» »

Osvetljena tipkovnica

Osvetljena tipkovnica

slinko ::

pozdravljeni!

Kot je že v naslovu razvidno se zanimam za nakup le te tipkovnice. Malo sem gledal po spletnih štacunah in našel tole BTC 6300CL


Sedaj pa me zanima če si jo že kdo lasti oziroma, če lahko poveste ali je tipkovnica uredu ali ne. Če ni dobra, katero mi potem proporočate. Ampak mora biti pa osvetljena. Gledal sem še gaming tipkovnice od logitecha vendar so zelo drage. Tipkovnice ne rabim za igranje iger pač pa za večerno delo na računalniku, brskanje po spletu in podobno.

Bil bom vesel vsakega mnenja.
Za odgovore se vam že vnaprej zahvaljujem.

Samson ::

Ce mene vprasas se tipka precej bolje od opevanega logitecha, osvetljena je z modro svetlobo, ne bode v oci...Pa se cez dan naprimer jo ugasnes z kombinacijo F10+ESC...Sicer ne uporabljam tipkovnice v popolni temi, tako da kaj vec lahko pove kdo drug.
condom.com not found - load pregnant.bat - done :O)

Light Bearer ::

Zelo priporočam tipkovnice vrhunskega švicarskega proizvajalca Saitek, konkretneje modela "Saitek Eclipse" in "Saitek Eclipse II". Kar se tiče kvalitete, so njihove tipkovnice na praktično vseh testih ocenili z samimi superlativi, mnogo ljudi pa njihove tipkovnice nasploh smatra za ene najboljših na trgu. Kar pa se tiče cene tipkovnic, je ta za to kar ponujajo presenetljivo zelo ugodna.

http://www.saitekusa.com/USA/prod/eclipse.htm

V Sloveniji sem te tipkovnice zaenkrat zasledil samo v trgovinah:

http://www.vt-racunalnistvo.net/index.php?page=shop.browse&category_id=239&option=com_virtuemart&Itemid=34
https://www.cool-pc.org/cgi-bin/b2cshop.cgi?action=showprod&cat=40
"The world is a dangerous place. Not because of the people who are evil,
but because of the people who don't do anything about it."
- Albert Einstein

slinko ::

Samson: A pa ti ti tipkovnico imaš doma? Kakšne pa so kaj tipke ali so hrupne? Kakšna je kvaliteta izdelave?

Light Berner: Tipkovnica je že fajn samo mal draga je pa malo me moti nemški razpored tipk. Kakšna pa je razlika med nemškim in slovemskim razporedom tipk?

trek@s ::

Imam to tipkovnico, ki si jo zgoraj navedel, pa lahko rečem da je super nakup!8-) Sprva sem imel malo pomislekov, ker je bela in bi se umazala, ampak po parih mesecih je še vedno takšna, kot bi jo iz škatle vzel, pa je nisem še nikoli čistil. Meni je super tipkati nanjo, ker ima majhen "ugrez" tipk; kot pri kakšnem notebooku. Sem pa iskal takšno z osvetlitvijo - pa ne zato, ker bi bila modna muha, ampak ker sem res potreboval takšno tipkovnico. najprej sem imel idejo, da bi jo osvetlil z neko zunanjo dolgo lučko, potem sem pa enkrat čisto po naklučju zagledal to tipkovnico, pa sem jo kar kupil. Tako da jaz priporočam nakup, sploh pa za to ceno!

Light Bearer ::

slinko: Mankajo oziroma neoznačenih je 5 črk: Š, Đ, Ž, Č, in Ć. Sicer pa je kar se tiče tipkovnic, slovenski še najbližja nemška, na njej je drugače označenih še najmanj tipk. Na tistih 5 neoznačenih črk se človek hitro navadi, alternativa pa je tudi to da se kupi nalepke z temi črkami in se jih nalepi na tipkovnico. Opozoril bi še na osvetljenost tipkovnice, nekatere so namreč preveč osvetljene, kar je še posebej moteče pri delu ponoči. Osvetljenost mora biti ravno pravšnja, če je premajhna se tipke slabo ali pa sploh ne vidijo (razen če so, kot pri Saitek Eclipse, osvetljene tudi same črke na tipkah), če pa je prevelika, pa je to kot že rečeno zelo moteče za oči. Saitek Eclipse ima 3 stopnje osvetlitve, nizko, visoko in brez osvetlitve (za čez dan). Pomembna, še posebej pri tipkanju v popolni temi, zna biti tudi barva osvetlitve, nekatere barve namreč znajo biti neprijetne za oči.
"The world is a dangerous place. Not because of the people who are evil,
but because of the people who don't do anything about it."
- Albert Einstein

msedem ::

Lp, mene pa zanima( ker bom kupil tipkovnico v Avstriji bo (verjetno) imela nemški razpored tipk), kje bi dobil kvalitetne nalepke šumnikov za tipkovnico?

Hvala.

ShARk63 ::

@Light Bearer:

Tale saitek najbrz ni flat al se motim?
Drugace imam zgoraj omenjeno BTC tipkovnico in sem z njo zadovoljen. v temi se osvetlitev obnese super, ni moteca in ne bode v oci. edino kar me na tej tipkovnico moti je tiho piskanje, ko je tipkovnica iluminirana. no, ce na to nisi pozoren je neslisno, vcasih pa zna bit motece. :\

pacar ::


Naredi si osvetlitev za brezžično tipkovnico sam.
Uporabil sem anteno od radija za namestitev ledik(lahko osvetljitev nastavljaš po želji)baterijo od Nokie 3310 in polnilec za polnjenje baterije.
Vtipkovnici je dovolj prostora za baterijo.Povežeš izvrtaš še luknjo za polnenje baterije in to je to.

Cena: Tipkovnica 9€
Star telefon ki je še baterija vsaj malo uporabna
Polnilec
Skupaj:15€

Pa malo volje.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: pacar ()


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Osvetljena tipkovnica (strani: 1 2 )

Oddelek: Kaj kupiti
619715 (1037) bajsibajsi
»

Tipkovnica z osvetlitvijo za programiranje?

Oddelek: Kaj kupiti
72620 (2281) jernejl
»

OCZ z novo tipkovnico

Oddelek: Novice / Ostale najave
283623 (2650) subby
»

Saitek Cyborg Keyboard - še ena igričarska tipkovnica

Oddelek: Novice / Ostale najave
173544 (2781) Jst
»

Katero tipkovnico (strani: 1 2 )

Oddelek: Kaj kupiti
796381 (5041) Jan987

Več podobnih tem