» »

Kako iz GF4 MX440 v quadro?

Kako iz GF4 MX440 v quadro?

krneki0001 ::

Ali ima lahko kdo tole malo bolj podrobno razloži? Ali je kaka varianta za modificiranje kartice iz mx440 v quadro? Pa kaj narediš s soft modom - kako je če formatiraš mašino in na novo poinštaliraš - a je potrebno spet programsko spreminjat zadeve na kartici?

Gapi ::

A niso šle v quedro sam ene določene kartice? GTX so mele na koncu

mtosev ::

6800 so sle v Quadro za druge nevem
Core i9 10900X, ASUS Prime X299 Edition 30, 32GB 4x8 3600Mhz G.skill, CM H500M,
ASUS ROG Strix RTX 2080 Super, Samsung 970 PRO, UltraSharp UP3017, Win 11 Pro,
Enermax Platimax 1700W | moj oče darko 1960-2016, moj labradorec max 2002-2013

Za mx 440 je soft mod za v 580XGL.

Samo ne vem kaj pomeni tale soft mod?

mx 440 to quadro

Zgodovina sprememb…

No zdej sem s soft modom spremenil iz MX 440 v quadro 580XGL.

Zdej pa mene zanima v čem je zdej ta kartica boljša, kaj se je spremenil?

budili ::

Zdej pa mene zanima v čem je zdej ta kartica boljša, kaj se je spremenil?

:D pa še enkrat:D

nič ne dobiš edino če delaš kaj na profi OPENGL (CAD/CAM/animacija...)

dzinks63 ::

:)) Ta je pa dobra, kartico bi spremenil v quadro , potem pa nebi vedel kaj početi z njo. Quadro so karte za resno delo in ne za igrice. Če si mislil, da boš sedaj igrice igral sto na uro , si se hudo zmotil.

dzinks63 zadnjih 10 let ne igram več igric aktivno in verjemi da znam uporabljati quadro brez nadaljnega.

Sprašujem zato, ker sem naredil soft mod in zdej me zanima kakšna je razlika? Kaj se je spremenilo? Ali samo zapis na grafični, pa zdej javlja da je quadro ali je resnično kej spremenjeno?

budili ::

fizično nič, samo sistem faka ID in vse okoli tega (mod kaže sistemu, da je to quadro)

tako, da sistem fura nastavitve in driverje od quadro (naj bi imeli sigurno večji nabor opengl funkcij in posledično hitrejše delovanje, mogoče tudi omejitve s stani proizvajalca, saj so quadro kar dober $$$)

imaš proggy glinfo (pogooglaj), kjer vidis nabor pred in potem

to je to

Se pravi, da je edina pridobitev samo večji nabor funkcij pri OPENGL-ju. Sem pa mislil, da zdej uporablja kak register več, ali pa celo kej več bufferjev in podobno.

barbarpapa1 ::

Pozdravljeni

V Quadro so se dale modificirati praktično vse kartice z Nvidia GPU-jem do serije 7 (tudi 6800 niso šle vse). Glede hitrosti se z modom v quadro ne pridobi nič (oziroma je to različno od programa do programa), omogoča pa v quadro modificirana kartica uporabo specifičnih nastavitev, ki jih uporabljajo nekateri 3D CAD/CAM/CAE/DCC programi. Sam še vedno uporabljam Geforce 2 kartico, modificirano v quadro. S to modifikacijo je npr pri uporabi Pro/Engineerja omogočeno meščanje linij (antialiasing), hitrejše sukanje wireframe objektov s vklopljenim meščanjem linij in pa rešen je en neprijeten pojav s številom prikazanih oken. Tako je navadna Geforce 2 pri Pro/Engineerju "zmrznila", če je bilo sočasno odprtih več kot 4 Pro/Engineerjeva okna (grafika se je osveževala obupno počasi). Po modifikaciji v quadro tega problema ni bilo več.

Moje mnenje je naslednje: Če upoprabljate Geforce grafično karto, ki se da modificirati v quadro in se ukvarajte s 3D CAD ali podobnim, potem je modifikacija v quadro "way to go". Če pa tovrstnih programov ne uporabljate, potem lahko modifikacijo mirno pozabite.

LP

Jože

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Računalo za CAD - kaj vzet (strani: 1 2 )

Oddelek: Kaj kupiti
716497 (4593) cryptozaver
»

546476678tič kero grafo?

Oddelek: Kaj kupiti
201524 (1048) clovk
»

GeForce --> Quadro

Oddelek: Zvok in slika
5902 (845) krneki0001
»

Pro engineer grafinčna