Forum » Pomoč in nasveti » Raid za video edit
Raid za video edit
lalinet ::
Živjo vsem bralcem,
Ker še Raid-a ne poznam dovolj globoko, me zanima kateri Raid mi priporočate za urejanje videov.
Skratka večino dela katerega bom opravljal bo video editing (Adobe Premiere in Adobe Encore,...), zato me zanima kateri Raid bi bil najprimernejši za tovrstno uporabo...
Za vse informacije in nasvete se vseh iskreno zahvaljujem - HVALA.
LP
Lali
Ker še Raid-a ne poznam dovolj globoko, me zanima kateri Raid mi priporočate za urejanje videov.
Skratka večino dela katerega bom opravljal bo video editing (Adobe Premiere in Adobe Encore,...), zato me zanima kateri Raid bi bil najprimernejši za tovrstno uporabo...
Za vse informacije in nasvete se vseh iskreno zahvaljujem - HVALA.
LP
Lali
- spremenil: lalinet ()
Poldy ::
Če boš to delal amatersko doma, bi rekel da raid0, če pa bolj resno z več diski, bo pa nekaj nad raid1...
Bom kar tu vprašal - v kratkem bom postavil raid0 polje, pa me zanima na kakšno vrednost nastaviti tista dva parametra (ko bi se sedajle spomnil imen)?
Bom kar tu vprašal - v kratkem bom postavil raid0 polje, pa me zanima na kakšno vrednost nastaviti tista dva parametra (ko bi se sedajle spomnil imen)?
SasoS ::
Brez raida, kupi pa 2 diska in video montiraj tako da bo vedno kopiral iz enga diska na drugega. To bo hitreje kot raid...
smetko ::
Na kratko o uporaba raid 0 in 1
raid 0 : kapaciteta je seštevek kapacitet obeh diskov, hitrost prenosa se v teoriji podvoji v praksi pa je približno enaka 80%-90% seštevku obeh hitrosti. Slabost: če crkne en disk gredo vsi podatki na takem disku po gobe
raid 1: kapaciteta je enaka velikosti najmanjšega diska. pisanje in branje je skoraj enako kot če bi bil priključen en disk. Vendar pa sistem nemoteno deluje naprej ko/če crkne en disk.
ostali zanimivi so še raid 0+1 , raid 5 in raid 6. več si oglej na Vikipediji.
raid 0 : kapaciteta je seštevek kapacitet obeh diskov, hitrost prenosa se v teoriji podvoji v praksi pa je približno enaka 80%-90% seštevku obeh hitrosti. Slabost: če crkne en disk gredo vsi podatki na takem disku po gobe
raid 1: kapaciteta je enaka velikosti najmanjšega diska. pisanje in branje je skoraj enako kot če bi bil priključen en disk. Vendar pa sistem nemoteno deluje naprej ko/če crkne en disk.
ostali zanimivi so še raid 0+1 , raid 5 in raid 6. več si oglej na Vikipediji.
No comment
Poldy ::
klik
transactional environments where you have large numbers of small reads and writes are probably better off with larger stripe sizes (but only to a point); applications where smaller numbers of larger files need to be read quickly will likely prefer smaller stripes. Obviously, if you need to balance these requirements, choose something in the middle
Torej za navadnega uporabnika 64 do 128, za "lalineta" pa raje manj oz. pod 64?
transactional environments where you have large numbers of small reads and writes are probably better off with larger stripe sizes (but only to a point); applications where smaller numbers of larger files need to be read quickly will likely prefer smaller stripes. Obviously, if you need to balance these requirements, choose something in the middle
Torej za navadnega uporabnika 64 do 128, za "lalineta" pa raje manj oz. pod 64?
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | RAID na osebnem računalnikuOddelek: Kaj kupiti | 4477 (2040) | pegasus |
» | RAID5 / RAID1 ali kaj drugega?Oddelek: Strojna oprema | 1938 (1740) | urosbe |
» | Serial ATA raid 0/1/1+0 in raid 5?Oddelek: Strojna oprema | 1197 (1135) | Tiger |
» | RAID???Oddelek: Strojna oprema | 2339 (2084) | falotXP |
» | vezava diskov za montažo filmovOddelek: Strojna oprema | 1477 (1343) | Tilen |