» »

Postavitev spletne strani

Postavitev spletne strani

Ethical ::

Zdravo

Imam gostovanje na na enem izmed slovenskih streznikov in sicer domovanje.com. Zanima me kako skonfiguriraš v frontpageu "disscosion forum" ,tako da, potem dela tud na streziku?Kako sploh recimo nardis eno registracijo uporabnika?

upam da razumete moj problem:\

zahvaljujem se Vam za pomoč
Unigraphic NX4, ME10.45 powered by AMD Opteron 165 DC, GPU X1900XT-R580
  • spremenil: Ethical ()

Tody ::

bolj težko ? Odvisno sicer kak forum maš ampak uglavnem če nimaš doma strežnika ti forum ne more tečt. Če maš pa kak spšl forum moreš pa povedat kerga.

hm, ubistvu rad bi naredu registracijo uporabnikov in komuniciranje(aka forum). Hm, zih bom zj butast izpadu, sam vseeno. Recmo js ko nardim na strežniku(tega streznika nimam doma, ampak mam najetga) eno bazo uporabnikov,kako recmo ta baza lahko začne komunicirat, tako da recmo nakonc rata forum?Butast razlagane, vem.:D Mogoče je pa kdo dojev.:\

..še nekej, kako nj na najetem strezniku postavm CMS ? Recmo nuke, al pa nevem, joomla.?8-O

Tody ::

Za uno prvo boš rabil prebrat vsaj kak vodič o tem kaj je PHP, ASP in podobne zadeve. Tudi kaj o SQL jeziku ti ne bo čisto nič škodilo.

Za drugo, potegneš dol zadevo iz tm kjer jo pač imajo razpakiraš na svoj disk poiščeš README.txt, ter ga prebereš in ponavadi daš vse skupaj lepo na strežnik in poženeš install.php in slediš navodilom

mte ::

Jah, vsega tega ne boš naredil v par dneh. Najprej se moraš seznanit s skriptnimi jeziki, da boš vsaj približno razumel kaj pomenijo določene stvari. Iz posta sem razbral, da gre za nek forum, ki ga kreira frontpage. Takih stvari se pazi, že frontpage sam po sebi je zanič, da ti bo pa uporaben forum generiral sam od sebe, pa se mi zdi že malo preveč. Predvidevam, da uporablja asp ali asp.net skriptni jezik. Nisem pa siguren kaj frontpage sploh nudi.

CMS je pa poglavje zase. Spet nimaš kaj iskati z njimi brez poznavanja skriptnih jezikov. Kar si ti naštel, mislim da sta oba bazirana na PHP, kar je nekaj tretjega od onega zgoraj. Zdaj ali izbereš php ali asp je tvoja stvar, kombinacije mislim da niso možne. Če pa že obstaja možnost, je to bedarija.

Kakorkoli se že odločiš, obstajajo forumi, ki so že narejeni za določen CMS in pa tudi neodvisni in priporočam da jih malo raziščeš preden uporabiš tistega od frontpage-a.

Skratka - postavljanje spletnih strani (sploh dinamičnih!) ni enostavno kot igrice. Tudi če ti zdaj nekdo pove točne korake, boš že čez eno uro spet tukaj z novim vprašanjem. Potem je bolje, da nekomu plačaš da ti zadevo naredi. Začne se pri osnovah. Hiše tudi ne moreš začet delat pri strehi...

lp

okei, hvala lepa za nasvete todyin mte:\ . Zj se grem pa lotit:\ :D . Še enkrat hvala.

lp

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Ethical ()

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Kaj prvo PHP ali Javascript (strani: 1 2 )

Oddelek: Izdelava spletišč
7710176 (8784) HardFu
»

Primeren programski / web jezik za začetnika z dosti volje :D

Oddelek: Programiranje
122007 (1641) bluefish
»

Močno obiskano spletišče

252600 (1657) Jan
»

Katera spletna tehnologija bi bila najbolj primerna?

231648 (1273) mte
»

Html (strani: 1 2 )

Oddelek: Programiranje
515033 (4374) govno

Več podobnih tem