Forum » Programiranje » [VB express] if...elseif...
[VB express] if...elseif...
mNeRo ::
mogoce se slisi malcek cudno, a se mi dogaja da mi vcasih program ne preleti oz. ne pregleda dolocenega pogoja.
recimo:
if bla bla
....
Elseif bla bla
....
Elseif bla bla
.
.
end if
program mi precekira vse Elseif stavke lepo ob zagonu in se prvic ko klicem to dejanje ( cekiranje )...potem pa nic vec, oz mi skoci na prvih par Elseif, na druge pa ne vec!
a je ze imel kdo enak problem? kaksen nasvet?
LP
recimo:
if bla bla
....
Elseif bla bla
....
Elseif bla bla
.
.
end if
program mi precekira vse Elseif stavke lepo ob zagonu in se prvic ko klicem to dejanje ( cekiranje )...potem pa nic vec, oz mi skoci na prvih par Elseif, na druge pa ne vec!
a je ze imel kdo enak problem? kaksen nasvet?
LP
Microsoft ::
Caki, da pogledam v magicno kroglo, da najdem problem...
Ne res, daj prilepi dejanso kodo, da bomo sploh vidli, kaj delas. Drgua stvar, uporabi debugger. F5 je tvoj frend v VSju. Pred If stavkom si postavi breakpoin (v tisti vrsti se spredaj pojavi taka velika rdeca bula). Ko pride program tja, gres po korakih cres in ugotovis, kaj se dogaja. Nekje v View lahko dodajas neka okna (ne vem na pamet), ki ti tocno kazejo vrednost posameznih spremnljivk.
by Miha
Ne res, daj prilepi dejanso kodo, da bomo sploh vidli, kaj delas. Drgua stvar, uporabi debugger. F5 je tvoj frend v VSju. Pred If stavkom si postavi breakpoin (v tisti vrsti se spredaj pojavi taka velika rdeca bula). Ko pride program tja, gres po korakih cres in ugotovis, kaj se dogaja. Nekje v View lahko dodajas neka okna (ne vem na pamet), ki ti tocno kazejo vrednost posameznih spremnljivk.
by Miha
s8eqaWrumatu*h-+r5wre3$ev_pheNeyut#VUbraS@e2$u5ESwE67&uhukuCh3pr
postavljam breakpointe....in pac koda ne pride do tja, po dolocenem casu!
Public Sub Updatetextbox(ByVal sporocilo As String) 'tle mi prihajajo podatki...priblizno 1x na sekundo
''''obdelujem sporocilo:
if InStr(sporocilo, "neki"
...bla bla....
ElseIf InStr(sporocilo, "neki2") then ''tega prebere vedno- recimo
...bla bla...
ElseIf InStr(sporocilo, "neki3") then
...bla bla...
ElseIf InStr(sporocilo, "Nneki4") then ''no tle imam breakpoint in po dolocenem casu mi program tega elseif stavka ne vec precekira
...bla bla....
end if
end sub
uglavnem...stvar na zacetku dela...cez cas pa ne vec...to mi je cudno! podatke pa se naprej prejemam.
Public Sub Updatetextbox(ByVal sporocilo As String) 'tle mi prihajajo podatki...priblizno 1x na sekundo
''''obdelujem sporocilo:
if InStr(sporocilo, "neki"
...bla bla....
ElseIf InStr(sporocilo, "neki2") then ''tega prebere vedno- recimo
...bla bla...
ElseIf InStr(sporocilo, "neki3") then
...bla bla...
ElseIf InStr(sporocilo, "Nneki4") then ''no tle imam breakpoint in po dolocenem casu mi program tega elseif stavka ne vec precekira
...bla bla....
end if
end sub
uglavnem...stvar na zacetku dela...cez cas pa ne vec...to mi je cudno! podatke pa se naprej prejemam.
Tugo ::
Mogoče ti pomaga še to, da tale elseif ni rečeno, da pride do njega, ker če gre prej v if ali elseif (ki je pred njim), potem do njega ne prideš. Upam, da to veš. Če ne bo šlo, daj kodo CELOTNE rutine, ne samo dela, ker drugač boš rabil srečo, da ti nekdo sploh odgovori kar si sploh vprašal.
lp, T.
lp, T.
se opravicujem.
cela koda pa ne pride v postev, ker je predolga cene bi jo z veseljem dodal
ok, zdejle mi je pa se ena stvar nejasna... sem dal breakpointe pred vsak elseif stavek in vedno ( vsai na zacetku ), pride program do vseh! dajem naprej in mi skace od breakpointa do breakpointa ( tudi ce so umes pogoji izpolnjeni-za samo enega in se drugi nebi smeli izvrsiti)...cez cas pa se to konca in enih elseif stavkov ne vec precita ( ceprow bi jih moglo saj ni nobeden elseif stavek prej izpolnjen)
cudno cudno
cela koda pa ne pride v postev, ker je predolga cene bi jo z veseljem dodal
ok, zdejle mi je pa se ena stvar nejasna... sem dal breakpointe pred vsak elseif stavek in vedno ( vsai na zacetku ), pride program do vseh! dajem naprej in mi skace od breakpointa do breakpointa ( tudi ce so umes pogoji izpolnjeni-za samo enega in se drugi nebi smeli izvrsiti)...cez cas pa se to konca in enih elseif stavkov ne vec precita ( ceprow bi jih moglo saj ni nobeden elseif stavek prej izpolnjen)
cudno cudno
Tugo ::
potem daj čim več kode gor, mogoče imaš tipkarsko napako, pa je ne vidiš.
za začetek daj vse kar je pred prvim IF stavkom in vsaj IF stavek cel... po možnosti pa še kakšen elseif.
lp, T.
za začetek daj vse kar je pred prvim IF stavkom in vsaj IF stavek cel... po možnosti pa še kakšen elseif.
lp, T.
Sem ugotovil. cez dolocen cas je postal en elseif stavek "true"....
se opravicujem za zmedo in zahvaljujem za pomoc.
pa mineva se en delovni dan v katerem se mi je skoraj zmesalo!
LP
se opravicujem za zmedo in zahvaljujem za pomoc.
pa mineva se en delovni dan v katerem se mi je skoraj zmesalo!
LP
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | vba arrayOddelek: Programiranje | 935 (628) | Vazelin |
» | Naloga v ExceluOddelek: Pomoč in nasveti | 811 (659) | Isotropic |
» | [VBA]ExcelOddelek: Programiranje | 1153 (1111) | mmaestro |
» | [excel] makro | excel -pomocOddelek: Programiranje | 1975 (1759) | smetko |
» | [vb] Branje formata številOddelek: Programiranje | 1448 (1249) | Tugo |