Forum » Pomoč in nasveti » Canon fotoaparat-problem
Canon fotoaparat-problem
paparazzo ::
Imam digitalca Canon PS A550. S prilozenega CD-ja sem instaliral tiste programcke, ki so pac za urejanje in prenos slikic na racunalnik in seveda tudi drivere. Problem je v tem, da vse dela, vendar slik ne morem prenasati.
Pojem "vse dela" pomeni, da je v device managerju vse OK in prav tako v "Scanners and cameras" se nahaja ta isti aparat, vendar ko prikljucim prek USB-ja se ne zgodi nic (cuje se samo tisti zvok, ko pac nekaj prikljucis).
Ce pa rocno zazenem tisti program za prenasanje slik, mi pa javi "Cannot detect camera".
Doslej sem vse instalirano dol vrgel, pa se enkrat brez problemov posnel, preveril v vseh USB vhodih, probal z drugim kablom, potegnil najnovejse driverje za USB...
Potem sem tudi pustil da windows sam prepozna napravo in instalira driverje s CD-ja (za katere meni da niso "digitally signed",vendar sem instalacijo kljub temu nadaljeval)...
Uglavnem, vec ne vem kaj naj naredim.
Pojem "vse dela" pomeni, da je v device managerju vse OK in prav tako v "Scanners and cameras" se nahaja ta isti aparat, vendar ko prikljucim prek USB-ja se ne zgodi nic (cuje se samo tisti zvok, ko pac nekaj prikljucis).
Ce pa rocno zazenem tisti program za prenasanje slik, mi pa javi "Cannot detect camera".
Doslej sem vse instalirano dol vrgel, pa se enkrat brez problemov posnel, preveril v vseh USB vhodih, probal z drugim kablom, potegnil najnovejse driverje za USB...
Potem sem tudi pustil da windows sam prepozna napravo in instalira driverje s CD-ja (za katere meni da niso "digitally signed",vendar sem instalacijo kljub temu nadaljeval)...
Uglavnem, vec ne vem kaj naj naredim.
Nutcracker ::
Če imaš slučajno priklopljen še skener, ga najprej izklopi in poskusi ponovno.
Qui tacet, ubi loqui debuit ac potuit, consentire videtur.
Daedalus ::
Uporabljaj fotoaparat brez priloženih gonilnikov. Če ga priključiš na PC, ga itak prepozna kot usb flash pomnilnik in komot z njega skopiraš slike.
Man is condemned to be free; because once thrown into the world,
he is responsible for everything he does.
[J.P.Sartre]
he is responsible for everything he does.
[J.P.Sartre]
bosmla ::
Pa se na proceduro pazi (nekateri so obcutljivi):
- priklopi USB kabel
- na aparatu imej preklopljeno na predogled posnetih slik
- vklopi aparat
pa bi moralo delovati
- priklopi USB kabel
- na aparatu imej preklopljeno na predogled posnetih slik
- vklopi aparat
pa bi moralo delovati
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | prenos slik iz fotoaparataOddelek: Zvok in slika | 3323 (2900) | barca |
» | težave z gonilnikom za digitalcOddelek: Strojna oprema | 1118 (915) | AnWar |
» | Kako naj instaliram winxp, če moj novi notebook s sata diskom, ki nima disketnika???HOddelek: Pomoč in nasveti | 4847 (3429) | al3s |
» | Umax AstraNET iA101Oddelek: Pomoč in nasveti | 1391 (1391) | gm80 |
» | Problem z digitalcemOddelek: Zvok in slika | 966 (907) | Alan |