» »

Linux problem s sata

Linux problem s sata

obranc ::

kako prepričati KATEROKOLI distribucijo, da ti prepozna PCI SATA vodilo na kateremu je SATA disk?

roscha ::

Če ti ga nobena nova distribucija ne prepozna, potem.. Bad luck. Imaš pač kartico z "levim" čiperajom, za katerega ni drajverjev v kernelu.

Pejt jokat proizvajalcu kartice, zakaj ne izda specifikacij ali spacka šoferjev še za Linux.

p.s. In zakaj ne moreš inštalirat na PATA disk?

kar se tiče čipovja, je to silicon image 3112 (na strasni ne duha ne sluha o voznikih)....leva firma, še bolj levi model. Ampak je pa zanimivo, da mi Dreamlinux prepozna HDD in filesystem, ampak ne pa njegove kapacitete. Formatiranje je disejblano, zatorej ne morem nč.
Do sedaj probal na Ubuntu, Kubuntu, FreeSbie, Dreamlinux, Mandriva. Celo več edicij omenjenih.

P.s. to je edini disk, k ga imam

ogromno sem iskal na netu rešitev in edina pametna, ki je bla je blo to, da bi mogu naredit "fakeraid". Lahko si sicer predstavljam, kaj je to ('navidezni' pogon, ki ni zgolj navidezni?), ne vem pa, kako enejblat.

babylon9 ::

uporabi Knoppix distribucijo te zna presenetiti verzijo 5.2 če se da.
If you love someone you say it.

presenetiti v čem? v driverjih al v izgledu?

Quikee ::

Silicon image 3112 ? Kolko gledam je ta chipset podprt ("sata_sil" modul). Malo bolj podrobno razloži kakšen sistem imaš, kje ti ga ne zazna?

Kaj se zgodi če napišeš "sudo modprobe sata_sil" oz. poglej, če je modul naložen "lsmod | grep sata".
A je omenjen sata kontroler, če napišeš "lspci"?

Kaj pa /dev/sd** datoteke imaš? /dev/disk/by_path? /dev/disk/by_label?

"cat /var/log/kern.log | grep SATA" najde kaj?

kriko1 ::

Jap, silicon image bi moral bit podprt (imam 3512), modul sata_sil. Kakšno jedro imaš?

huh, postavli ste mi zahtevna vprašanja, še nisem tolk 'daleč' :)

ok, v terminal sem vpisal "sudo modprobe sata_sil", ampak mi ga ne najde (kao da ni fajla),
ne znam pa pogledat za kkšne module itd. Skratka zato, ker bi rad linux prej naložil na disk,
preden bi se spustu v konfiguracije. zaenkrat pa samo sprobavam distribucije, nobene pa ne morem naložit,
razen da taisti disk priklopim na zunanje ohišje&USB..

Mam pa Athlona 2600, 512 rama, ati 9200, 160 gb sata na PCI (ffs!).

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: obranc ()

aja, pa LSPCI pokaže Silicon Image 3112 RAID bus controller

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Diska ne zazna

Oddelek: Pomoč in nasveti
8834 (690) lovro535v2
»