» »

Internet strani kot slideshow

Internet strani kot slideshow

Dr.S ::

Na sredini svoje strani želim izdelati slideshow iz ostalih web podstrani.
Torej, da se mi recimo 5 izdelanih podstrani postopoma odpira (slida) na sredini glavne strani.

Nekaj sem že našel samo je le ob pomoči vsaj dveh framov (z iframom pa ne znam delat).

Pomoč?

bluefish ::

Frame je menda že iz mode. Uporabi PHP ali pa ASP.

tec ::

Looooooka ::

ajax pa kksn innerHTML property...

Dr.S ::

kateri?

sverde21 ::

<html>
<head>
<title>Example</title>
<script type="text/javascript">
function setIt()
{
    if(document.getElementById('prikaz').innerHTML == 'bar') {
        document.getElementById('prikaz').innerHTML = 'foo';
    } else {
        document.getElementById('prikaz').innerHTML = 'bar';
    }
}
</script>
</head>
<body>
<span id="prikaz">bar</span><br />
<button onclick="setIt()" />
</body>
</html>

:)
<?php echo `w`; ?>

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: sverde21 ()

Dr.S ::

Mislil sem slide cele nove strani (recimo svetovanje_1.html in mato svetovanje_2.html)

In brez možnosti gumba za menjavo = samodejni preklop na naslednjo stran.

sverde21 ::

Ja sej se da stvar spedenat tud na timer ane :\
<?php echo `w`; ?>

Dr.S ::

Lahko prosim kakšno primer stran oziroma scripto.

Dr.S ::

in kako to storim z timerjem?

Preseren ::

meta http-equiv="refresh" content="4; URL=index1.html"
Seveda brez narekovajev, stvar vstaviš v head, pa deluje

P.

sverde21 ::

Tukajle si poglej, kako se dela timer v JS ;) maš veliko primerov :)

@Preseren: ta koda ti refresha celotno stran... če sm jst prav razumel, bi on rad originalno stran pustil na miru in samo v enem okencu prikazoval slideshow :)
<?php echo `w`; ?>

Preseren ::

sverde21 mash prav, may bad ;)

Dr.S ::

sverde21 pregledal pa ni primera za slidanje web strani, al pa ne najdem?

sverde21 ::

Ja ni primera za slajdanje strani ampak je primer za timer... itq sm ti že 1/2 kode spisu, zj rabš sam sestavt :P
<?php echo `w`; ?>

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: sverde21 ()

R33D3M33R ::

Hm, bom jaz napisal kaj bi lahko naredil, če bi delal z iframes.

Narediš array s stranmi, ki bi jih rad prikazoval.

var strani = ['stran1.html', 'stran2.html', itd];

narediš funkcijo, ki ti zamenja stran vsake toliko časa.

function slide(i) {
document.getElementById('prikaz').location.href == strani[i];
}



Na original stran nekam daš nek input, ki ti shranjuje številko frejma

<input id="frejm" value="0" type="hidden">


Narediš funkcijo, ki ti menja cifre

function menjaj() {
var val = document.getElementById('frejm').value;
var zadnji = count(strani);
if (val == zadnji) {
return false;
}
else {
return val;
val += 1;
}
}



Kličeš jo tako, da v body onload postaviš:

onLoad="setTimeout('slide(menjaj())',10000)"

10000 je recimo čas v milisekundah, ki ga bo skripta potrebovala, da se ponovno izvede.

Nimam pojma ali deluje ali ne, je pač ideja kako bi jaz to naredil.
Moja domača stran: http://andrej.mernik.eu
Na spletu že od junija 2002 ;)
:(){ :|:& };:

Dr.S ::

super, smo sem precej lesen.
Torej če si pripravljen pomagati mi prosim spiši skripto:

- naslov glavne strani svetovanje.html
- iframe=opis kjer se naj bi odpirale podstani (svetovaje1.html, svetovanje2.html, svetovanje3.html)
- med slajdi vsaj 5 sekund odmora

sem že sam probaval pa mi ne uspeva, sploh mi ni jasno tole:

"Narediš array s stranmi, ki bi jih rad prikazoval.
var strani = ['stran1.html', 'stran2.html', itd];"

kam to vstavim?

R33D3M33R ::

Evo mojo packarijo.

<html>
<head>
<title>Example</title>
<script type="text/javascript">
var strani = ['bla1.html','bla2.html','bla3.html','bla4.html'];

function slide(i) {
if(i != false ) {
document.getElementById('prikaz').src = strani[i];
}
else {
alert('Predstavitve je konec');
}
}

function menjaj() {
var val = document.getElementById('frejm').value;
var zadnji = strani.length;
	if (val == zadnji) {
	return false;
	}
	else {
	document.getElementById('frejm').value = parseInt(val)+1;
	return val;
	}
}
</script>
</head>
<body onLoad="window.setTimeout('slide(menjaj())',1000);">
<input id="frejm" value="1" type="hidden">
<iframe name="prikaz" id="prikaz" src="bla1.html"></iframe>
</body>
</html>


Skripto, ki ti osvežuje stran si najdi sam oz. naj me kdo malo popravi. Nisem ravno mojster JavaScripta :)
Moja domača stran: http://andrej.mernik.eu
Na spletu že od junija 2002 ;)
:(){ :|:& };:

sverde21 ::

@R33D3M33R: Ti je dolgcajt ane :D
<?php echo `w`; ?>

Dr.S ::

hvala za pomoč, sam ne dela še čist o.k.

R33D3M33R ::

sverde21: Malo mi je pa res ja :D . Ravno ta dan sem delal nekaj s timeouti pa sem dobil idejo kako bi lahko pomagal pri tem slideshowu.

Mimogrede: Kaj če bi si še ogledali mojo temo? :P

Dr.S: Moja koda delno deluje če na roko s F5 osvežuješ stran. Ker ti to verjetno ni v interesu, vdelaj skripto, ki to dela namesto tebe...
Linke imaš zgoraj. Samo predelaš in že bo delovalo...
Moja domača stran: http://andrej.mernik.eu
Na spletu že od junija 2002 ;)
:(){ :|:& };:

sverde21 ::

No sei morm priznat tud men je blo dans mal dolgčas :P

P.S.: grem tvojo temo brat mal :D
<?php echo `w`; ?>


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

AJAX kratke naloge

Oddelek: Izdelava spletišč
191909 (1376) Yacked2
»

[PHP/JavaScript] tic tac toe

Oddelek: Programiranje
171250 (983) illion
»

Javascript pomoč

Oddelek: Izdelava spletišč
201767 (1323) Lion29
»

JavaScript offsetTop in brskalniki

Oddelek: Izdelava spletišč
8738 (670) shorvat
»

[PHP, javascript] program za seštevanje v dveh posameznih oknih

Oddelek: Programiranje
132182 (2052) |CyGNUS-x

Več podobnih tem