» »

Jade Empire: Special Edition

Jade Empire: Special Edition

Tr0n ::

Lastniki konzole Xbox to igro verjetno ze poznate.

Kanadski BioWare (Baldur's Gate, MDK2, NWN, Kotor, Mass Effect,...) je pred kratkim izdal PC razlicico te odlicne igre in jo poimenoval Special Edition.

Tukaj ne gre za direkten port, ampak so v celoti izboljsali grafiko, kontrole priredili za PCja, dodali nove posasti, izboljsali UI ipd.



Jade Empire: Special Edition Homepage
Jade Empire: Special Edition Videos
  • zavaroval slike: Mavrik ()

Mavrik ::

Pri tem pa so seveda pozabili popraviti največji problem te igre: lahkost. Zadeva ne nudi nobenega izziva. Prav tako ni nevem koliko razlik med konzolno in PC verzijo, saj "spremenjene" kontrole pomenijo samo to, da lahko tokrat na 1-9 mappaš style, kar je več kot štiri na konzoli. Grafika je kar lepa.

Zato pa je izjemna sprememba okolja, saj po n+1 RPGjih s fantazijsko tematiko, vzhodnjaška mitologija neverjetno sede in naredi zelo pozivitno izkušnjo. To povezano z odlično zgodbo, dobro predstavljenimi liki ter zabavnimi stranskimi nalogami z več možnimi rešitvami naredi zelo dobro izkušnjo. Definitino BioWare ni naredil zanič zadeve in nas do zdaj še ni razočaral. Igra si zasluži mesto na polici poleg vseh ostalih RPGjev.
The truth is rarely pure and never simple.

Pesimist ::

Sem probo in ta spil je spet dokaz kak so konzolaski igralci nezahtevni glede kvalitete iger. Ce sem prav vido je to na konzolah doblo okol 95% na PCju pa igralnost komaj 7 oz 70% :\
Probo pa sem samo zarad dobre ocene ki jo je bilo delezno na konzoli in spet se je izkazalo staro pravilo pac.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Pesimist ()

Mavrik ::

Potem to gledaš neke zanič opise iger. Ker večina tistih, po katerih se jaz ravnam je igri prilepila nekaj čez 70% oz. 7/10. Seveda pa to ne spremeni dejstva, da je igra več kot vredna igranja in nakupa.
The truth is rarely pure and never simple.

pozitron ::

Ocena za PC je zato nižja ker je igra že stara, in je bila že prej za xboxa. Tako, da je nekaj ocene zgubila za grafiko, pa še kaj verjetno. Na gamespotu je dobila oceno 7.8. Meni osebno je veliko bolj zabavna od marsikatere novejše igre. Vem, da ni čisto v istem žanru kot oblivion in podobne, ampak neki sličnega, zdi se mi pa velik bolš. Res pa je, da sem bol noob zato ne morem rečt, da mi je prelahka:)

Pesimist ::

ni za grafiko dobla. Locene ocene je mela za vse dele igre in igralnost je bla najnizje ocenjena. Sej rpav tak ker igralnost je res svoh sploh fightanje. Oni Fable Lost chapter je dosti bolsi.

Tr0n ::

Meni se je pa zdel fight sistem kar izzivalen. ;) Na zacetku, dokler ga nisem pogruntal, sem kar hitro umrl. Health ti precej hitro izgine, pa tudi chi moras znat pametno uporabljat.

Pesimist ::

Jaz k igralnosti stejem kamero, premikanje in opcije. To pa je totalno kaput v tem spilu. Sploh nisem najso tipke za izhod iz fighta in pobrat powerupse. Samo toglal sem lahko z TAB. Kamera pa ti sajna iza hrbta da sploh nevidis kake konfu udarce izvajas in tesko ocenis razdaljo do nasprotnika za hand to hand combat.

Fable Lost chapter ga totalka porazi pri vseh stvareh.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Pesimist ()

Mavrik ::

Ven s combata logično ne moreš iti, dokler ne poraziš vseh nasprotnikov. Ravno tako kot v vseh drugih RPGjih (Fable je bil sicer bolj slab predstavnik zvrsti). Pri combat sistemu je bolj problem, da se hitro kam zatakneš v ozkih prostorih, samo na srečo le-teh ni veliko. Malo je tudi smotano, da dovoljuje cheesy taktike... recimo Storm Dragon v kombinaciji s kakim hand-to-hand stylom dovoli da maš nasprotnika v stunu brez konca.

Kar se pa zgodbe tiče... je odlična z dobrimi konci, dialogi spremljevalcev ostanejo dobro napisani in zanimivi vse do konca. Bojni sistem na začetku najeda, samo ko se malo privadiš je sprejemljiv. Ne dober, definitino pa ni totalno zanič. Bolj boli pomanjkanje težavnosti, saj ko ga enkrat pogruntaš, je vse otroška igra. Še zadnji šefovski boj narediš z levo roko.

Kar se pa Free Targeta piše... pravi gumb ti piše na loading screenu (R ali T), samo je pa tisto neuporabno, saj potem absolutno nič ne zadeneš in samo kasiraš udarce. Celo igro sem zadevo samo enkrat uporabo.
The truth is rarely pure and never simple.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Mavrik ()


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Dragon Age: Origins (strani: 1 2 )

Oddelek: Igre
906840 (481) oo7
»

Anthem (strani: 1 2 3 4 5 )

Oddelek: Igre
21521624 (9331) dolenc
»

Igre za PC, katere imajo pravo podporo GamePad-om

Oddelek: Igre
296019 (5203) Berserker

Iščem kvalitetne RPG-jke z dobrimi zgodbami

Oddelek: Igre
423015 (1614) Matej_K

Več podobnih tem