» »

Moc napajalnika

Moc napajalnika

Milko ::

Kako mocan napajalnik bi blo dobr met, ce si bom nabavu dvoprocesorsko plato na kateri bosta 2 Thunderbirda 800 (ko pride vn), geforce MX, HD, DVD-ROM, CDRW, SB, fireware kartica, mrezna kartica, ISDN modem in ene 4 ventilatorji. Kje dobim doticni napajalnik po najugodnejsi ceni?

SHooTEK ::

300W bols vec

Zipper ::

Se strinjam vsaj 300Watt-ov. Napajalnik, ki je premalo mocan glede na konfiguracijo, se pregreva in ima tudi vecja odstopanja napetosti, kar pa ni dobro za stasbilnost systema.
---------------------------------------
Type Win to enter Windows ME
---------------------------------------

ChiefThunder ::

Za cca 11k dobiš 300w macase napajalnik pr mlacomu. Al pa če boš kje dobu še močnejšega.

Hmm, 11K za Macase...prevec, ce mene vprasas. Baje se dobijo tud cenejsi z isto mocjo, sam da ne pise ravno Macase gor. Ker men je cist vseen, pr napajalniku pac ne bom gledu na firmo 0:). Tak da, ce ve kdo za kako cenejso varianto, na dan z njo prosim...

andro ::

Za 2k dobiš enega 200 W povežeš dva pa maš 400W.:D
To have no errors, woud be life without meaning . No strugle no joy!

frudi ::

300W napajalnike boš verjetno najceneje dobil v PCX-u. menda stanejo ene 4-5k sit.
lahko pa tud razmisliš o vezavi dveh 200W napajalnikov, kot je predlagal andro.
1ACDoHVj3wn7N4EMpGVU4YGLR9HTfkNhTd... in case I've written something useful :)

g0Run7 ::

seveda 300 ali vec sigurno, firma pa dnarja pa kolkr ti hoces...si pa kar hiter, a ze napajalnik nabavljas za masino ki je se nimas...?8-)

Yep, treba prej zacet razmisljat o posameznih komponentah. In ker mi je fotr oblubu racunalnik po moji izbiri (ni nobenih omejitev postavu), bom pac zbral komponente, ki bodo dobre in hkrati ugodne (ne mislim it spet v neke skrajnosti). Tak da zdej cakam sam se dvoprocesorsko plato (ABIT, ASUS...kar bo pac prej pa kaksn test si bom prej prebral) in gor dam 2 TB800 pa ene 256 RAMA...pa je...Aja..kak je z diski..mislim s tem RAID? Ma kdo kje tole razlozeno mal? Disk mislim kupt IBM 45 GB 7200rpm.

ChiefThunder ::

Raid je uporabna zadeva če imaš več diskov, saj ti jih zduži skupaj v RAID polje, da delujejo kot en sam disk. Branje in zapisovanje poadatkov poteka veliko hitreje. Primer: maš dva diska v RAID polju, tako, da zapisovanje in branje podatkov poteka z dvakratno hitrostjo. Malo več o temu si preberi tukaj.

Rott-von-weiler ::

jaz mam big tower server ohišje pa 300w napajalnik pa še tri dodatne ventilatorje en od spredaj dva od zadaj + še en par tistih tamalih pa je mašina glasna ko trafo postaja da sn jo mogo v drugo sobo zmontirat:\

CCD ::

Sam neki. Ne kupuj prve plate, k pride ven, vsaj ne prvi mesec. Počak da se znebi vseh bugov, ker drugač jih boš mel skoz zapečene v plato. To ni software! Drgač pa so za RAID najbolši WD diski, pa še cenejši so od IBMa (vsaj pr nekaterih).

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

TOP-END PC

Oddelek: Kaj kupiti
392456 (1518) Jux
»

Napajanje računalnika in hlajenje diskov

Oddelek: Strojna oprema
91307 (1204) Vlady
»