Forum » Programiranje » Delphi printanje
Delphi printanje
gobec ::
Delam z Borland Delphi Studiom v programskem jeziku pascalu. Zanima me kako bi lahko sprintal neki.(vbistvu bi na strani bil nek tekst in potem bi bili še podatki v DBgridu iz ene baze podatkov.Na kak način se da to naredit? Ve kdo za kakšen tutorial?
zhigatsey ::
Najlažje je uporabiti kakšno orodje za izdelavo izpisov.
V delphiju je bil priložen quickreport, zadnje čase pa je popularen
rave report.... Lahko pa uporabiš recimo tudi fast report, report builder itd....
V delphiju je bil priložen quickreport, zadnje čase pa je popularen
rave report.... Lahko pa uporabiš recimo tudi fast report, report builder itd....
avgustin ::
Aplikacijo poženeš narediš report in vsak report ima opcijo print. Imaš tudi dodatne možnosti, razni exporti v pdf, excel.. Odvisno od vreste reporov, ki jih uporabljaš.
aha ok hvala za pojasnilo. Me pa zanima edine vodiče, ki sem jih dobil na internetu so za quick report, katerega pa v borlandu ne dobim. A je kje kak vodič,ki jasno prikazuje kako naredit ta report?
Nekaj sem se lotil s temi rave reporti, pa me nekaj zanima. Delam z rave report 6 (mislim da je že avtomatično v delphiju). V helpu je en tutorial kako naredit rave report. Tam piše da moreš na formi met komponento "TRvDataSetConnection", vendar jaz te komponente nimam. Kako to?
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
! | [C#] povezaveOddelek: Programiranje | 38459 (2705) | kuall |
» | Radeon CrossfireOddelek: Pomoč in nasveti | 2683 (2045) | IvoJan |
» | [c++] wxWidgets sizerji problem oz. težavaOddelek: Programiranje | 1058 (922) | zhigatsey |
» | int to string v c++Oddelek: Programiranje | 2323 (2051) | OwcA |
» | Kako ustvariti .doc format?Oddelek: Programiranje | 1883 (1602) | kopernik |