanem qoutu iz angleške strani, ki mi je pač ušel. jao res. si prepričan da si v redu skalibriral, ker men se zdi da ti od premočne rdeče na agresijo udarja.

Ali veš kaj pomeni strojna kalibracija?

če misliš mene, potem po pravici povedano ne vem. je blo pa tisto gor mišljeno kot šala :8)

Fizikalko ::

A nisi spraševal za L245WP in ne za LP2475W?

Misi666 ::

Pozdravljeni,
odločam se za nakup 24" monitorja. Sem grafični oblikovalec in so mi pravilen prikaz barv, zorni kot ter svetilnost ključnega pomena. Doma imam en monitor NEC 225WXM, pri katerem malo spremeniš zorni kot gledanja, in se barve neverjetno spremenijo. Pravtako pa imam med drugim tudi NEC 2070NX (21"), ki je pa odličen! Skratka želel bi nekaj podobno temu, le da je 24". Odločam se pa med:
- NEC 2690WUXI (okrog 1150€)
- NEC 2470WNX (okrog 750€)
- DELL 2408WFP (okrog 680€)
- HP 2475 (okrog 560€)

torej kaj izbrati - najdražja vrjanta mi je še vedno malo predraga, vendar če je razlika v kvaliteti res vredna razlike v ceni, potem sem pripravljen plačati tudi toliko...nekje kolebam med NEC 2470WNX in DELL 2408WFP...kaj svetujete?

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Misi666 ()

Če si oblikovalec, si poln denarja....1100€ zate še pol meseca dela ni, torej vzemi 2690.

Misi666 ::

mogoče ma kdo kšn bolj konstruktiven odgovor?

Matev ::

za oblikovalca teh 1100 eur res ne bi smelo biti problem

smash ::

zanima me ali je bolje da kupim monitor ki ima 400 lumnov in 10000 dinamičnega kontrasta...

ali je bolje da kupim 300 lumnov ter 20000 dinamičnega kontrasta...

oba modela sta samsungova 24 inčna monitorja...

ali se sploh pozna razlika med 10000 in 20000 dinamičnega kontrsta oz. kakšna je razlika med 300 in 400 lumni, če mi lahko kdo pove iz lastnih izkušenj

gledam pa:
Samsung SyncMaster LCD 2493HM 24"
Samsung SyncMaster LCD 2443BW 24"
Samsung SyncMaster LCD T240 24" (nekako odpade ker ni nastavljiv po višini)

kaj torej priporočate...cena nakupa okoli 300 evrov

hvala

dinamični kontrast je bullshit

lumni so pa itak - svetilnost
ki je nikoli nimaš na 100%

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Matev ()

Misi666, če ti ni problem dat denarja za NEC 2690WUXI, je verjetno to najboljša izbira, ne samo zaradi matrike temveč tudi zaradi vgrajene elektronike za korekcijo barv. Druga izbira je verjetno HP, če te ne moti wide gamut in imaš kalibrator. Dell se mi zdi bolj multimedijski monitor, je pa tudi dober.

r0kk0n ::

mojstri... kaj pravite na tega lepotca?
KLIK

Zgodovina sprememb…

• spremenil: r0kk0n ()

Za prah nabirat je dobr :)

Točno tako.

@yomama oprosti... spregledal sem oznako in zamešal. O 2475 se je že toliko povedalo da je wide gamut in ker sem mislil, da gre za 2475 mi je "zakuhalo". Pardon, my bad.
@Misi666, poslušaj destinyja...
Misi666, če ti ni problem dat denarja za NEC 2690WUXI, je verjetno to najboljša izbira, ne samo zaradi matrike temveč tudi zaradi vgrajene elektronike za korekcijo barv. Druga izbira je verjetno HP, če te ne moti wide gamut in imaš kalibrator. Dell se mi zdi bolj multimedijski monitor, je pa tudi dober.

Ima kdo HP LP2465 ?

jep
jaz ga posedujem

Je OK?

Zakaj pa ne LG L245WP?

Sicer pa kmetek, koliko monitorjev si zdaj že zamenjal?
««
35 / 117
»»