Forum » Izdelava spletišč » [JavaScript]: koda ne dela
[JavaScript]: koda ne dela
R33D3M33R ::
Zadeva postaja malo smešna, ampak spodaj spisana koda ne dela v Firefoxu. Konzola izvrže: Napaka: document.getElementById("komentar") has no properties
V Operi dela brezhibno. Napake nikakor ne najdem pa se z njo mučim že par ur. Vsaka čast tistemu, ki reši ta problem. Jaz enostavno ne morem več - (glavobol in besnenje čez razvijalce)
Hvala!
V Operi dela brezhibno. Napake nikakor ne najdem pa se z njo mučim že par ur. Vsaka čast tistemu, ki reši ta problem. Jaz enostavno ne morem več - (glavobol in besnenje čez razvijalce)
Hvala!
<!DOCTYPE HTML PUBLIC "-//W3C//DTD HTML 4.0 Transitional//EN"> <html> <head> <title></title> <meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=windows-1250"> <link href="datoteke/css/stil.css" type="text/css" rel="stylesheet"> </head> <body> <script language="JavaScript" type="text/javascript"> <!--// if (screen.height <= 600) { var visina = 600; } else { var visina = screen.height - 100; } function setCookie(name, value, expires, path, domain, secure) { var curCookie = name + "=" + escape(value) + ((expires) ? "; expires=" + expires.toGMTString() : "") + ((path) ? "; path=" + path : "") + ((domain) ? "; domain=" + domain : "") + ((secure) ? "; secure" : ""); document.cookie = curCookie; } function getCookie(name) { var dc = document.cookie; var prefix = name + "="; var begin = dc.indexOf("; " + prefix); if (begin == -1) { begin = dc.indexOf(prefix); if (begin != 0) return null; } else begin += 2; var end = document.cookie.indexOf(";", begin); if (end == -1) end = dc.length; return unescape(dc.substring(begin + prefix.length, end)); } function Odpri() { setCookie('IntroFLV',1,new Date("January 1, 3000")); Pokazi(); w=window.open('uvod.html','UPGlavnoOkno','width=800, height='+visina+', resizable=0, menubar=0, toolbar=0, location=0'); x=Math.floor((screen.width-700)/2-3); y=Math.floor(3); w.moveTo(x,y); } if(getCookie('IntroFLV')==1) { Odpri(); } function Pokazi() { document.getElementById('komentar').style.visibility="visible" } //--> </script> <br> <noscript> <font color="red">Ker imate izvajanje skriptov v brskalniku onemogočeno, ga morate pred nadaljnjo uporabo omogočiti! <br>Šele zatem bo uporaba izobraževalnega paketa mogoča.</font> </noscript> <script language="JavaScript"> <!--// var NavIme = navigator.appName; var NavVer = navigator.appVersion; if (NavIme != "Microsoft Internet Explorer" || NavVer <= "5") { document.write("<p align=\"center\">Uporabljate " + NavIme + ", različica " + NavVer + "<br><font color=\'red\'>Izobraževalni paket je prilagojen delu z MS Internet Explorerjem, različica 5.5 ali novejša.<br> Vaje so bile tudi preizkušene na Mozilli Firefox 1+ in Operi 8.0.<br><br>Nekatere vaje morda ne bodo delovale pravilno.<br><br>Priporočamo vam, da si namestite posodobljeno verzijo brskalnika</font></p>"); } //--> </script> <p><h3>Hitra pomoč:</h3> <ul> <li>Morda potrebujete pomoč, <a href="pomoc/pojavna_okna.html">pri omogočanju pojavnih oken in aktivnih vsebin</a>?</li> <li>Če se vam po nesreči zapre okno brskalnika kliknite v to okno in pritisnite <b>F5</b> na tipkovnici, sedaj se bo brskalnik spet zagnal</li> </ul> </p> <div style="visibility:hidden;" id="komentar">Če vam brskalnik blokira pojavna okna, lahko okno <a href="#" onclick="javascript:Odpri();">ročno odprete</a></div> </body> </html>
Moja domača stran: http://andrej.mernik.eu
Na spletu že od junija 2002 ;)
:(){ :|:& };:
Atos ::
Ti izvajaš funkcijo, ki se navezuje na element preden se ta element sploh naloži. Za test izvrši funkcijo za tistim divom in bo delalo. Potem pa samo popravi kodo malenkost, da bo ustrezala tvoji nalogi.
To je bilo to. Sploh nisem vedel, da ima to kaj veze. Ne vem kako se ti naj zahvalim, prihranil si mi veliko živcev. Hvala še enkrat!
mte ::
Pa ne zaradi tega stavit celotnega script bloka za tisti stavek, ampak uporabi body onload="...", če si slučajno zdaj naredil drugače...
lp
lp
Saj sem premaknil le tisti getCookie pod div, čeprav bi bil tudi body onload dober.
mte ::
onload bi bil boljši, ker če imaš javascript razmetan po celem html dokumentu prideš kmalu do točke, kjer se ne znajdeš več kaj dosti...
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Prilagoditev frameov resolucijiOddelek: Izdelava spletišč | 1389 (1227) | c0dehunter |
» | JavaScript zunaj HTMLOddelek: Izdelava spletišč | 1290 (1188) | *wolf* |
» | [Flash] predvajanje videaOddelek: Programiranje | 1775 (1623) | R33D3M33R |
» | Internet strani kot slideshowOddelek: Izdelava spletišč | 2121 (1872) | sverde21 |
» | Malo zgodovine: Googlova prva strojna opremaOddelek: Novice / Omrežja / internet | 2575 (2575) | darkolord |