Forum » Programiranje » [C++]Ime datoteke je datum
[C++]Ime datoteke je datum
robbe ::
Zanima me kako bi naredil da bi bilo ime datoteke, ki jo ustvarim današnji datum. Probal sem v tej smeri, a ne gre.
char dateStr [9];
_strdate( dateStr);
ofstream pisi (dateStr, ios::out);
char dateStr [9];
_strdate( dateStr);
ofstream pisi (dateStr, ios::out);
Vesoljc ::
poglej si funkcije time in sprintf
Abnormal behavior of abnormal brain makes me normal...
robbe ::
Gledu time, pa nč uporabnga najdu. Kar sm zvedu je to da mi ta _strdate vrne datum v obliki dan/mesec/leto, torej z /. Ta znak pa se ne sme pojavit v imenu datoteke. Ok. Izločim polja z znaki / in shranim v nov char. In zdaj čuden problem. Če prej v to spremenljivko vpišem nekaj kar je enako dolžine mojega datuma (torej 6 znakov) to dela, drugače pa noče shranit pod tem imenom. Še koda (vem da preveč kompilicram):
void shraniPodatke(){ char dateStr [9]; _strdate( dateStr); string datum; //datum vržem v string in se znebim "/" for(int i=0;i<8;i++){ if(i==2) i++; if(i==5) i++; datum+=dateStr[i]; } char datumc[10]; //če tukaj vpišem nekaj z dolžino 6 znakov potem dela, če tega ni pa ne cin>>datumc; //iz stringa pretvorim datum v char for(int i=0;i<6;i++){ datumc[i]=datum[i]; } ofstream pisi (datumc, ios::out); pisi<<"a"<<endl; pisi.close(); }
Tutankhamun ::
time_t rawtime; struct tm *timeinfo; time (&rawtime); timeinfo = localtime (&rawtime); printf ("%u-%u-%u %0.2u:%0.2u:%0.2u\n", timeinfo->tm_year + 1900, timeinfo->tm_mon + 1, timeinfo->tm_mday, timeinfo->tm_hour, timeinfo->tm_min, timeinfo->tm_sec); Za tvoj primerček pa tko char date [] = "04/25/03"; char chr = '.'; // replace '/' character with '.' date [2] = chr; date [5] = chr; printf ("%s\n", date);
AMD Phenom QUAD 9950 Black Edition, 8GB
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Tutankhamun ()
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | [C] Razbitje stringa s pomočjo indeksovOddelek: Programiranje | 819 (697) | Shinobi |
» | [C++] vprašanja (strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 )Oddelek: Programiranje | 27266 (11812) | aljazko1995 |
» | [Visual C++] String^ v char[20]Oddelek: Programiranje | 1466 (1423) | boogie_xlr |
» | win api (c++)Oddelek: Programiranje | 2530 (1810) | Gundolf |
» | [java ali C] Datoteka v obliki 0 in 1Oddelek: Programiranje | 1833 (1553) | Mmm'Aah |