» »

[C#] je možno?

[C#] je možno?

iggy1 ::

Zanima me če je možno narediti v C# tako aplikacijo da bi recimo izbral čas in bi ti na routerju samodejno zaprl port. To aplikacijo bi rabil za obračunavanje interneta in sicer bi mu port odrpl za 24 ur in ko bi čas potekel bi mu samodejno zaprlo port. Če je možno naj mi nekdo samo opiše idejo kako bi se tega lahko lotil.

Hvala že v naprej.


Lp,
Igor

Gwanaroth ::

Pri dd-wrt firmwaru imaš to že notri.
Lights often keep secret hypnosis..

iggy1 ::

A se ga da lahko na kateri koli router?

iggy1 ::

Pri nas v firmi imamo router od NETGEAR-a

Senitel ::

Na netgear dd-wrt ne gre. Sicer pa misliš zapirat porte na firewall-u al kako?

iggy1 ::

Poglej trenutno imamo tako da imamo porte razdeljene na tri dele - se pravi tri nadstropja in za vsako sobo en port ( gre se namreč za hotel) in sedaj se moraš logat na port ter lastorčno odpirat IN ZAPIRAT PORT. Jaz pa bi rad naredil aplikacijo da se automatsko zapre po določenem času ne da si navijaš budilko za vsako sobo. ČE se pa zapira na firewallu pa nevem. Mislim pa da se.

iggy1 ::

Ima kdo kakšno idejo kako bi se stvari lotil?

sverde21 ::

Mogoče z socketi? Pač simuliraš requeste, ki jih drugače delaš z brskalnikom... Za vpogled v requeste priporočam "Live HTTP headers" extension za Firefox, potem ubistvu sam prepišeš requeste iz Firefoxa.
<?php echo `w`; ?>

iggy1 ::

A obstaja rešitev da ne bi dajal gor firefox-a?

sverde21 ::

Ja sej Firefox ne rabiš potem met gor, ko boš imel program. Tist extension ti bo pokazal HTTP headerje, ki jih boš potem pošilju s svojim programom. Te requeste lahko sam napišeš ampak ti garantiram da boš velik živcev zgubil zraven, če ne poznaš tega, zato sem predlagal, da si zrihtaš tist extension. Obstajajo tud neki snifferji, ki ti vrnejo podoben rezultat, ampak trenutno ne morem nobenega priporočat, ker jaz že nekaj časa ta extension uporablam...

Torej Firefox rabiš samo na develop mašini, na mašini, kjer boš pa program laufu pa lahk maš čist "nedolžno" instalacjo windowsov z .NET Frameworkom seveda ;)
<?php echo `w`; ?>

mHook ::

Za to obstaja namenski HW ( BBSM), samo je bolj namenjen za hotele.

Ideja sverde21 je dobra, verjetno pa bi šlo hitreje prek CLIja. Ukaz shutdown na izbranem interface portu. Nekaj imaš opisano v npr. dokumentaciji (princip je isti tudi za routerje), poglavje 4.1 (strani 71-74).

sverde21 ::

Jah jst ne vem, če mu router podpira nastavlanje preko CLI... iz konteksta sem razbral, da preko weba dela, zato sem predlagal tisto z socketi, če pa se da stvar nastavljati preko CLI je pa bolš da mal prebere navodila, pa spiše magari .bat skriptico ki izvrši tist ukaz, razn če hoče met v tray-u ikonco pol bo pa treba C# uporabt in klicat sistemski ukaz...
<?php echo `w`; ?>

mHook ::

Zdej šele vidm, da so odprte tri teme za isti problem.

iggy1 ::

m HOOK sj glih za hotel potrebujem to zadevščino.

mHook ::

Pol maš dve opcije: Nakup BBSM (okoli 4-5.000 EUR) (v BBSM imaš podporo za urni dostop, dnevni, po sobah, neomejen dostop - npr. sejne sobe, WLAN, registracijo prek generiranih kod, integracijo s hotelskim sistemom, brezplačen dostop do določenih strani (npr. predstavitev hotela in ponudbe)... poglej si dokumentacijo).

Druga opcija pa je, da si napišeš seznam želja, pripraviš bazo in začneš programirati. Nasvet pa dobiš tukaj, ali pa ob kakšnem piru.

iggy1 ::

Lepo bi te prosil da mi daš nasvet, če pa želiš greva pa lahko tudi na pivo sem namreč iz Kranja.


Lp,
Igor

mHook ::

Lahmo pa bi zadevo rešil tudi prek SNMP-ja. Verjetno bo še najlažje.
Najprej boš moral povedati točen model routerja/switcha, da se lahko dokopljemo do dokumentacije.

iggy1 ::

iggy1 ::

Trenutno imamo tako da se logamo z passwordom na switch prek browserja, gremo pod opcijo PORT CONFIGURATION izberemo kateri port, označeni pa so po številki sobe recimo če je soba 201 je port 01. In potem izbereš enable or disable. Vsako nadstropje pa ima svoj switch.

Kekec ::

Alternativa za Live HTTP je Fiddler seveda za Internet Explorer


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Hp switch

Oddelek: Omrežja in internet
9932 (638) crniangeo
»

Kateri kvalitetni switch

Oddelek: Kaj kupiti
111011 (744) Invictus
»

Tezave z online igranjem prek brezzicnega routerja

Oddelek: Pomoč in nasveti
81080 (893) brdi
»

Cisco SOHO91-konfiguracija

Oddelek: Omrežja in internet
222093 (1701) ponky
»

Switch

Oddelek: Omrežja in internet
121499 (1278) bajker

Več podobnih tem