» »

Firefox - po updatu ne morem na internet

Firefox - po updatu ne morem na internet

Malcolm_Y ::

Hej vsi.

Zelo bom hvaležen, če kdo od vas pozna rešitev mojega problema.

Okoli 7.3. mi je Firefox prvič javil, da je pravkar prenesel posodobitev in da se bo instalirala ob naslednjem zagonu. Ko pa se je posodobitev instalirala, pa nisem več mogel na internet (Ne morem prikazati te strani). Ker ni pomagalo nič drugega, sem obnovil sistem na prejšnjo konfiguracijo, in delovalo je, dokler mi čez dan, dva spet ne javi, da je posodobitev prenešena in da se bo instalirala... itn. Po instalaciji isto, spet nisem mogel na net. Potem sem poskusil z IE, ampak ugotovil, da mi tudi ko je vse v redu, ne dela in da ga ne morem uporabljati (Strani ne morem prikazati), potem sem hotel preneseti Opero, pa mi javi, da je nekaj narobe z mojim Windows Installerjem. Nato sem prenesel še Windows Installer, ga instaliral, ampak še vedno se Opere ne da naložit. Nato sem v Firefoxu izklopil posodobitve, upajoč, da se torej ne bo več posodabljal, ampak tudi to ne pomaga.

Skratka, želim, da se Firefox ne bi več posodabljal, oz. me zanima, kaj moram narediti po posodobitvi (če se že mora), da bom lahko dostopal do Interneta.

Res upam, da mi bo kdo znal pomagati.

Hvala vnaprej.

Lep pozdrav.

postar_si ::

Obnovi sistem preko restor point, tako da bo delal. In pol odkljukaj avtomatsko updejtanje. na kakšen način pa dostopaš do neta?

Malcolm_Y ::

Sem že, pa ne pomaga.

ORODJA - MOŽNOSTI - NAPREDNO - POSODOBITEV sem odkljukal vse, ampak on me pol vpraša ali želim posodobiti zdaj ali kasneje. dam kasneje in javi, da se bo izvedlo ob naslednjem zagonu. možnosti "Sploh ne" pa ni.

Kabelski internet.

Zgodovina sprememb…

jeti51 ::

Preveri, da ti kakšen firewall ne blokira zadeve. Namreč firewall zazna, da je bil program spremenjen in mu ne dovoli več povezave na internet, ti pa si njegovo obvestilo spregledal ali kaj podobnega.

Namreč da po posodobitvi Firefox kar tako ne bi več deloval, je čudno, kajti vsem (najbrž? :) ) drugim dela.

jeti51 ::

>> Skratka, želim, da se Firefox ne bi več posodabljal

Pa ne opletaj naokoli s takimi kavbojskimi rešitvami. Namreč potem bo pa enkrat nekdo izkoristil varnosno luknjo v tvoji ne-najnovejši različici Firefoxa in ti sesul sistem, pa boš spet moral delati restore.

amigo_no1 ::

Poglej katere plugine imaš (meni Tools/ add-ons ) in kaj se "posodobi" .

R33D3M33R ::

Kot je jeti51 povedal: poglej če ti zadeve ne blokira firewall, ker se je program spremenil.
Moja domača stran: http://andrej.mernik.eu
Na spletu že od junija 2002 ;)
:(){ :|:& };:

Malcolm_Y ::

OK, hvala.

Bom nazaj vklopu posodobitve, pa pol pregledal firewall. (čeprav mi ponavad pove, da je nek program spremenjen in vpraša če ga ziher hočem zagnat, zdej pa nič).

Pod Ad-onsi misliš Razširitve in teme? Po system restoru nimam nič, sam običn Firefox 2.0. Mislim da mi ga pol nadgradi v 2.0.0.2. al neki takega.

Če pa slučjano ne bo firewall kriv, se pa spet priporočam za kak nasvet. :)

Lp

amigo_no1 ::

pojdi
http://www.mozilla.com/en-US/firefox/

Dolpotegni si zadnjo verzijo.

Zapri Firefox.
Zbriši trenutni Firefox (control panel/add remove ).

Namesti dolpotegnjeno verzijo.

Malcolm_Y ::

Evo, ratalo.

Za vse, ki bi imeli podobne težave - po mučnih dnevih obnavljanja sistema, brisanja, nalaganja, spreminjanja programov, ko sploh nisem mogel na net, sem prišel do rešitve. Zanjo so zaslužni predvsem tisti, ki ste mi tukaj dali nasvete - stvar je bila v tem, da je moj F-secure podivjal in ni dovolil nikomur in ničemur dostopa do neta (žal sem to ugotovil zelo pozno, lahko bi si prihranil veliko muk). Med drugim sem tudi fizično v task managerju izklopil vse procese, ki so kakorkoli dišali po f-securu, pa je še vedno deloval in blokiral FF. Zato je treba odpret f-secure in pri varnostnem ščitu določit željeno stopnjo (jaz sem jo imel na "prepreči vse"). Ko sprostiš ščit pa dela net nemoteno. Vsaj pri meni je bilo tako.

Hvala vsem za nasvete in se še priporočam. :)

Lp

Zgodovina sprememb…

TechBeats ::

Men se je glihkar updejtal na 2.0.3 brez problemou.:)


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Firefox se po apdejtu na 71 ne zazene vec

Oddelek: Programska oprema
101101 (564) nsa_ag3nt
»

Nova posodobitev Firefoxa

Oddelek: Omrežja in internet
283036 (2273) Ales
»

V Firefoxu 43 končno 64-bitna verzija enakopravna z 32-bitno

Oddelek: Novice / Brskalniki
329799 (7106) knesz
»

Nokia N900 novi FW!

Oddelek: Mobilne tehnologije
354637 (3889) koro13
»

Firefox 3.02 problem

Oddelek: Pomoč in nasveti
111410 (1094) RuN

Več podobnih tem