» »

TEŽAVA - virus, trojanc

TEŽAVA - virus, trojanc

amicus ::

Na komp sem nedavno tega fasal trojanca, ki se mi je zažrl v System volume information datoteko. Od tam sem ga (ročno) izbrisal in ob pregledovanju z nodom mi ta ne zazna nobene nevarnosti več...

vendar... ob zagonu računalnika, in ob povezavi na internet, mi nod vedno začne javljati, da je okril nevarnost. In sicer gre za neke spyware in trojance...

Zadeva zgleda približno tako, da še predno se povežem na internet, mi začne explorer javljati, da potrebuje povezavo za delo (se pravi imam možnosti da izberem work offline ali try again ... tako da veste katero okno se mi odpre). Skratka, ko se povežem mi nod kot vir navede neko stran z nekim IP (npr. htt://67.45.567. itd) Očitno se želi nekaj povezati na določeno stran.
Problem je ker to nekaj sploh ne vem kje je, ker nod ob pregledovanju ne najde ničesar. Dejansko delajo težavo datoteke, ki imajo kot vir naveden zgoraj omenjeni link ali pa nek dll fajl iz temp folderja.

Imena virusov pa so win32/bho.g , win32/spy.VBstatJ in cela familija win32/adaware.(svašta)

Če ma kdo kako idejo kako se tega znebim naj mi prosim pomaga. Naložen mam tudi ad-aware pro. ...

hvala

Tody ::

Jah lahko postaviš firewall dokler ne prečešeš zadeve še z čem drugim mogoče ccleaner, spyware doctor, tuneup ali highjack this.

Če ti pomaga lahko z komando v netstat -t se mi zdi pogledaš kateri procesi gredo ven in kdo jih uporablja.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Virusi in druga svinarija

Oddelek: Pomoč in nasveti
324127 (3053) grofsi
»

Skrivanje zlonamernih PDF dokumentov v "nedolžne" PDF dokumente

Oddelek: Novice / Zasebnost
295050 (3786) Brane2
»