Forum » Kaj kupiti » Razlike med USB Wlan z RP-SMA?
Razlike med USB Wlan z RP-SMA?
Skankulja ::
Stvar gre nekako takole.
Že lep čas trpim na Asus WL-100g Deluxe(PCMCIA), ki enostavno obupno vleče napram mrežnim vgrajenim v večino prenosnikov.
Spra sem razmišljal o mmcx->rp-sma pigtailu in dodatni anteni, a se stvar enostavno cenovno ne izplača + kartice se hočem znebiti, ker nima native linux podpore (sicer deluje z ndiswrapperjem, a ni idealna rešitev). Ker moj prenosnik ne prebavi skorajda nobene miniPCI wlan kartice, niti nima vgrajene antene (gre za hp compaq nx9020), razmišljam o nakupu usb wlan kartice z RP-SMA konektorjem. Pri nas izbira ni ravno bogata.
Izbiram med Senao 3054UB5 in OvisLink, ki ju prodaja pujsek ( link ),
Senao EL-362EXT(sila zasoljena cena - link ) in
ebay link .
Vse tri naj bi imele native linux podporo in RP-SMA konektor. Se pa sprašujem ali je smiselno dodati 40-50€ za Senao EL-362EXT oz. kartico z ebaya?
Po karakteristikah sodeč je daleč najboljša kartica tista z ebaya, sledi ji Senao EL-362EXT, med 3054UB5 in OvisLinkovo pa ni bistvene razlike.
edit: typo
Že lep čas trpim na Asus WL-100g Deluxe(PCMCIA), ki enostavno obupno vleče napram mrežnim vgrajenim v večino prenosnikov.
Spra sem razmišljal o mmcx->rp-sma pigtailu in dodatni anteni, a se stvar enostavno cenovno ne izplača + kartice se hočem znebiti, ker nima native linux podpore (sicer deluje z ndiswrapperjem, a ni idealna rešitev). Ker moj prenosnik ne prebavi skorajda nobene miniPCI wlan kartice, niti nima vgrajene antene (gre za hp compaq nx9020), razmišljam o nakupu usb wlan kartice z RP-SMA konektorjem. Pri nas izbira ni ravno bogata.
Izbiram med Senao 3054UB5 in OvisLink, ki ju prodaja pujsek ( link ),
Senao EL-362EXT(sila zasoljena cena - link ) in
ebay link .
Vse tri naj bi imele native linux podporo in RP-SMA konektor. Se pa sprašujem ali je smiselno dodati 40-50€ za Senao EL-362EXT oz. kartico z ebaya?
Po karakteristikah sodeč je daleč najboljša kartica tista z ebaya, sledi ji Senao EL-362EXT, med 3054UB5 in OvisLinkovo pa ni bistvene razlike.
edit: typo
- spremenil: Skankulja ()
Vidim, da ima forum podobno uporabnost kot microsoftov help . Nabavil sem kartico z ebaya. Če bi koga slučajno zanimalo kako se obnese, naj napiše. Lp.
CCfly ::
No pa napiši :)
Katero čipovje vsebuje zadeva ?
Katero čipovje vsebuje zadeva ?
"My goodness, we forgot generics!" -- Danny Kalev
Na strani (ebay in proizvajalčevi) piše, da je realtekov 8187L. Verjel bom ko bom videl kaj bo lspci zajamral ko dobim zadevo v roke.
Uf, čisto sem pozabil odpisat. Res je RTL8187L chipset in zadeva odlično vleče (primer: na balkonu mi najde čez 20AP, prej 6 o_O). Mi pa eduroam (wlan na faxu) povzroča preglavice z wpa_supplicant. Zadeva se nikakor noče povezat (s prejšnjo kartico in ndiswrapperjem je delovalo bp). Preizkusil sem na treh različnih kernelih z native driverjem, miljontih ver. windows driverjev z ndiswrapperjem, žal brez uspeha. Danes so mi celo z realtek support centra poslali modan wpa_supplicant (moram sprobati ko pridem nazaj v mb). Na nezaščitena omrežja se v vseh primerih poveže. Naj omenim, da monitor mode in packet injection preverjeno delujeta. Skratka s kartico sem nadvse zadovoljen. Ko/če mi uspe zadevo spravit še na eduroam v linuxu bo pa še toliko lepše (mimogrede v windowsih se skonekta na 3,4 :P).
pujsek_ ::
Ravno testiram ključek Minitar USB key z RSMA in ima zadeva enak čipset kot ovislinkov adapter. Stvar je majhna, priročna in dokaj dobro delujoča, torej le za kak odtenek, dva zaostaja za precej dobrim ovislinokovim USB adapterjem...
Welcome shop.wlan-sat portal...
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
! | [Vodič] Router v študentskem domu (Eduroam) (strani: 1 2 )Oddelek: Omrežja in internet | 65952 (381) | KajDelam? |
» | Eduroam in ubuntu (strani: 1 2 )Oddelek: Omrežja in internet | 14214 (8372) | ramiz?! |
» | router priključen na routerOddelek: Omrežja in internet | 3757 (2327) | janco |
» | Gentoo,wpa_supplicant,v študentskih domovihOddelek: Programska oprema | 2716 (2338) | zee |
» | Linux (Ubuntu) - ndiswrapperOddelek: Operacijski sistemi | 1707 (1622) | bluefish |