Forum » Pomoč in nasveti » CDROM Error
CDROM Error
tec ::
The driver detected a controller error on \Device\CdRom0.
Tole dobim v event viewer, ce hocem zalaufat katerikoli cd. Naj se omenim, da mi vsebino zgoscenke prebere, vendar ne morem nic od tega uporabljat. Dobim vedno kak error. Ce dam eject opcijo pa popolnoma zasteka, ne morem niti odpreti enote. Edino reboot ostane.
Poskusil sem master/slave, menjat enoto in IDE kabel, vendar ne pomaga. Je mozno, da je sel kontroler na plati?
Imam na frisno posnete win2k, ki sem jih posnel, kakor tudi vecino softwera, preko tega cdroma. Kar na enkrat pa ne dela.
Any idea ?
Tole dobim v event viewer, ce hocem zalaufat katerikoli cd. Naj se omenim, da mi vsebino zgoscenke prebere, vendar ne morem nic od tega uporabljat. Dobim vedno kak error. Ce dam eject opcijo pa popolnoma zasteka, ne morem niti odpreti enote. Edino reboot ostane.
Poskusil sem master/slave, menjat enoto in IDE kabel, vendar ne pomaga. Je mozno, da je sel kontroler na plati?
Imam na frisno posnete win2k, ki sem jih posnel, kakor tudi vecino softwera, preko tega cdroma. Kar na enkrat pa ne dela.
Any idea ?
Han ::
Iz Device Managerja zbriši CD-ROM in IDE kanal, na katerega je priključen. Po ponovnem zagonu bo Windows na novo zaznal oboje in zadeva bi načeloma morala delovati. IDE kanal bo verjetno nastavljen na PIO način. Če si prepričan, da CD-ROM podpira UltraDMA, le tega vklopi, drugače pa pusti "PIO mode only".
Maxtor ::
Kakšen CD rom imaš? Meni se je dogajalo to na Teac-u 40x v w2k, ko sem ga dal na UDMA mode, kar pa Teac 40x na žalost v w2k vedno ne podpira. Sedaj sem ga dal nazaj na PIO only in dela v redu, je pa seveda počasnejši.
tec ::
Han: Hvala lepa je delovalo, vendar sem moral zraven dodat se fix za PCI bug od George Breesea.
rednex: Ja tocno ta je, vendar ni bil na UDMA
rednex: Ja tocno ta je, vendar ni bil na UDMA
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: tec ()
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Upgrade Failed pri novem firmware za DVD RW Optiarc (Nec)Oddelek: Pomoč in nasveti | 1509 (1302) | tabla |
» | Iz PIO Moda v DMA ModeOddelek: Pomoč in nasveti | 1569 (1412) | q:-p |
» | TEAC 540E in DMA ???????Oddelek: Pomoč in nasveti | 2075 (1712) | Eagel |
» | Teac 40x bere max 25xOddelek: Strojna oprema | 1131 (874) | Arthur |
» | Vklop DMA za CD-ROM v windows XPOddelek: Pomoč in nasveti | 1311 (1124) | Maxtor |