Forum » Pomoč in nasveti » Win Me in CONFIG:SYS
Win Me in CONFIG:SYS
-=[ kekec ]=- ::
Vem, da Win Me nima rad DOSa in ga poskuša zanikati, a jest ga vseen rabim. Delam namreč program za DOS, ki uporablja gonilnik ANSI.SYS za razširjen nadzor tipkovnice in zaslona. Če hočem da gonilnik deluje, ga mora DOS ob zagonu naložiti. To mu povem v config.sys (DEVICE = c\windows\command\ansi.sys). A presvetli Me je dovolj pameten, da vsako nepooblaščeno spreminjanje sistemskih datotek takoj popravi. Ob ponovnem zagonu očitno pobriše (vrne na prejšnje stanje) config.sys
Obstaja način, kako winsom preprečit brisanje tega fajla al pa kak drug način za omogočenje gonilnika ansi.sys?
Prosim pomagajte
P.S.: Še en dokaz, da da se winsi zaščitijo pred največjo nevarnostjo - uporabnikom samim
moj mejl
Obstaja način, kako winsom preprečit brisanje tega fajla al pa kak drug način za omogočenje gonilnika ansi.sys?
Prosim pomagajte
P.S.: Še en dokaz, da da se winsi zaščitijo pred največjo nevarnostjo - uporabnikom samim
moj mejl
moby-dick ::
Config zadeve lahko vpisuješ v: Start/Programi/Pripomočki/Sistemska orodja/Informacije o sistemu/Orodja/ (potem pa mislim da je sistemske nastavitve ali temu kaj podobno) pa okolje.Tam vpišeš vse od file'sov, set-ov, in dos gonilnikov.
Hear me out...
-=[ kekec ]=- ::
Sem že probu s msconfigom, ampak config.sysja ni. Sem vnesu v system.ini pa ne pomaga.
jure1873 ::
ni da winme ne mara dosa amak ga na zacetku preskoci tako da se hitreje zalaufa tako da je cisto vseeno kaj napises v config.sys ker ga tako in tako ne prebere. mislim pa da se da nekam v registry napisat katere dos driverje naj nalozi ampak ne vem tocno kam, mogoce je kje v msconfigu kaksna moznost. drugace pa lahko probas najdet na netu program... hmm mislim da je dynaload, ki nalozi .sys fileteke tudi po tem ko se je rac. ze zastartal. mogoce da dela pod winme
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Slovenske nastavitve v MS DosuOddelek: Pomoč in nasveti | 2791 (1932) | boogie_xlr |
» | Izdelava zagonske diskete!Oddelek: Operacijski sistemi | 1826 (1643) | Lincolin |
» | P133 ne gre instalirat windows OPOddelek: Pomoč in nasveti | 1537 (1263) | gumby |
» | Autoexec.batOddelek: Operacijski sistemi | 1867 (1649) | alien-w |
» | namestitev CD-ROM-a v novem računalnikuOddelek: Pomoč in nasveti | 2163 (2003) | nando |