Forum » Pomoč in nasveti » 4coredual-vsta problem
4coredual-vsta problem
anovak ::
Živjo!
Pred kratkim sem kupil 4coredual-vsta osnovno ploščo. Na njo sem priklopil sledče komponente:
-celeron d 356
-2x512 ddr ram
-gf 7600gt
-samsung 160gb trdi disk
Problem nastane ko preklopim stikalo na zadnji strani računalnika, takrat se namreč le-ta kar zažene brez da bi stisinl on/off gumb. Pri tem na zaslonu ni slike pa tudi speaker na osnovni se ne oglaša s piski, da bi ugotovil kaj je narobe. Zgoraj navedene komponente delajo na asusovi k8v-vm in s procesorjem amd athlon 64 3400+ brezhibno.
Kakšne ideje kaj bi bilo lahko narobe?
Pred kratkim sem kupil 4coredual-vsta osnovno ploščo. Na njo sem priklopil sledče komponente:
-celeron d 356
-2x512 ddr ram
-gf 7600gt
-samsung 160gb trdi disk
Problem nastane ko preklopim stikalo na zadnji strani računalnika, takrat se namreč le-ta kar zažene brez da bi stisinl on/off gumb. Pri tem na zaslonu ni slike pa tudi speaker na osnovni se ne oglaša s piski, da bi ugotovil kaj je narobe. Zgoraj navedene komponente delajo na asusovi k8v-vm in s procesorjem amd athlon 64 3400+ brezhibno.
Kakšne ideje kaj bi bilo lahko narobe?
- spremenil: Matek ()
DominusSLO ::
Računalnik sam sestavljal? Kar mi prvo pade na pamet so napačno priklopljena stikala, ledice, pc speaker... Si bios resetiral?
cpu&nb watercooled, gpu on air at the moment
anovak ::
Glede priklopa mislim, da je vse pravilno. Asusova osnovna plošča ima praktično enak sistem kot asrock-ova (sem primerjal manuala od obeh plošč), resetiral sem tudi cmos...
DominusSLO ::
Aja sem spregledal, da si testiral z drugim procesorjem... mogoče je fuč, ali pa ga plata ne podpira...
cpu&nb watercooled, gpu on air at the moment
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Dve osnovni plošči ne delata?Oddelek: Pomoč in nasveti | 728 (505) | Riff |
» | Računalnik za 480EUR - Prosim svetujte! (strani: 1 2 )Oddelek: Kaj kupiti | 4655 (3560) | Vuli |
» | Ni slikeOddelek: Strojna oprema | 1355 (1176) | Tr0n |
» | porodne težave računalaOddelek: Strojna oprema | 1900 (1443) | dustphoenix |
» | sound driver ?Oddelek: Strojna oprema | 1641 (1596) | *Deyan* |