» »

Internet na wireless delu routerja, UTP del kot switch

Internet na wireless delu routerja, UTP del kot switch

Buggy ::

Problemcek:

Konkretna situacija. 80 m stran od moje hise je v sosedovi hisi SIOL-ov Sagem FAst modem, ki bi bil skonfiguriran tudi kot router. V mojo hiso pride UTP kabel iz Sagema na switch in iz tega switcha gre eden izmed kablov v zgornja nadstropja kjer je priklopljen router (Canyon CN-WF514).

Zelim si, da bi se racunalnik priklopjen na router v nadstropju ter tisti spodaj na switchu videla v omrezju (to naredim tako da na routerju vklopim kabel namesto v WAN UTP vtic, v enege od ostalih in potem bo tudi router deloval kot switch) je pa sedaj problem, da bi moral sedaj na tem routerju na internet dostopati preko wireless-a (drugih pogojev ni - specifika) in vprasanje je kako/katero opcijo naj skonfiguriram router, da bo wireless del na routerju imel internet, ceprav router nima na WAN konekciji nic vklopljeno.

opcije za WAN v nastavitvah routerja so:
PPPoE PPP over Ethernet is a common connection method used for xDSL
PPTP PPP Tunneling Protocol can support multi-protocol Virtual Private Networks (VPN).
L2TP Layer 2 Tunneling Protocol can support multi-protocol Virtual Private Networks (VPN).
Static IP Address Uses a static IP address. Your service provider gives a static IP address to access Internet services.
Dynamic IP Address Obtain an IP address automatically from your service provider.

A je mozno da bo delalo, ce dam na STATIC IP na voljo ima:
--------------
Static IP
If your Service Provider has assigned a fixed IP address, enter the assigned IP Address, Subnet Mask and ISP Router Address provided.

IP address assigned by your ISP ......
Subnet Mask .......
ISP Router Address .........

Does ISP provide more IP addresses Yes

-----------

ZA ISP router adress napisem IP SAGEMa (ki je skonfiguriran kot router) IP assign pa pac IP od routerja na katerem to delam?

Vem da sem napisal rahla creva, vseeno pa upam ce bi se kdo potrudil in malo pomagal.

Hvala

ToniT ::

Na routerju WAN pustiš pri miru. Skonfiguriraš WLAN in zadeva dela brez problema - isto, kot žični del!

Buggy ::

Ce bom pusil na ruterju WAN pri miru potem se racunalnik, ki je spodaj na swichu in ta ki je zgoraj na ozicenem delu routerja ne bosta videla. Ce vtaknem kabel, ki gre iz switcha na ruter na kateri drugi UTP vtic, pa se vidita, ker router potem dela kot navaden switch, problem je potem edino s brezzicnim delom na temu routerju, katerega pa bi rad nekako preprical, da bi mi delal internet. Torej nekako bi bilo potrebo v routerju nastavit (ne vec PPPoE (kot je bilo ce sem imel vtic v WAN) temvec kaj drugega da bi se znala zmenit s Sagemom)

b ::

wifi in lan part routerja sta ponavadi v bridge-u. Torej se računalniki na njima vidijo med sabo.

Na tem zgornjem routerju moraš izključit DHCP, in to je vse. To si verjetno že storil, če pa nisi ti deluje zgolj zaradi sreče.

Če tvoj router nima zbridganega wifi in lan dela, ima mogoče to možnost (tipa "separate wifi and lan interfaces"), ki jo moraš izključit, ali kaj podobnega.

Skrajna možnost pa je zamenjava firmware-a v routerju s takim, ki to funkcionalnost omogoča. Ampak kot rečeno, še nisem videl poceni wifi routerja, ki bi imal stvari narejene kako drugače, kot sem opisal.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Amis ADSL modem + router?

Oddelek: Omrežja in internet
379310 (5420) Bakunin
»

IZZIV za vse ki se spoznate na WIFI

Oddelek: Pomoč in nasveti
233110 (2495) NeMeTko
»