» »

Delphi printanje

Delphi printanje

gobec ::

Delam z Borland Delphi Studiom v programskem jeziku pascalu. Zanima me kako bi lahko sprintal neki.(vbistvu bi na strani bil nek tekst in potem bi bili še podatki v DBgridu iz ene baze podatkov.Na kak način se da to naredit? Ve kdo za kakšen tutorial?

zhigatsey ::

Najlažje je uporabiti kakšno orodje za izdelavo izpisov.
V delphiju je bil priložen quickreport, zadnje čase pa je popularen
rave report.... Lahko pa uporabiš recimo tudi fast report, report builder itd....

gobec ::

Potem ko izdelaš npr. Rave report, na kak način sprintaš ven?

avgustin ::

Aplikacijo poženeš narediš report in vsak report ima opcijo print. Imaš tudi dodatne možnosti, razni exporti v pdf, excel.. Odvisno od vreste reporov, ki jih uporabljaš.

gobec ::

aha ok hvala za pojasnilo. Me pa zanima edine vodiče, ki sem jih dobil na internetu so za quick report, katerega pa v borlandu ne dobim. A je kje kak vodič,ki jasno prikazuje kako naredit ta report?

gobec ::

Nekaj sem se lotil s temi rave reporti, pa me nekaj zanima. Delam z rave report 6 (mislim da je že avtomatično v delphiju). V helpu je en tutorial kako naredit rave report. Tam piše da moreš na formi met komponento "TRvDataSetConnection", vendar jaz te komponente nimam. Kako to?


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
!

[C#] povezave

Oddelek: Programiranje
3036067 (313) kuall
»

Radeon Crossfire

Oddelek: Pomoč in nasveti
422372 (1734) IvoJan
»

[c++] wxWidgets sizerji problem oz. težava

Oddelek: Programiranje
6925 (789) zhigatsey
»

int to string v c++

Oddelek: Programiranje
272039 (1767) OwcA
»

Kako ustvariti .doc format?

Oddelek: Programiranje
171657 (1376) kopernik

Več podobnih tem