Forum » Programiranje » Programiranje v praksi
Programiranje v praksi
cyber_killer ::
Mene pa zanima kako dejansko zgleda delo v dolocenem podjetju.Gre se pa seveda za delo programerja.Zihr vas je dost k delate prek studenca al kako drugace.Mislim vem da je odvisno od podjetja s cim se ukvarja,samo zanima me bl na splosno.Pa tud na zacetku sluzbe ali vam kaj razlozijo kaj pa kako, al vam sam recejo "to pa to sprogramiri".
Hvala za odgovore
LP
Hvala za odgovore
LP
- premaknil iz Programska oprema: OmegaBlue ()
Microsoft ::
Men je blo brezveze. Mores neki delat na necem, kar je nekdo ze pred tabo naredil. In pol mas en bug, kjer funkcija klice deset funkcij navzdol in naokrog. Cel dan pol pritiskas F11 in se ob vsakem koraku cudis wtf je tole.
Ce bi se kdaj programiral, bi to tako, da bi dobil recimo dokumentacijo, da je recimo treba naredit eno komponento. Ali pa da si sam. Kake simpl VBS skripte se napisem, pa ce bo kaj zanimivega za PowerShell ze Exchange bom tudi z veseljem pisal. Ostalo pa dvomim, da kdaj kmalu.
by Miha
Ce bi se kdaj programiral, bi to tako, da bi dobil recimo dokumentacijo, da je recimo treba naredit eno komponento. Ali pa da si sam. Kake simpl VBS skripte se napisem, pa ce bo kaj zanimivega za PowerShell ze Exchange bom tudi z veseljem pisal. Ostalo pa dvomim, da kdaj kmalu.
by Miha
s8eqaWrumatu*h-+r5wre3$ev_pheNeyut#VUbraS@e2$u5ESwE67&uhukuCh3pr
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Microsoft ()
cyber_killer ::
Hehe.Kasno pa znanje res potrebujes?Ker ko gledam oglase moras znat javo,pa c,c++,php,pa mysql pa .net pa kaj jst vem se.Mislim ok sej jezika se naucis k ze enga znas sam useen mau kriza je da zdej pa res use obladam.Evo npr.iscemo razvijalca pogoj so osnove jave, c-ja.Kaj se pod tem razume?Valda ne kako se uporabljajo for zanke pa if-i.Kaj je za njih osnova?
jype ::
Microsoft, za svoje želje si izbral napačno platformo. Tako se dela na unixih.
Meni je super. Naloge so jasno definirane in odkar sem v teamu, ko lahko tudi jaz komu dam nalogo, če vidim, da je to smiselno, in jo ta človek dejansko reši, sem precej manj pod stresom. Moje polje so pač reči na sistemskem in omrežnem nivoju, ubadam se še z bazami, izogibam se pa stikom s kodo ki se tiče uporabniških vmesnikov.
Kaj je "osnova" je od podjetja do podjetja različno. Nekje iščejo code monkeya, nekje pa arhitekta, oboji pa rečejo, da bi radi programerja. Razlike (v potrebnem znanju in izkušnjah) so pa ogromne.
Vseeno se nauči čimveč jezikov - javo, C++, python in php, recimo, so super izhodišče za dobit dobro službo.
Meni je super. Naloge so jasno definirane in odkar sem v teamu, ko lahko tudi jaz komu dam nalogo, če vidim, da je to smiselno, in jo ta človek dejansko reši, sem precej manj pod stresom. Moje polje so pač reči na sistemskem in omrežnem nivoju, ubadam se še z bazami, izogibam se pa stikom s kodo ki se tiče uporabniških vmesnikov.
Kaj je "osnova" je od podjetja do podjetja različno. Nekje iščejo code monkeya, nekje pa arhitekta, oboji pa rečejo, da bi radi programerja. Razlike (v potrebnem znanju in izkušnjah) so pa ogromne.
Vseeno se nauči čimveč jezikov - javo, C++, python in php, recimo, so super izhodišče za dobit dobro službo.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Programer pri 35ih (strani: 1 2 )Oddelek: Programiranje | 16084 (9695) | ejresnevem |
» | Prihodnost html-ja, js, ...Oddelek: Programiranje | 2340 (1691) | Jerry000 |
» | programiranje na srednji šoliOddelek: Šola | 3350 (2539) | i386 |
» | Programer (strani: 1 2 )Oddelek: Šola | 8367 (7171) | hunter01 |
» | Delo (takšno ali drugačno), samo delal bi rad =)Oddelek: Loža | 3670 (2489) | tx-z |